Velké lži: Biden a Harrisová nenávidí Izrael; Trump miluje Rusko

Jednou z nejhloupějších věcí na dnešní americké politice je způsob, jakým se obě strany neustále napadají za to, že zastávají zahraničněpolitické postoje, které ve skutečnosti nezastávají, aby vytvořily iluzi, že mají v zahraniční politice významné neshody.

Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone
Donald Trump vedl kampaň na základě směšně nepravdivého tvrzení, že Biden a Harrisová nepodporují Izrael, přestože nadále bezvýhradně podporují jeho genocidu v Gaze. Toto nepravdivé tvrzení je dokonalým protějškem způsobu, jakým demokraté léta lživě tvrdili, že Trump je tajným agentem Kremlu, i když stupňoval agresi proti Rusku za studené války.Na těchto zcela smyšlených neshodách o nepřátelích a spojencích americké vlády musí vést kampaň, protože žádné skutečné neshody o nepřátelích a spojencích americké vlády nemají.Během pátečního projevu na Floridě Trump prohlásil, že jeho nová oponentka Kamala Harrisová „vrazila Izraeli nůž do zad“, když ve svém projevu omlouvajícím se za genocidu, který přednesl onehdy v Kongresu, vynechala projev Benjamina Netanjahua. Přirovnal ji ke své osobě a pochlubil se, že „udělal pro Izrael mnohem více než kterýkoli jiný prezident“, a to opatřeními, jako je uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele a uznání izraelské svrchovanosti nad nelegálně okupovanými Golanskými výšinami.

„Nemá ráda Židy. Nemá ráda Izrael,“ řekl Trump o Harrisové, která je provdaná za Žida, má za sebou prokázané podlézání izraelské lobby a vydala odporné prohlášení, v němž odsoudila americké demonstranty proti genocidě, kteří protestovali proti Netanjahuovu projevu, a obvinila je, že podporují antisemitský terorismus.

Je to pokračování toho, jak se Trump a republikáni vždy chovali, když absurdně tvrdili, že Joe Biden „opustil Izrael“, ačkoli tento prezident od 7. října dodal Izraeli desítky tisíc bomb a tisíce raket, zatímco bombardoval Jemen, Irák a Sýrii, aby zničil osu odporu proti izraelské genocidě v Gaze a na Západním břehu Jordánu, a po celou dobu poskytoval Izraeli neomezené diplomatické a PR krytí.

Samozvaný sionista Biden by nemohl více podporovat Izrael a jeho agendu, pokud by fyzicky nebyl v Gaze a osobně nestřílel z odstřelovací pušky na těhotné ženy, děti nebo zdravotníky.

Když se Netanjahu minulý čtvrtek setkal s Bidenem, řekl mu: „Od hrdého izraelského sionisty k hrdému irsko-americkému sionistovi, chci vám poděkovat za padesát let veřejné služby a padesát let podpory státu Izrael.“

Před Netanjahuovým setkáním s Bidenem a Harrisem jeden z vysokých představitelů administrativy sdělil tisku, že mezi prezidentem a viceprezidentem „není žádný rozdíl“, pokud jde o jejich podporu Izraele.

To nelze nijak sladit s Trumpovou rétorikou, že Biden a Harris jsou zlí antisemité, kteří nenávidí Izrael. Ale to republikánům stejně nezabrání, aby tato tvrzení pronášeli.

Je to v podstatě stejné, jako když demokraté a jejich spřátelená média léta křičeli ze střech, že Trump tajně pracuje pro Vladimira Putina, zatímco nejpádnějším důkazem proti tomuto tvrzení bylo, že Trump byl vždy neuvěřitelně jestřábím studeným válečníkem, který celé své funkční období aktivně pracoval proti zájmům Moskvy tím, že inicioval vyzbrojení Ukrajiny, ničení jaderných smluv, zavádění jedné vlny sankcí proti Rusku za druhou, bombardování a okupace Sýrie, podkopávání ruských energetických zájmů a mnoho dalšího.

Bylo to vyprávění zcela odtržené od reality, které nedrželo pohromadě ničím jiným než strohým opakováním a autoritativními tvrzeními. Proto byl každý, kdo by skutečně věnoval pozornost Trumpovým skutečným materiálním činům, překvapen, když Mueller na závěr svého vyšetřování v roce 2019 ani jednou neobvinil Trumpa ze spiknutí s Ruskem.

*

Caitlin JohnstoneGros mensonge : Biden et Harris détestent Israël ; Trump aime la Russie vyšel 29.7.2024 na consortiumnews.com. Překlad v ceně 380 Kč Zvědavec.

3.6 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
27 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 měsícem

No pořád mne překvapuje to jak se většina čtenářů nechá obalamutit Trumpem- je to normální hajzl. Stejný jako všichni ami presidenti.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

“Trump prohlásil, že jeho nová oponentka Kamala Harrisová „vrazila Izraeli nůž do zad“… a pochlubil se, že „udělal pro Izrael mnohem více než kterýkoli jiný prezident“, a to opatřeními, jako je uznání Jeruzaléma za hlavní město….” S tím naprosto souhlasím, Trump to ovšem udělal v den, kdy slaví Nový rok Chasidé – východoevropští židé… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Válku na Ukrajině rozpoutali Chasidé, obzvláště ti z Dněpropetrovska, kde má sídlo nejvyšší ukrajinský rabín a kde gubernátor Kolomojskij nechal postavit největší židovské kulturní centrum na světě, a udělali tak ve víře, že je sionisté přijmou. Putin, který vsadil na čas m.j. Minskými dohodami a především s věděním, že sionisté jsou na odpis spolu s odpisem… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Úplně nejlíp to ale kdysi řekl Pjakin několika slovy: “Sekyra se otupila, ale topůrko se pořád ještě hodí”. Přeloženo: “Sionisté už nejsou žádoucí, protože kapitalismus, jehož představiteli jsou především sionističtí židé a křesťané (Západ) není žádoucí pro celosvětové zavádění marxismu/neomarxismu, ale východoevropští židé jako opětovná cesta na Rusko a Slovany/a všechny křesťany,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

K bodu 3) mi nedá nedoplnit – Palestinci i Ukrajinci jsou pouze nástroje. A až nastane čas, kdy ani islám už nebude žádoucí, protože žádoucí bude přechod k indoárijskému náboženství ala Bahái, které je obdobou scientologie a jehovismu a které chválili už Masaryk i Beneš https://aeronet.news/video-nove-celosvetove-nabozenstvi-ktere-ma-koreny-v-iranu-a-ktere-nadchlo-uz-masaryka-a-benese-a-islam-jako-predstupen/ k tomu “moudří” (mazaní) Globalisté půdu k dění připravili přes nástroj Pákistán,… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Naprostý souhlas.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

K tématu jsem napsala dva komentáře i jinde a protože s tématem souvisí ve smyslu, že podpora Palestinců-Hamásu a Hizbalahu – je podporou Británie a Globalistů, přidávám i sem: https://www.novarepublika.cz/2024/08/nejslabsi-clanek#comments Ještě: v sobotu na mě na čt24 vyskočil David Borek (ten vždy stojí za poslech) a m.j. řekl větu, cituji volně: “Ve chvíli kdy Hamás na jaře uviděl,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

https://rusvesna.su/news/1722790615
Ruske ministerstvo zahranici vyzvalo VB, aby nepouzivalo nasili proti demonstrantum

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Vůbec nezáleží na tom, jestli Trump miluje Rusy či je nenávidí. Pokud nebude mít na svou straně většinu Republikánské strany USA, bude muset proti Rusku bojovat dále. U Kamaly Harrisové je to jasné, ačkoliv nejvíce ze všeho miluje své černochy, kterým bylo v minulosti tolik ubližováno, v jejím srdci se najde dost místa i pro… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem

Oba dva lezou do zádele stejným zvrhlým parazitům a důležité bude koho oni zvolí.

Jana
Jana
před 1 měsícem

Kde jsi, Primaku?Vylez a kritizuj, v článku se stal z Harrisové muž. -“Před Netanjahuovým setkáním s Bidenem a Harrisem jeden z vysokých představitelů administrativy sdělil tisku, že mezi prezidentem a víceprezidentem “není žádný rozdíl”,… Na Zvědavce si netroufáš?

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jana

Právě jsem to dočet a vidím, že mně někdo volá. Ano viděl jsem to, ale nepřipadá mi to tak hrozné jako Die Odkaze. Viceprezident nebo vizeprezidentka? Who cares…

A že Zvědavec? Who cares? Za uveřejnění zde je zodpověden zdejší editor se svým ostrým zraken, no matter odkud to převzal…

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Ale zaujalo mně něco jiného. Ta věta je od milé Caitlin dost zapeklitá a tak překladač – ať už automatický nebo lidský – má zamotanou šišku. Zde: Samozvaný sionista Biden by nemohl více podporovat Izrael a jeho agendu, pokud by fyzicky nebyl v Gaze a osobně nestřílel z odstřelovací pušky na těhotné ženy, děti nebo zdravotníky.… Číst vice »

Jana
Jana
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Vzdávám se! Tyto akademické debaty sem nepatří! Přidávám i svou variantu “po lopatě”: Samozvaný sionista Biden by už nikdy více nepodporoval Izrael a jeho agendu, kdyby ho poslali do Gazy s odstřelovací puškou a nařídili mu střílet na těhotné ženy, děti nebo zdravotníky.

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jana

Ne, to není žádná akademická debata.To je matení pojmu té námitky, jestli se ten Biden správně snažil nebo ne. Ne, nesouhlasím s Vaším překladem, vidím, že jste to ještě víc překroutila, aniž by bylo jasné, co vlastně básník (básnice) chtěl(a) říct: Biden se opravdu snažil jak moh nejvíc, že už to… Číst vice »

Jana
Jana
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Souhlasím, Váš výklad je ASI nejpřesnější. To, co jsem napsala, byl chyták pro Vás. Tak by přemýšlela naivní, politikou nepolíbená žena – i když autorka textu žena je! – Bidenovi poradci se fakt hodně snažili / u staříka Bidena v jeho stavu už samostatnou mozkovou činnost nepředpokládám/ a na “vedlejší neamerické ztráty” – jak… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 měsícem

Pruhovaná šaškárna zvaná demokracie-náš vzor!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Mame ruzne druhy civilistu…a ty deti byly preci zabity demokraticky…To je jine

cablik
cablik
před 1 měsícem

No jo to je jak u nás 70% Čechů je pro Ruských jen další lži těch rádoby demokratů. Pro nás je Trump menší zlo Harrisová je neštěstí a zmar pro všechny.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Jedine co je na Trumpovi lepsi je to,ze se s nim ti ” demokrate z Eurosojuzu nesnesou…Mohli by se alespon castecne osamostatnit

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jo to by byla pro náš národ výhra kdyby dali Rusům záruky A obnovili neutrální Československo.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Tolik svobody nedostanem,ale kdyby alespon nedelali vsechno proti nam ( celkove Evropanum)

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Česko bude B und M součástí Říše. Usilovně se na tom pracuje už více jak tisíc let a Babiš to nezmění.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

On to ani změnit nechce.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

Předlužený západ padne na [_T_] a s tím padne i to odporné impérium realita je neúprosná.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

To jako myslíte vysrat se na US a vyrazit na Rusa sami?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Proc bychom meli vyrazet na Rusa?Udelal nam neco?