Klimaalarmistům se hroutí jejich propaganda: Stále více důkazů potvrzuje, že země v posledních dvaceti letech výrazně zezelenala

V posledních měsících jste si zde mohli přečíst v několika článcích o různých studiích či datech, které potvrdily, že se země stále více zelená. To je v přímém rozporu s tvrzením klimaalarmistů, kteří pokračují ve své apokalyptické agendě.

Jedním z hlavních „viníků“ tohoto ozeleňování je právě onen zatracovaný CO2. Patrné důkazy o tom, že CO2 není nic jiného než pro rostliny potřebný plyn, který jim za dne umožňuje fotosyntézu, ovšem odmítají klimaalarmisté akceptovat.

A co je nejhorší: na této lži je založena celá politika Green Dealu. Díky ní – potažmo EU – budeme všichni platit uhlíkové odpustky, které již dlouho platí firmy (což se ovšem odráží v cenách koncových produktů, takže to také platíme my, zákazníci).

Důkazů o tom, že celá tato politika, která má v úmyslu měřit uhlíkovou stopu každého jedince, je založena na jedné velké lži, je již tolik, že jim může věřit jen velmi lehce manipulovatelný jedinec, kterého by korporátní média dokázala přesvědčit i o tom, že černá je bílá.

článku níže je shrnuto několik různých skutečností, o nichž jsem již sice v minulosti psala, nicméně zde jsou všechny shrnuty do jednoho článku.

Nakonec možná vypovídají víc o těch, kteří stále uhlíkové agendě věří než o těch, kteří tento podvod realizují…

Snímky NASA z vesmíru ukazují, že Země výrazně zezelenala. Největší zelenou plochou na naší planetě je povodí Amazonky v Jižní Americe. A světová zelená plocha se zvětšila zhruba o stejnou velikost.

To je reakce rostlinného světa na sice minimální, ale přesto prospěšný nárůst CO2.

Podíl oxidu uhličitého v atmosféře se v posledních letech opět mírně zvýšil. Obsah CO2 v zemské atmosféře byl vždy charakterizován kolísáním. A za posledních 600 milionů let historie naší země byl mnohem vyšší než dnes, totiž třikrát vyšší – a zemi a jejím obyvatelům to neublížilo, naopak.

V podstatě se tak nyní nacházíme v době, kdy je CO2 méně než byl historický průměr.

Historie Země ukazuje, že ideální stav byl mnohem vyšší obsah CO2 než dnes

Výsledkem bylo, že rostliny ohromně prosperovaly a umožnily tak vznik gigantických dinosaurů, kteří sice byli stroji na požírání rostlin, ale stále nedokázali ovládat přerostlou vegetaci.

A obrovská stáda gigantických býložravců živila i dravé dinosauří kolosy.

A takový život mohl vzniknout pouze na planetě s výrazně vyšším obsahem CO2, než máme dnes, konkrétně třikrát vyšším. Nejnižší byl v poslední době ledové před 12 000 lety.

Klesl tak nízko, že rostliny téměř nemohly růst a paleolitičtí lidé se museli živit hlavně lovem – což vyhladilo mnoho zvířat, například mamuty. Jejich přežití již nebylo možné kvůli řídké vegetaci a lovu lidmi.

Pokud, milí čtenáři, někdy vstoupíte do skleníku, ve kterém rostliny rostou výbušnou rychlostí a jsou velké a silné, pak je to proto, že skleníky jsou fumigovány oxidem uhličitým.

Tam, kde vyděláváte peníze na růstu rostlin, moc dobře víte, že „zlý oxid uhličitý“ v zemské atmosféře je na spodní hranici toho, co rostliny potřebují k růstu. Zpracovávají uhlík na rostlinnou hmotu.

Uhelné sloje, které se těží v dolech, jsou také rostlinnými vrstvami z dávných dob, které byly zhutněny po desítky tisíc let pod tíhou pohybu nerostů a zeminy.

Zpráva NASA o změně klimatu ukazuje, že Země za 20 let výrazně zezelenala!

NASA psala v roce 2019 :

„Svět je doslova zelenější než před 20 lety a údaje ze satelitů NASA odhalily protichůdný zdroj velké části této nové vegetace: Čínu a Indii. Nová studie ukazuje, že dvě rozvíjející se světové ekonomiky s největší populací vedou ve zvyšování ekologizace krajinného pokryvu.

Efekt je způsoben především ambiciózními programy sázení stromů v Číně a intenzivním zemědělstvím v obou zemích. (…) Celkově odpovídá ekologizace planety za poslední dvě desetiletí nárůstu listové plochy rostlin a stromů odpovídající ploše všech amazonských deštných pralesů.

Ve srovnání s počátkem 21. století je zde nyní více než tři miliony čtverečních kilometrů další zelené listové plochy ročně – což je nárůst o 5 %.

Rama Nemani, vědec z Ames Research Center NASA, říká:

„Když bylo poprvé pozorováno ozelenění Země, mysleli jsme si, že je to kvůli teplejšímu a vlhčímu klimatu a hnojení přebytečným oxidem uhličitým v atmosféře, což vedlo například k většímu růstu listů v severních lesích.

Nyní, s údaji MODIS, které nám umožňují porozumět jevu ve velmi malém měřítku, vidíme, že přispívají i lidé.“

V Brazílii a Indonésii je to však naopak. Zde zelená vegetace výrazně mizí, ale to lze přičíst i velkoplošným mýcením pralesů.

Na druhou stranu se nárůst zeleně nejvíce zvyšuje na východě USA a v oblastech poblíž rovníku

Vědci z Pekingské univerzity vyhodnocovali dlouhodobá data ze družicových senzorů „Modis“ a „AVHRR,“ napsal vědecký časopis „Spektrum der Wissenschaft“ pod názvem „CO2 činí Zemi zelenější“ v roce 2016.

Země se zelená po celém světě – a čínský tým byl schopen dospět ke stejnému závěru po srovnání dat z deseti různých globálních počítačových modelů ekosystémů:

Výsledky hodnocení ukazují, že 70 procent nárůstu zelených ploch lze připsat zvýšenému obsahu oxidu uhličitého, devět procent hnojení dusíkem a 8 procent změně klimatu.

V této výzkumné práci termín „změna klimatu“ znamená, že vegetaci v severních zeměpisných šířkách prospívá mírné oteplování, zatímco suché oblasti těží ze zvýšených srážek.

Poté je však znovu popsán hrozivý scénář, pokud se nárůst CO2 stane příliš velkým, aby se udržel mainstreamový narativ.

Vzhledem k trojnásobnému množství stopového plynu oxidu uhličitého, který tvoří pouze 0,04 % zemské atmosféry, se samozřejmě netřeba ničeho obávat.

Změna klimatu: Sahara zezelená – trochu…

je název zprávy Frankfurter Rundschau z roku 2020. Pod fotkou, na které mezi saharskými písečnými kopci rostou silné zelené keře, je následující popisek:

Na Sahaře se už občas objevuje zeleň. Vědci se domnívají, že do konce století vyroste v jižní poušti mnohem více rostlin.

Než kdokoli pochopí, že jde o skvělý vývoj, přichází věta:

„Vědci předpokládají, že člověkem způsobená změna klimatu zatlačuje saharskou poušť v Africe – i když jen na určitou dobu.“

I zde je popsáno, že obrovská Sahara, 25krát větší než Německo, byla asi před 11 000 lety zelenou savanou s mnoha řekami a jezery (také krátce po poslední době ledové a před ní byl obsah CO2 v atmosféře tři krát větší), „na jehož okraji rostly bujné lesy“ … jen aby asi před 5500 lety vyschly v poušť o velikosti, kterou dnes vidíme.

Avšak před 5 500 lety byla lidská populace na této zemi ještě docela ovladatelná, průmyslová revoluce ještě neexistovala, a proto nedocházelo k žádným významným emisím CO2 z lidí. Dá se tedy předpokládat, že my zlí lidé nakonec za Saharu nemůžeme.

Na jihu Sahary a Sahelu se nyní poušť opět začíná zelenat. A nyní přichází následující záhadný odstavec v mainstreamovém článku:

„Neúrodná předhůří Sahary, kde pastevci a farmáři tradičně bojují se suchem, by se v příštích desetiletích mohla stát zelenými regiony – pokud bude klimatická změna způsobená člověkem pokračovat současným tempem. Alespoň to předpovídá řada klimatických modelů, ve kterých se počítalo s trvalým nárůstem CO2 v atmosféře – tedy bez účinné ochrany klimatu.“

Takže bez ochrany klimatu se Sahara zazelená, jaká katastrofa?!?

Zde alespoň vidíte zvrácené myšlení propagandistů klimatického armageddonu.

Od roku 1980: Vegetace se zvětšuje na čtvrtině až polovině Země!

Studie Kalifornské univerzity z roku 2021 dospěla k závěru, že fotosyntéza se zvýšila o 12 %, přičemž primární příčinou je opět zvýšení CO2.

Hodnocení vědců z Woodwell Climate Research Center z roku 2020 zjistilo, že ekologizace je „mnohem rozsáhlejší, než se dříve myslelo“ a více než třikrát větší než desertifikace.

V Yale zjistili, že zelená pokrývka pokrývá 41 % světových suchých oblastí, od Indie po africký Sahel a přes severní Čínu až po jihovýchodní Austrálii.

V únoru 2024 Daily Skeptic informoval o další skupině čínských vědců, kteří zjistili, že během posledních dvou desetiletí asi 55 % celosvětové pevniny zažilo „zrychlený růst“ vegetace:

„Globální ekologizace je nepopiratelná skutečnost,“ říká.

Hrůza. Klimatické změny jako cesta k zelené, kvetoucí zemi, která poskytuje teplo a vodu všemu živému, tedy doslovný ráj? Malý nárůst CO2 v atmosféře a mírné oteplování Země nezpůsobuje spálení planety, ale její rozkvět? Nemůžeme si všichni vydechnout a být šťastní?

Klimatičtí alarmisté nyní křičí, aby zachránili pouště

Samozřejmě ne, protože klimatičtí alarmisté nyní bojují za svůj obchodní model. Nic z toho nezapadá do čistého nulového náboženství, protože tolik věcí mluví proti.

Například, že lední medvědi v žádném případě nevymřeli, ale vesele se množí, že v Antarktidě vůbec nedochází ke globálnímu oteplování a že se opět zvětšuje i arktický ledovec (v roce 2024 to bylo 15,02 milionu kilometrů čtverečních po „nejteplejším roku všech dob“ má 14,41 milionů kilometrů čtverečních a od té doby stále přibývá, viz tabulka v článku zde), stejně jako se vždy cyklicky rozpadal a hromadil.

A také ve Velkém bariérovém útesu, který byl prohlášen za mrtvý, kde koráli, kteří byli také prohlášeni za mrtvé, zaznamenali masivní růstový skok a útesu se daří velmi dobře. Poslední tři roky jsou korály zdravější než kdykoli předtím.

Léta jsme slýchali, že „rozšíření pouště je největší ekologickou výzvou naší doby a člověkem způsobená změna klimatu postupně mění Zemi v planoucí poušť.“

Ale nyní, na pozadí „zelenání“ pouští, se o pouště stará Yale University School of Environment, která je jedním z ústředních hráčů v klimatické  agendě.

Nyní je pro změnu propagován slogan: „Zachraňte pouště!“, protože suché ekosystémy – tedy přesně ty, před kterými ještě nedávno klimaalarmisté varovali – jsou podle nich nyní neuvěřitelně důležité…

*

Slovanka, Necenzurovaná Pravda

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
maxim
maxim
před 1 měsícem

Lidstvo je stále na úrovni líných opic, přemýšlet je nebaví a ani většina k tomu nemá schopnosti …. Prozradím lidem jak to je … Nejde jenom o CO2, hlavní je VODA a ta musí být v koloběhu zem oblaka a stále dokola, bez zalívání nic neroste … A oblaka musí být nízko s častými přeháňkami kdy se vyprší… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

My starší lidé si pamatujeme na léto našeho mládí …, Krásná jasně modrá obloha (dnes je obloha nejasná do šeda, o tom ale jindy) s častými bouřkami s přeháňkami a mírným deštěm z nízkých mraků, bez dlouhých období bez srážek … Přijemná teplota vzduchu kolem 25 C, vlahý vzduch k příjemnému dýchaní … Opičí debilové ale… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  maxim

Ruský generál Petrov, zakladatel KOBu, který už v 2005 předpověděl rozpad USA a stejný osud, jakým prošel SSSR https://aeronet.news/proc-spojene-staty-ceka-rozklad-proc-nesmi-volby-vyhrat-clintonova-a-o-cem-je-soucasne-deni-ve-svete/ zemřel v 2009 “náhle” hned poté, co předpověděl (mimochodem – prosazoval zavedení astrologie na ruských školách), že do 10-20 let začnou války o vodu a že ty budou zaměřeny hlavně proti Rusku, kde jsou bohaté zdroje… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

I když to není k tématu, generál Petrov ještě jednou – už v roce 2009 totiž “předpověděl” i rozpad Ukrajiny https://www.youtube.com/watch?v=faJW_AIHei4 A jestli si někdo myslí, že dění na Ukrajině jen tak z čista-jasna spadlo z nebe, tak v roce 2014 to byl globalistický/pročínský prezident Zeman, kdo si s britským T. Blairem notoval v tom, že Ukrajina by se… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Oprava:
“Řešení krize na Ukrajině: Macron zmínil Zemanovu oblíbenou finlandizaci. Co to znamená?”

Odkaz se mi slil do textu, tak ještě jednou:
https://cnn.iprima.cz/co-znamena-finlandizace-ukrajiny-bezprecedentni-reseni-krize-ktere-navrhl-macron-80339

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

No já nevím, ale jak EU, tak česká vláda, jsou nadšení průběhem tohoto léta, kdy téměř každý den máme třicítky. Podle nich to dokazuje, že na záchranu této planety před oteplováním musíme zdaněním obyvatelstva získat daleko více peněz. Boj proti oteplování je spolu spolu s vojenskou pomocí Zelenskemu naší hlavní prioritou.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Dnesni doba nejvic pripomina Formanuv Prelet nad kukaccim hnizdem…Korporatni vlady a media se snazi nas zlomit primo uz lobotomii

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak každý den nejsou třicítky, to nám jen ekošílenci vnucují… Červenec žádné zvláštní extrémy nepřinesl a jaký PRÝ byl teplý. A srpen – je pár horkých dní po sobě, možná víc než jindy. Pamatuješ si na léto tak před 10 lety? Spálená tráva, suché lesy… Ještě k tomu červenci – charakter počasí spíš jak… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem

Pud sebezáchovy přinutil vydřiduchy zaplatit obrovské prostředky na průzkum a lety do vesmíru, protože ví že když se nesníží spotřeba energetických zdrojů na zemi, tak ani oni nebudou mít možnost využít čas existence země, k nalezení své existence mimo zemi. Na YT: Slunce zemi stvořilo a také zničí.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

“…když se nesníží spotřeba energetických zdrojů na zemi, tak ani oni nebudou mít možnost využít čas existence země, k nalezení své existence mimo zemi.”  To je přesné – mysleli si, že v této době už budou na Marsu, E.Musk svého času prohlašoval, že na Marsu stráví důchod https://archiv.hn.cz/c1-67313820-musk-slibuje-kolonizaci-marsu-do-roku-2050-ceka-nas-vesmirne-dobrodruzstvi-nebo-je-to-jen-dalsi-miliardarova-bublina A ono nic a nezbývá jim,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jinak už to dávno nesleduji, ale protože od ntb mám pohled přímo na oblohu, tak nejde nevidět, jak denně práškují. A možná díky za to, že tak do dvou dnů se z toho stane šedý poklop, ze kterého alespoň mrholí. Jen si říkám, kdo a z čeho to asi platí a napadá mě jediné –… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

Když jsme byli malí a mladí, začalo období dobývání kosmu. Před lidstvem se rýsovala budoucnost, která úzce souvisela s jeho historickým vývojem: touha poznávat, objevovat, podmaňovat vždy zapříčinila společenský a ekonomický rozvoj Bohužel, za velkou cenu vyhubených lidí, rozvrácených civilizací. Jelikož planeta je téměř kompletně prozkoumána a rozdělena do zón vlivu, zdála se vesmírná… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Jo jo bez CO2 to nejde rostliny a stromy to potřebují. Je to jen velká lež od těch co zdroje nemají a nechtějí je kupovat od těch co je mají. Je třeba zachránce pouště kopnout do(__!__)

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 měsícem

Poslední odstavec říká vše, je úplně jedno, co se děje, pořád je s tím třeba bojovat.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Daniel Estulin (tzv. lovec Bilderbergu¨¨už v roce 2012 a dokonce pro čt24: “Žijeme ve finančním kolapsu, což je naplánovaný proces. Oni kontrolují finance celého světa, ale peníze nepotřebují, oni potřebují vodu a jídlo. A aby oni mohli jíst a pít, vy musíte zemřít. Nemají zájem o žádné země, mají zájem jen o nadnárodní organizace, které budou ovládat, stačí jim dvě miliardy… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

o kravách a prasatech nemluvě – spotřebovávají totiž sóju, kvůli které jsou káceny Amazonské pralesy tak, že Brazílie už ve vývozu sóji předstihla USA. Čas 14:34 videa – Země BRICS. “Dovolte mi myšlenku.Mluvíte tady o Brazílii, Rusku, Indii a Číně. Až na to, že “B” jako Brazílie by mělo znamenat Británie. Británie je centrem Bilderbergu (Rothschildové).… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Bilderberg je samozřejmě jen jedna ze součástí této globální moci – na samém vrcholu stojí “panda fond” WWF https://en.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Fund_for_Nature a Club 1001 https://en.wikipedia.org/wiki/The_1001:_A_Nature_Trust U založení prvního ale stál manžel britské královny Alžběty a u založení toho druhého a ještě vlivnějšího stál holandský princ Bernhard, tedy ten, který založil i Bilderberg. Slova Daniela Estulina tím o to více… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Za svou knihu z 2007 “Modrá, nikoli zelená planeta”, se Klaus stal pro Globalisty největším českým zlem (o odmítání podepsat Lisabonskou smlouvu a o tom jeho projevu v EU nemluvě, ale tři pokusy o atentát českými eurohujery, kterých od té doby jen přibylo, však obzvláště s odstupem času hovoří jasně) “Co je ohroženo: klima, nebo svoboda? Václav… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Po létech jsem se zpětně podívala na to v odkazovaném článku video Reformy.cz z 2014 https://www.youtube.com/watch?v=W1dnEyRUrvo&t=647s Mnoho z toho už je jinak – NWO ala Pax Americana už je pasé (a nejvíce se o kolaps USA zasloužila právě Británie, a to právě přes BRICS), pokud ale jde o EU, video je pořád skvělé a já bych řekla, že… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Nevinně vše začalo kolapsem americké Lehman Brothers v 2008, který spustil ekonomickou krizi. Tuto historickou americkou banku však vzápětí koupila britská Barclays https://www.theguardian.com/business/2008/sep/16/barclay.lehmanbrothers1 a američtí Rockefellerové pochopili, vo co gou – v roce 2012 se jako že v líbivém gestu k ukončení ekonomické krize spojili s britskými Rothschilldy https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-rothschildove-a-rockefellerove-se-spojuji-156120 Přeloženo: nadnárodním zájmům nejde o žádnou zemi a USA… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

To jsme rikali hned od zacatku..Problem je vzdelani klimaaktivistu…Nejspis nechodili ani na zakladku

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Všechny tři články zdola včetně tohoto mají jedno společné. Jak je možné, že nejsme v povinně placeném médiu informováni o zelenání planety a směšnosti oteplených, o předražené munici pro Ukrajinu díky pablbovi z Hradu, že je obkličován Pokrovsk … Media, media, media – to je ten největší problém.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Komu patri?Korporacim ( at uz skryte nebo verejne) takze pojedou jejich agendu