Myslíš to vážně, ty tupý zelený lampasácký debile?

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
S velikým zájmem jsem si poslechl přednášku plukovníka Foltýna, kterou měl spolu s dalšími bojovníky proti dezinformacím ve Slavonicích. Svědectví o této události přinesly Parlamentní listy, takže nemusím nosit sovy do Athén, jen celou přednášku shrnu slovy Gusta Martina: „V bývalé enklávě uměleckého (polo)disentu vysvětlovali redaktorka týdeníku, založeného bývalými disidenty, a bývalý velitel vojenské policie, proč by bylo dobře omezit svobodu projevu těm, kdo lživě tvrdí, že se u nás omezuje svoboda projevu.“

Mě ale zaujalo něco jiného. Doteď totiž všichni ti Klímové a Pojaři říkali, že my, co jsme podlehli dezinformacím, jsme v podstatě chudáčci, kteří nemají ty správné a eurohodnotné informace, protože nekoukáme na Českou televizi a místo toho si čteme řetězové maily, které vytvářejí ruské trolí farmy. Doteď boj proti dezinformacím vypadal jako klasická inkviziční činnost. Běhají nám tu kacířští věrozvěstové, kteří ve svých betlémských kaplích oblbují lidi, kteří by si tak rádi koupili plnomocný odpustek. Je třeba je najít, vypnout jim profily, vyhnat je z kazatelen, případně je zatknout, povláčet bahnem, uvalit na ně klatby či rovnou interdikt, abychom uchránili chudáky důchodce před jejich zhoubným vlivem.

Prostě klasika. Sice máme právo na vlastní názor, ale nemáme právo na vlastní fakta, a co jsou správná fakta, to určují ctihodné státní instituce, kterým je třeba věřit, jinak nastane chaos a bordel.

Tentokrát poprvé zaznělo ale něco jiného. Poprvé nám ta plukovnická guma i jeho přicmrndávačka, Ivana Svobodová, řekli, že ti, kteří nesdílejí jejich názory, jsou prostě svině a nepřátelé státu. Zaznělo, že těch „úplně ztracených“ je asi pět procent obyvatel a těch skoro ztracených je patnáct procent. Poprvé nám plukovník Foltýn řekl, že od těchto lidí je třeba se oddělit, vykopat příkop, udělat karanténu. Jsou to zombíci a je třeba se k nim chovat jako k zombíkům. Tohle už totiž nejsou občané této země. Poprvé zaznělo, že není třeba chudáčky čecháčky zachránit před Rusákem s narativem, ale je třeba je „ODDĚLIT.“

Uvědomuješ si, ty tupý zelený lampasácký debile, že kdybys místo slova „svině“ řekl slovo „židáci,“ tak bys svoje vystoupení mohl rovnou přetisknout ve Volkischer Beobachter? Že kdybys místo o příkopu mluvil o plotu s ostnatým drátem a místo karantény mluvil o koncentráku, tak by mezi tebou a Himlerem rázem nebyl vůbec žádný rozdíl?

Já jsem ten, na koho přesně sedí tvoje definice zombíka. Já jsem ten, komu říkáš svině. Já jsem ztráta na poli informační války. Já jsem ten, kdo se dívá se sympatiemi do Maďarska a na Slovensko. Já jsem ta kreatura, o které mluvíš. Já jsem ten, kdo považuje Českou televizi za liberální propagandu, já jsem ten, kdo nevěří institucím (a úplně nejvíc nevěřím právě tobě, Foltýne!) Já jsem ten, kolem kterého chceš vykopat příkop a oddělit se od něj.

Budiž žalováno světu, že oficiální strategický komunikátor, plukovník Foltýn, řekl, že pro mě má připravený příkop. Jinými slovy, má pro mě připravený ostnatý drát, protože podle té gumy už nejsem občanem tohoto státu a nemám žádná práva, protože jsem si dovolil přemýšlet a dojít k jiným závěrům než plukovník a jeho pomahači. Mám asi tak stejná práva jako ti bílí Britové, kteří teď (pozdě) demonstrují proti migraci a jejímu kulturnímu obohacení.

Nejsem sám. Je nás pět procent a dalších patnáct procent čekatelů… Prý to není tak moc. Asi fakt není, protože ta bohorovnost Kartouze a ostatních, že odepíší dvacet procent národa, ta z toho přímo stříkala.

Tak co, plukovníku? Jakou mám šanci? Řekl jsi mi, že tady nemám místo. V podstatě jsi mi řekl, abych buď odešel a nebo bojoval. Nedáváš mi žádnou jinou možnost. Řekl jsi, že vy liberálové pro mé názory nemáte žádné místo. Vlastně jediné, co jsi neřekl, jak si vlastně představuješ, že s těmi „sviněmi“ naložíte. Ale podle toho, jaký používáš slovník, myslím, že se to nebude moc lišit od Buchenwaldu.

Premiére, vládo! Tohle vážně chcete? Tohle je ta strategická komunikace? Tohle jsou pozitivní hodnoty? Jaký je rozdíl mezi tím, co říkal Hitler ve třiatřicátém a co říká Foltýn v roce 2024? Už plánujete konferenci ve Wansee? Už plánujete, kam odsunete ty, kteří jsou pro vaši liberálně sluníčkovou, bezemisní a teplou budoucnost ztraceni? Jakou mám jinou možnost, než se vám postavit? Jakou mám jinou možnost, než od vás čekat to nejhorší? Budete tu vaši pozitivní vizi ještě nějak rozšiřovat, nebo tohle už je všechno? Jakou legitimitu má pro mě stát, jehož oficiální představitel naprosto nepokrytě mluví o tom, jak mě budou oddělovat a omezovat? Proč bych se neměl poučit z historie, že nemá smysl čekat na Křišťálovou noc? Že nemá smysl čekat, až si uděláte Norimberské zákony?

Jakou mám jinou možnost, než považovat tento stát, tuto vládu (a Foltýna obzvlášť) za nepřítele, který si na mě už chystá koncentrák? Vždyť se tím už vůbec netají a dostává se mu za to bouřlivého potlesku! Jakmile to uzákoní, bude mít pomahačů a nohsledů, že si bude moci vybírat.

V nadpisu jsem použil výraz, který vymyslel sám plukovník Foltýn, aby dokázal, že je tady svoboda slova. Řekl Kartouzovi, ať to o něm řekne, a on o něm řekl, že je tupý zelený lampasácký debil. Ale, jak řekl Pavel Šik, to nebyla dezinformace…

A já se začínám zařizovat na ty příkopy, ze kterých brzy budou ostnaté dráty… a na tu karanténu, ze které pak bude konečné řešení dezolátské otázky. Kvůli takovýmhle Foltýnům, Kartouzům a Ivankám Svobodovým jsou teď Angličané cizinci ve vlastní zemi, a můžete tam zřetelně vidět, jak s nimi bude naloženo, protože oni už si ty Norimberské zákony udělali. Kvůli tupým zeleným lampasáckým debilům ztrácíme svobodu slova a hned za ní i svobodu všeho ostatního.

Jen tupý zelený lampasácký debil může označit za svině lidi, kteří tu celý život pracovali, platili daně, postavili většinu toho, z čehož dones žijeme, jen si dovolili mluvit o míru a mít výhrady k zelenému úderu. Jen tupý zelený lapasácký debil může mluvit v souvislosti se svobodou slova o karanténě a spřádat plány na příkopy mezi lidmi. Tohle si Klíma ani Pojar nedovolili. Ti nás považovali za pomýlené a chtěli nám svým způsobem pomoci. Sice jako Koniášové, ale pomoci. Ale jen tupý zelený lampasácký debil nás považuje (v souladu s vojenskými poučkami) za nepřátele. To je druhá fáze pokatoličťování. Když nepomohli Jezuité, povolali mušketýry.

Tupému zelenému lampasáckému debilovi se to vrátí i s úroky.

Proč?

Protože nám nedává jinou možnost…

Ode dneška s celou titulaturou: TZLD. Otakar Foltýn

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

4.6 28 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Protože tenhle zelenej blbeček není schopnej domyslet, co asi tak bude dělat za dva roky, přimlouvám se tímto za toho nešťastníka u vietnamských spoluobčanů, zdali by pro něho připravili místo třeba u výkupu lahví. Tam se na přimotavší se dezinformační flašce od ruské vodky, mezi flašky pivní, může plukovník vyřádit do aleluja.… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Odejde s odstupným a výsluhami, o kterých se průměrnému i mírně nadprůměrnému důchodci může jen zdát.

Jana
Jana
před 1 měsícem

Není třeba používat výraz TZLD. Uráží to ty důstojníky, kteří nezradili, kteří odešli z armády, když jsme vstoupili do NATO, ty, kteří stáli na čáře, aby se u nás neprocházeli jako procesí různí Mašínové, ty, kteří později poukazovali na svinstva v Srbsku a také opouštěli armádu. Často nemohli najít práci, ale dodnes zůstali věrni… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jana

Nesouhlasím s vámi Jano. A to i přesto, že patřím mezi ty, které jste vyjmenovala. Vidlák ten titul přilepil ke konkrétnímu jménu a ten mu náležitě patří.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jana

Kdybyste četl článek a nebo se víc zajímal o průběh akce ve Slavonicích, tak víte, že Vidlák jen citoval Boba Kartouze.

adam
adam
před 1 měsícem

TZLD. Otakar Foltýn se musel zákonitě vynořit. Poptávka existovala již drahně let. Stačí si uvědomit, že strhávání a poškozování soch a památníků, cynické přepisování dějin, vědomé a systematické přehlížení či dokonce podpora otevřeně fašistických tendencí, stále častější porušování demokratických práv a svobod atd., – to vše muselo mít negativní důsledky pro vývoj v naší zemi. Zanechme… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  adam

Je přitom zajímavé, že ten pán je poměrně dobrý historik a nebo alespoň prezentátor historie. Na youtube je možno najít řadu jeho prednášek. Tam jsem ho viděl poprvé a zaujalo mne už tehdy, že i když mluví o bitvě třeba na Bílé hoře, dokáže do toho zamontovat Rusko.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Stále ještě poznám debila. Poznám když na mě někdo valí kydy. Aby ta vymaštěná skopová hlava do toho příkopu jednou nespadla. Kde se jen ti idioti tak najednou berou? Když se rozhlédnu kolem sebe, ty procenta mi nesedí. Myslím, že bude-li to střevo někoho oddělovat, tak podle mého nezávislého průzkumu… Číst vice »

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pletete hrušky s jablky. Možná nevěří fialovi atd, ale převážná většina lidí tupě věří všemu, co foltýni A PODOBNÁ BANDA tvrdí o problému Rusko-“západ”-NATO.!!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  oldo

Osobně nevím, proč bych měl být jako Čech nepřítelem Ruska. Nijak nás neohrožovalo, nemělo žádné požadavky své závazky k nám plnilo. Bylo spolehlivý obchodní partner. Opravdu nevím, proč bych se měl kvůli Ukrajině podělat a Rusko kvůli ní nenávidět. Nejsem přítelem Ruska ale rozhodně ho nepovažuji za svého nepřítele. To z něho udělali… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ale to není v rozporu s tím, že jim věří hlavně hodně “vzdělanější” lidé. Mezi těmi dvěma procenty, nebo kolik to nyní je, je jistě nesrovnateně více vysokoškoláků než třeba vyučených.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Kdyby mel mozek misto toho zeleneho hujerskeho,muselo by mu dojit,ze lide vidi,jak z nich delaji jen ” dojne kravy” v cizim zajmu…Tady je dalsi priklad
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Na-kom-si-to-vezmou-na-Cesich-Fiala-se-chlubil-zbranemi-pro-Ukrajinu-ted-je-zle-759707

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Danieli moc děkuji za napsání a zveřejnění tohoto článku
Jarda

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Mne uz delsi dobu fascinuje,jak se mi snazi namluvit,ze mne ovlivnuji ( ovlivnili) nejake retezove emaily,ktere jsem v zivote nevidela…Ani jeden kousek

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

ovlivnily

Jarin G.
Jarin G.
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Mám to stejně a ani žena nic takového nikdy nedostala. Zase lžou jako obvykle. To je taková ta jejich EU hodnota.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jarin G.

10 let ( od prevratu na Ukrajine a nasledne uprchlicke krize) porad ” doufam”, ze nejaky nekdy dostanu a ani jeden… fakt za 10 let

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jedine co tech 10 let vidim,ze nas porad vystavuji nejakemu nebezpeci.Nici zeme nasich predku..nase kultury,nase jazyky a jeste chteji abychom to “dobrovolne sponzorovali”

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Řetězový email jsem neviděl nikdy, maximálně od někoho známého adresně zaslaný odkaz na nějaký článek, komentář, video, obrázek… Zato přiblblých reklam na cokoliv, na úžasné výrobky, recepty na věčné štěstí, na akce, jejichž návštěva mě učiní úspěšným – těch na mě vyskakuje všude stovky a ještě mají tu drzost chtít po mě… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Od té zaprodané svině nic nečtu tak děkuji Vidlákovi že na to má žaludek kdo je svině a nepřítel státu ten co chce okrást a zotročit a zlikvidovat celý národ. A navíc ho nahnat do zničující jaderné války je to jen otázka času kdy padnou na [_T_] Ještě by si měl na čepici našít… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ja si ho precetla..Je to tupy hulvat

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jako jáááá !!!

standa
standa
před 1 měsícem

Proč lidé mlčí ? Apatie na n-tou ? Lidi jedná se o vás a vaše životy ! Nemlčete !

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Lidé mlčí, protože souhlasí, nebo jsou ignoranti, nebo se bojí JAKO VŽDY V HISTORII.

shakalaha
shakalaha
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  oldo

vetsina lidi na to sere! proc no proto ze kdyz budou stale vyprodane zajezdy na bali maledivy seyschelly a jine exoticke prdele a az se budou tlacit plne voziky zradla a jinych stacek z Lidlu nebo z Tesca tak lid bude stale mlcet Stando! jo a psanim se jeste zadne zmeny nikde na svete nedosahlo😎😎😎