Robert Kennedy Jr.: “Podporuji Donalda Trumpa”

převzato z FB

“Kdo potřebuje politiku, když nenávidí Donalda Trumpa?” Co mi to jenom připomíná?.. Z projevu Roberta Kennedyho Jr.

“Demokraté se stali stranou války, cenzury, korupce, velkých farmaceutických firem, velkých technologických firem, velkých zemědělských firem a velkých peněz, které chtějí opustit demokracii tím, že zruší primárky, aby zakryly kognitivní úpadek úřadujícího prezidenta.

DNC (Národní výbor demokratů) a jeho mediální orgány zinscenovaly nárůst popularity viceprezidentky Harrisové na základě naprosto ničeho. Žádná politika, žádné rozhovory, žádné debaty. Pouze kouř a zrcadla. Chicagský cirkus, který není založen na ničem. Kdo potřebuje politiku, když nenávidí Donalda Trumpa?

Jak si Demokratická strana vybrala kandidáta, který za celý volební cyklus neudělal ani jeden rozhovor nebo debatu?

Odpověď známe: Udělali to tak, že vyzbrojili vládní agentury. Udělali to tím, že opustili demokracii. Udělali to tím, že žalovali opozici a zbavili americké voliče volebního práva. Nejvíce mě znepokojuje nikoli to, jak Demokratická strana vede své vnitřní záležitosti nebo jak vede své kandidátky. Co mě znepokojuje, je uchylování se k cenzuře a kontrole médií a vyzbrojování federálních agentur.

Před mnoha měsíci jsem slíbil americkému lidu, že odstoupím z voleb, pokud budu škodit. Ve svém srdci již nevěřím, že mám reálnou cestu k volebnímu vítězství tváří v tvář této neúprosné, systematické cenzuře a kontrole médií.

Prostě ji pozastavím, nikoliv ukončím. Mé jméno zůstane na volebních lístcích ve většině států. Vyzývám vás, abyste mě volili.

Věřím, že v poctivém systému bych volby vyhrál. Koneckonců průzkumy veřejného mínění neustále ukazovaly, že porážím každého z ostatních kandidátů.

Asi v deseti bojových státech, kde by moje přítomnost mohla zkazit volby, své jméno odstraním.

Podporuji Donalda Trumpa.”

Kennedy uvedl, že při řadě setkání s Trumpem a jeho týmem si uvědomil, že má s bývalým prezidentem více společného, než si myslel. Jejich potenciální partnerství přirovnal ke slavnému “týmu rivalů” prezidenta Lincolna, který svůj kabinet doplnil bývalými nepřáteli.

“V řadě dlouhých a intenzivních diskusí jsem s překvapením zjistil, že se v mnoha klíčových otázkách shodujeme. Při těchto setkáních navrhl, abychom spojili své síly jako strana jednoty. Mluvili jsme o týmu soupeřů Abrahama Lincolna. Toto uspořádání by nám umožnilo veřejně i soukromě a v případě potřeby i ostře nesouhlasit v otázkách, v nichž se lišíme, a zároveň spolupracovat na existenčních otázkách, v nichž jsme ve shodě.

Byl jsem zuřivým kritikem mnoha politik během jeho první vlády a stále existují otázky a přístupy, v nichž máme velmi vážné rozpory.

Jsme však zajedno v jiných klíčových otázkách, jako je ukončení věčných válek, ukončení epidemií dětských nemocí, zabezpečení hranic, ochrana svobody projevu, rozplétání korporátního ovládnutí našich regulačních orgánů, vyvedení amerických zpravodajských služeb z propagandy, cenzury a sledování Američanů a zasahování do našich voleb.

Pozastavení mé kandidatury je pro mě srdcervoucí rozhodnutí. Jsem však přesvědčen, že je to nejlepší naděje pro ukončení války na Ukrajině, ukončení epidemie chronických nemocí, které zevnitř podkopávají vitalitu našeho národa, a pro konečnou ochranu svobody slova.

Cítím morální povinnost využít této příležitosti k záchraně milionů amerických dětí.

Po první diskusi s prezidentem Trumpem jsem se neúspěšně pokusil zahájit podobnou diskusi s viceprezidentkou Harrisovou. Viceprezidentka Harrisová se se mnou odmítla setkat nebo dokonce mluvit.

Demokraté s vámi nechtějí mít nic společného, republikáni vám alespoň poskytnou místo u stolu.”

“Přiblížili jsme Rusko k Číně a Íránu. Jsme blíže hranici jaderné výměny než kdykoli od roku 1962. A neoconům v Bílém domě je to zřejmě úplně jedno.

Naše morální autorita a ekonomika jsou v troskách. A válka dala podnět ke vzniku BRICS, který nyní hrozí, že nahradí dolar jako světovou rezervní měnu. Pro naši zemi je to prvotřídní pohroma.

Soudě podle včerejšího válečnického a bojovného projevu Harrisové v Chicagu můžeme předpokládat, že bude nadšencem pro toto i další neokonzervativní vojenská dobrodružství.

Prezident Trump tvrdí, že jakmile se stane prezidentem, obnoví jednání s prezidentem Putinem a ukončí válku ze dne na den. Už jen to by mě opravňovalo k podpoře jeho kampaně.

Loni v létě to vypadalo, že žádný kandidát není ochoten vyjednat rychlé ukončení války na Ukrajině, řešit epidemii chronických nemocí, chránit svobodu slova, naše ústavní svobody, vyčistit naši vládu od vlivu korporací nebo se vzepřít neoconům v jejich programu nekonečného vojenského dobrodružství.

Nyní však jeden z obou kandidátů přijal tyto otázky za své do té míry, že mě požádal o přijetí do své administrativy.

Mluvím samozřejmě o Donaldu Trumpovi.

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 24 dny

Nedělejte si iluze, celá euroatlantická civilizace je křesťanský podvod a parazitická hydra. Ta emerická komedie na demokracii je záživná pro parazitečky a děbyly.

cablik
cablik
před 24 dny

Kennedy udělal moc dobře že podpořil Trumpa je třeba zem zachránit před válkou kterou nemohou vyhrát. Ostatně si též mohl všimnout fašismu který tam vládne prý „demokraté”.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny

Kennedyové jsou v USA velmi vážená a respektovaná rodina. To je základ úspěchu…

adam
adam
před 25 dny

Pozorně sleduji také mnohá polská média a musím konstatovat, že za drtivou většinu českých sdělovacích prostředků se prostě hluboce stydím. Poláci totiž vždy analyzují zahraničněpolitická (včetně prezidentských voleb v USA) i vnitropolitická témata s mimořádnou odborností a se samozřejmým ohledem na skutečné (často strategické) polské národní zájmy. U nás doma podobný přístup prakticky absentuje. Ve většině… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 25 dny
Odpověď uživateli  adam

No já tedy nevím, Poláci urputně nenávidí Rusy, třebaže jsou to jejich nejbližší příbuzní a naopak milují Ukrajince (majdanovské, pravobřežní), třebaže ti jsou nejvíce hrdí na vyhlazování Poláků. To mi nepřipadá moc moudré. Skutečná analýza politických událostí by nemohla vést k tak absurdním závěrům. S našimi médii ovšem máte pravdu. Horší to už… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 25 dny

No ale naše média psala, že Kennedyho příbuzní jsou zděšení. Podpora Trumpa rovná se skandál. Oba dva, Trump i Kennedy, jsou podpovatele ruského prezidenta Putina.

Primak
Primak
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Pochopitelně jsou Kennedyho příbuzní zděšeni. Všichni jsou odjakživa demokrati, i RFK jr. také, všichni mají úzké vazby na hlaváče demokratů. Proto on ve svých prvních interviews, když ohlásil, že se dobrovolně obětuje jako příští prezident (POTUS), tak se vyhýbal jakémukoliv výroku na Bidena. Postupem doby už tak moc zdrženlivý není. A sám… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 25 dny

Spojení moci finanční a korporátní s mocí politickou = fašismus. A ten je vrcholnou formou kapitalismu. Nikoliv imperialismus, ale fašismus. V tom se marxisté zmýlili, nebo to prohlašovali docela schválně. Imperialismus je jen jeho projev. Stejně, jako kterákoliv válka. I když prohraná, jde o kšeft. A když vyhraná, tak nové zdroje. Současná Amerika už to nedokáže zamaskovat.… Číst vice »