Rusko v OSN – reakce na Kursk. A vrchní představitel Palestiny Abbás v Moskvě

Když jdnám o Ukrajině píšu: “Globalisté, starejte se!”, a k části “Palestina-BRICS” mám jiný vzkaz: “Globalisté, to čumíte!”

Pozorovatelka
Pozorovatelka

První zástupce stálého představitele Ruska při OSN Dmitrij Poljanskij v OSN právě prohlásil:

“Náš velkorysý návrh o podmínkách mírových jednání byl zrušen. Návrhy V. Putina vůči Kyjevu, vyjádřené 14. června, již neplatí.”

Červnové návrhy Putina vypadaly takto: 
1) Kyjev zruší zákaz jednat s Ruskem
2) Rusko je připraveno usednout k jednacímu stolu okamžitě 
 
“Chápeme přitom veškerou jedinečnost právní situace, ale jsou v Kyjevu legitimní autority, i v souladu s Ústavou, je tedy s kým vyjednávat. Prosím, jsme připraveni. Naše podmínky pro zahájení takové konverzace jsou jednoduché a v souhrnu jde o následující:
 
Ukrajinská vojska musí být zcela stažena z Doněcké a Luhanské republiky, z Chersonské a Záporožské oblasti. Dále bych rád upozornil na celé území těchto regionů v rámci jejich správních hranic, které existovalo v době v době jejich vstupu na Ukrajinu. 
 
Jakmile Kyjev prohlásí, že je na takové rozhodnutí připraven a zahájí stahování vojsk z těchto regionů, a také oficiálně oznámí opuštění plánů na vstup do NATO, z naší strany bude okamžitě, doslova ve stejnou chvíli, následovat příkaz k zastavení palby a zahájení jednání. Opakuji: uděláme to okamžitě. Přirozeně zároveň garantujeme nerušené a bezpečné stažení ukrajinských jednotek a formací. 
 
Rádi bychom samozřejmě počítali s tím, že v Kyjevě to přijmou nezávisle na základě současné reality a vedeni skutečnými zájmy ukrajinského lidu a ne západními zájmy, i když o tom samozřejmě existují velké pochybnosti”
 
D. Polyanský v OSN: 

“Inciativy ruského vůdce k ukončení vojenského konfliktu se staly irelevantními, protože Ukrajina zvolila eskalaci a provedla útok na Kurskou oblast”

Dobře to shrnul Oleg Carev (připomínám, že je to Ukrajinec z Dněpropetrovska, který byl v roce 2014 brutálně zbitý banderovci

poté, co kandidoval na ukrajinského prezidenta):  

Nyní je všem jasné, že všechny Zelenského rozhovory o jednáních s Ruskem, slibující přípravu mírového plánu do listopadu, to vše bylo provedeno pro uspání bdělosti Ruska. Zahraniční partneři vyvíjeli tlak na Zelenského, nutili ho vyjednávat a ukončit konflikt. Zelenskyj při invazi do Ruska okamžitě vyřešil několik úkolů. Znemožnil jednání s Ruskem a zvýšil počet odpůrců jednání s Ruskem uvnitř Ukrajiny.”

Kursk je pro Rusko facka, o tom žádná – tohle Putin zcela jistě nepotřeboval! A ač se Západ raduje – odkazy na západní tisk opět dobře shrnul Oleg Carev :

“Zdá se, že západní lídři se zotavili z prvního šoku z rozhodnutí Kyjeva napadnout Rusko a vytvořili si jedinou linii podpory.”

Samotní vůdci stále mlčí a média provedla kulbit ve vzduchu a místo tezí, že jde o Zelenského dobrodružství, že cíle Kurské operace nejsou jasné, že snižuje potenciál ukrajinské armády na důležitých oblastech fronty, začala psát jak epické to bylo a jak katastrofální pro Rusko.

The Times: “Putinova facka” – Rusové jsou šokováni ukrajinskou ofenzívou. Ruské jednotky stěží odrážejí invazi do Kyjeva.

Bloomberg: “Moskva může oznámit novou mobilizaci kvůli nedostatku vojáků poblíž Kursku. Putin potřebuje během příštích 12 měsíců zhruba 500 tisíc lidí, aby kompenzoval pokles a rotaci svých vojsk rozmístěných na Ukrajině.

The Guardian: ‘Cítil jsem euforii. ‘ Zahraniční uprchlíci chválí invazi do Ruska.

Politico: “Ukrajinské jednotky zahájili svůj nečekaný útok na ruské území a poté rozšířily kampaň do sousední Bělgorodské oblasti. Jedná se o nejvýznamnější invazi Kyjeva na ruské území. Podle zpráv se kyjevským vojákům podařilo odrazit pokusy Ruska o doplnění bránících se vojsk.”

Nezávislá žurnalistika? Ne, neslyšeli jste to.

Běží euforie, bohatě živena i v Česku (a to i v diskusích na alternativních médiích), přitom všem je od začátku jasné, že kromě krátkodobého potlesku Zelenskému akce “Kursk” nic dobrého nepřinesla, ba právě naopak. Jak píše The Times:

“Ukrajinský prezident V. Zelenskij, který zahájil útok na Kurskou oblast, učinil nejrizikovější rozhodnutí od začátku nepřátelských akcí na Ukrajině.// Zelenskij podle publikace dlouhodobě vyvíjel tlak na vojenské vůdce, aby zahájili letní ofenzívu. Noviny to připisují “zoufalému pokusu ukrajinského vůdce změnit názor, že Kyjev ztrácí” (více zde).

Kromě toho, že jen blázen by mohl očekávat, že akcí Kursk Ukrajina vojensky porazí Rusko, tady máme další šachistické tahy Putina. Zrušení dohodnutých mírových jednání, a to oznámené přes OSN, je jeden tah – co s tím teď Západe uděláš? Budeš dál živit tento konflikt, když do bot ti teče konfliktem Blízkovýchodním? A Blízký východ, to je další tah Putina!
 
Palestinský prezident Abbás na třídenní návštěvě Moskvy
V Kremlu právě probíhají rusko-palestinské rozhovory

Na dění “Palestina-Izrael” mám svůj názor, avšak vzhledem k tomu, že politika je uměním možného, myslím, že nejlépe tento krok Putina (opět velmi šachistický) okomentovaly německé stránky pod titulkem “Jak může Putin využít blízkovýchodní válku”. Ač Putin logicky bere ohled na zájmy židů/Izraele (jinak by byl proti spoustě židů v Rusku i v Izraeli a tím je postavil proti sobě, což je přání Globalistů), jede také proíránskou osu (kdyby ne, opět by byl proti sobě).

Že mu jde o dvoustátní řešení konfliktu “Izrael-Palestina”, tím si proti sobě žádnou stranu nepoštve. Že si tak na svou stranu získává celý Blízký východ, to nejlépe právě vyjádřil vrchní představitel Palestinců:

“Děkuji mnohokrát, pane prezidente Putine. Jsem moc rád, že jsem tady v Moskvě. Je to skutečně přátelská země pro palestinský lid. Tohle přátelství nás spojuje po desetiletí – mezi palestinským lidem, Sovětským svazem, Ruskou federací. Celou tu dobu, všechna ta desetiletí, kdy jsme vždy cítili podporu, že Rusko na úrovni vlády a lidí stojí na straně Palestinců Rusko vždy stojí na straně zákona, na straně pravdy”.

Teď si udělejme malé shrnutí na téma: “Jak to Zelenskij a Západ Rusku přes Kursk natřeli”. Situace, které se obává celý svět, je taková, že jde o dva konflikty, které mohou vyústit ve světovou/jadernou válku: “Ukrajina – Rusko” a “Izrael-Írán” . Jestli západní elity o takový konflikt stojí, je otázkou – jak známo, zdechající kobyla nejvíc kope, takže možná mají ochotu takový konflikt riskovat, obzvláště pod taktovkou zcela už “zdechajících” USA.
Pak tady ale jsou Globalisté, kteří jsou hlavním strůjcem úpadků USA, a co je hlavní: jsou strůjcem BRICS a projektu Nová hedvábná stezka. Shrnuto – Globalisté aktuálně řeší dva zájmy: Ukrajinu a Izrael/Palestinu.

Pokud jde o Ukrajinu, tam Globalisté už dlouho měli jediný zájem: rozdělení Ukrajiny, protože pro projekt Euroasie byla příliš velká (nejvíce na tom pracoval a pracuje fašistický globalista Dugin přes jeho pobočku Fox News, zvanou “náhodou” Tsargrad, což ale nic nemění na tom, že financovanou mediálním globalistickým magnátem Rupertem Murdochem – a k tomu krátká vsuvka o tom, že Fox News bylo jediné médium, kterému Trump dával rozhovory už před volbami 2016 a že i teď si prosadil, že prezidentské debaty s K. Harrisovou proběhnou pouze na půdě Fox News).

V souhrnu jde ale o to, že pokud jde o Ukrajinu, Globalisté mají hotovo – jejímu rozdělení už nic nebrání (byť Putin dělal všechno pro to, aby se tak nestalo), Ukrajina a Západ do toho ale Globalistům hodili vidle a kdo z toho nakonec těží? Putin, který veškerá další mírová jednání právě zastavil. Čímž jako by řekl: “Globalisté, starejte se – míč je teď na vaší straně”.

Pokud jde o Palestinu/Izrael-Írán, tam Putin právě udělal další tah. Jeho moskevské jednání s Abbásem totiž má ještě jiný, a to mnohem větší dopad – cituji:

“Moskva, 13. srpna./TASS/. Palestina bude pozvána na setkání BRICS v informačním formátu. Uvedl to palestinský prezident Mahmúd Abbás v rozhovoru s prvním zástupcem generálního ředitele TASS Michailem Guzmanem po setkání s ruským prezidentem Putinem”// “Také jsme diskutovali a dotkli se tématu BRICS. A bylo dosaženo ústní dohody, že Palestina bude pozvána jako součást “outreach”, dodal palestinský prezident.// “Podle Abbáse možná dojde k určitému formátu setkání, které bude věnováno výhradně Palestině, aby všechny země vyjádřily své názory ohledně událostí, které se tam odehrávají. A to je nejrelevantnější vzhledem k tomu, že všechny země BRICS jsou přátelské k Palestině”

Když výše k Ukrajině píšu: “Globalisté, starejte se”, tak k části “Palestina-BRICS” mám jiný vzkaz: “Globalisté, čumíte”: Britská Goldman Sachs totiž Rusko do BRICS začlenila pouze proto, že pro antiamerické země se tak projekt BRICS stane líbivějším, tzn. důvěryhodnějším. S Ruskem se přitom v Nové hedvábné stezce počítá jen okrajově (zdrojová základna), zatímco hlavními koni projektu jsou od začátku Čína a Írán. A Rusko ty hlavní koně získává na svou stranu, ba co víc – bez Putina nebude vyřešen žádný z obou současných nejnebezpečnějších konfliktů=role Ruska je nepostradatelná.

Kdo se přesto raduje z ukrajinské facky Putinovi přes Kursk, ten by si měl uvědomit, že to je jen radost z boxera v ringu, zatímco Putin jede Kung-Fu tak, aby se boxer umlátil sám. Pro srovnání – jak na tom je Ukrajina ve srovnání s Ruskem v Africe a aby nezapadlo:
Mali přerušilo diplomatické styky s Ukrajinou. Nigérie zrušila diplomatické styky s Ukrajinou, oslavuje Putina .

A ještě malá zmínka: 8.8. bylo výročí ruské války s Gruzií, kdy Abcházie a Osetie nesouhlasily s oficiální politikou Gruzie, 12.8. bylo výročí potopení ruské ponorky Kursk. Někdo se očividně snaží ukrajinskou akci proti Rusku propojit i symbolicky, naštěstí jsou i jiné symboly, jako např. porážka Napoleona a Hitlera těsně před Moskvou, či porážka Švédů, Poláků, Osmanů a všech dalších, kteří se ve službách mocným snažili dostat Rusko na kolena. A hlupák Zelenskyj je další takový v pořadí.

Pozorovatelka

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Nevim,kdo jsou globaliste,ale opravdu mne vytaci,ze co delaji nici nase zivoty a jejich poskoci definitivne nerozumi slovu NE

maxim
maxim
před 1 měsícem

Pozorovatelko, je potřeba definovat kdo a hlavně co !!! jsou ti globalisté …., ta definice asi bude problematická jako definice toho záhadného Globálního prediktora, ale to necháme na jindy .. Na Globalisty se nebudeme dotazovat kdo to jsou, ale co to jsou …, nejkonkrétněji se dají Globalisté definovat jako sekta s degenerovaným… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

Jooo …, baťuškové Carové na Rusi až po baťušku Stalina ten degenerovaný kult na Svatou Rus nikdy nepouštěli …
Degenerátům degenerovaného kultu byla vyhražena z Imperia jenom Ukrajina, Litva, Polsko, dál měli zákaz …, a když ho nedodrželi tak baťuška Stalin byl nucen tvrdě zasáhnout ..

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

Obraty – “jako by Putin řekl globalisti starejte se” a v druhé větě, zřejmě ten samý Putin řekne “globalisti to čumíte” … zdá se, že s podobnými obraty si pan pozorovatelka neví rady a pokud se tak bojí toho globalisty a toho prediktora, měl by je opravdu pojmenovat. Určitě by se dle staré pranostiky snížil… Číst vice »