Rusové ovládli dálnici zásobující ukrajinské síly v Donbasu

Včera se Rusům podařilo obsadit Kalinovo, které leží poblíž města Pokrovsk. S touto strategickou výhodou získali Rusové kontrolu nad dálnicí E50, která slouží jako hlavní zásobovací tepna ukrajinských sil v Donbasu.

Podobně jako v předchozích osadách nekladli Ukrajinci výraznější odpor a rychle se stáhli, aby předešli obklíčení.

Řeka Vovsa je nyní plně pod kontrolou ruských jednotek. V současné době probíhá ruský útok na obec Novochrontivka, která se nachází jihovýchodně od Pokrovska, s cílem získat přístup k jižnímu vstupu do města.
V Toretsku vyčistily ruské síly značnou část města a nyní útočí na čtvrť Družba, aby získaly kontrolu nad celou severní částí města. Ukrajinci však kladou houževnatý odpor a Rusové čelí značným obtížím.
Ruské síly postupují směrem k Pokrovsku uprostřed špatných rozhodnutí ukrajinského velení a vyčerpaných jednotek, uvádí také The Economist.
The Economist přináší analýzu, která se zaměřuje na příčiny ruských úspěchů v oblasti Pokrovska. Podle ukrajinských vojenských představitelů je jedním z hlavních problémů vyčerpání a nedostatek ukrajinských vojáků, což vede k vysokým ztrátám a poklesu morálky.


Plukovník Pavel Fedosenko zdůrazňuje, že ruské síly mají v tomto sektoru fronty značnou početní převahu, přičemž počet vojáků je odhadován až na čtyřnásobek ukrajinských sil. Na rozdíl od oblasti Kurska, kde Rusko čelí větším výzvám, má tato převaha zásadní dopad na bojišti. Ukrajinští vojáci často setrvávají v zákopech 30-40 dní bez dostatečného odpočinku, což vede k vážným fyzickým zdravotním problémům, včetně mrtvic.

Kromě početní převahy používají ruské síly efektivní taktiku, včetně malých pěchotních útoků, naváděných bomb (KAB) a pokročilých systémů elektronického boje. Ukrajinští vojáci také poukazují na “iracionální” rozkazy ze strany svého velení, které situaci na frontě ještě více komplikují.
Ukrajina vkládá své naděje do náhlé ofenzívy v oblasti Kurska, aby ulevila svým pozicím. The Economist však poznamenává, že ruské útoky v oblasti Pokrovska nejenže pokračují, ale dokonce zesilují, což představuje nové hrozby pro ukrajinské síly.
Odborníci se domnívají, že Rusko vnímá Pokrovsk jako klíčový strategický cíl, který by mohl otevřít cestu k dalšímu postupu směrem k velkým městům, jako jsou Dnipropetrovsk a Záporoží.

*

jk, První Zprávy, economist.com, na snímku ruský voják připravený vyvěsit státní trikoloru na nově osvobozené vesnici  v Donbasu

4.1 23 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
95 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jarin G.
Jarin G.
před 24 dny

Něco ze “Západu”. Rusové denně postupují a dobývají ukrajinské obranné pozice.“ Analytik Scott na sociální síti X varuje před úplným kolapsem ukrajinské fronty u klíčového města Pokrovsk, které je hlavním logistickým uzlem pro ukrajinskou armádu na Donbase. Ukrajina má prý „nulovou schopnost stabilizovat situaci“ a nedostatek lidské síly ji dokonce nutí posílat operátory… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.
Jarin G.
Jarin G.
před 24 dny

The Washington Post: Ukrajine sa nedarí zastaviť „ohromujúcu“ ruskú ofenzívu na Pokrovsk.Ruská armáda rýchlo postupuje smerom k Pokrovsku, kľúčovému zásobovaciemu uzlu ukrajinských ozbrojených síl. Táto ofenzíva „omráčila“ miestnych obyvateľov, ktorí sa ponáhľali opustiť Pokrovsk. Niektorí z nich v publikácii priznali, že nerozumejú, prečo ukrajinské velenie stiahlo jednotky z obranných pozícií na inváziu do Kurskej… Číst vice »

cablik
cablik
před 25 dny

43 000 bytů namísto 24 bombardérů F-35
https://pravyprostor.net/43-000-bytu-namisto-24-bombarderu-f-35/

maxim
maxim
před 25 dny

Už mnoho Západu a ukrajincům nechybí, aby rossijany nažhavili tak, že jako to udělal Stalin vyhlásí Velkou vlasteneckou válku II …., zmobilizují se a rozjedou se na Západ, už ale nebudou osvobozovat, ale budou vyhlazovat, aby se už historie ze Západem neopakovala … Smutné pro Západ a pro nás .., ale debilové když… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  maxim

Nikam se nerozjedou. Podle kydu Pjakina Halic zničí stoupající vývoz ruského obilí.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 26 dny

Po slovech Putina a optimismu pana Svatoše jsem očekával, že Rusové spláchnou ukrajinský vpád jako mořský příliv malinu. Nestalo se. Kruh kolem Ukrajinců se uzavírá. To znamená, že ještě není uzavřen, Ukrajinci toho mohou využít ale domů se jim nějak nechce. Opravdu chtějí být do jednoho pobiti jak jim předpovídal pan… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Banderovci urputně bojují, to se musí nechat. Posledně bojovali až do 50.let. Jen japonští jednotlivci vydrželi v džungli bojovat déle než Ukrajinci v lesích. Mám pro vás jednu příjemnou zprávu, doufám, že to není kachna (dezinformace). Zelenskyj prý zakázal pravoslavnou kanonickou církev, ke které se hlásí drtivá většina Ukrajinců. To je stejné,… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 26 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Pane Karle, ono je to bohužel trochu složitější, než tady prezentujete.
V květnu 2022 dal Zelenskyj příkaz k oddělení Ukrajinské pravoslavné církve od ruské.
Jenže s věřícími bývají problémy a věří si, čemu chtějí.
Takže teď se zákazy utuží a prohloubí.

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Tak uvidíme, co zvítězí v jejich duších (jestli blbost…ukrajinské vlaječky a Slava Ukrajině…či náboženský fanatismus.)

Anonym
Anonym
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Víra nemusí být fanatismus. Může to být třeba naděje, nebo řád.
Říkám to z postu atheisty.

Karel2002
Karel2002
před 24 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Ano, víra může být třeba naděje či řád. Ale na Ukrajině či v Polsku to tak trochu přehánějí. Kvůli víře se tam stovky let vyvražďují. Ono záleží na tom samotném věřícím. Např. Hájek s Lipavská jsou inteligentní, kultivovaní. Naproti tomu Halík, Fiala, Kalousek …

kutnohorsky
kutnohorsky
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle Ukrajinci jsou urputni v boji ale jsou známí svou krutostí, která si nezadá s tou arabskou. Viděl jsem na internetu fotky, kdy na náměstí kamenovali nahou židovskou ženu, přibíjeli židovské děti (zaživa!?) za hlavu ke stromům u cest, dobrovolně se účastnili při popravách svých spoluobčanů. Občas dnes proběhnou krutosti páchané na ruských zajatcích.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 25 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Připomenu mou zkušenost, kdy jsem v nemocnici ležel s Ukrajincem, který si dovolil mezi svými kritizovat Zelenského a měl výhrady k Banderovi. Nalili mu nějaký louh do krku a už je kritizovat nebude…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 24 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

“Hrozen” nemluvňat, přidrátovaný ke stromu za krky, rozčtvrcení dospělí, kočka zašitá do břicha těhotné místo plodu, vyloupnuté oči, genitálie přišité na ústa, roztržené malé děti… je toho fůra, co tahle verbež spáchala v 43. na Haliči a Volyni. A leccos ze svého “umění” naznačila na Slovensku a Moravě, když zdrhala do té americké teplé náruče… Číst vice »

cablik
cablik
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Čeští rusofobové využili zákazu Ruské pravoslavné církve na Ukrajině ke svému „honu na čarodějnice“
https://42tcen.com/entry/cesti-rusofobove-vyuzili-zakazu-ruske-pravoslavne-cirkve-na-ukrajine-ke-svemu-honu-na-carodejnice

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Shrňme to pane kolego: v březnu 2022 stály ruské jednotky po Kyjevem, Zelenský se skrýval v Polsku, kde probíhala i mezinárodní jednání, zahraniční žoldáci houfně prchali, a Němci nechtěli posílat ani přílby. Max. spacáky a ešusy. Dneska stojí už rok a půl ruská armáda tam, odkud v únoru 2022 vyrazila. Padly desetitisíce ruských vojáků a válka probíhá na území… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  danny

To celé je nějaké divné. Domníval jsem se, že Rusko má po celém úseku fronty vybudované ochranné pásmo. A nějakých 10000-15000 vojáků, snad Američanů, dokáže toto pásmo překonat a teď postupuje snadno ruským územím podobně jako Hitler v roce 1941. Nejsou Gerasimov s Lapinen podplacení?

heriot
heriot
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale tak to není Karle. Operační vzdálenost “Kurska” od kritického dějiště války je zásadní. Těžištěm tohoto konfliktu je Donbas a ukrajinská obranná linie kolem měst Pokrovsk, Kostyantinivka, Kramatorsk a Sloviansk . Hranice Kurské oblasti, kde Ukrajinci v současnosti útočí, je více než 130 kilometrů od vedlejších bojů kolem Charkova a více než 200 kilometrů… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Bohužel tato fakta tuto podivnou koalici protiruských amatérských analytiků (Karel2002, danny, kutnohorský a orinoko) vůbec nezajímají. A fronta “Kursk” je bude zajímat jen do doby, dokud se tam bude Ukrajincům dařit. Až je začnou za pár týdnů, nebo i možná měsíců Rusové vytlačovat zpátky za hranice RF, tak i oni zmizí. Už je to… Číst vice »

heriot
heriot
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

No jo, přesně, fakta je nezajímají, prostě kolovrátek jede…

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Jestli někdo jede jako kolovrátek, tak jste to vy a vám podobní. Píšete o úspěších, ale fakta – mapa a čísla mluví zcela opačně.

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Právě o ty měsíce jde! To byl a je cílem Ukrajinců. A vyšel jim a vychází. Ukázat neschopnost ruského velení (a potažmo vedení) ubránit vlastní území a obyvatelstvo. Jaké “vytlačování”? Gerasimov v přímém přenosu vykládal, že je zničili už na hranicích a zbytek zbaběle prchnul. Jenže ukázalo, že mluvil o ruských vojácích! A nyní už jde o měsíce? A ne o zničení ale… Číst vice »

Naposledy upraveno před 25 dny uživatelem danny
Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

“nebo i možná měsíců” nebo také možná mnoho let či dokonce desetiletí.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Myslím, že by měli tušit, že zbytky německých vojsk se v lesích skrývaly až do konce války. Kdy byla bitva u Kurska a kdy skončila válka? To samé Pobaltí.

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Přijde rasputice a komentovat to možná bude i Rusputin. Hoří přívoz Kavkaz, vítězství jde přes obilí, a indické zdroje mnohdy kladou otázku, co se u Kurska vlastně děje? Putin prý všechny potrestá za vpád i jeho umožnění. Vynikající personifikace. Rusové jsou prý vyvolený národ, blaboli nějaký slovenský chiliastik. A tady to vypadá podobně. Ruské lapsy probíhají… Číst vice »

Naposledy upraveno před 24 dny uživatelem orinoko
Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

130km a 200km to je na ukrajinské a ruské poměry hned za rohem. Tam je všechno “nedaleko” a přitom je to třeba 3000 km daleko. To je velká chyba, že tato oblast nebyla chráněna. Pokud Putin nemá lidi, tak se vůbec neměl pouštět do války.

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak 200 km je všude na světě stejná vzdálenost…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Nepostupují snadno, to jen podléháš naší pravdomluvné ČT.

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Foltynova argumentace. Příběh odjinud. Báby, flaksy nadávají na systém i režim, ale podrývat jej nikdy nebudou. “Nikdo nám nezabrani nakupovat v Kauflandu, najděte si něco jiného.” Přitom nadávají na dvojí kvalitu, fiktivní slevy a na Němce. Schizofrenie cizka je bezbreha a beznadejna. A takovýto matros prý usiluje o změnu. Napsal jsem take, že Rus ví o občanském… Číst vice »

cablik
cablik
před 25 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kolego vy to nechápete bandera se kryje Ruskými civilisty aby právě Rusové nemohli použít svoje efektivní zbraně. Tak to bude nějaký týden trvat než je tam zlikvidují.

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  cablik

Který hňup, (ale spíš zrádce) je tam pustil, a když už, tak proč tak daleko? A jak to, že pořád postupují? To mají ty štíty před sebou? Gerasimov je neschopný lhář, a to v tom lepším případě.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 25 dny
Odpověď uživateli  cablik

No to to ti Rusové dopracovali…Místo aby už dávno byli v Kyjevě mají problémy s ochranou svých obyvatel na svém území…

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  cablik

No vidíte Cablíku, psal jste celou dobu, že “situace na frontě je daná”. Jak je vidět, není daná, 10000 ukroušů zabírá ruské území a pochoduje směr Moskva.

heriot
heriot
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

A kam asi těch 10000 ukroušů z nichž minimálně třetina už hnije v lesích může tak asi dopochodovat…

Jarin G.
Jarin G.
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Dobrá otázka, ale marná . Tihle “gaučákoví analytici, čerpající své informace z podivných protiruských webů (i v RF je opozice a 5. kolona, o webech UA nemluvě)”, z celé SVO vidí je aktuální situaci na frontě “Kursk”, kde každý úspěch UA nafukují a snad se i radují, když se Uáčkám zadaří provést něco Rusům. Jiné bojiště, na celé víc než… Číst vice »

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Vy píšete z fronty? Ale s tou ostudou u Kursku máte svatou pravdu. Tu jim nikdo neodpáře. O té se bude učit na vojenských akademiích. A právem Hlavně na tech ruských.

Naposledy upraveno před 25 dny uživatelem danny
Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Jaké jsou ty úspěchy na Donbasu? Proč se pořád celé ty dva roky bojuje jen na Donbasu? Proč se nebojuje u Kyjeva, aby si ten Donbas konečně mohl odpočinout?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Kecáte blbosti…

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Ruské úspěchy na Donbasu? Třeba ten masakr u Ugledaru? Co to bylo za hovado, které ten útok naridilo? Takže protiruske weby: Ruskaja vesna, Rybar, Vojenské soubory, Insider, YT – všechna pro i proti. Nekriticke nahlížení na cokoli zjevně připomíná rezimni blbecky, ti také o foltynovi nepochybuji.

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Pane heriote, na vesti.ru se právě můžete dočíst, že Kursk opouští denně 3500 obyvatel. A to je oficiální ruský web. A to byly evakuovány dva další okresy v kurské a min. jeden v Bělgorodské oblasti. Další při hranicích nestačili evakuovat, protož Ukrajinci byli rychlejší. Min. 700 ruských výsadkářů je obklíčeno po zničení všech mostů přes řeku Seim.… Číst vice »

heriot
heriot
před 25 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale jděte Danny, tyhle Vaše zprávy. Evakuace je přece logická, nikdo nechce nechat civilisty jako lidské štíty…To jen svědčí o kvalitě ruské organizace…. Jistě boje jsou těžké a složité, skupina, kterou tam NATO vrhlo byla dobře vycvičená, motivovaná a vyzbrojená. Ovšem Rusko zareagovalo dobře a rychle a sám musíte vědět, jaký osud tam ukrowechmacht čeká.… Číst vice »

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Gerasimov jim nenechal přece nic! Zničil těch pár zoufalců hned na hranicích silami armády, pohraničníků a Ruské gardy. Za pomoci dělostřelectva, raketových úderů a letectva. Celé Rusko a okolí (včetně USA) to viděli na vlastní oči a slyšeli na vlastní uši. Evakuace je samozřejmě nutná. Ale je důkazem, že prohráváte! A navíc, začala až tehdy,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 25 dny uživatelem danny
heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  danny

Tento Váš kolovrátek nezní ani tak ruským internetem, ale částí ruské biogeosféry.
Ta část je založená na dvou věcech – služba Ukrajině a práci s emocemi, na kterých závisí čtenost…

orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Ty sám ses přímo Kolowrat. Jak může přijít v této zemi nějaká zmena, když takovýto matros má na bulvach mazdru.

Naposledy upraveno před 24 dny uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Sleduješ se vůbec? Ty už sis měl nejméně třikrát nafackovat za popírání skutečnosti.

heriot
heriot
před 25 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Záhadou operace “Kursk”, které nemá žádný vojenský strategický význam a již teď je evidentní, že skončí katastrofou pro ukrowehmacht se zabývalo mnoho renomovaných komentátorů. Zatím si nikdo. netroufl dát jasnou odpověď. Vlastně ani pan Iščenko. Zatím asi nejčastější odpovědí je, že se jedná o PR operaci s cílem vnést rozkol do ruské veřejnosti a denuncovat… Číst vice »

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  heriot

Ale to je opravdu podstata celé operace z ukrajinské strany. Vnést rozkol do ruské veřejnosti a denuncovat ruskou armádu s GŠ. Nikoho nemůže napadnout, že Ukrajinci porazí Rusko na bojišti. Ani na Ukrajině a tím méně u Kurska. Ale nutno dodat, že ruskou armádu denuncuje její velení v čele se Šojgu (ten už byl KONEČNĚ vykopnut)… Číst vice »

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale jděte Danny, Solovjov a Simonjanová nejsou žádní “putinovci” Solovjov se do něho naváží z rádoby vlasteneckých pozic kde může. Simonjanová totéž… K odhalování korupce a k těm největším korupčním kauzám došlo dávno před akcí Kursk Ta s tím nemá nic společného. Navíc v tom objemu čísel a osob, které tam působí není to nic zase tak katastrofálního,… Číst vice »

danny
danny
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Koukám, že jediná ruští vlastenci jste vy a lidi jako Jarin, paní Tomášková a spol. Ještě že vás tu Putin má. Jinak ty mnou jmenované weby jsou pod sankcemi EU, USA a jak jinak i našimi. Ta ostuda pod Kurskem je opravdu průšvih a jen tak nevyšumí. Padly tam (zatím!) tisíce ruských vojáků a tentokrát i odvedenců.… Číst vice »

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  danny

To ovšem již opakujete snad posté a mnohokrát to bylo vyvráceno, fakta nepředěláte…T
Ta manikální posedlost zloby proti GŠ a osobně proti Gerasimovi a Achmatu je zvláštní.
Pokud uvíznete v informační bublině (to je ale vlastně ještě ten lepší případ…) a sledujete pouze ruské doomporn, pak nebudete nikdy řádně informován.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Heriote trochu si odporujete. Operace Ukrajinců má velký význam, což přibližujete v závěru příspěvků a o čem píše Danny. Dle mne vojenský význam není zanedbatelný ale hlavně je psychologický. Když už nic, tak by to mělo Rusy donutit k zamyšlení, kde chybují…

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ani bych neřekl. Jedna věc je možný záměr, druhá jeho výsledek… Nezdařil se totiž ani ten potenciální vliv na ruskou společnost,. Došlo k pravému opaku. Přes hysterický křik části blogerů se společnost upevnila a došlo k nárůstu počtu dobrovolníků pro armádu. S důvěrou v Putina to neotřáslo,, pro GŠ a armádu platí to samé. Spíše je… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Heriote a tohle máte od koho? Psal jsem tu o mém telefonátu s ruským přítelem bývalým obchodním partnerem z Orechova Zueva, velkým podporovatelem Putina, jehož přízeň k němu,,Kurskem” velmi ochladla a podle něho to dost ruskou ruskou společnosti otřáslo. Při hodnocení čehokoliv nepotřebuji číst jen blbosti na obou stranách, věci si ověřuji a používám hlavně vlastní hlavu a vycházím z vlastních… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

-1, nesouhlasíte ani s informací ruského občana přímo od zdroje?

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jistě souhlasím s tím, že máte informací o názoru jednoho občana “přímo od zdroje”…
A co s ní jako ? Jím to otřáslo, jiné naštvalo a jdou do armády.
Že se zvýšily počty dobrovolníků po útoku v Kursku prohlásil Putin. A Váš kolega ho už nemá tolik rád. Je to jistě smutné a musíme zamáčknout slzu v oku…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny
Odpověď uživateli  heriot

Jeden občan popisuje co vidí kolem sebe a co prožívá. Já tam nedohlédnu. Nemám důvod mu nevěřit. Furt lepší než přebírat přefiltrované informace …

heriot
heriot
před 24 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Aha, od něho jsou informace jistě nepřefiltrované, o jiných ano…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 26 dny

https://www.hlavnespravy.sk/pribeh-carskej-rodiny-opradeny-legendami-prokurator-prehovoril-gulky-sa-odrazali-od-diamantov/3616028
Nevim,proc nekdo zase vytahl tohle,ale kdyz se na to podivame bez romantiky,tak pro ty chude lidi to byli masovi vrazi..Sice bych nezabila ani mys,ale jsem schopna pochopit,ze zadni radni hospodari to nebyli,kdyby byli,bylo s nimi nejspis nalozeno slusneji

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Takže jste schopná vraždit děti?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 26 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Rikam,ze ja ani mys…Ale jsem schopna pochopit,ze jestli tem lidem umirali deti bezne kvuli zachazeni,nemeli pak slitovani..Podle mne byste tak take premyslel..

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Když jsem byl malý, babička plakala kvůli dětem cara Mikuláše, které Lenin nechal zavraždit. I ty děti nechal zavraždit, říkala. Jak může vzniknout nový lepší svět, když se kváli němu vraždí malé děti?

SunTzu
SunTzu
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Když se v tom tak racháš, tak jediným dítětem byl Alexej – 14 let. Většina carské rodiny tedy byli dospělí. TAK TROLÍKU MORALIZUJ JINDE.

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  SunTzu

Alexej, jako dítě, úplně stačí. Vražděním dětí lepší svět nevybudujete. Natož komunismus.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

A neplakala babička taky nad tím, když za vlády těch chudáčků museli hladoví Rusové mnohde jíst své malé děti, o čemž psal americký novinář Reed po návštěvě Ruska?

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Himmler taky nechával vraždit Židy, Slovany jen velmi nerad. Na popravy se nemohl dívat, dělalo se mu špatně. Himmler byl takový hodný a útlocitný, že by nebyl schopen ani zabít vánočního kapra.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Vynechme naivitu i demagogii.
Uvedomte si o jake dobe to mluvime.Vy byste vazne cekal,ze se ti chudi budou chovat lepe nez ti bohati? To tim totiz rikate

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

No ale Solženicyn si to všechno spočítal a zjistil, že Lenin se Stalinem povraždili daleko více lidí než car Mikuláš a jeho předci. A také daleko více lidi mučili. Věřím Solženicynovi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ja ne.Protoze mi to prijde jako hovadina..Vemte mozek do hrsti

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Druha svetova

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jenom jsem vám chtěl naznačit, že mnoho masových vrahů není samo schopno zabít ani mouchu a přitom dávají svým podřízeným příkazy k popravám. Dělají to s velkým sebezapřením a utěšují své svědomí tím, že přispěli ke šťastné budoucnosti lidstva.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak byli to psychopate..To ja nejsem,mela bych vysokou polickou funkci

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 25 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

politickou

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 26 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Tato otázka je silně zavádějící… Není věcná, hraje na city. Nelze hodnotit více než sto let staré události prizmatem dneška. Zamyslel ses někdy, proč v Čechách 15. století absolutně nedotknutelná instituce jako byla církev najednou ztratila respekt a autoritu a to i za cenu, viděno dnešníma očima, brutálního násilí? Co se stalo, že neomylný venkovský… Číst vice »

Naposledy upraveno před 26 dny uživatelem Haskuv Duch
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 26 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

královražda je ve světových dějinách nástroj poměrně hojně se vyskytující (i u nás, počínaje Přemyslovci a Slavníkovci). Vyvraždění Romanovců a neustálé “vyhodnocování” této události jako akt mimořádné krutosti jsou dvě věci – těm kteří teď s takovou rozkoší vyzdvihují bolševickou krutost, až tolik nezáleží na obětech, ale spíše jako na příležitosti, která umožňuje neustále démonizovat… Číst vice »

Naposledy upraveno před 26 dny uživatelem Haskuv Duch
Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Husitskou válku vlastně způsobila svatba dcery císaře Karla IV., sestry Václava IV. a Zikmunda, s anglickým králem. Když se stala anglickou královnou, zintenzivnily se styky Čech a Anglie. Plno Čechů studovalo v Anglii. A někteří nám pak přinesli učení anglického heretika Johna Wycliffa. A jeho učení převzali pak Jan Hus a další čeští reformátoři. Husitství tedy ve… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Asi mluvíme každý o jiných věcech. Proto se málokdy názorově setkáváme.

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Ale ono to s tím souvisí, kdyby nebylo Wycliffa, nemusel jste hájit zvěrstva husitů. Ale samozřejmě, to co píšete, by platilo pro pozdější německou a švýcarskou reformaci atd. Smysl těchto mých příspěvků je v tom, že jakékoliv strašlivé násilí se nedá automaticky označit za pozitivní věc, vzhledem k tomu, že násilníci a sadisté měli ty… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale, ale Karle… Je to přes sto let. Doba byla samozřejmě ještě krutější, než dnes. Mravnost jiná. Potomci vladařů se vraždili proto, aby se jednou oni, či další následníci nemohli hlásit o korunu. A nakonec, myslíte že naše doba v čase válečném šetří životy dětí? Jenže jsou anonymní a tak se jejich smrt jeví ze… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 25 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Jistě víte, komu a proč se přezdívalo “Krvavá Madla”, či “Balkánská řeznice”.

cablik
cablik
před 25 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Já vím proč to vytáhli mají strach z komunismu a socialismu až tenhle prohnilý systém padne. Proč guma nadává voličům STAČILO vše je jasné.

Jarda
Jarda
před 26 dny

Konečně jim utnou nejen zásobovací,ale i ústupovou cestu.

Karel2002
Karel2002
před 26 dny

Co je platné ovládnutí dálnice v Donbasu, když na svém území Rusové prohrávají. Zelenskeho vojsko dál postupuje Kurskou oblastí

Jarda
Jarda
před 26 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ty budeš aso provokující debil nebo ne ?

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  Jarda

Milý Jardo, na serveru Michala Svatoše jsem se dočetl, že Zelenskeho vojska v kurské oblasti vítězí. Co k tomu ještě dodat?

tomaskova
tomaskova
před 26 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

A co takhle nečíst Svatoše? Je to žvanil, kterému se zalíbilo dělat se zajímavým.

Karel2002
Karel2002
před 26 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

No ale všude píšou to samé.

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Paní Tomášková, s hodnocením úrovně článků pana Svatoše s vámi musím souhlasit. Ale ne s tím, že ho nemáme číst. Musíme mít informace z různých stra. Ale musíme nad nimi přemýšlet. Porovnat je s fakty. Nečíst toho či onoho vede ke zkreslování a fanatismu.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 25 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Říkal velký plkal Dorazím nebo kdo?

danny
danny
před 25 dny
Odpověď uživateli  Jarda

Stačí se podívat na kterýkoliv ruský a dokonce i proputinvský web. Včera, dnes, i právě nyní. A hned uvidíte, kdo že je ten debil. Karel to rozhodně není. Vy i řada dalších ignorujete zcela zjevná fakta. Můžete urážet, nálepkovat jak chcete i koho chcete, ale mapa a čísla hovoří jasně. Zbývá vám je fanatická víra. A to je… Číst vice »

danny
danny
před 26 dny

Generál Pétain, když převzal velení u Verdunu střídal jednotky v první linii po týdnu.

standa
standa
před 26 dny

Po Kursku se to očekává. Je Kursk rozbuška k většímu útoku nebo ještě ne ?