Putin se chystá celou kurskou skupinu ukrajinské armády nemilosrdně vyhladit. Vražední roboti “Земледелие”, už stejně jako při bitvě o Mariupol, začali Ukrajincům odřezávat všechny jejich ústupové cesty vedoucí z kurské gubernie na Ukrajinu

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Ruská armáda včera večer poprvé nasadila do bojů proti Ukrajincům na kurském bojišti svoji hrůzu budící zbraň, kterou používá jen v nejdůležitějších bitvách – robotické zabijáky “Земледелие” (viz. systém dálkového zaminování). Tyto robotické autonomní zabijácké miny jsou novou zbraní a Rusové s nimi zatím při každém použití slavili obrovské úspěchy.
Poprvé je použili je při obklíčení Mariupolu, kdy roboti zlikvidovali několik jednotek ukrajinské námořní pěchoty a pluku Azov, které se pokusily z města uprchnout přes mezery v dosud neúplně uzavřené ruské obkličovací linii, které roboti hlídali. Podruhé je použili loni při obraně Surovikinovi linie proti hlavnímu soustředěnému útoku ukrajinské letní ofenzívy. Roboti tehdy rozprášili, zdemoralizovali a na panický útěk obrátili celou elitní 47. brigádu Magura, která se právě pokoušela s tanky Abrams a vozidly Bradley prorazit Surovikinovu linii.
Roboty Земледелие letos používal hlavně generál Mordvičev v bitvě o Avdějevku, a opět, aby zastavil protiútoky 47. brigády v oblasti vesnice Berdiči. 47. brigáda se přes Berdiči pokoušela probít do Avdějevky, aby posílila její rozvrácenou obranu. A opět jako při loňském pokusu prorazit Surovikinovu linii přes roboty Земледелие nepřešla. Mordvičev loni v apogeu bitvy celou Avdějevku uzavřel robotickými poli, takže Ukrajinci nemohli ani ven, ani dovnitř. Krátce na to Avdějevka padla. 

(Poprvé jsme použití robotů Земледелие analyzovali 27.března 2022 v MIP-4, včetně jejich popisu. Podruhé 14. června 2023 v MAP 1703. Potřetí 19.února 2024 v MAP 1915.)

Oblast, kterou Rusové zaminovávají roboty “Земледелие” jsem označil žlutě. V levém spodním okraji mapy je včerejší úspěšný ruský úder Iskanderem proti jednomu z posledních systémů německých protiletadlových raket IRIS-T, které ještě Zelenskému zbyly.

Ruské minování přístupů ze Sumské oblasti na kurské bojiště připomíná podobné minování, které použil generál Mordvičev u Avdějevky a Mariupolu. Rusové tak odřezávají ukrajinské zásobovací a záložní jednotky od přístupu na bojiště. Podobně ukrajinští zranění vojáci, a poškozená technika jsou odříznuti při zpáteční cestě. Z ruských hlášení vyplývá, že ruští nezávislí vojenští komentátoři jsou opět doběla rozzuření na generála Lapina. Ten totiž neminuje roboty hlavní cestu ze Sum do Sudži, kterou nechává volně průjezdnou, aby nebyly žádné oběti mezi západními novináři, které Zelenskyj do Sudži naváží. Zelenského zase obviňují, že používá západní novináře jako štít.

Zničená ukrajinská technika v oblasti Kurska

Protože zpráva ruského ministerstva obrany potvrdila, že minování přístupů do místa bojů v kurském oblouku provádí skupina Sever, stalo se jasným, že hlavním velitelem vyčišťovací operace bude její velitel generál Lapin. Z charakteristiky jeho dosavadních operací lze tedy předpokládat, že se budou Ukrajinci metodicky ničit dělostřelectvem, drony, roboty “Земледелие”, bombami a údery raket z vrtulníků. Po té budou obkličovacími manévry donuceni, buď projít přes pole minových robotů, a nebo být obklíčeni a rozstříleni, a nebo se vzdát. Lapin je však flexibilní velitel, a loni u Bělgorodu Ukrajince vyhnal ztečemi pluků obrněných složených z vojáků základní služby. Pravda, u Bělgorodu bylo Ukrajinců jen pár stovek, a bez těžké výzbroje.

Lapin je metodický. Podle všeho svoji hlavní pozornost zatím zaměřil na ničení ukrajinské protivzdušné obrany v oblasti města Sumy. Za posledních pár dní zničil, nebo poškodil nejméně 1 baterii o dvou systémech Patriot, 2 německé systémy IRIS-T, 2 systémy BUK-1 verze Sea Sparrow, a systém S-125.

Jakmile potlačí ukrajinskou protivzdušnou obranu, což k její slabosti bude snadné, začne Ukrajince hromadně zasypávat bombami FAB, a ničit nálety vrtulníků. Ruské drony Lancet už začínají kontrolovat veškerý pohyb v hloubce území Ukrajiny přiléhající ke kurské a brjanské gubernii. Lapin už na místa bojů přitáhnul první termobarické raketomety. Operace na vyhnání asi 20 tisíc Ukrajinců, kteří vtrhli do Ruska tak zřejmě potrvá několik týdnů.

Michael Svatoš, MaP2068

3.6 18 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
40 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Údaje o počtu ukrajinských okupantů se liší. Někdo tvrdí 12 000 a měkdo 20 000. Ale víme , že do včerejška padlo(počítají se jen mrtví Ukrajinci) 3160 vojáků UA, zničeno bylo 44 tanků vč. Leopardů a 1ks Chalengeru, 3 Mardery. O ostatním nemluvě. Přes 3tis vojáků za 10 dnů je opravdu dost s tím, že je nahánějí.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Chudáci ukrajinští vlastenci, kteří bojují za to, aby se i v kurské oblasti mluvilo jen a jen ukrajinsky.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Jako ironie – super.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Tyhle clanky jsou pro mne zajimave,protoze jsem vubec netusila,cim se dnes vede valka

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

A mezitím Putin na cestě do Ázerbájdžánu http://kremlin.ru/events/president/news/74875 https://www.vesti.ru/article/4099082 Včera jsem psala v jiné diskusi (v reakci na @danny): “Ta (myšleno globální politika) přitom říká, že mozaika je úplně o něčem jiném, než o Kursku a je to podobné, jako vzít si pláštěnku a nevidět, že se blíží hurikán. Přeloženo: Putin chce Rusko zachránit před hurikánem!”… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Nedělejme z Putina zachránce světa. Jeho možnosti jsou omezené. Bez pomoci Číny (Indie…) toho sám moc nesvede(osobně bych nevěřil Číně ani pozdravení). A to vyhrožování atomovými zbraněmi je to samé jako u Američanů. Svou zem před odvetou neuchrání. P.S. odvážil jsem se zavolat svému bývalému příteli do ruského Orechova Zujeva., který se mi… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Zvláštní, ptal jsem kdy to bylo a odhadoval jsem rok kolem 2010 naposled. Dík za info. O Putinovi se toho tolik vypráví, že by už musel být pochován mnohokráte, Na problémy sám se sebou nemá čas, je pořád stejný na videjích, tak to neřeším a předpokládám, že jejhho nástupce bude stejně vynikající jako… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Čeští (a nejen čeští) tajtrlíci nepochopili, že kdyby se k ruským zdrojům měly dostat dostat USA a Západ (a sionisté), Globalisté by nevyslali svého člověka (a nikoliv už žida, ale nově scientologa), aby tento rozkrádání ruských zdrojů Západem zastavil. Něco o tom zde: https://aeronet.news/otazky-a-odpovedi-v-v-pjakina-ze-dne-10-10-2016-odstavovani-usa-perestrojka-a-obcanska-valka-v-usa-trump-a-clintonova-pred-volbami-scientolog-namestkem-putinovy-administrativy/ Pochopil Jelcin, který odstoupil a pochopili i Globalisté, kteří uvítali nástup Putina. Pointa přitom… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Scientologa?Kdysi ( kratce po prevratu) jsem do te sekty vstoupila…Bylo to strasne..Nikoho otravnejsiho jsem v zivote nepotkala.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Je to pro “jajinky”…Nejdriv ja a pak ostatni

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Krátká citace: “Církev vlastní 67 budov o velikosti více než deset čtverečních mil, včetně motelů, školicích středisek, kanceláří pro “zvláštní záležitosti” a “náboženské útočiště” v hodnotě více než půl miliardy dolarů.V místě je nejvyšší centrum scientologů, tzv. “Sea org”, což je stupeň, na který se mohou vypracovat jen ti nejzdatnější (a nejlépe platící). Ti, kteří… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Hubart,nenapsal nikdy nic,co bych uz jinde necetla..Sekta,ale umi oblbovat lidi..Nejdriv potrebuji ” komunikaci” ( kdo by ji nepotreboval) Uz pred 30 lety,ten prvni ” kurz” stal 1000Kc a byl nejlevnejsi…Kurz probihal ” samostudiem”, kdy vas primo neprijemne otravovali,chtel- li jste odejit…Jelikoz pro mne byl prvni,ale i posledni,psali mi dalsich 20 let (… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Kastovní systém Indie: 1. bráhmani (kněží)2. kšatrije (válečníci, armáda)3. vaišji (obchodníci, řemeslníci, zemědělci )4. šúdry (služebníci a dělníci)5. zcela dole na nejnižším stupni pak stojí tzv. Nedotknutelní (jinak můžeme také říct “Neschopní”, kteří jsou ponecháni na pospas svému osudu, tzn. existenci bez domova a živobytí z odpadků Obdoba egyptského vládnoucímu systému čistě náhodná? Nikoliv v Číně, ale v Indii má být završen… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Osobně bych byl k Židům velmi ostražitý. Oni totiž drží značnou část majetku jak v USA, v Rusku tak i na Ukrajině. Hromadění mamonu je jejich národní vlastnost jako třeba u nás závist. O jejich celosvětovém propojení není pochyb. Proto podle mne, kdyby měli na nějaké globální akci tratit, tak ji zamezí. Takový vliv věru mají….

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A co takový H. Weinstein, hollywoodský magnát, dříve sponzor Obamy i Clintona ?ops=scalefit_720_noupscale&format=webp ?resize=878,585&quality=75&strip=all a přesto přes Me too zrušený poté, co tento původně polský žid chtěl po 10 letech příprav konečně natočit film o polském ghétu a momentálně je odsouzený až k cca 20 letům vězení a aktuálně čeká na další soudní proces letos v listopadu. https://en.wikipedia.org/wiki/Harvey_Weinstein… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Dne 9.8. (těsně po ukrajinském útoku na Kursk) se totiž stala taková věc, že v Astaně (nově Nursultan, což nic nemění na tom, že Astanu vystavěla Británie), v tomto hlavním městě Kazachstánu proběhl summit “5” = summit zemí Centrální Asie. Kazašský prezident na něm prohlásil, že Střední Asie musí vypracovat svůj vlastní program… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Kazachstán si právě nechal nainstalovat americký celní systém od USAID, který bude kontrolovat, jestli Kazachstán dodržuje antiruské sankce https://kz.usembassy.gov/ru/usaid-modernizes-kazakhstans-customs-processing-with-handover-of-computer-servers/ https://aftershock.news/?q=node/1412011 Můj závěr: obkličování Ruska od Pobaltí a nově až k Japonsku jede přesně tak, jak jsem o tom psala v 2017 a kde jsem zdůraznila právě i projekt “Astana” (i roli Maďarska) https://aeronet.news/nemecko-at-se-uci-turecky-je-nejvyssi-cas-vychodni-evropa-a-zeme-v4-treti-pokus-o-evropsky-chalifat-belorusko-a-kazachstan-jako-kyjevska-banda-valerij-pjakin-a-projekt-astana-video/ Naštěstí Putin tuto obnovovanou… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Mnoho psů – zajícova smrt. Jde o čas. Klíčem je rychlý nástup na frontě na Ukrajině. Ale to by musely jít rukavičky dolů. Ovšem to by znamenalo VYKOPAT současný GŠ v čele s jeho prolhaným náčelníkem a neschopné generály v čele s Lapinem. takto Putinovým chráněncem.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

To je oč tu běží, rukavičky dolů. Myslím, že Rusko Ukrajinu K.O.v neporazí nakonec samo nabádalo k vyjednávání, což Ukrajinci Kurskem k nevoli Američanů oddálili. Osobně věřím v rozumnou dohodu mezi Ruskem a USA o ukončení konfliktu. Z pohledu mého jako amatérského nezávislého vojenského analytika by mělo Rusko před jednáními zabrat co nejvíce ukr. území. To… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Tady asi nebude již čas na projednávání, bude se spíše jednat o kapitulaci Ukrajiny. Medveděv říká co si myslí většina Rusů. Zanikne stát Ukrajina a bude po problému. On to nikdy historický stát nebyl. Pokud zůstane kousek Ukrajiny, bude vždy problém. USA a GB to zařídí !

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Lapin je OK, nenech se unášet hlopými kecy o Lapinovi. To je myslivna !

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka
Rob
Rob
před 30 dny
Odpověď uživateli  danny

No, a co sis z toho vzal danny. Pouč nás.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Existuje názor – 2 skujpiny globalistů stojí proti sobě – jedna chce dosavadní neměnnost a americké impérium a je jedno jestli při tom bude ničena planeta. Druhá skupina chce opak – udržitelnost planety (oba se nemohou odstěhovat na jinou planetu). Obě skupiny spojuje přání světového impéria. 1. skupina pracuje krátkodobě. 2. skupina pracuje na desítky… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Dvě skupiny Globalistů jsou, v tom s Vámi souhlasím, nesouhlasím ale s tím, že jdou proti sobě. Po vzoru centrální vlády nad Horním a Dolním Egyptem, kde každá strana měla jedenáct tzv. žreců a kdy centrální vedení (dvacetdvojka) předalo žezlo (kouli ala globus, nově ala míč ve fotbale) té jedenáctce, která navrhla lepší řešení v rámci zachování Globálu/světového… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“Dvě křídla Globálního prediktora – euroasijské a atlantické” :
Kdysi video existovalo i s českými titulky, dnes už všude nedostupné – viz i zde
http://leva-net.webnode.cz/products/dve-kridla-globalniho-prediktora-eurasijske-a-atlanticke-historie-vlajky/
a dnes už jen v ruštině (a myslím, že ani to už dlouho nebude)
https://www.youtube.com/watch?v=9Ea3k_XYKCQ&t=133s

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ale čtu zrovna, že Erdogan telefonoval Alijevovi do Baku, aby věděl, jak má s Putinem mluvit.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Erdogan vděčí Putinovi za život.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

To ladí, až na to, že Erdogan neví, z které do které a v ničem se mu věřit nedá (podobně jako Lukašenkovi). Celý problém je v tom, že Erdogan věřil/pořád věří?, že v Evropě bude zaveden osmanský islám, jenže ten už je pasé a třetí džihád má být o islámu perském/íránském (buduje se obdoba perské říše, která… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Arménie byla velmi aktualizována v době po zahájení uprchlické vlny do Evropy v 2015 – tehdy se Turecku velmi nelíbilo, že spousta zemí včetně Německa označila sto let starý konflikt Turecka s Armény za genocidu, vrcholem pak bylo, když jej za genocidu označil i papež https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-masakry-armenu-pred-sto-lety-nazval-papez-frantisek-genocidou-293204 Podstatné ale je, že tento proces nikam nezmizel, byť… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

No počkáme si. Už mnohokrát tu pan Svatoš předpověděl něco co se pak neuskutečnilo. Nemilosrdně vyhladit? Když vede Putin čučkařskou a ,,humanitární” válku kde dbá hlavně na co nejmenší ztráty nepřítele, hlavně civilistů? Což pak ukrajinští vojáci nahnáni v Kursk nejsou lidé? Nestačilo by obklíčit, zajmout a využít na opravu toho, co poničili?… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…a pokládání min? To se princezna Diana v hrobě obrací. ,, Určitě” Rusové evidují každou položenou minu. Když už tak na území nepřítele. To po konfliktu bude mrtvých civilních Rusů. Mina musí být důkladně ukrytá což stěžuje její nalezení. I po skončení jejího odstrašujícího využití…

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rusové nepodepsali tu smlouvu proti minám, podobně jako jejich “přátelé” ji nepodepsali, tak proč by se měli vzrušovat. Jako Diana? Její lidi to podepsali? (Nakonec dneska podpis, nepodpis, who cares?)

kutnohorsky
kutnohorsky
před 30 dny
Odpověď uživateli  Primak

Primaku, a to že Rusové nepodepsali tu smlouvu o ,,nešíření min” je podle vás dobře nebo špatně?

Rob
Rob
před 30 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Je to dobře. Zatímco USA, Británie a Ukrajina porušují a nedodržují jednu smlouvu a dohodu za druhou, Rusko alespoň nic neporušuje.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Některé miny, se senzorem pohybu (nereagují na vždy na zvířata, ale ta tam už dávno nejsou), vybuchuj a nemusejí být skryty, záleží na typu. Tank se odstřelí, protože se o něm ví a pěšák to prostě schytá. Nešel bych tam ani náhodou !

Rob
Rob
před 30 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Bude leda hovno kutnohorský. Kdyby sis přečetl celý článek, tak bys věděl, jaký systém mají Rusové na jejich likvidaci. A jestli se Diana v hrobě obrací…, tak rozhodně ne z toho, že Rusko zaminovává vlastní území.

Naposledy upraveno před 30 dny uživatelem Rob
standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vyhlazení fašistů. se provede, pokud se nevzdají, jiná cesta ve válce prostě není. A žoldáci? Ti to mají spočítané, v oblasti Kursku už napáchali zvěrstva – taková, že na video musíte mí přístup od 18let !!! To všechno se objeví na cizích neblokovaných serverech.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Tohle tu stále prosazuji. Nekompromisní postup proti Ukrajincům. Žádné ohledy! Přímý tah na Kyjev. Ničit fašisty měl na Ukrajině již Stalin, když byly součástí CCCP. Brát ohled na civilisty? Nikde nevidím, že by k Rusům byli nějak přátelští, dokonce ani ne tam kde je Ruská většina se nestaví slavobrány. A opakuji, vezme… Číst vice »