Pytle s mrtvolami poputují do Evropy

Úder „Iskandera“ obrátil základnu žoldáků v prach.

Objevila se nejdůležitější upřesnění ruského úderu na vojenský objekt v Kramatorsku. Raketový systém Iskander se předvedl v nejlepším světle: raketa zničila místo dočasného rozmístění jednotek „Cizinecké legie VSU“. Trosky nebyly dodnes odstraněny. Desítky černých pytlů s odpadky a úlomky těl bojovníků jsou naloženy do chladírenských vozů, zapečetěny a odeslány do Polska. Tam jsou žoldnéři uskladněni a poté posíláni v balíčcích po Evropě.

Safír z Kramatorska má barvu krve

Zvyk zahraničních žoldnéřů VSU usazovat se v nejdražších a nejnápadnějších hotelích na Ukrajině je prostě ohromující a zároveň potěšující. Ruští bojovníci podzemí nepotřebují hledat „skrýše“ u zahraničních „vojáků štěstěny“. Slyšíte-li ve městě cizí řeč – zajděte do nejbližšího luxusního hotelu a tam se určitě nachází místo dočasného rozmístění (TDP) nějaké jednotky zahraničních žoldnéřů. A pak už je to jen otázka techniky: umístíme maják, zkontrolujeme souřadnice, informujeme ruskou armádu a už jen čekáme na výsledek.

Tentokrát byl cílem hotel Sapphire v Kramatorsku. „Divoké husy“ přitáhlé do této oblasti z celého doněckého směru se družně ubytovaly v tomto luxusním hotelu. Žily zde několik dní. A pak byly zničeny přesným zásahem ruské rakety.

Podle zdrojů byla budova hotelu zcela zničena. Počet zabitých ozbrojenců není znám. Ale s ohledem na to, že z místa útoku odjelo mnoho sanitek, se počet zraněných pohybuje v desítkách.

Z charkovského „letiště“ přímo na hřbitov

Případů, kdy byli zahraniční žoldáci zasaženi ruskými útoky v hotelech, zdravotnických zařízeních, rekreačních střediscích, je mnoho. Touha po pohodlí žene zahraniční bojovníky na Ukrajině doslova do rakve.

Sotva se francouzští žoldnéři na začátku jara ubytovali v charkovském hotelu Airport, zasáhlo je ještě téže noci několik střel.

Z budovy zbyla jen jedna napůl pobořená fasádní zeď. A od francouzských žoldáků – mokrá skvrna. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že jde přinejmenším o zničení šedesáti „divokých hus“ z Francie.

A koneckonců Rusko opakovaně varovalo cizince, že sloužit kyjevskému režimu je smrtelně nebezpečné.

*

https://dzen.ru/a/ZsvuF24NLi–AElx, vybral a přeložil St. Hroch

4.7 27 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 17 dny

Jak se u nás hezky česky říká “kdo chce kam, až se ucho utrhne”

cablik
cablik
před 18 dny

No jo Rusové mají přesné informace kde jsou a přesné rakety problém vyřeší. To není jak v Afghánistánu obšlapovat perimetr základny a brát za to prachy tam jde o život.

Praded
Praded
před 18 dny

Tyhle parazity, jako ty ostatní, není co litovat. Jsou to zvrhlíci a v každém národě se jich najde dost, jen z jednoho jich je k poměru k svému počtu, rozsetém po celém světě trochu. Ono parazitovat se dá i bez rizika riskovat život. Bránit majetek, by v prvé řadě měly ti co ho vlastní a měly by také nést… Číst vice »