Antisystémoví lidé

Rozdělování intelektuálů na „dobré“ a „špatné“ je zvyk v dějinách dobře známý. Pochval se dostává těm, kteří podporují aktuální státní politiku, zatímco ti „neposlušní“ jsou označováni za „hrozbu”.

Cecílie Jílková
Cecílie Jílková
Snímek z filmu Žaluji (2019) o Dreyfusově aféře · Foto: Denník N

„Anarchisté z přednáškových sálů“ bylo hanlivé označení francouzských intelektuálů z doby Dreyfusovy aféry. Označení vymyslel politik a novinář Maurice Barrés, přední odpůrce Alfreda Dreyfuse, dělostřeleckého důstojníka mylně a následně i nespravedlivě obviněného z vlastizrady.

Alfred Dreyfus byl 15. října 1894 uvězněn a obviněn na základě ručně psaného dopisu pro německou ambasádu, který zachytila francouzská kontrašpionážní služba. Písmo bylo na základě nesprávného písmoznaleckého rozboru ztotožněno s Dreyfusovým rukopisem.

→ Pokračování textu na serveru Blogosvět

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 1 dnem

Zpráva vypracovaná Trilaterální komisí o „neschopnosti řídit“ moderní společnosti (The Crisis of Democracy, 1975) ve své úvodní kapitole uvádí následující srovnání; na jedné straně jsou zde intelektuálové, kteří jsou orientováni na určité hodnoty („hodnotově orientovaní intelektuálové“) a jejichž kritická činnost v souladu s tím ohrožuje původní rovnováhu liberální společnosti; na druhé straně jsou ti,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 dnem uživatelem Jan Kopecky
Praded
Praded
před 1 dnem

Jsou to stále stejné rody a jejich větve. I ten dobrodinec Zeman se snažil na ně přilepit. Vysokých škol je čím dál víc, přitom samá sociální studia a zvrhlých hovad také. Vezměte si kteréhokoliv škůdce z naší i Evropské elity a zjistěte si jejich předky a zhrozíte se.

Karel2002
Karel2002
před 1 dnem

Paní Jílková, to, co řekla ta “ústavní soudkyně” Křesťanová je skutečně mimořádně nebezpečné.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 dnem

Současnou vladní smečku podle průzkumů podporují prý (!) hlavně vzdělání lidé, což je základ intelektuálů, ke kterým patří spisovatelé, básníci, vysokoškolsky vzdělání herci… Ale nikde není psáno, že tito lidé jsou inteligenčně a rozumově na výši. U nás aby jsi rozumného intelektuála pohledal. Ševčík, spisovatelka Procházková…? Stačí se podívat na sbor intelektuálů,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 dnem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Herci nejsou vzdělaní. Ty jejich školy jsou asi tak náročné jako učňáky. Básníci nám téměř vymřeli, protože básněním se u nás nedá uživit. Spisovatelů, kteří jsou schopni se uživit psaním, je prý jen pět. Voliči těch pěti vládních stran jsou zejména lidé z velkých měst, kteří věří propagandě médií (ČT24, Respekt, LN,… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem

Autorka by neměla používat historické paralely z “judeo liberální historiografie” ….. Liberální historiografie je stejně jako všechno liberální, zprzněný a překroucený “hysterický výklad” v uvedeněm případě Dreyfusiády (stejně jako u nás Hilsneryády) hysterickými židomilci … Typické židovské chucpe, zločinci jsou lidem presentováni jako oběti a chudáčkové zasluhující lidskou lítost … Už v dřívějším článku o čarodějnických procesech… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Nooo …, a k tomu “obrodnému procesu r.1968” o kterém je částečně článek a hlavně vložené video … Hlavním “obroditelem” navázaným na zahraniční degeneráty byl Éda Goldstucker, ve videu je ukázáno jeho foto spolu s foty některých dalších domácích degeneráty využitých “nevýznamných domácích obroditelů” … Říká se že pro pochopení mnoha “politických událostí” je potřeba… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Tak k té stopě rodiných klanových vazeb … Rodiče malého Edy Goldstuckera a rodiče malé Madlénky Albrightové -Korbelové žili v degenerovaném zahraničí společně v jednom domě na účet a vydržování degenerátů a jejich dětičky samozřejmě byly také zblbnuty a zavázány degenerátům .. Další naši zuřiví degeneráti v zahranicí Schonfeld -Tigrid, Peroutka a další byli na tom stejně … Naši… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Nooo …, trochu jsem to popletl … Rodiče mále Madlénky Albrightové -Korbelové žili s Edou Goldstuckerem společně v jednom domě v tom degenerovaném zahraničí po emigraci Edy, až když po 2.sv. válce udělal karieruv ČSR jako velvyslanec v Izraeli a byl se soukmenovci stalinisty odhalen, zavřen a soukmenovci rehabilitován, a potom zase “u komunistů obrozoval” … Je tam vztah staršího… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Nooo …, a teď jsem to úplně zapletl …, nebylo to soužití v jednom domě už za 2.sv.války v emigraci v Londýně …, kde rodiče Madlénky s Edou už kuli ty pikle proti přicházejícím k vládě komunistům ??? Ale ten vztah rodinek pod patronací degenerátů tam je, koho to zaujme může si to prostudovat a přijde i na… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Ten Peroutka, co si jeho dcera hned po skončení války vzala syna ministra vnitra, co fungoval až do konce Protektorátu?

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  Primak

Jooo .., ten protektorátní ministr vnitra Bienert byl už za Císaře pána policejním ředitelem a při vzniku ČSR se první hlásil do služeb Masaryka .., no a sloužil i Hitlerovi za německé (té skutečné neruské) okupace ..

Primak
Primak
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Ale vždyť ta německá okupace ale nebyla tak strašná, jako tu ruská, že… (akorát, když ty německé tanky přijely 19.3.1939, tak s nima lidi nijak “nediskutovali”, jako s těma co přijely 21.8.1968. Těm dokonce podávali koktejly (Molotovovy)

Primak
Primak
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  Primak

Ne 19., ale 15.3.1939…

Primak
Primak
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Srovnejme odsouzení Bienerta (3 roky, seděl jen pár měsíců) a J.A.Bati (za co 15 let? – na štěstí v nepřítomnosti).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Bienert

maxim
maxim
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  Primak

Baťa dostal 15 let, protože jeho kámoši všechno svinstvo z protektorátu navlíkli na něho, jedním z jeho kámošů byl Vavrečka, dědek našeho Vašíka Havla …
Toho Vašíká co se mohl pochlubit s fotkou jak sedí na kolenou a je hýčkám říšským protektorem Neurathem ..
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hugo_Vavre%C4%8Dka

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Jste nenávistný pomatenec – běžte své žvásty vykládat někam do hospody … případně na Ukrajinu, tam Vám budou tleskat !!

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Kopecký, Kopecký .., konkrétně !!!!!! …, co je nenávistné a pomatené a tudíž žvásty … Víte co je chucpe ???? …, to debilní pokrytectví a lhaní jejich náboženstvím vyvolených degenerátů útočící na city hlupáků, převracející logické a pravdivé v nelogické a nesmyslné, kterému můžou věřit jenom debilové … A s uvedenou vírou ve všechna ta hlouá, zvrácená bez… Číst vice »