Liberál liberálu vlkem…

O líbtardím Brašnářství Tlustý, podvodném jednání a líbtardí reakci. Poučné o “pravdě a lásce”…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Slyšeli jste někdy o firmě Brašnářství Tlustý? Dělají pásky, peněženky a takové ty bičíky a pouta, aby si páry měly v posteli s čím hrát. Proč o něčem tak banálním mluvím? Protože tato firma v posledních dvou dnech proběhla snad všemi novinami v zemi. Kdo o nich neudělal článek, jako by nebyl. Proč se o nich tak moc psalo? Protože je Jindřich Šídlo debil.

Ale vezmu to od úplného začátku. Kdo je aktivní na fejsbůku, tak na Brašnářství Tlustý dříve nebo později narazil. Oni totiž měli svůj marketing založený na sociálních sítích. Dříve nebo později se vám zobrazily jejich akce. Třeba limitované peněženky, kdy první kus dostal darem Petr Pavel, matně si vybavuji nějakou jejich dávnou akci na opasky, kdy udělali anketu a vyšlo jim, že výrobek se má jmenovat Václav Havel… také šili neprůstřelné vesty pro Ukrajinu a vůbec byli tak krásně aktivní a liberální, radost pohledět.

Teď někdy v týdnu majitel zveřejnil úpěnlivou výzvu zákazníkům, že firma je těsně před bankrotem, a tak kdyby byli všichni tak laskaví a něco si u nich koupili, aby řemeslná výroba v Praze nezanikla a pokračovala dál. Firma přece dělá všechno správně. Podporuje Ukrajinu, zaměstnává Ukrajince, miluje pana prezidenta…

Marketing se podařil, o několik hodin později už si majitel liboval, že jim zkolaboval e-shop, jaký obrovský nápor kupujících zažili…

Ale pod jejich reklamními statusy se začaly objevovat desítky negativních komentářů. Ozývali se rozhořčení zákazníci, kteří si zboží objednali už před časem, zaplatili, ale nic neobdrželi. Případně chtěli reklamovat nějaký nedostatek a nikdo s nimi nekomunikoval. Pak se začaly objevovat první články v tisku. že firma Tlustý nemá s Tlustým nic společného, že už ho dávno nový majitel vyštípal, že ještě nedávno si pochvaloval, jak mu skvěle jde byznys a teď najednou přichází s úpadkem.

Druhý den pak s majitelem vyšel rozhovor, kde přiznává, že nešlo ani tak o odvrácení bankrotu, ale jen prostě chtěli zvýšit prodej…

A pak už to jelo. Téměř každý deník o nich napsal, jak klamou spotřebitele, sami zákazníci přitvrdili se svými negativními zkušenostmi, objevily se účetní výkazy podle kterých firma žádné Ukrajince nezaměstnává, ale drží všechny na švarcsystému. Nakonec se ozvala i společnost Post Bellum, která si u nich objednala ty neprůstřelné vesty, že jí Brašnářství Tlustý dluží peníze, protože si mohli zažádat o vratku z DPH, kterou si ale ponechali.

A celé to bylo jen proto, že na začátku se nechal nachytat Jindřich Šídlo, který tu jejich úpěnlivou reklamní prosbu nasdílel a pak zjistil, že je to ukázková dezinformace, protože si v rozporu s novinářskou etikou zprávy neověřil. A pak už to jelo všude. Novináři jsou opravdu pražská kavárna. Oni spolu sedí, povídají si a píšou všichni to samé. Koordinují se u sojového latté… Takže banální zpráva o tom, že jistý kapitalista chtěl zvýšit prodej vyvoláním lítosti, vyústila v celorepublikovou ostudu, která tuto firmu spolehlivě pohřbí… jestli se to už nestalo.

Normálně bych takovou blbost přešel. Každý den u nás krachují firmy, každý den někdo končí, každý den se lidé snaží zachránit svůj byznys podobnými výzvami a každý den se mezi poctivé řemeslníky vměšují různí podvodníci, kteří se na podobných věcech snaží vydělat. Mezi Brašnářstvím Tlustý a šmejdy prodávajícími seniorům hrnce je velmi tenká hranice.

Já bych chtěl poukázat na jiný aspekt této věci. Na zběsilost, se kterou liberálové zlikvidovali svého bratra.

Brašnářství Tlustý byla firma, která byla woke až na půdu. V hodnocení pravdy a lásky musela mít deset bodů z deseti. Kolaborovala s režimem shora zdola. Přesně se hodila do své Prahy, ve které měla většinu zákazníků. Václav Havel, Petr Pavel, Ukrajina… Vsadím se, že už připravovali nějakou limitovanou edici bičů věnovaných našemu strategickému exkomunikátorovi, tzld. Foltýnovi. Nebo edici těžkých bot s okovanou špičkou… Každý uvědomělý člen Fialajugend potřebuje pořádné boty od Tlustého, aby mohl bezpečně rozšlapávat petiční stánky, případně kopat do seniorek. Kupujte boty Otakar. Vydržíte v nich kopat do dezolátů celý den… Maličko přeháním, ale když se podíváte na jejich web a jejich sociální sítě, tak tam přesně takovou komunikaci najdete.

A pic ho.. Nasrali Šídla a rozjel se shitstorm, jaký mají liberálové normálně nachystaný na své nepřátele. Něco podobného jsem si užil já po loňské odborářské demonstraci, podobně se útočí na Okamuru či komunisty. Vlastně ani nevím, jestli jsou všechny ty historky o zpronevěřených penězích od Post Bellum pravdivé. Oni ti Šídlové, Bartoníčci či Moravcové lžou tak moc, že ani opak není pravda. Ale výsledek se samozřejmě dostavil ihned. Včerejší vzorový liberál byl řádně osračkován, onálepkován a pohozen. Nic mu nepomohlo, že dal peněženku Petru Pavlovi. Nic mu nepomohlo, že „Havel“ u nich bylo častější slovo než „vole.“ Nic nepomohlo, že šil vesty pro chrabré ukrajinské bojovníky, kteří v nich vzdorovali Iskanderům a klouzavým pumám. Nic nepomohlo, že (sice skoro načerno) zaměstnával Ukrajince.

Majitel se mě samozřejmě na radu ptát nebude, ale viděl bych pro něj řešení, které by v Praze mělo celkem spolehlivě zabrat. Je třeba začít křičet na celé kolo, že Putin je vrah, Rusko je agresor a vyvěsit do výkladu pytel na mrtvoly se správným obličejem. Vítka Rakušana to zachránilo před Dozimetrem. V Praze je to pořád ještě plnomocný odpustek. Nevím, jestli to zabere, ale horší už to být nemůže, takže to alespoň může zkusit.

Mějte z toho poučení, přátelé. Nedělejte to jako liberálové. Nevyhánějte si ty, kteří mohou být na naší straně. Kupříkladu, nechte na pokoji Jiřího Stracha, který zrušil svou účast na vlasteneckém setkání v Příčovech. Jeho zostuzení nám nijak nepomůže a pokud to takhle budeme dělat, vlastně se nijak nelišíme od Šídla nebo Taberyho. Příští rok už třeba svou účast nezruší. Příští rok už třeba bude zcela náš. Takových případů jsou stovky a tisíce. Neoslabujme se. Nedělejme stejné chyby jako pravda a láska. Kdo může být náš, jako by už byl.

Je neděle… tak o tom přemýšlejte.

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

4.3 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Okopirovala jsem vystizny prispevek
slušně., Dušan Nárožný , 11.08.2024 8:57:20
Čína z bicyklové velmoci na světovou hospodářskou se dostala ze 70 let minulého století na dnešní úroveň za nějakých 50 let. Fiala to opačně stihne za jedno volební období taky výrazné podpory ovcí našeho národa. No nepochvalte ho

vachav
vachav
před 1 měsícem

K A P I T A L I S M U S…….Bohužel přátelé!!!!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dopravni-chudoba-Misto-auta-vam-na-radnici-pujci-kolo-Takto-se-vazne-hovori-ve-vlade-759808
Ja tady mam vetsi pecku…Oni rusi zdravotnicka zarizeni v mensich mestech ( ve strediskovych obcich uz je zrusili davno) a pak budou po lidech chtit,aby nemocni nekam dojeli na elektrokole..Nejlepe 100 km…Boze to jsou hovadka bozi

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

https://www.hlavnespravy.sk/na-svete-prebieha-najviac-ozbrojenych-konfliktov-od-druhej-svetovej-vojny/3600152
A rovnou k tomu pridavam tohle….A budeme ” resit” elektrokola nebo jestli prdi kravy

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nejhorší je že to myslí vážně pokud se lidé nevzpamatují tak se v tom budeme ráchat článek jsem četl.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ktery idiot jim to muze zrat?Podporuji zbrojeni a valky jako protrzeni,coz je a bylo vzdy nejvetsi ekologicke zatizeni a u toho vytrubuji,ze vsechno zachranime,kdyz zrovna my budeme uplne v haji?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Nekde jsem se docetla,ze ta firma dostala asi dvakrat kolem pul milionu dotaci…Jako proc?..To neni zemedelstvi ani potravinarska vyroba,kterou by potrebovali uplne vsichni

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ty dotovani fakt nechapu…Zemedelstvi a potravinarstvi je jasne,to si potrebujeme udrzet v ramci soubestacnosti a bezpecnosti…Ale brasnarstvi? Tam snad muze fungovat trh

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

sobestacnosti

cablik
cablik
před 1 měsícem

Jen ať se řežou mezi sebou zločinné liberální spiknutí a my opravdu potřebujeme na naši straně každého. Pravda a láska útočí na každého kdo nejde s nimi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Porad si neco vynucuji jako rozmazleni parchanti