ŠOKUJÍCÍ POROVNÁNÍ československých uprchlíků z roku 1968 a ukrajinských z roku 2022

Dnes si přpomínáme výročí vpádu vojsk Vašavské smlouvy pod vedení SSSR do Československa, které nařídil šéf politbyra KS SSSR Ukrajinec L. Brežněv.

Naši zemi tehdy opustilo asi 250 000 uprchlíků. Jak se s nimi na Západě zacházelo? Byli vesměs internováni v utečeneckých táborech ve velmi stísněných prostorech. Byla jim zajišťována pouze základní zdravotní péče a strava. Žádné země se neuchýlily k tomu, aby jim dávaly nějaké výhody na úkor domácího obyvatelstva, žádné mestské a státní byty, žádné přednostní ošetření na předních klinikách, ani žádné speciální sociální dávky. Češi a Slováci vesměs skromně pracovali a sami si zlepšili svůj osud, Jejich integrace do nových zemí byla zcela příkladná, žádné opilecké eskapády, či násilí na místním lidu, či shovívavost úřadů na jejich případné špatné chování.

To porovnějte s Ukrajinci po roce 2022, Preferenční přidělování ubytování, veškerá zdravotní péče zcela zdarma, zdarma jízdenky na dopravu, domuzeí, zoo, speciální finanční dávky, nadprávní ochrana ze strany úřadů, přehlížení jimi páchané kriminality atd atd.

Na vině jsou hlavně politici, kteří to podporují a umožňují. Ukrajinci jen využívají příležitosti. Hlavními viníky jsou tedy vedení ODS, TOP09, STAN, Pirátů, KDU, ale stejně tak Babišovo ANO!

Něco je tady špatně, nepřipadá vám?

Tahle prchal ukrajinský uprchlík, ketrý pravidelně jezdí zpět na Ukrajinu

Takhle prchal český uprchlík v roce 1968, který se 20 let nemohl do vlasti ani podívat…

*

Aron G., Česká Věc

4.4 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 26 dny

Tenkrát vesměs zdrhali ti, co tam někoho měli. A ti, co tam nikoho neměli, si byli nuceni projít tím nechutným martyriem až do samého konce.

Rob
Rob
před 26 dny

Nepřipadá… To tak je!

standa
standa
před 27 dny

Je na čase, aby skončilo zneužívání r. 1968 pouze k propagandě ! Stačí porovnat hlavní segmenty nujtné pro společnost a to od r. 1945 do r. 1989 a od r. 1990 do doučasného roku 2024. Např. státní dluh v r. 1989 0,00 Kč. Státní dluh v r. 2023 3,2 bilionů Kč a je tady mnohoi dalších. Otázka hlavní co se… Číst vice »

Praded
Praded
před 27 dny

Je jen škoda, že neutekly všichni ti parazitečci, možná by to oddálilo ten parazitický převrat, ještě o další desítky let. Od převratu stát nevybudoval skoro nic a to co udělal nenahradí dluh co vytvořil.

cablik
cablik
před 27 dny

Jenže tenkrát byl normální svět a každý se musel v kapitalismu kam uprchnul starat jak přežít. Dnes jsou Ukrajinci považováni za občany „hrdinského” státu co bojuje proti Rusku a proto by jim pro západní politici snesli modré z nebe.

standa
standa
před 27 dny
Odpověď uživateli  cablik

Ale hlavně nesmí umírat “hodní” občané starých zemí Západu !

Primak
Primak
před 27 dny

Pro srovnání s jinými invazemi. Stačí jen se podívat na ty fotografie ze srpna 1968. Jestlipak se najde za posledních 100 let nějaká jiná země, kam přes noc vtrhli okupanti, kde pak obyvatelstvo na ulicích s okupanty na tanku diskutuje? Někteří dokonce “nabízejí” koktejly (Molotovovy). V Panamě 1989, Granadě, Iráku, Afghanistanu, Syrii, Lybii,… Číst vice »

vachav
vachav
před 28 dny

To vše je důsledek toho,když primitivní rusofobie a antiruská histerie,hraničící s paranoiou,společně s tupým slouhovstvím ovládne stupidní “Česko”.