Není pieta jako pieta

Pohled zprava na dnešní hosty piety před Českým rozhlasem

A proto jsem neměl ani na těch pár minut zapínat ČT 24 s přenosem pietního aktu u Českého rozhlasu. Neměl jsem to dělat…

Byla to totiž ostuda, a to jsem si vyslechl jen alarmující “projev” ředitele ČRo Zavorala, žvanění jenerála Pavla a nakonec blekotání Vystrčila, kdy pohár trpělivosti přetekl.

Jedním slovem ostuda. Proč? No asi ze stejných důvodů, proč by se neměly některé exponované figury vyjadřovat ani k výročí 17. listopadu. Pokud agent a prověřený vojenský bolševický kádr Pavel dnes zneužívá památný den k útokům na všechny pochybovače (osoby s odlišnými názory) a označuje dnešní Rusko za SSSR, je to z jeho úst vzpupné, arogantní, směšné a nevěrohodné. Lidé se totiž nemění a krev není voda. Žvanění komunistů nad památkou obětí okupace vojsk Varšavské smlouvy je pak jejich urážkou.

Zavoral je jiné kafe … nejde–li s mainstreamem, stačilo na něho v poslední době vždy jen zadupat a bez váhání se zařadil. Sotva pak mu lze věřit spravedlivé rozhořčení, když v řadě s Pavlem kritizuje komunistické zrádce. A jeho srovnání těchto kreatur s dnešními názorovými oponenty na konflikt na Ukrajině je drzost a rektální alpinismus. Nepochopená citace Orwella pak zní z jeho úst zcela nepatřičně….podobně jako nedávno z úst lžipátera Halíka, bývalého referenta a školitele na komunistickém vnitru.

…   …   …

No a nakonec náš Vystrčil, a to se stačilo jen na něho podívat a vypnul jsem přístroj.

21. srpen 1968 byla tragédie československého národa a ovlivnila životy nás všech. Díky alespoň za to nadechnutí v šedesátých letech, spojené s kulturním a společenským rozmachem a obrodou. Vše ale skončilo zmarem a s ohledem na následné chování Dubčeka a Černíka (pendrekový zákon) jsme jen získali důkaz, že s bolševiky, marxisty, maoisty, trockisty….stejně jako dnes s liberály, Piráty a obdobnou pakáží, nelze dělat kompromisy. Budiž to pro nás poučení i v tomto ohledu, neb komunista zůstane komunistou, i kdyby Dany Drábové z nebe padaly.

Svět totiž není černobílý a jeho zkratkovité vnímání, tak typické pro dnešní dobu, je cestou k opakování stejných chyb, jaké dělaly generace před námi, a jaké děláme i my dnes…

*

RADEK SUCHÝ, FB, redakčně kráceno

3.6 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 28 dny

Jednou bude toto foto součástí trestního spisu o zločineckém spolčení parazitů.