Směr Pokrovsk: nepřítel nemůže odolat našemu úderu…

Rodák z ukrajinského města Sumy Jurij Podoljaka píše dnes na svém telegram-kanálu o situaci n jendom z úseků fronty. Mapa pčiložena.

Prostě to neumí. Navzdory tomu, že sem přesouvá zálohy a z Kyjeva přicházejí výhrůžné příkazy velitelům na zemi, á la „ani krok zpět“.

Situace ukrajinských ozbrojených sil je zde skutečně kritická. Naše jednotky postupují každý den vpřed a dosahují úspěchů. Náš klín podél železniční trati dál prořezává nepřátelské obranné formace jako nůž.

Včera se například podařilo ovládnout nádraží Želannoje a začaly boje o vesnici. Východně od této vesnice současně naše jednotky jako celek vybily nepřítele z nejdůležitějšího opevněného místa. To znamená, že vesnická posádka je v podstatě odsouzena k záhubě.

Také včera byla zcela osvobozena vesnice Veseloje a také jsme pokračovali v nátlaku na nepřítele v oblasti Ivanovky přiléhající k jihovýchodnímu okraji této vesnice.

Obecně platí, že nepřátelská fronta zde nadále praská a rozpadá se.

Držme si palce a modleme se za naše chlapy.

 

Jurij Podoljaka, t.me@yurasumy – (prevíti “demokrati” z NATO a kolaborantské Fialovy administrativy i tohoto ruského dopisovatele cenzurují, aby v českých médiích zněla jen banderovská propaganda, což ovšem na vítězství ruské armády nic nezmění)

4.7 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 1 měsícem

Pane Podoljako. Situace ukrajinských sil je kritická od února 2022. Během měsíce už jste byli u Kyjeva, Oděsa byla připravena ke kapitulaci, měli jste pod kontrolou ohromné území i velká města. Pak jste upalovali tak rychle, že vás Ukrajinci nebyli schopni dohonit. A nyní se chlubíte, že postupujete JEDEN km denně ve stepi,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem danny
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Tento způsob války zda se mi býti podivným…

jbskalensky
jbskalensky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Danny, také bych uvítal rychlejší konec válečných operací, ale tento konflikt Rusko fakt nemůže řešit “tradičním” postupem, tedy nejprve všechno rozmlátit, rozbombardovat, vypálit a pak postoupit o desítky kilometrů. Jak to praktikovaly a praktikují USA ve všech jejich konfliktech. Když vynechám, že území, o které momentálně bojují je už formálně jejich vlastní, a obyvatelstvo rovněž,… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Viděl jste, co zbývá z těch osvobozených (dobytých) měst a vesnic? Trosky je slabé slovo! Není tam jediný obyvatelný dům, zničená infrastruktura, obyvatelstvo vyhnané nebo mrtvé! Oni to vypalují a bourají a to i 3000 kg klouzavými pumami! To území je spálenou a mrtvou zemí, kde nepřežije ani pes! A to doslova. Ukrajincům je to šumák. Protože tam… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Danny, až čas ukáže jestli rusové tu válku dobře vedou … Zatím rusové na západní Ukrajině melou ukrajince a zajatce neberou, nemají o zombifikované ukrajince a ruso ukrajince zájem … Až všechny tyhle zombie na frontě rozemelou nepůjdou dál na Ukrajinu přes Dněpr, ale nechají jejich frontě se vyhýbající zbytek živořit v neustále bombardovaném… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

Nutná oprava … Zatím rusové na východní !!! Ukrajině melou ukrajince .. Na té západní Ukrajině májí ukrajinci nevyřízené účty s poláky, kteří tam zase chtějí jít, tak ať se tam potom melou mezi sebou … No a poláci zase antirusky zdebilněli jako ukrajinci, tak si je zase sousedé rozdělí a zpraží je… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

Možná by těm, co mi dávají mínusy (mají na to právo) stálo za to podívat se na ruské weby. I dnes, jako každou noc masové nálety ukrajinských dronů. Opět hoří sklady, letiště, obytné budovy. Lidé žijí v krytech. V Bělgorodu, Rjazani, Orlu. Lapin úkol vytvořit sanitární kordon u Charkova zcela jasně nesplnil. A je stále… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Milý Danny, pořád je lepší, když pan Podoljak postoupí o dva kilometry na západ, než kdyby ustoupil o dva kilometry na východ. Takže Rusové vyhrávají, i když jen o fous. Záleží na tom, kdo lépe vydrží vzájemné vyvražďování, Rusů je snad 3x více než Ukrajinců tzn. že Ukrajincům dojdou lidi dříve. Ruská armáda nemůže plošně… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

A mrtví ožili (jen v Hirošimě 140 tis.)?

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Danny, samozřejmě, že neožili. Tihle z této nejnovější války také neožijí. A ještě jich bude plno. Jde jen o to hospodářské zotavení, které může být rychlejší než se vám dnes zdá.