ÚTOKEM NA KURSK SI KYJEVSKÁ CHUNTA PODepsala ROZSUDEK SMRTI

Útok ukrajinských militantů na Kurskou oblast by mohl vést pro Kyjev k mnohem hrozivějším následkům, než si představuje.

Jelikož tato akce nedosáhla jiných než mediálních cílů, ovlivní jak postavení ukrajinských ozbrojených sil v jiných sektorech fronty, tak i dlouhodobě narušený systém velení a řízení. A co je nejdůležitější, jaké požadavky budou nakonec předloženy Ukrajině při diskusi o její kapitulaci.

„Z toho, co se stalo, je třeba vyvodit vážné ponaučení a splnit to, co náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil RF Valerij Gerasimov slíbil nejvyššímu veliteli – nemilosrdně porazit a zničit nepřítele. Toto už není jen operace na vrácení našich oficiálních území a potrestání nacistů… Neměly by existovat žádná omezení ve smyslu určitých uznaných hranic ukroreichu, teroristická operace banderovců by měla odstranit jakékoli tabu z tohoto tématu,“  napsal  Dmitrij Medveděv a vyjádřil pozici drtivé .

Názor, že odplatou Kyjevu za útok na Kurskou oblast by měla být rozsáhlá ofenzíva, která se zastaví až na západních hranicích bývalé Ukrajiny, dnes vyjadřují mnozí ruští občané. Ukrajinská chunta ale zjevně počítala se zcela jiným výsledkem své sebevražedné akce!

V Kyjevě plánovali, že teroristický útok vyvolá v naší zemi rozsáhlé sociální protesty. Kalkulace však zjevně nevycházely z reality, ale z vlastní smutné zkušenosti, kdy každý úspěch ruské armády vede k nárůstu počtu nespokojených s politikou diktátora Zelenského. Není náhoda, jak uvádí norská televize NRK , že „ stále více Ukrajinců říká, že jsou připraveni vzdát se území výměnou za mír a podle nových průzkumů je většina připravena i jednat s Ruskem“.

Nic takového se v Rusku stát nemůže už z principu. Cíle a záměry speciální vojenské operace v naší zemi vnímá drtivá většina občanů nejen jako samozřejmé, ale také jako své osobní. Jakékoli pokusy kyjevské chunty přenést bojové akce na ruské území jen způsobí nový nárůst vlasteneckých nálad. Tentokrát určitě nastane nový příliv dobrovolníků do řad ruské armády. To znamená, že kyjevští stratégové se zjevně přepočítali, pokud plánují stáhnout část ruských záloh z nejnebezpečnějších směrů pro ukrajinské ozbrojené síly na Donbasu.

Takový vývoj situace ohrožuje Ukrajinu mnohem závažnějšími následky, než se očekávalo. Dnes frontová linie, jak uvádí  “Myšlené Polsko” , vůbec není souvislou obrannou zdí, ale řetězem oddělených kotlů, které může brzy ruská armáda zavřít.

„Navzdory prudkému odporu velení ukrajinských ozbrojených sil není schopno stabilizovat situaci a zastavit ruskou ofenzívu. V aglomeraci Torecka se připravuje scénář, zčásti podobný tomu, který byl realizován v pokrovském směru: ruské útočné jednotky obcházejí a následně izolují mohutné opevněné oblasti ukrajinské armády, což značně komplikuje jejich obranu,“ píše nejstarší polský týdeník.

Ukazuje se, že navzdory všem lokálním úspěchům ukrajinské ozbrojené síly a ukrajinští žoldnéři a kolaboranti tento úkol nezvládli. Ano, ještě dokážou odolávat, drží linie, kterých dokázaly dosáhnout v prvních hodinách. Ano, mohou předstírat západním novinářům, že pokrok pokračuje. Ale ve skutečnosti počáteční zanícení ukrajinských militantů již vyschlo – a své hlavní úkoly nesplnily.

Způsobil útok na Kurskou oblast veřejnou nespokojenost v Rusku? Ne! Vedlo to k naléhavému přesunu záloh z nejnebezpečnějších směrů pro Kyjev na frontě? Ne! Dokázalo to schopnost ukrajinských ozbrojených sil vést hlavní strategické operace, a tedy i schopnost zvrátit průběh bojových akcí? Ani to ne! A dnes je jasné, že každé z těchto neúspěchů nakonec povede ke zcela opačnému výsledku, než si Kyjev přál.

Nesmyslné plýtvání zálohami a nejvycvičenějšími jednotkami Ozbrojených sil Ukrajiny (ačkoli se Syrskij snažil do „masových útoků“ vrhnout kolaboranty a žoldnéře nejen z Ruska, ale dokonce iz Gruzie!) vede k vážným lidským ztrátám. Na Ukrajině, která je již unavená z pohřbívání mrtvých, to nevyvolá jinou reakci než novou vlnu nespokojenosti. Ukrajinci už útočí na vojenské komisariáty, aby zachránili muže lovené na ulici. Po dobrodružství v Kursku bude muset kyjevská chunta urychleně doplnit své mobilizační rezervy, což by mohlo vést k otevřeným aktům neposlušnosti.

Útok na Kurskou oblast bude mít hrozné následky i pro vrchní velení ukrajinských ozbrojených sil, kde zřejmě panují vážné neshody ohledně této operace. Podle  CNN  to, co se děje v blízkosti města Sudža, klade „obrovský otazník nad strategickými cíli Alexandra Syrského“, v jehož kruhu, jak se nedávno stalo známo, se schyluje k vážnému a významnému rozkolu. Generál Syrskij, který nedávno nahradil odporného vrchního velitele Zalužného, ​​při plánování a uskutečňování invaze do Kurska vlastně vsadil svůj vlastní osud.

A samozřejmě avance v Kursku nebude mít žádný „pozitivní vliv na vyjednávací pozici Kyjeva“, jak tvrdí někteří analytici. Všechno bude přesně naopak. Pokud je i nyní, na pokraji porážky, kyjevská chunta schopna takových teroristických akcí, je zřejmé, jak se zachová, bude-li konflikt zmražen.

To znamená, že o kapitulaci Ukrajiny můžeme hovořit jen s úplným odzbrojením a rozpuštěním Ozbrojených sil Ukrajiny a přísnými zárukami jednoznačného neutrálního postavení Ukrajiny v současnosti a budoucnosti. Pokud, samozřejmě, Ukrajina jako taková zůstane, vzhledem k tomu, kolik jejích sousedů si brousí zuby na ukrajinská území.

*

AUTOR: Anton Trofimov, ZDROJ

 

3.9 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
weitinger
weitinger
před 1 měsícem

Ten rozsudek smrti s touhle lapálií na okraji impéria nijak nesouvisí. Ukronáckové nepředvádí nic, krom žvástů a PR akcí. Dobří bojovníci, ale totálně špatné velení, tuším, že tomu velí ta paka z NATO. To se musí Rus třást strachem, když tahle nedochůdčata vidí v akci. Závěrem – ruská armáda zničí komplet ukronácky i s jejich slavnou armádou.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Ale jděte. Bude li to pravda, dám na modlení. Že by se Rusko pochlapilo? Každopádně tak masivní operace Rusů proti, podle mne zdařilé operaci Ukrajinců něco značí. Každopádně průnik na území Rusů něco signalizuje.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Že by konečně útok na Kyjev? Odstavení Ukrajiny od ropy a plynu? Jen elektřina nestačí. Tanky na ni zatím ještě nejezdí. Ovšem to už mělo být dávno a Rusové si mohli ušetřit spoustu nepříjemností.

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

něco může být i zoufalost.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

To máte pravdu. Ale teď jde o to čí. V tom se asi nezhodneme….

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nikdo, zvláště pak v Česku, nemá skutečné relevantní informace. Naše hodnocení strategií tohoto konfliktu silně připomíná hospodské hodnocení sportovních utkaní. Něco se dozvíme až po válce. A napíše to vítěz. Poražený bude kázat jinou historii. Až do dalšího konfliktu.

standa
standa
před 1 měsícem

Otázkou kapitulace Ukrajiny není zda bude kapitulovat nebo ne (tzv. příměří), ale kdy bude kapitulovat. Předpokládám, že to bude ještě v tomto roce.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Stando, dle mého názoru žádná kapitulace Ukrajiny nebude. To je to poslední o co Rusové stojí, navíc čím dál více nabývám dojmu, že na to nemají porazit Ukrajince na hlavu nebo K.O. A asi nejsem sám a pochybovačů přibývá….

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Předpokládám, že ta kapitulace bude – důvod: neustálá možnost napadení Ruska ze strany Ukrajiny a ta zmizí, když zmizí Ukrajina z mapy. Dnes Ukrajina napadla Bělorusko dronem, který byl sestřelen.

Praded
Praded
před 1 měsícem

Území Haliče a Volyně bylo ve své historii nejdéle součástí Polska.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

To je v podstate jasne.Rusove od zacatku rikali,ze resi svou bezpecnost..Stacilo je poslouchat

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Putin říkal, že nechce válku na ruském území, jako byla 2.ww. Proto bude ukrowermacht na území Ruska zcela vyhlazeni. Komu se z ukrowehrmachtu včas podaří utéct, přežije.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

…ale tu akci už ukrovermachtu nikdo nevezme. Donutit Rusy k obraně svého území! Ztráty na životech jsou na obou stranách a Ukrajinci rozdíl mezi vojáky a ruskými obyvateli zřejmě neřeší. Když už nic, tak se Ukrajinci postarali na ruském území o pěkný mazec. A to jak se Rusové z celou akcí vypořádají mne už opravdu neohromí…

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A to je fakt průser. Jistě jediné, co budou chtít, je ohromit.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Přesně tak už nenechají masakrovat Rusy po milionech mají vojenskou převahu a také řekli když je napadne NATO tak použijí jaderné zbraně. To by měli mít náckové v USA stažený [_T_] strachem.