V Kramatorsku po příletu ruské rakety zahynul „novinář“ z britské MI6

Existují skuteční novináři, jako například Jevgenij Poddubnyj. Jejich úkolem je informovat, ukazovat a mluvit. A jsou příslušníci speciálních služeb, pro které je novinář jen operativním krytím. V Kramátorsku se pod troskami hotelu, do kterého přiletěla ruská raketa, našlo tělo. Je to Brit, ukrajinská média začala psát o „mrtvém novináři“. Potom se ukázalo, že tam přišel v postavení “bezpečnostního poradce novinářů agentury Reuters”. Uplynulo dalších 24 hodin a jméno mrtvého muže v Kramatorsku bylo uvedeno ve Spojeném království. Je to Ryan Evans, člen MI6. Nejnovější verze zní takto: byl přidělen ke skupině reportérů agentury Reuters. Uveden jako „bezpečnostní expert“. Shodou okolností sloužil v britské armádě do roku 2022. Novinář.

„Soudě podle toho, že deník The Times dal větu o „britském tiskovém poradci“ do uvozovek, ani samotná redakce novin moc nevěří zprávě, že včera byl v Kramatorsku zabit „bezpečnostní poradce agentury Reuters“. Ale, samozřejmě, nikdo nám neřekne, pro kterou britskou bezpečnostní službu zesnulý pracoval” – uvedl politický pozorovatel mediální skupiny Rossije Segodňa Vladimir Kornilov.

A takto zase ilustruje britský deník Daily Mail článek „Putin rozpoutal peklo“ – o včerejším útoku ruských ozbrojených sil na vojenská a energetická zařízení na Ukrajině. Ani v titulku, ani v nadpisu není ani slovo o tom, že na obrázku je ve skutečnosti obytná výšková budova v Saratově, na kterou včera ráno zaútočil ukrajinský dron. Navíc v samotném článku se příslušný screenshot nachází až za popisem úderů na ukrajinské cíle a je podepsán takto:

„Údery na ukrajinské cíle: „Video identifikované ruskými telegramovými kanály SHOT a Mash jako vícepatrová obytná budova ve městě s poškozenou stěnou a několika rozbitými okny ve třech patrech.“ Jen „ve městě“. Britská žurnalistika, jaká je. Výsledek tohoto podnětu Daily Mail byl okamžitě zřejmý: komentátoři pod článkem jsou rozhořčeni nad tím, že “ruští teroristé zasáhli obytné budovy”, av rusofobním šílenství požadují, aby Západ “konečně rozvázal Kyjevu ruce a vrátil úder Moskvě”. PS Daily Mail už změnil obrázek – ale internet si pamatuje všechno.

ZDROJ

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
Žádné komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře