Prohlášení: Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB) důrazně protestuje

Hajlující týpci na fotografii níže, to je žánrový obrázek ze života příslušníků paporu AZOV čili dnes 3. útočné brigády, jejíž turné všude po Evropě zrušili. Jen ministři Fialovy kolaborantské vlády berou nacisty jako průkopníky demokracie.

Přišlo do redakce mailem
Přišlo do redakce mailem

Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB) důrazně protestuje proti propagačnímu turné neonacistického uskupení AZOV v ČR V Praze se uskutečnila veřejná akce neonacistického uskupení AZOV. Byla uvedena jako součást propagačního turné tzv. třetí útočné brigády ukrajinské armády po Evropě.

Plánována byla veřejná vystoupení příslušníků tohoto uskupení v Německu, Nizozemsku, Belgii; kromě Litvy a České republiky byla taková vystoupení ve všech těchto zemích, kvůli podezření z nebezpečí propagace neonacismu, zrušena.

Vláda České republiky svým mlčením akci podpořila; ministr zahraničních věcí ji, odkazem na nesouvisející historické události před více než půl stoletím, podpořil. Od takové politiky nynější vlády se distancujeme. Varujeme před zaséváním neonacistické propagandy do naší vlasti, rozdělováním společnosti touto ideologií, před zhoršováním bezpečnostní situace ve státě.

1. 8. 2024

*PaedDr. Mgr. Jitka Gruntová, předsedkyně výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.

*Josef Odehnal, místopředseda výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.

*PhDr. Vladimír Pelc, místopředseda výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.

4.7 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 1 měsícem

Alespoň se ozvali. Co ale dělá například taková Židovská obec, že ji nejde ani slyšet, ani vidět. To už jim ani ty objeti v koncentračních táborech nacistů nejsou svaté ???

cablik
cablik
před 1 měsícem

Za mě napsala můj názor paní Konečná ale vládnoucí fašisté na lidi kašlou takže ani svaz protifašistických bojovníků ničeho nedosáhne.

adam
adam
před 1 měsícem

Inu, musíme si všichni uvědomit, že se u nás dostala k moci polofašistická sebranka, která jen používá liberální slovník a hesla.

Rob
Rob
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  adam

Proč polo…, ta sebranka je zcela fašistická !

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Tak, a protifašističtí bojovníci to mají spočítaný! Odteď budou vedeni na MV jako radikální a extremistická organizace. On si je Rakušan už ohlídá…

Jana
Jana
před 1 měsícem

ČSPB se stal naprosto neviditelnou organizací. Poprvé zde vidím jméno současné předsedkyně. Protestovat proti tak zvrhlé akci až po jejím uskutečnění je alibismus a velmi smutná záležitost pro členy samotné. Poučte se od Slováků, ti to nikdy nevzdali a přijíždějí aktivně na různé akce i na Moravu. Členy ČSPB tam nenajdete ani s lupou.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/neschopny-bakalar-nezklamal-kritika-neonacistu-ho-rozlitila
Lipavský je členem levicové (neomarxistické) strany nazvané “Piráti”. Tato levicová strana má ráda hákový kříž a to o dost více než zkřížené hnáty.

skeptik
skeptik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Netahejte do všeho špatného Karla Marxe. Marx byl filozof, který se zabýval ekonomií kapitalismu a jeho (ne)fungováním.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  skeptik

Já do toho nechci tahat Marxe, ale odpůrci Pirátů je před volbami nazývali “neomaxisty”. Marně jsem proti tomu protestoval. Pirátská strana nemá nic společného ani s Marxem, ani s Frankfurtskou školou. V podstatě se jedná o klon ODS. Neumíme ani poznat lumpy, i když si neumí ani přetvařovat. Lipavský coby marxista, jak se vám to… Číst vice »