Soud rozhodl: zabavení zbraní členům AfD je legální

článek je převzat z facebooku Ivana Davida. Články na FB na Novou republiku nedáváme, ale jsou obsahově významné. FB v poslední době významně snížil dosah mého FB. Nevím, zda proto, abych za šíření platil, nebo jsou články omezovány kvůli obsahu. Tento článke pokládám za důležitý jako důkaz o rozšiřování totalitních metod pod záminkou boje proti “extrémismu”.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

„V největší německé spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko není AfD považována za pravicově extremistickou, a tudíž ani za protiústavní organizaci. Tamní státní bezpečností je klasifikována jako podezřelý případ. To ale stačilo, aby příslušný Vyšší správní soud (OVG) v Münsteru ve zrychleném řízení prohlásil odebrání zbraní řadovým členům AfD za legální. Nemusíte být prorokem: toto rozhodnutí OVG vyvolá pobouření,“ píše rakouský Exxpress.

Řečeno na rovinu, soudci Vyyšího správního soudu staví normální členy Alternativy pro Německo (AfD) ve smyslu zákona o zbraních na stejnou úroveň jako alkoholiky, narkomany a psychopaty. Postižení z těchto skupin mohou být voleni do politických zástupců na všech úrovních – ale nesmí vlastnit zbraně. Jsou považováni za nespolehlivé – stejně jako členové AfD podle Nejvyššího správního soudu.

Úřady v Severním Porýní-Vestfálsku zabavily členům pravicové strany průkazy o vlastnictví zbraní a tím i jejich zbraně s odůvodněním, že jako členové protiústavní organizace mají být podle zákona o zbraních klasifikováni jako nespolehliví. V případě jednoho ze žalobců jde i o to, že není jen členem strany, ale podporuje ji i jako její člen.

Několik dotčených osob proti rozhodnutí podniklo právní kroky. Z pochopitelného důvodu: AfD není (zatím) v Severním Porýní-Vestfálsku považována za pravicově extremistickou, a proto protiústavní. Tamní státní bezpečnost ji zatím klasifikovala pouze jako podezřelý případ a sleduje ji.

To ale nehrálo roli v první instanci ve VG Düsseldorf nebo nyní v OVG Münster. Soudci potvrdili, že pouhé podezření stačilo k prokázání nespolehlivosti lidí z AfD a zabavení průkazů vlastnictví zbraní a zbraní.

Šlo však o zrychlené řízení. O odvolání členů AfD v hlavní věci se teprve rozhodne.

3.3 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Drive tomu rikali boj s terorismem,to u ” vlastnich” nemohou,tak rikaji s extremismem, ale porad jde o to same…ukrajovani svobody ve statech,kterym vladnou

cablik
cablik
před 1 měsícem

Jak mohou někoho klasifikovat jako extrémistu vyřvávají o demokracii ale jen tu jejich totalitní liberální. Většina to nechce tak nás chtějí zlikvidovat za každou cenu je si třeba vzpomenout na naše předky a zachovat se stejně.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Samozrejme…kdyz z nekoho vytvari ” extremisty” uz nejde o demokracii