Poslední rezerva Ukrajiny

Před rokem a půl jsem vyjmenoval hlavní možnosti Ukrajiny na organizování velkých provokací. Mezi ně patřily:

Rostislav Iščenko
Rostislav Iščenko
  1. Invaze na ruské území s pokusem co nejhlouběji protlačit diverzní průzkumnou skupinu a rozpoutat paniku.
  2. Odstřelení dněprovské kaskády hydroelektráren.
  3. Jaderná provokace (vyloučena není ani chemická nebo bakteriologická, ale jaderná je nejpravděpodobnější, níže vysvětlím proč).

Invazi Kyjev zorganizoval v Kurské oblasti. S touto variantou provokace se však Ukrajina nestydatě opozdila. Pro rozsáhlou operaci, která je schopná vážně psychologicky ovlivnit masu obyvatelstva a přimět vojenské vedení, aby stahovalo jednotky z jiných směrů, a politicky se odpoutat od zahraničněpolitických problémů k udržení vnitropolitické stability, jsou nezbytné značné rezervy. Ty měly OSU v roce 2023. Teď je nemají.

Aby bylo možné sestavit údernou skupinu, která zaútočila na Kurskou oblast, odebralo velení OSU nejmobilnější, nejpřipravenější a nejmotivovanější jednotky ze tří mechanizovaných a dvou výsadkových a útočných brigád, které držely doněckou frontu. Přičemž samotné brigády zůstaly na místě.

To znamená, že Kyjev neměl v záloze dostatek připravených a vybavených jednotek a nebyl schopen zcela stáhnout z boje brigády zapojené na doněcké frontě. Proto byl nucen jít cestou známou již od Velké vlastenecké války a sestavit seskupení z jednotlivých jednotek, které byly vytrhány z různých svazků. V krizových situacích jsme to dělali my i Němci, ale právě tento přístup svědčí o naprosté absenci rezerv.

Vždy je lepší zapojovat do boje jednotky v plné sestavě (ne jednotlivé útvary různých svazků), protože jsou sladěnější, je lepší bojová spolupráce, velitelé a mužstvo se navzájem znají, nejednou spolu byli v bojích. Proto také fungují efektivněji.

Kyjev nebyl ve výsledku schopen sestavit na kurském směru dostatečně silné seskupení, aby vytvořil vážnou krizi, přičemž jeho pohyblivé rezervy používané k ucpání děr na frontě odešly z pokrovského směru, kde se okamžitě urychlil postup OS RF.

Můžeme konstatovat, že s prvním typem provokace se Kyjev opozdil zhruba o rok a dnes, přes veškerý řev, který spustili panikáři, skutečné nebezpečí (ani z hlediska zajištění strategického informačně-psychologického útoku) jeho operace nepředstavuje.

Druhý typ provokace byl částečně proveden při likvidaci přehrady Kachovské vodní elektrárny. Další čtyři vodní elektrárny v dněprovské kaskádě jsou však zatím nedotčeny. Bylo by logické je odstřelit, když se OS RF dostanou k Dněpru širokou frontou a začnou opevňovat řeku, aby se OSU pokusily odříznout hlavní síly, které zůstaly na levém břehu, rozdrtily přední jednotky, které překročily pravý břeh, a zmařily opevňování Dněpru za pochodu s pokusem stabilizovat frontu podél řeky.

V této fázi zhroucení dněprovské kaskády hydroelektráren odřízne od zásobování a předurčí ke zničení ukrajinské seskupení na levobřeží, které tvoří podstatnou část ukrajinské armády. Proto je velmi sporné, že by se Kyjev v nejbližší době k tomuto typu provokace znovu vrátil. Jedině když ruské jednotky náhle prorazí k Záporoží, pak mohou OSU odstřelit přehradu Záporožské vodní elektrárny (ale ne celou kaskádu).

Zbývá jaderná provokace. Právě jaderná, nikoli chemická či bakteriologická, protože informační potenciál chemických provokací USA prakticky vyčerpaly v Sýrii. Jejich výkřiky o “zvěrstvech” proti civilnímu obyvatelstvu už nikoho zvlášť nezaujmou. Pokud se pokusí použít chemické zbraně proti OS RF, pak lokální použití (na malé ploše) nepřinese výsledek, pouze zkompromituje Ukrajinu a její patrony. A masivní (po celé frontové linii) jednorázové použití nelze zorganizovat, protože příprava bude příliš viditelná a samotných chemických zbraní, které k tomu budou potřebovat, bude příliš mnoho, aby bylo možné skrýt přepravu.

Pokud jde o bakteriologickou provokaci, ta se může snadno vymknout kontrole a zasáhnout samotné provokatéry.

Zbývá jaderná provokace.

Ruská rozvědka opakovaně uvedla, že Ukrajina má s vysokou pravděpodobností “špinavou bombu”. V zásadě není třeba být rozvědkou, abychom se stoprocentní pravděpodobností zjistili, že Ukrajina jako každý stát, který má jaderné elektrárny, má všechny komponenty potřebné k výrobě “špinavé bomby”, a pokud ji ještě nevytvořila, může tak učinit kdykoli.

Jen o jedné věci pochybuji, a sice o tom, že Ukrajina a její američtí patroni, pokud se rozhodnou pro jadernou provokaci, k tomu použijí “špinavou bombu”. Logika je jednoduchá: úder špinavou bombou na ruské území způsobí zamoření malého úseku terénu, který bude relativně rychle deaktivován. Přitom samotný fakt použití jaderného materiálu pro vojenské účely způsobí pokles podpory Ukrajiny ze strany euroamerické veřejnosti, což nezastaví, ale znesnadní její další diplomatickou, finanční a vojensko-technickou podporu vládami USA a zemí EU.

Použití “špinavé bomby” na svém území s cílem obvinit Rusko je absurdní. Proč by země, která disponuje největším jaderným arzenálem na světě, měla použít náhradní zbraň, která není schopna způsobit nepříteli vážné škody, ale která by ji umožnila obvinit z použití štěpného materiálu pro vojenské účely? A potřebný záznam pro televizi je obtížné získat, protože záření je neviditelné a účinky ozáření se neprojevují okamžitě.

Proto předpokládám, že pokud se Ukrajina a USA rozhodnou pro jadernou provokaci, přičemž pravděpodobnost není zdaleka nulová (dosud proti Rusku použili všechno, co mohli), bude to buď jeden (maximálně dva) relativně silný (kolem 10 kilotun) jaderný výbuch, nebo několik slabších (asi o jedné kilotuně).

První variantu je možné využít již nyní. K její realizaci budou Ukrajinci a Američané potřebovat odpálit jednu až dvě nálože o síle 10 kilotun (nebo tak nějak) v jednom až dvou ze tří velkých měst: Kyjevě, Dněpropetrovsku nebo Oděse. Hlavní město, hlavní průmyslové centrum a největší námořní přístav v zemi jsou natolik důležitými cíli, aby obviňování Ruska z úderu na ně vypadalo pro masu Evropanů přesvědčivě. Počet mrtvých a destrukce budou dostatečné k tomu, aby na svět zapůsobil co nejvíce negativně.

Nepozorovaně dodat a rozmístit výbušná zařízení není těžké, USA mají základny v Polsku a Rumunsku, kam mohou dovážet (a vyvážet odtud) vše, co se jim zlíbí. Na jejich vojenský náklad, zejména ten, který se přesouvá na Ukrajinu, nikdo nedohlíží ani jej nekontroluje.

I pro ty, kteří neuvěří účasti Ruska, bude tento druh provokace signálem, že hranice jaderné války bude překročena již v příštím dějství. Respektive tlak na Kreml s požadavky na uzavření míru vzroste nejen ze strany Západu, ale i neutrálů, a možná i spojenců. A samotné ruské vedení bude muset učinit těžké rozhodnutí: zda odpovědět, a pokud ano, tak jak.

Varianta s řadou slabších výbuchů je šetrnější. Jadernými výbuchy o síle 0,5-1 kilotun jsou zničeny přehrady dněprovské kaskády a mosty. Vzhledem k tomu, že většina mostů přes Dněpr se nachází v Kyjevě a Dněpropetrovsku, mělo by stačit 7-10 zařízení. Počet obětí je minimální, ale je tak narušeno na dobu neurčitou opevňování Dněpru OS RF, protože se řeka na území Ukrajiny po celém svém toku mění v radioaktivní bažinu.

Tato varianta je nejpravděpodobnější v případě, že se objeví neodvratná hrozba příchodu ruských vojsk k Dněpru v celém prostoru od Kyjeva po Cherson. Přičemž k tomu, aby se mohlo Rusko obvinit, budou muset kyjevské úřady zanechat značnou část skupiny vojsk na levém břehu, což bude sloužit jako “důkaz”, že Rusko tímto způsobem odřízlo OSU od možnosti přejít na pravý břeh. Rozsah ekologické katastrofy bude stačit k tomu, aby zapůsobil na Evropu. Signál, že hranice jaderné konfrontace je prakticky překročena, bude jasný také všem.

Žádaný výsledek: poziční slepá ulička, tedy nemožnost v dohledné budoucnosti pokračovat v operacích za Dněprem, plus znepokojení přátel a neutrálů, že věc zašla příliš daleko, což by mělo přimět Rusko, aby souhlasilo s americkými mírovými podmínkami, které předpokládají zachování nacistického proamerického režimu na pravobřežní Ukrajině.

O tom, že ukrajinské vedení je již dávno připraveno odpálit bombu v každém svém městě, nelze pochybovat. V zájmu přízraku vítězství nad Ruskem jsou ochotni zničit nejen celou Ukrajinu, ale i celý svět. Odhodlají se na takovou avantýru Američané? Za Trumpa sotva, je zde příliš velké nebezpečí, že se zřítí do jaderné apokalypsy. Za Harrisové klidně, je blízkou přítelkyní Hillary Clintonové a ta se chystala Rusko vydírat jadernou válkou už v roce 2014.

Ale nejnebezpečnější měsíce jsou před námi nyní. Ukrajina se může zhroutit před americkými volbami, což mnohým ve Washingtonu nebude vyhovovat. Formálně je za vše zodpovědný Biden, ale kdo rozhoduje opravdu, to nikdo neví. Je však známo, že boj neprobíhá pouze mezi republikány a demokraty, ale také mezi skupinami uvnitř Demokratické strany, z nichž každá využívá neplnohodnotnosti současného prezidenta k posílení svých vnitrostranických pozic. Přitom v bratrovražedném boji nejsou o nic méně choulostivější než jejich ukrajinští “přátelé”. Když je to výhodné, tak proč něco neodstřelit někde daleko. Tím spíše, že zodpovídat za to stejně bude Biden a/nebo někdo z jeho týmu.

Je třeba samozřejmě doufat v to lepší, ale je třeba si také uvědomit, že všechny možné provokace (kromě jaderné) již ukrajinští Američané provedli. Prostě už nemají žádné rezervy. Jaderná provokace je poslední možnost. Zda ji budou chtít zorganizovat a zda budou s to, to nikdo neví. Na každý pád je lepší být připravený než nepřipravený.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

voennoedelo

4.5 24 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
48 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 měsícem

Když jsem dal komentář k článku o nákupu f 35, tak jsem ze zoufalství napsal že nás budou stát miliardu. Teď jsem dokoukal rok staré video na YT: Letecký inžinier: Naše Mig-y mohly lietať až do roku 2033. No jestli to dokoukáte, tak zjistíte, že jsem to podcenil, ono to bude asi… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Já, jako “svině” či “dezolát” nevidím Ukrajince jako nepřátelé. Jsou trochu pomalejší v myšlení, ale to je asi tak všechno. Když porovnám tři velmi blízké národy (jeden národ)…Velkorusy, Bělorusy, Malorusy, jeví se Malorusové jako pitomci, ale nevěřím, že to bude navždy. Anglosasové budou Dolnorusům dodávat zbraně, aby zabíjeli Velkorusy, ale nikdy jim… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Dnes veliká sláva v Indonésii – píše i český msm https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nusantara-indonesie-hlavni-mesto-otevreni-vystavba.A240816_125109_zahranicni_kurl A důležité: “Spolu s končícím prezidentem Widodem se oslav účastnil také jeho nástupce, dosavadní ministr obrany Prabowo Subianto” Ten má zákaz vstupu do USA, zatímco už před svým nástupem bohatě prohlubuje vztahy s Ruskem. Čímž Rusko posiluje svůj vliv v této čtvrté nejlidnatější zemí světa,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pozorovatelko, já jako správný skeptický Čech, jsem ateistou. V Indonésii platí pro ateisty trest smrti. V letech 1966-1967 Indonésané snědli asi 1000000 ateistů, když je předtím živé opekli na rožních. Potvrdil mi to jeden indonéský ateista, který před indoneskými věřícími utekl do Čech. Já vím, že nejen Biden a Fiala, ale i Putin jsou… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Píšete bludy o ateistech. V  letech 1965-66 byl v Indonésii vojenský převrat – gen. Suharto a ten nechal povraždit 500 000 / až 1 milion komunistů či tak označené osoby (byl vycvičen CIA) tzv. indonéský masakr. Vládl do roku 1998. Hlavní náboženství je islám , ale je dalších 5 včetně křesťanství či Budhismu. Muslimové mají 88% tj… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  SunTzu

Ale pro indonéské muslimy se ateista=komunista, takže jsem to napsal poměrně přesně. Muslimové tehdy automaticky povraždili všechny komunisty a levičáky (což byli samozřejmě i ateisté), ale povraždili i všechny ateisty, tedy i ty, kteří komunisty nebyli. Těch 12% nemuslimského obyvatelstva je v Indonésii pouze trpěno, na rozdíl od ateistů nejsou vražděni. Tak je tomu třeba… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  SunTzu

Viděl jste ceremoniály OH v Paříži? A nemyslím jen ten úvodní s “obrazem” Poslední! večeře, ale hlavně ten závěrečný s velmi symbolickým T. Cruisem? A sledujete dění od uprchlické vlny 2015, která zahájila plnou islamizaci Evropy současně s odepisováním Izraele? Všechno jsou to akce Globalistů s tím, že pro islám je jedno, jestli jste žid, křesťan nebo… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Moje reakce patří pro @Karel 2002.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Úvodní ceremoniál OH jsem nesledoval, protože na to se mám příliš rád a nerad bych zbytečně zvracel. Tom Cruise je scientolog, takže je tak trochu mimoň. Jako mnoho Američanů, kteří milují nekatolické církve a sekty, ale zas tak mnoho se od katolíků neliší. Putin je pravoslavný křesťan, vystavěl jednu z největších muslimských mešit… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Trvám si na svém názoru, který jsem v posledním článku ve vztahu k Ukrajině pojmenovala slovy: “Globalisté, starejte se” a který jsem pod článkem doplnila o informaci o Nord Streamu. Můj názor mi totiž následně potvrdil i v článku zmiňovaný Oleg Carev, a to větou: “Je úžasné, že taková informace je zveřejněna právě, když je Zelenskyj údajně “zpět… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jak se shodují i mnozí prozápadní komentátoři, akce “Kursk” má ve výsledku pouze mediální efekt a i ten byl pohotově zaražen informací “Nord Stream” – a to nikoliv Putinem!, což je důležité, ale i prestižními americkými deníky! Můžeme se zde tedy utápět v tom, jestli Rusko v Kursku postupuje či nepostupuje (a trvám na svém názoru, že Rusko tuto… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pozorovatelko, tak snad ti zlí Rusáci nejsou tak neschopní, aby ukrajinské a natoidní vetřelce, kteří vnikli na jejich území, nebyli schopni pobít. Causa těch ukrajinských potápěčů je velice podivná. Nějaká ukrajinská holčička jménem Světlana se potopila s kudličkou 90 metrů hluboko do Baltského moře, aby tam přeřezala plynovod a docílila toho, že se… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Světlana a ožralí ukrajinci – propaganda, mlha, odvádění pozornosti, krmení nemyslící veřejnosti. Z německé strany bezmocná poslušnost se zaťatými zuby, daná charakterem okupace Německa spřátelenými USA, jakou nezažil žádný “rudý” stát po celou dobu studené války. Ani my ne – politickou, vojenskou a ekonomickou. Není až tak těžké přijít aspoň na tyto hrubé rysy.… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Včera ve 360° na Primě Zaorálek a hlavně Cyril Svoboda: “Parta amatérů se na večírku rozhodla vyhodit do vzduchu plynovod – naprosto nepravděpodobná historka” . Oba hosté vždy stojí za poslech, byť Zaorálek je pročínský, ale nikoliv proruský, zatímco Cyril Svoboda je vždy v obraze daleko více – od doby, kdy se… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jan Campbell: perfektní analýza…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

To, co dělá Ukrajina vidím. Pan Iščenko by nás měl taky informovat o tom co dělá, spíše dělalo Rusko proto aby k tomuhle trapasu nedošlo. Co dělaly výzvědné a špionážní služby Ruska. Ukrajinská armáda se musela někde k útoku soustředit. Jak to, že nikdo z tamních převážně ruských obyvatel nezvedl, telefon a nezavolal, hele u nás se… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

… které beru mnohdy jako takový průzkum veřejného mínění. Psal jsem tu o tom, že Ukrajinci u nás slaví. Vycházím z toho, že moje známá pracující v marketu mi řekla, jak se najednou zvýšila spotřeba alkoholu, samozřejmě toho drahého. Což mě vede k názoru, který tu razímím, že Ukrajinci u nás, nebojují proti Rusům z důvodů svých… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nemůžete se na to dívat očima “podle sebe soudím tebe” . Ruská mentalita to je něco, co chápe málo kdo. A navíc jsou u moci ve všech sférách řízení podpindosové sloužící páníčkovi, kteří tam byli dosazeni po 90 letech a statečně se svých pozic drží. V první řadě se musí Putin zbavit jich a potom nainstalovat… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  tomaskova

Bylo by třeba tento pokyn Putinovi předat.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Anonym

Puti to dělá i bez “pokynů”. Trochu si uvědom smysl toho co čteš. Změny na MO RF o tom svědčí, asi nedůvěra ke Gerasimovovi je na stole.

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Omlouvám se, že můj komentář postrádal potřebnou jiskru, která by naznačovala, že se jedná o ironií. Bylo mi osudem dopřáno v posledních sedmi letech poznat Rusko víc, než jen turisticky. Mám v té zemi přátele i kus srdce. Vím o široké ruské duši snad o maličko víc, než nám poskytuje literatura. Vim, jak veliká je propast… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vy jste takový ten boxer v ringu, který nevidí za jeho provazy. A kritizujete mistra Kung-fu tak, že i mnozí Rusové v Kursku by Vás poslali někam. A i pro mě Vaše komentáře (byť souhlasím, že Rusko tuhle akci rozhodně nepotřebovalo, jenže také v tom beru ohled na informaci, že příslibem mírových jednání Zelenskyj Rusko uspal v bdělosti)… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Nikoliv. Pan kolega je realista. On a ještě pár nás na toto upozorňovali dávno. Min. rok. Koho posílají obyvatelé někam (a oni nahlas říkají kam) se podívejte na weby, kde ukazují reálnou situaci. Uprchlíky s holýma rukama, muže, který přišel o těhotnou manželku a zůstal sám s malou dcerkou… Je jich oficiálně 200 tis. a evakuují s právě… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Váš pan kolega možná je realista, bohužel, nevidí dále, než na píseček geopolitiky. Chcete-li jinak: utápí se ve zkoumání podoby jednoho kamínku, aniž by viděl, mozaiku=místo kamínku v mozaice=globální politiku. Ta přitom říká, že mozaika je úplně o něčem jiném, než o Kursku a je to podobné, jako vzít si pláštěnku a nevidět, že se… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pochybuji, že by pan Iščenko nás někdy informoval, co dělá, příp. bude dělat, Rusko. Může to být jen naše “zbožné přání”…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Osobně takové přání nemám. Uvidím.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Informace o tom co bude dělat Rusko jsou nereálné – ty nikdo nikdy nedostane. Maximálně tak info, které pustí schválně věřejně. Předpoklad je v tom, že se čerpá z různých zdrojů a uvědomte si, že Iščenko nepanikaří, jako jiní pitomci. Vše je na dobré cestě k ukrajinské kapitulaci a s ubývajícím časem si Z8pad bude muset sakra… Číst vice »

heriot
heriot
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Tak máte pravdu, podobné otázky si asi kladou mnozí. Např. Mark Chapman k tomu mj. píše, já bych to také tak nějak viděl, předvídat sebezničující šílenství je asi těžké.: “Stejně tak není vůbec žádný důvod, aby se Putin cítil trapně nebo ponížený – bylo by velmi nepraktické, nemluvě nemožné, lemovat celou hranici s Ukrajinou… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem

Zvykly si parazitovat a z celého světa jím už zůstala jen vykradená EU. Vůbec nechápu jejich angažovanost na SV, nebo si snad myslely, že ovládnou celý arabský poloostrov. Kterýkoliv parazit živočišného druhu, když je zahnán do kouta, je nebezpečný.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Kde jsou sakra ty „ruSSácký agenti“, kterýma nás pořád straší?
https://pravyprostor.net/kde-jsou-sakra-ty-russacky-agenti-kteryma-nas-porad-strasi/

heriot
heriot
před 1 měsícem

Pan Iščenko, přesný a věcný, na rozdíl od mnoha jiných mluví se znalostí věcí, ale je nezvykla pesimistický.Patrně skutečně hrozí výrazné nebezpečí.

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  heriot

A když už bude pan Iščenko v tom vysvětlování, mohl by nám vysvětlit, jak to přijde, že nejen z USA do Polska nebo Rumunska lze dovážet vše, co se komu zlíbí. Ale i z Polska a vůbec ze západu na Ukrajinu. A na Ukrajině z týlu nerušeně na frontu. A tam se to teprve, za cenu životů ruských… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem danny
heriot
heriot
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Tak já třeba komentáře P. Iščenka k této mantře hysterických blogerů, vesměs podporovaných Ukrajinou a Pjakina , pro kterého je GŠ pouze snůška vlasovců, četl vícekrát. Nejen od od něho samozřejmě.

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  heriot
heriot
heriot
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Co to má jako dokazovat ? Proruský kanál ? Jistě i Vy se tváříte jako proruský a přitom čerpáte takovéto blbosti od Solověva, kterého sem stále vnucujete, ten je jen něco jako “Fridrichová s lidskou tváří”. Proč by si tam nepozval nějakého hysterika, který je úplně mimo, ale udělá dobrou show. Těmto lidem… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  heriot

Bohužel, hrozí. Z logiky věci lze předpokládat, že Rusko na vystupňovaný nátlak, který předpokládá Iščenko, odpoví skutečným jaderným úderem, nikoliv však na ukrajinské cíle, ale na některé “vybrané” cíle evropské. Aby KZ pochopil, že se Rusko opravdu vydírat a zlomit nenechá. “Je-li rvačka nevyhnutelná, dávám první ránu…” . Bohužel, značná část blbečků,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Nevěřím že použijí špinavou bombu to je pro US nacisty ohromné riziko odveta by mohla být hrozná proti Ruským zbraním nemají obranu.

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ve chvíli, kdy se budou přesvědčeni, že z jim za to žádná odpovídající odveta z RF nehrozí, tak “nic není jisté”…

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Velice dobrý komentář – souhlasím,