V kdysi naší krásné zemi, v níž nám už téměř nic nepatří, se vlastně lišíme od Palestinců v Gaze?

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Sleduji zprávy z válčícího Středního východu a přemýšlím, nakolik se my, Češi, tady, v kdysi naší krásné zemi, v níž nám už téměř nic nepatří, vlastně lišíme od Palestinců v Gaze, nebo v těch jejich uprchlických táborech. ovládaných militantním křídlem Hamásu, jehož vůdcové žijí v zahraničí za cizí peníze a jedinou vizi budoucnosti, kterou Palestincům nabízejí, je válka, zabíjení Židů a zničení Izraele.

V čem se liší chování a rétorika naší vlády od chování a rétoriky bafuňářů Hamásu?! Kašlou na nás stejně jako oni a okázale si užívají privilegií a peněz, které jim jako hlupáci platíme! Nenabízejí nám žádnou vizi budoucnosti, žádnou perspektivu, žádné vyhlídky. A stejně jako Palestinci od svých vůdců, i my v poslední době neslyšíme od našich “vládních představitelů” nic jiného, než „válka, válka, válka!“ Jen ten Izrael je nahrazen Ruskem a občané izraelského státu občany Ruské federace.

Jakou nám tahle parta vlastně připravuje budoucnost? Dokáže na to vůbec někdo odpovědět? Nejspíš to nevědí ani oni sami, protože na plánování budoucnosti nedosáhnou ani mentálně, ani intelektuálně. Proto také je to jediné, co se nám snaží „prodat“, všeobjímající liberalismus, Green Deal, drahota, budoucí přestřelky v ulicích, strach o naše děti, nadávání do sviní, ztráta svobody a nejspíš i definitivní zánik ČR jako státu. A samozřejmě válku. “Rusko musí být zničeno”. Stejně jako Izrael.

Zatím to tak bohužel vypadá. A já si fakt nejsem jist, že přesně tohle je budoucnost, v níž by měly žít naše děti. Zvlášť když si to, na rozdíl od Palestinců, do kterých cpe EU peníze horem dolem, ještě musíme sami platit. A když ty peníze, co tak štědře platí Hamásu, jdou také „z našeho“.

*

plk. v. v. Ing. Jaroslav Štefec,  fb

3.8 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 23 dny

Rozdíl je v tom, že naše vůdce nechce nikdo, snad ani za prachy, likvidovat.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 24 dny

No oni bojují za svoje přežití, my jdeme osudu naproti.

vaclav
vaclav
před 24 dny

No souhlasím s komentářem mikkesh

mikkesh
mikkesh
před 24 dny

V čem se lišíme? Nesnažíme se strýčka Samaela vyhnat, pane Štefec.