Koordinátor strategické komunikace vlády Otakar Foltýn si stojí za tím, že zastánci ruského režimu Vladimira Putina jsou svině. I přes kritiku, která se na Foltýna kvůli jeho výrokům snesla, prý takové lidi jinak označit nejde

Plukovník Foltýn pokračuje ve svém tažení, proti českýn “sv*ním” se srdnatostí opravodvého nacisty

„Ten citát sedí, klidně bych ho zopakoval,“ uvedl Foltýn, podle nějž je potřeba ve společnosti pro takové lidi ještě více vyhloubit příkopy.

Plukovník Foltýn na přelomu července a srpna v jihočeských Slavonicích perlil na veřejné debatě na téma Pravda. Jeho výroky zaznamenala redakce ParlamentníListy.cz a ty následně způsobily ve veřejném prostoru zděšení.

V průběhu debaty se Foltýn rozpovídal o „zombících“ a „sviních“ v české společnosti, které podle jeho slov nemá smysl přesvědčovat o tom, co je a není pravda. Řekl, že proti těmto lidem se společnost musí bránit. „Jsem obviňován z toho, že hloubím příkopy. Já to budu dělat dál, protože mezi tou malou skupinou lidí jsou zombíci na poli informační války. Oni koušou své okolí, nakazí je svojí frustrací, nasraností, strachem a antisystémovostí,“ vysvětloval plukovník. Na tyto „svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba „hluboký příkop“ a „karanténa“.

Na Foltýnova slova reagoval například bývalý europoslanec Jan Zahradil nebo emeritní prezident Miloš Zeman. „Projev plukovníka Foltýna je kongeniální s projevy význačných nacistů krátce po převzetí moci ve třicátých letech minulého století. Také oni mluvili o sviních, které je potřeba zlikvidovat, a také tu likvidaci prováděli. Přál bych si, aby plukovník Foltýn nedošel k budování koncentračních táborů,“ sdělil Miloš Zeman pro PL.

Foltýn se od svých slov nijak nedistancoval – naopak je nadále rozmazával v několika rozhovorech a na svém facebookovém profilu. „Proruští tro(t)llíci piští, že jsem o někom měl říct, že je svině. Aby bylo jasno, můj výrok zněl: Lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův … jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině,“ uvedl Foltýn.

„Tedy pro pány Daniely Vávry a další manipulátory: Pakliže kdokoliv obdivuje současný kremelský režim (i po tom, co i úplný idiot ví, kam vede kremelská agrese), je nezbytně jedním z výše uvedeného. To není radikalizace populace, to je prosté nazývání věcí pravými jmény,“ dodal Foltýn a přidal fotografii Emanuela Moravce, který se za protektorátu stal podle Foltýna „odpornou kolaborantskou sviní kolaborující s agresívním režimem okupujícím tanky cizí území,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Téma pak dále rozšířil v rozhovoru pro iDnes.cz, kde se mimo jiné podivil, že se to vůbec tolik řeší. „Kremelský režim na Ukrajině zabíjí civilisty, mučí zadržené, unesl desítky tisíc dětí, a někoho skutečně pohoršuje, že jsem pro podporovatele takových zvrhlostí použil slovo svině. Tohle fakt někdo myslí vážně? Ten citát sedí, klidně bych ho zopakoval,“ prohlásil Foltýn.

*

ZDROJ, na snímku portrét plk. O. Foltýna, upravený tak, aby se vám pohled na nefalšovaného českého nácka ve službách Fialova gangu stal snesitelnější

3 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
27 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Foltýn mluví hlavně o své osobě, když nadává. Na vojně se zeleným gumám také nadávalo stejně – jen to nesměly slyšet za to bylo vězení – za urážku důstojníka. Von je teflonovej !

Rob
Rob
před 1 měsícem

Koordinátor strategické komunikace vlády (2024) = Kuratorium pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě (1942)

weitinger
weitinger
před 1 měsícem

Vidíš, a já si myslím, že svině je ten, kdo je na straně ukronácků, potomků Bandery. S tím nic nenaděláš. A dobře Vladimír Vladimirovič činí, když je likviduje. Maladěc!