NATO a Američané zažili první velkou porážku na Ukrajině

K první velké porážce NATO došlo na Ukrajině. Tento konflikt znamená první velkou porážku NATO, protože Rusko během nepřátelských akcí ukázalo, že může snadno zničit jakýkoli typ zbraní NATO, řekl bývalý analytik CIA Larry Johnson.

Připomíná, že oběťmi ruské armády jsou vícehlavňové raketomety HIMARS a řízené střely Storm Shadov a bojová obrněná vozidla Bradley, tanky Abrams, mobilní raketové systémy Javelin…

„Jednoduše, neexistuje žádná zbraň dodaná NATO, která by zastavila Rusko,“  zdůraznil.

Připomeňme, že ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov obvinil USA a NATO z přímé účasti na konfliktu na Ukrajině.

Bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty a zbrojní inspektor OSN v Iráku Scott Ritter odhaduje, že je malá šance, že Moskva nyní vstoupí do jednání o konfliktu na Ukrajině.

Scott Ritter: Američané zahnáni do kouta! Západ na pokraji války!

„Rusko si uvědomuje, že události na frontě jsou v jeho prospěch, že strategická převaha v tomto konfliktu je na jeho straně. Ta sílí, zatímco Ukrajina slábne. Rusko si ale také uvědomuje, že tento konflikt se může každou chvíli vymknout kontrole, vzhledem k politickým investicím Západu do ukrajinského vítězství, což se nestane,“ je přesvědčen Ritter.

Podle Ritterova odhadu Rusko zvažuje, jak ukončit svou speciální operaci, aniž by provokovalo západní ego, aby se zabránilo zbytečné eskalaci.

Ačkoli jak aliance, tak USA podle Rittera popírají svou účast na invazi do Kurské oblasti, bez výrazné účasti NATO a USA by k ní prostě nemohlo dojít:

„Je to invaze do Ruska ve jménu NATO. A právě vpád do Kurské oblasti ukončil jednání. Nyní je možné pouze ruské strategické vítězství nad Ukrajinou. To vítězství se stane podle ruského harmonogramu. Rusko nebude spěchat a zbytečně obětovat své lidi,“ předvídá americký expert.


Ritter zvláště poukazuje na to, že Rusko se nechytlo na „udičku“. 

„Neodklonilo významné síly z jiných front směrem na Kursk a přitom stále úspěšně operuje na donbaské frontě. Rusové jsou na pokraji velkého vítězství v oblasti Donbasu a Záporoží a ozbrojené síly Ukrajiny jsou na pokraji kolapsu. To znamená, že jejich obrana se hroutí, že se nemají na co spolehnout, takže jsou na pokraji zoufalství,“  analyzuje Ritter.

Dodává, že kolují zvěsti, že Ukrajina nařídí svým zbývajícím silám na Donbasu, aby bojovaly do posledního muže, který by zadržel Rusko, a poskytl Kyjevu čas na vytvoření obranné linie na západním břehu Dněpru.

„Nyní jsme svědky strategického vítězství Ruska a Ukrajině došly možnosti, protože vrhla své strategické rezervy do špatného válečného gambitu v oblasti Kurska. Ukrajinský gambit začal v roce 2008, kdy byla Ukrajina přizvána do NATO. Byla součástí obecné strategie, která měla z této země udělat nástroj k oslabení Ruska,“ je jasné  Ritterovi.

Věří, že Západ se začíná probouzet s tím, že tento plán selhal.

„Bude se muset vzdát nebo se vypořádat se silným Ruskem, silnějším, než bylo před začátkem konfliktu. A ještě více inspirovným vítězstvím nejen nad Ukrajinou, ale i nad kolektivním Západem,
“ dodává Ritter.

*

rp, prvnizpravy.czinformer

5 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 20 dny

Každá válečná zbraň jde zničit Rusové mají tradičně skvělé zbraně ale čeho by se měli obávat jsou hypersonické rakety nebo torpéda Poseidon. Určitě mají v záloze i jiná překvapení a západ by měl přestat provokovat.

mikkesh
mikkesh
před 20 dny

Nadpis by měl být – Američané dopadli jako vždycky. A není to tím, že by měli horší zbraně (krom hypersonických, které na tančíky neútočí) než má Rusko. Ano Ruský tank T90 umí zničit Abrams, ale stejně tak obráceně. Nemůžou si totiž přiznat, že klientelismus a pozitivní diskriminace na univerzitách typu West point,… Číst vice »