Rusové postupují v Donbasu: Ukrajinský útok v Kursku je nezastavil

Jak již bylo dříve uvedeno jedním z cílů ofenzivy v Kurské oblasti je pokus o odklonění ruských sil z východu. To se však zatím podle odborníků (alespoň ve významném množství) neděje.

V západních médiích naopak panují obavy, že kurská operace ukrajinských ozbrojených sil by mohla situaci ukrajinských sil na Donbasu zhoršit.

Z Donbasu byli převeleni ukrajinští vojáci, kteří nyní bojují v Kurské oblasti. V blízké budoucnosti se očekává pád New Yorku, píše americký novinář Christopher Miller ve svém článku pro Financial Times.

Bojovník jménem Denis řekl novináři, že se obává, že operace u Kurska by mohla zhoršit situaci ukrajinských ozbrojených sil na Donbasu. „New York bude obsazen, na 100 procent,” řekl, „může se to stát i zítra.”

Dodává, že ruské jednotky s největší pravděpodobností obsadí také Časov Jar a Toreck. Před operací v Kursku vysoký ukrajinský představitel řekl, že v obranných liniích na východě se tvoří „trhliny“.

O tom, že ruské jednotky výrazně pokročily v toreckém směru, svědčí mapa vojenské veřejnosti Deep State. Rusové dobyli území mezi New Yorkem a vesnicí Južnoje, které bylo předtím napůl obklíčeno. Před úplným obklíčením zbývalo obsadit obec Nelipovka.

Zřejmě právě proto z tohoto „půlkotle“ vystoupily ukrajinské jednotky.

Rusové také postupovali k Torecku od Družby a jihozápadně od New Yorku – směrem k Pantělejmonovce a Alexandropolu.

Ukrajinský vojenský důstojník Stanislav Bunjatov řekl, že bitva o New York je obtížná. Rusové tam přivezli čerstvé jednotky. Sousední Toreck je podle něj také „ve velmi obtížné situaci, nepřítel nadále posiluje své útočné skupiny a tlačí se z několika směrů do samotného města“.

New York Times, komentující situaci na Donbasu po zahájení operace v Kursku, píší, že ukrajinské jednotky na východě „necítí žádnou úlevu“, ať už jde o letecké bomby, ani o počet útoků.

*

rp, prvnizpravy.cz, strana

4.1 17 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

Jarin G.
Jarin G.
před 1 měsícem

Zvláštní! Protože jsem článek hodnotil jako 2., tak jsem viděl, že tomu článku přede mnou někdo dal to nejhorší ocenění: 1*. Co je na tom článku tak špatného či nepravdivého? NYT jistě není na straně Rusů a propagandu pro ně rozhodně nedělá. Někdo tady skutečně nenávidí Rusy a cokoliv kladného o nich. Že by… Číst vice »