Petr Pavel: Pokud Nord stream zničili Ukrajinci, byl to legitimní cíl.

Vyplývá to z rozhovoru, který Petr Pavel poskytl Novinkám.cz . Snažil se okořenit obhajobu šílené sebezáhubné politiky špetkou realismu. Připustil, že Ukrajina asi vojensky nezvítězí a Rusko nezaplatí reparace. Prozatím.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Rozhovor  ZDE

Opakoval nebezpečnou tezi, že Ruskem vyhlášené červené linie není třeba respektovat. To protože respektovány nejsou a „nic se nestalo“. Patrně mu unikl „detail“, že červenou linií byl vstup Ukrajiny do NATO. V únoru 2022 oznámila Ukrajina záměr vstoupit do NATO a vzápětí nastalo ono „nic“ – totiž „speciální vojenská operace“. Předcházela dlouhodobá podpora renacifikace Ukrajiny a převrat. Petr Pavel opakuje narativ, tedy vyprávění, pohádku, že Rusko napadlo Ukrajinu bezdůvodně. Ono vraždění občanů Ukrajiny jen proto, že mluví rusky osm let nestačilo, bylo potřeba přitvrdit, a překročit další červené linie, aby se „něco“ stalo.

Petr Pavel má zvláštní představu o světě. Očekává, že Rusko přistoupí na mír, když Ukrajina bude opět směřovat do NATO, což Petr Pavel pokládá za správný cíl, stejně jako vstup Ukrajiny do EU. Té Ukrajiny, která podle Němců nechala zničit Nord stream, majetek Německa, a tím snížila konkurenceschopnost zemí EU a Německa zvlášť. Mohu sdělit, že ochota podpořit vstup Ukrajiny do EU je v Evropském parlamentu malá. Deklarace o vstupu do NATO zaručuje pokračování války. Na té bohatnou zbrojařské koncerny, ale korporace, které se zmocnily ukrajinského bohatství přepadá úzkost ze jeho ztráty. Ukrajina je v důsledku vytrvalé „podpory“ Západu v rozkladu ekonomickém i morálním.

Výdaje rezortu obrany v ČR pokládá Petr Pavel za prioritní a dokonce efektivní (!), proto je dobré je upřednostnit před výdaji na školství.

Prezident nespadl z nebe, nadělila nám ho média hlavního proudu prostřednictvím zmanipulovaných sugestibilních občanů. Nemyslím, že si ho zasloužíme.

MUDr. Ivan David, CSc., europoslanec za SPD

4.4 22 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 18 dny

Zasloužil by si odstranění, samozřejmě legitimní !

keporkak
keporkak
před 19 dny

Chudák malej, postiženej…

vaclav
vaclav
před 19 dny

Guma s IQ 8 otevřela čumák.