Jaroslav Štefec: Zemřel francouzský herec Alain Delon

V jeho osobě odešel jeden z posledních představitelů období, kdy francouzská kinematografie něco znamenala a francouzské filmy plnily jak kina, tak jejich pokladny.

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Alain Delon byl bonviván, bouřlivák, milovník života, krásných žen a neodolatelný idol dívčích srdcí. Byl ale také zapřisáhlým odpůrcem neoliberalismu a všech jeho projevů, osobní přítel a podporovatel francouzského politika Jean-Maria Le Pen, který se nebál veřejně prohlásit, že ho vlastní smrt nebude mrzet. 

„Život mi už nic moc nepřináší. Všechno jsem poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Lidé jsou falešní a vše se točí kolem peněz. Takový svět opustím bez jakékoli lítosti,“ řekl v roce 2018 v rozhovoru pro týdeník Paris Match.

Odešel další člověk, jehož dílo mě provázelo celým životem a přinášelo mi nejen radost a potěšení, ale i podněty k zamyšlení. O téměř půl století přežil brilantního kolegu Jeana Gabina, vedle něhož se objevil v nezapomenutelném filmu Dva muži ve městě, a o tři roky svého celoživotního přítele Jean-Paula Belmonda, který nás opustil v roce 2021.

Alain Delon se dnes (18.8.2024) připojil ke svým mnoha přátelům a kolegům v hereckém nebi. Určitě si mají o čem povídat. Čest jeho památce a díky za všechny krásné role ve filmech, které stále miluji.

*

Jaroslav Štefec, zdroj: autorův Facebook

3.3 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 29 dny

Frajer až do konce. Čest jeho památce.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny

Take jsem vyrostla na francouzske kinematografii

cablik
cablik
před 29 dny

Též jsem měl rád Delona byl to frajer stejně jako Belmondo a jeho politický přístup ke světu byl dobrý. Dnes už dobré a zábavné filmy netočí.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  cablik

Nebrecim u filmu,ale pamatuji si,ze v detstvi mne jeden rozbrecel…Dva muzi ve meste

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny

U nás se po smrti propírají hlavně negativní stránky známých umělců a osobností, ještě dnes např. Vala, Amortová, …agenti STB ač už je skoro nikdo nezná. Jsem zvědav, jak se francouzská veřejnost, vypořádá s tím že Delon byl mafián a obchodník s drogami. Např. jeho poslední návštěva u nás byla čisté obchodní kdy si zajišťoval přísun drog z Balkánu… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Mne je to celkem jedno.Nikdo nejsme dokonali.Co mi vadi jsou opet ty dva metry..svatoreceni nekterych ( vetsinou tech jejichz opravdova moralka byla dost sporna) a ” zakleknuti” na ty,kteri nejedou se soucasnou vlnou ( rezimem)