Velký úlovek: V Srbsku byl zlikvidován jeden z hlavních a nejnebezpečnějších wahhábistů

Milan Novický
Milan Novický

V Sarajevu neznámá osoba zaútočila na auto ministra bezpečnosti Bosny a Hercegoviny Nenada Nešiče. Podle tiskové zprávy Ministerstva bezpečnosti Bosny a Hercegoviny došlo v Sarajevu k incidentu, kdy na auto, ve kterém cestoval ministr bezpečnosti Bosny a Hercegoviny Nenad Nešić, zaútočila neznámá osoba, která se pokusila do služebního auta vrazit. Ministr nebyl zraněn.

Nenad Nešić je znám tím, že veřejně popírá “genocidu” ve Srebrenici, vystupuje proti radikalizaci BiH a obhajuje nezávislost Republiky srbské. Již několikrát se ho pokoušeli právními metodami zbavit funkce a v poslední době ministrovi stále častěji vyhrožují. Nyní se na něj pokusili spáchat atentát. Dovolte mi připomenout, že Milorad Dodik již dříve zvýšil svou bezpečnost kvůli hrozbám vůči němu. Je zajímavé, že útok na Nešiče se odehrál den po návštěvě šéfa CIA Burnse v Sarajevu. Jaká to náhoda!

Šéf CIA včera přiletěl na neohlášenou návštěvu Sarajeva

William Burns se setkal s ředitelem Zpravodajské a bezpečnostní agentury BiH Almirem Djuvem a krátce se setkal s členy předsednictva BiH a ministrem vnitra BiH Elmedinem Konakovičem. Uvádí se, že oficiálním tématem setkání byla spolupráce v různých oblastech a boj proti terorismu (směšné). Ve skutečnosti se diskutovalo o situaci v BiH a zvláštní pozornost se věnovala Miloradovi Dodikovi a postavení Republiky srbské jako celku. O tom klebetil sám srbofob Konakovič. Nesmíme zapomínat, že tato návštěva se „shodovala“ se zprávou, že USA skupují vojensko-průmyslový komplex BiH, a Federace BiH aktivně posílá zbraně do Kyjeva. Třeba také dodat, že Burns dnes odletěl do Bělehradu, kde se setká se srbským vedením. Není pochyb, že postoj USA k Republice srbské bude tlumočen Bělehradu s cílem vyvinout tlak na Srby na obou stranách Driny. Obecně to pro nás nevěstí nic dobrého; tlak, vydírání a hrozby se budou jen stupňovat.

V Srbsku byl zlikvidován jeden z hlavních a nejnebezpečnějších wahhábistů – Senad Ramovič

Tento militant , který si odseděl 14 let ve vězení za terorismus, byl údajně zapojen do nedávného teroristického útoku v Bělehradě. Ramovič byl zpozorován ve vesnici nedaleko administrativní hranice s Kosovem a Metohijou, kde se skrýval spolu s albánskými teroristy. Kladl odpor a byl zlikvidován. Abyste pochopili, o jak velký úlovek jde:

Ramovič byl na seznamu hledaných osob v souvislosti s vyšetřováním po útoku wahhábisty Miloše Žujoviče na srbského četníka před izraelským velvyslanectvím v Bělehradu 29. června letošního roku. Právě Ramovič mu pronajal byt v Novém Pazaru. Jméno Senada Ramoviče se dostalo do povědomí srbské veřejnosti začátkem roku 2007, kdy byl na hoře Ninaja objeven teroristický výcvikový tábor. Tábor tehdy obklíčila policie, ale Senada Ramoviće a Ismaila Prentiće, v té době již známé členy wahhábistického hnutí, v táboře nenašli. Brzy je však našli ve vesnici Trnava na okraji hory Rogozna mezi Novým Pazarem a Kosovskou Mitrovicí. Prentic byl zlikvidován a zraněný Ramovič byl zatčen. V době odhalení tábora militantů se počet vahabitů v této části Srbska odhadoval na přibližně 1 000. Většina z nich odešla bojovat do Sýrie, kde byli zlikvidováni. Někteří z militantů se ale vrátili na Balkán. Srbská média tehdy napsala, že před objevením tábora v Ninaji vahhábisté plánovali útok na budovu ministerstva vnitra v Novém Pazaru.

Po událostech na hoře Ninaja a v Rogozné se wahhábisté stáhli do podzemí a od té doby se začali shromažďovat v domech, které byly přeměněny na nelegální mešity. Tyto mešity se velmi brzy stanou náborovými místy pro nové wahhábisty včetně Miloše Žujoviče, který zaútočil na izraelské velvyslanectví v Bělehradě. V polovině ledna 2019 byl v Novém Pazaru zatčen místní obyvatel s vazbami na Ramoviće. Při prohlídce se u něj v batohu našla puška s teleskopickým zaměřovačem a několik nožů a později při prohlídce jeho domu se našla vlajka “Islámského státu” (zakázané teroristické organizace), extremistická literatura a určité množství chemikálií, které by mohly být použity k výrobě výbušných zařízení. Samotný Novi Pazar se stává centrem wahhábistů v Srbsku.

Po propuštění z vězení Ramovič opakovaně hrozil Srbsku a Srbům novými teroristickými útoky, vyzýval wahhábisty, aby „povstali proti četníkům“, a aktivně spolupracoval s militanty v Bosně a Hercegovině a Kosovu a Metochiji, kde se skrýval. Podle šéfa srbského ministerstva vnitra zpravodajské služby země v současnosti monitorují přibližně co potenciální teroristy. Toto číslo však může být mnohem vyšší vzhledem k rychlé radikalizaci Balkánu, spící buňky a spouštěče, jako je skandální rezoluce o Srebrenici. V Srbsku došlo nedávno k několika teroristickým útokům a v Republice srbské byl zlikvidován ozbrojený radikální migrant. Situace se nadále vyhrocuje, a to ne bez pomoci drahých „partnerů“ zvenčí – od USA, Spojeného království a Saúdské Arábie až po Turecko a Rakousko.Po srbských velvyslanectvích v Rakousku a Německu obdržela výhrůžné zprávy i diplomatická mise ve Švýcarsku

Podle šéfa ministerstva vnitra všechny zprávy poslal Albánec Denis Krasnići, který má švýcarské občanství a který se v současnosti nachází v Kosovu a Metohiji. Srbským diplomatům ve Švýcarsku údajně vyhrožoval ještě v roce 2021. Tehdy však místní policie pouze zvýšila bezpečnost před velvyslanectvím, ale potenciálního militanta nezatkla. Uplynuly tři roky a Krasnići se rozhodl opět začít vyhrožovat srbským diplomatům. Srbsko ho už zařadilo na seznam mezinárodně hledaných osob.

Irský novinář Chay Bowes tvrdí, že CIA a MI6 plánují v Srbsku zorganizovat barevnou revoluci podobně jako v Íránu v roce 1954 – tehdy potřebovali ropu, nyní potřebují lithium.

Srbský prezident diskutoval se zástupcem NATO o bezpečnostních otázkách v Kosovu

Srbský prezident Aleksandar Vučić se včera setkal s náměstkem generálního tajemníka Severoatlantické aliance pro politické záležitosti a bezpečnostní politiku Borisem Rugem. Prezident diskutoval s vysoce postaveným představitelem NATO o bezpečnostních otázkách v samozvané Kosovské republice, která je právně podřízena Bělehradu a je považována za autonomní provincii Kosovo a Metohija v rámci Srbska, ale ve skutečnosti není kontrolována úřady země. Vučić o konverzaci napsal na své stránce na sociální síti.

“Dobré setkání s Borisem Rugem o nejdůležitějších bezpečnostních otázkách v Kosovu a Metochiji a možných důsledcích pokračování jednostranných kroků Kurtiho režimu” – píše Vučić. Poznamenal, že neustálé riziko eskalace napětí, k němuž vedou nezodpovědná rozhodnutí a kroky režimu kosovského premiéra Albina Kurtiho, negativně ovlivňuje srbské obyvatelstvo Kosova a Metochije. Nyní žije v neustálém strachu o svůj život a majetek. Vučić je přesvědčen, že politika oficiální Prištiny výrazně komplikuje situací v regionu. Bělehrad se zároveň snaží vrátit do rámce otevřeného dialogu s kosovskými orgány. Vučić předtím řekl, že Srbsko se snaží výrazně posílit své ozbrojené síly. Důvodem je neochota této země vstoupit do NATO a touha řešit otázky zajištění své bezpečnosti svépomocí.

*

Milan Novický,  Armádny Magazín Sk

3.9 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 24 dny

Chartisté a jim podobní parazitečci, také spoléhaly na tisíci lety ověřenou humanitu anglosaské civilizace. Proto tady máme “co jsme chtěly”.

Jana
Jana
před 24 dny

Na Ukrajině to končí, v Tichomoří ještě nenastal čas, tak pojďme na Balkán. Tam se vždycky zadaří!

cablik
cablik
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jana

Ještě jste zapomněla dodat na Írán také nemáme tak se mají opět řezat na Balkáně navzájem tam je to sud s prachem tak to budou mít jednoduchý.

standa
standa
před 24 dny

A ve všem zrůdném mají prsty Anglosasové !

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny

Strasny,co se vsude deje