Expert Bildu: Rusové prolomili hlavní obranné linie východně od Pokrovska

Rusové prolomili hlavní obranné linie východně od Pokrovska. Píše o tom vojenský analytik německého listu Bild Julian Röpcke.

“Pouhé dny po dobytí dvou vesnic na východě ruské jednotky vstoupily do Novogrodovky a postupují přes bývalé město se 14.000 obyvateli v Doněcké oblasti. Další známka toho, že východně od Pokrovska již neexistuje opevněná ukrajinská obranná linie,“ napsal novinář v X.

Také říká, že Rusové nyní nepotřebují bourat města, aby je dobyli, protože ukrajinské ozbrojené síly nemají dostatek personálu.

Ruské jednotky vstoupily do Torecka

„Rusko už nepotřebuje ničit města, než na ně zaútočí svými jednotkami. Obrana je na to prostě příliš slabá. Kvůli rychlosti vlastního postupu to už nemůžete udělat,” řekl Röpcke.

Již dříve jsme psali, že ruská armáda rozvíjí taktické úspěchy v oblasti Pokrovska. Podle Deep State byla v Novogrodovce spatřena ruská pěchota, která se pokusila získat oporu ve výškových budovách útokem na domy.

rp, prvnizpravy.cz, strana

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 24 dny

Děkuji všem za informace z fronty.

Jarin G.
Jarin G.
před 24 dny

Tak čekám, kdy nám tu místní vojenští odborníci vysvětlí, že Röpcke je proruský německý aktivista (přitom je to opačně), který vůbec ničemu nerozumí a vůbec nic o SVO, na více než 1000 km dlouhé frontě, neví. Kdyby totiž o frontě na Ukrajině něco málo věděl, tak by mu bylo přeci jasné, že to,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 24 dny uživatelem Jarin G.
Karel2002
Karel2002
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Milý Jarine, ono jde také o to, že i kdyby si Rusové na konci konfliktu za cenu obrovských ztrát udrželi Krym a Donbas, tak hrozí, že to pro ně bude Pyrrhovo vítězství. Pokud jsem mluvil s pamětníky 2. světové války z SSSR, říkali mi, že to slavné vítězství do roku 1945 bylo skutečně Pyrrhovým vítězstvím. V roce… Číst vice »

standa
standa
před 24 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Celkem špatně to hodnotíš. Např. hráč mužstva to vidí svým pohledem a je přesvědčen, že tomu rozumí lépe než trenér. Hráč je zrnkem v týmu a nemá přehled celkový. Pyrhovo vítězství to nebylo, protože neztratil toho tolik co protivník, aby byl oslaben. Pravděpodně netušíš proč nebyl realizován plán “Nemyslitelné” od Churchila. Spočítali si, že… Číst vice »

danny
danny
před 24 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Pane Jarine. Průlom je určitě úspěch. Kdyby k němu došlo. Ale ruské kanály o něm ještě nemluví jako o hotové věci. Teprve se k němu blíží. A takovýchto “průlomů” bylo už nespočet. Zejména pan Šojgu s Konašenkovem informovali občany Ruska a okolí o vítězném postupu denně. A útok na Kursk má jiný účel než vojensky porazit Rusko. Průlom u Pokrovska… Číst vice »

Naposledy upraveno před 24 dny uživatelem danny