Aliance Sahry Wagenknecht (BSW) ve vládě spolkové země Braniborsko?

Jana Kunšteková
Jana Kunšteková

Předběžný konečný výsledek voleb v Braniborsku: SPD těsně před AfD, Zelení, Levice ( Die Linke) a Svobodní (FDP) nejsou v zemském parlamentu

Po sečtení všech hlasů v braniborských zemských volbách oznámil šéf zemské volební komise v neděli pozdě večer předběžný konečný výsledek. V souladu s tím má SPD premiéra Dietmara Woidkeho 30,9 procenta. V těsném závěsu je AfD s 29,2 procenta.

Na třetím místě je s 13,5 procenta Aliance Sahry Wagenknecht (BSW), která se zúčastnila poprvé, následovaná CDU (lidovci), která zaznamenala dosud nejhorší výsledek v zemských volbách v Braniborsku s 12,1 procenta.

Zelení (4,1 procenta), levice (3,0), BVB/Svobodní voliči (2,6) a FDP (0,8) nedokázali překonat pětiprocentní hranici. Protože žádná z těchto stran nezískala přímý mandát, unikl jim vstup do zemského parlamentu. Volební účast dosáhla nového rekordu 72,9 procenta.

Ano, lidí jdou hlasovat, když mají pocit, že volby mohou něco změnit…. Vysoké výsledky AfD jsou ve východním Německu už normou. Protože jsou vyloučeni z koalic, budou nadále těžit z kritiky vlád a nadále růst. To je nemilosrdný trend, obzvláště když jsou nejsilnější stranou mezi mládeží do 16 let, jak ukazují průzkumy. Z čehož v této zemi malinko mrazí. Sahra je tu pro ty přemýšlivější, kterých je vždycky méně, ale zaplaťpámbu za ni. Její příklad ukazuje, že konzervativní levicová politika táhne.

*

4.1 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 dny

Šéfpirát Bartoš na tiskovce oznámil, že byl vyšoupnut z vlády, ačkoliv ještě při dopoledním jednání s poctivým, slušným, pravdomluvným, uhlazeným, … premiérem Fialou nic podobného nezaznělo a pojede se prý dál, černým lesem podél skal… Je překvapen a konsternován takovým jednáním a vedení bukanýrstva to považuje za podraz. Třebaže si údajně nedělali iluze o vnitřních vztazích ve… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem Haskuv Duch
vaclav
vaclav
před 4 dny

No pokud to půjde podle NATO čských notiček -tak nevím…….

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny

Zaplat panbuh,ze lide dostali rozum a prestali resit ” temata pro mensiny”..Opravdove problemy jsou totiz “vetsinove”..( neni u nich podstatne jestli chce chlap nosit saty)