Nejslabší článek

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Zatímco se všichni zabývají trasgender boxem na olympiádě v Paříži, dívají se na plavce co vylezou ze Seiny a zvracejí, případně je alespoň trochu zahřeje u srdíčka z tureckého střelce z pistole, který si bez velkého tréningu, bez pomůcek a bez sponzorů vystřílel stříbro a pak si šel zakouřit, já budu pokračovat v komentování blízkovýchodního konfliktu, protože začátky války při olympiádě, případně těsně po olympiádě, jsou trendem posledních let.

Takhle začala válka v jižní Osetii, čtyři dny po skončení olympijských her v Soči zabralo Rusko Krym a pár dní po skončení zimní olympiády v Pekingu začala válka na Ukrajině. A hádejte, kdy se rozjela občanská válka v Sýrii? V poslední době olympijské hry přímo svádějí k válce. Staří Řekové byli jinačí frajeři. Ti kvůli olympiádám přerušili svoje války. Posvátný mír, vole! Moderní olympionici kvůli válkám přerušili olympijské hry a dnešní velcí i malí geopolitičtí hráči používají hry symbolizující vzájemnost a porozumění mezi národy jako výborný moment překvapení. Nehodnotím, jen cynicky konstatuji.

Vypadá to, že pařížská olympiáda se obecnému trendu nevyhne… Jak řekl Ládik Větvička, při české inauguraci prezidenta Pavla zaútočila maďarská raketa vzduch země na křídlo zámku, kde byla ubytována prezidentka Čaputová a zároveň ruský dron zničil hotel, kde se ubytoval prezident Zelenský…

Pardon, ono se to odehrálo ve zlém Íránu a šlo o ještě zlejšího Ismajíla Haníju, politického šéfa Hamásu. V takovém případě je všechno samozřejmě v nejlepším pořádku, husarskému kousku izraelských sil je třeba zatleskat a všichni se můžeme pohoršovat nad těmi, kteří mají pocit, že další zásada určité férovosti a diplomatických zvyklostí vzala za své, je to založeno v globálním matrixu a vrátí se nám to při té nejblbější možné příležitosti. Prostě chcípnul jeden z největších hajzlů, svět se díky tomu stane lepším místem…

…asi tak stejně lepším, jako když Američané odstranili zlého Saddáma Husajna. To byl ve své době přece ten nejhorší bastard (který měl obrovské zásoby chemických zbraní, které se nikdy nenašly) a stálo za to ho odstranit. Svět si jeho smrtí oddechl… Od té doby se v Iráku objevily desítky násobně horších bastardů z Islámského státu, kteří infiltrovali celý muslimský svět a teď je cvičí ukrajinská rozvědka, aby se jim v Mali dobře bojovalo s ruskými Wagnerovci… A jde jim to. Jde jim to podobně dobře jako v roce 2012 v Sýrii.

Nutno říci, že Izraelci nebyli první. Začal s tím Donald Trump, když nechal zabít podobným způsobem generála Sulejmáního na jeho návštěvě v Iráku. Kolaterální škody v podobě obyčejných Iráčanů, kteří měli tu smůlu, že se nacházeli poblíž rakety Hellfire, nikoho nedojaly. Doník byl přece NÁŠ prezident… Opět nehodnotím, jen ještě cyničtěji konstatuji.

Ismaíl Haníja už někde v islámském nebi obcuje s dvaasedmdesáti pannami a v jeho funkci už je někdo další… vsadím se že někdo, kdo ho celé roky kritizoval za přílišnou měkkost a vstřícnost k západním satanům… To jsme jim to nandali… vojenské velení Hamásu sice řeší někdo úplně jiný a v Gaze se nic nezměnilo, ale příznivci Izraele si mohli užít vlnu pozitivních emocí. Zhruba stejných, jako si příznivci Ukrajiny užívali příval pravdy a lásky, když se dozvěděli, že Rusové rabují pračky, aby měli čipy do raket.

Mimochodem… jak asi vypadají ti rukojmí někde v tunelech pod Gazou, kvůli kterým se do té války přece šlo? Teď, když Izraelci zabili Haníju, tam v tunelech se nikdo nebude mstít na nevinných civilistech, že?

Svět se v Brusel obrací…

Na jaře jsem měl na návštěvě jednoho českého zbrojaře. Ten mi řekl větu, která mi utkvěla a od té doby ji používám. „Všichni vědí, že je to všechno v prdeli, ale nevědí, jak z toho ven.“ Mám pocit, že tohle má být ta liberální cesta. Jak odvést pozornost liberální veřejnosti od prohrané války na Ukrajině? Válkou na blízkém východě.

Koneckonců, Írán je z celé té slavné osy zla ten nejslabší článek. Má revolučně naladěnou populaci, je pod sankcemi ještě z doby, kdy sankce fungovaly, Sice se teď rychle integruje do protizápadních struktur, ale ještě zdaleka s tím není hotov. Dopravní koridory jsou zatím slabé, ropovody a plynovody moc nejsou, a zdá se, že západní generálové ještě nevzali v potaz, že drony a levné rakety poněkud změnily pravidla hry. Koneckonců, je to rok od neúspěšné ukrajinské ofenzívy a dodnes naši analytici vysvětlují, že to v podstatě byla dobrá ofenzíva, kterou zhatily nepodstatné maličkosti. Generálové a západní poradci to vymysleli v podstatě správně, ale obyčejní ukrajinští vojclové to zvorali… Já vím, jsem hnusný cynik.

Proti bombardování Íránu nemá nic ani Trump a zřejmě ani ten jeho viceprezident Vance. Oba mají na šílené Ajatoláhy spadeno už dlouho. Bidenovi se do toho moc nechtělo, protože jeho voliči přejí Izraeli všechno nejhorší, ale Biden je mimo hru, někde ho zavřeli do LDNky a všichni ti Blinkeni, Pellosiové, Yelenové a jiní američtí Lipavští jsou, zdá se, dostatečně bojovně naladěni. A nebo se Netanjahu prostě chystá stébel, protože obyčejní Izraelci proti němu masově protestovali už předtím než Hamás podnikl svůj výpad a válka v Gaze nijak nepomohla tomu, aby demonstrovat přestali. Jo, naše mééédia o tom nemluví, ale izraelská armáda nikdy neměla víc odepření poslušnosti než teď… V době, kdy se chystají na válku s půlkou muslimského světa naráz…

A Hamás je prodloužená ruka Turecka, nikoliv Íránu… Mě tato skutečnost poněkud znepokojuje, ale co jsem já v porovnání s našim geniálním kinderministrem zahraničí, že?

Včera v noci už Hizballáh dělal větší bum bum, aerolinky ruší lety do Izraele a všeobecně se čeká, že Írán během dvaasedmdesáti hodin něco spustí. Koneckonců, Izrael oficiálními kanály Íránu oznámil, že je na totální válku připraven… Že jsou Peršané zbabělci a na velkou válku si netroufnou, i když jim při oficiálních příležitostech odstřelují pozvané hosty? Nepoměřoval bych je naší národní povahou. I zbabělé a bojácné zvíře, když ho zaženete do kouta, se nakonec otočí a kousne. Zpravidla hůř než byste od něj čekali.

A zase si pak můžeme říkat, jak Írán nevyprovokovaně zaútočil…

Když nemůžeme porazit Rusko a Čínu, tak bychom třeba alespoň ten Írán mohli, ne? Ať našim liberálním voličům ukážeme alespoň nějaký úspěch, když už se nepodařila ani ta transgender agenda a ani digitalizace stavebního řízení, ne? Máme k tomu ty nejlepší předpoklady. Íránci totiž nejsou lidé. Stejně jako Rusové. Jsou to jen hnusní militanti, okupanti, teroristé, mongoloidní hordy, co bojují polními lopatkami a už brzy budou poraženi naší skvělou izraelskou armádou, která je úplně nejlepší na světě. Jakmile zaútočíme, stane se totéž co u Robotyne… nepřátelé se podělají strachy a utečou, jak uvidí první izraelský bojový stroj. Minová pole neřešme, drony neřešme, nedokončenou Gazu neřešme, my tady na Západě máme všechno nejlepší.

Omlouvám se, také bych raději cynicky psal o olympijských transmužích, strefoval se do pirátky Gregorové za její urválkovštinu, vysmíval se Bartošovi za největší snížení uhlíkové stopy v českých dějinách, protože se nevydávají stavební povolení, případně bych před Fialou výsměšně chrastil sirkami… Ale já se prostě bojím, že když válka nefunguje, chce to víc války. A navíc si nejsem vůbec jistý, jestli je KoZa vůbec v kondici, přeprat i blbej Írán. Obzvlášť když mu všechny vojenské zásoby shořely na Ukrajině.

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate, na snímku knadská triatlonová hvězda Tyler Mislawchuk  absolvování plavecké disciplíny ve špinavá Saině (Paříž). Předtím se v Saině koupala pařížská starostka, aby dokázala, že je řeka čistá. Politici lžou a lidé z toho zvrací.

 

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Z článku plyne, že Rothschildové a Británie jsou dobří. Hlavním strůjcem jaderné dohody s Íránem přitom byla Británie (Obama poslušně telefonoval Íránu po cca 34 letech přerušených styků) a hlavním blízkovýchodním spojencem Británie je Katar . Katar je hlavním sponzorem Hamasu a Hizbalahu a pohřeb Ismaila Hamíjiho se konal v Kataru – i s videem zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-na-pohreb-zabiteho-lidra-hamasu-ismaila-haniji-v-kataru-prisly-tisice-lidi-257066 Hamíji v Kataru… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

V Izraeli žije přes milion ruských židů, mnozí další i v Rusku mají dvojí občanství a tady se snad chce, aby Putin šel proti Izraeli a spolupracoval na jeho likvidaci tak, jak je k tomu vyškolený Írán, kterému nejde o vznik státu Palestina, ale o likvidaci Izraele? Putin samozřejmě nepůjde ani proti Íránu – vždyť v Rusku žije… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

https://www.hlavnespravy.sk/caitlin-johnstone-zda-sa-ze-izrael-je-pripraveny-spachat-samovrazdu/3590784
Vzdycky neco vyprovokuji a pak krici my to nechteli,to ostatni jsou ti zli…Izrael si skratka ponese nasledky za sve ciny..Tak proste to je

cablik
cablik
před 1 měsícem

Bezpečnostní vojenský komplex USA potřebuje války u bandery to je prohrané a válka skončí. Tak je třeba vytvořit novou Írán nejsou Taliban s kalachama mají letectvo PVO námořnictvo aby ti válečníci zase nenarazili.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ten Iran jim vadi uz leta…Uz pred volbou Trumpa chteli jit na Iran…Vadi jim,ze se nechce podridit…Trapni byli zase ti z EU..Za Obamy Irance tahali do Evropy..Pamatuji si,ze v Italii dokonce zakryvali nahotu soch ( dodnes jsem nepochopila proc)…A jakmile USA zase zmenilo nazor, EUsojuz se podridil

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Clintonova dokonce v nejakem rozhovoru rekla,ze kdyby se stala prezidentkou posle armadu na Iran..Proto nemam rada USA…Vsude delaji bordel.Je jim jedno kolik lidi u toho zemre.A ” uklizet” a platit to maji jini

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jestli je napadnou a muslimský svět se spojí tak těm hovadům budou trenky malé.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ja take nechapu na co si jeste hraji.To ze do zbrojeni davaji nejvic penez vubec neznamena,ze maji to nejlepsi..Jen to nejdrazsi