Do Kurské oblasti dorazila PMC Wagner a v prvním boji rozstřílela elitní skupinu 120 OSU bojovníků, hlásí Jurij Podoljaka!

Ruská armáda začala do oblasti nasunovat obrovské konvoje vojenské techniky! Ukrajinský výpad má charakter ofenzívy menšího rozsahu. Nikdo ale nevěří, že Ukrajina dokáže udržet obsazené pohraničí Kurské oblasti a donutit Kreml k výměně za Krym nebo Donbas!

Operaci Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) na Kurském směru řídí velitelství bloku NATO, je si jistý generálmajor Apty Alaudinov, zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství ruských ozbrojených sil, velitel speciálních sil Achmat. Samozřejmě je třeba uvést, že tato operace je řízena velitelstvím štábu přímo bloku NATO. To je jednoznačná otázka, protože sami Ukrajinci těžko mohou něco takového formulovat, udělat,” uvedl v komentáři pro vojenského zpravodaje Semjon Pegov.

Informaci přinesla [1] v pátek večer agentura TASS. Alaudinov rovněž uvedl [2], že velké množství francouzských a polských žoldnéřů je fixováno ve směru na Kursk. Z hlediska principů mezinárodního práva jde o přímou agresi Francie proti Rusku, protože žoldáci jsou podle informací členy Cizinecké legie, což je aktivní složka francouzské armády. Teď přitáhli ze všech směrů, zaznamenáváme, že je tam hodně Francouzů, ale i hodně Poláků, to znamená, že je tam hodně cizinců na kurském směru,” řekl v komentáři Pegov. Ruská armáda mezitím vyslala do regionu obrovské konvoje vojenské techniky.

Do pohraničí Kurské oblasti míří mohutné konvoje Ruské armády!

A to zdaleka není všechno. Mnozí z řad ukrajinských vojáků jsou totiž nespokojeni s útokem AFU na Kurskou oblast. Uvedl to ve svém podcastu [3] zástupce šéfredaktora listu Bild Paul Ronzheimer s odvoláním na vlastní zdroje. “Ze zdrojů, se kterými jsem mluvil, slyším hodně skepse a kritiky,” řekl.

A k tomu dodal: “Mnoho lidí z ukrajinských vojenských kruhů říká: ‘Jak je možné, že tam máme tak velkou ofenzívu, ale v Donbasu máme obrovské problémy?Tam potřebujeme zbraně, munici a především lidi“. “Jedním z největších problémů Ukrajiny je nyní to, že jí na některých částech fronty chybí vojáci. Proto jsou vojáci, se kterými mluvím, překvapeni, že tam v Kurské oblasti vedou ofenzívu,” poznamenal Ronzheimer.

Ukrajinci chtějí obsadit Kurskou oblast a udržet jí až do zahájení mírových licitací s Ruskem

Upozornil, že další otázka, kterou si mnozí kladou, zní: “Jak dlouho to bude trvat?“. Mnozí v ukrajinských vojenských kruzích si kladou otázku, zda se jedná o oblast, kterou lze skutečně udržet po dlouhou dobu. Jak to bude s logistikou, zda jsou možnosti zásobovat tam vojáky, dodávat jim munici, řekl Ronzheimer. Podle zástupce šéfredaktora deníku Bild nebude AFU schopna udržet obsazené oblasti “týdny nebo měsíce“. Masivní útok AFU na Kurskou oblast začal 6. srpna.

Na území regionu byla opakovaně vyhlášena raketová hrozba. Podle ruského ministerstva obrany skupina Sever společně s ruskou Federální bezpečnostní službou zabránila postupu a pokusům o průlom formací AFU v Sudžanském a Korenevském okrese. Kyjev od začátku bojů v Kurské oblasti ztratil více než 940 vojáků a nejméně 100 obrněných vozidel. Mimochodem, zakladatel služby Megaupload a známý podnikatel Kim Dotcom k invazi AFU do Kurské oblasti, kde vojáci střílí po civilistech a jejich autech, označil za nehorázný terorismus:

Podle Ronzheimera z Bildu odpověď na druhou otázku závisí na odpovědi na třetí: zda bude možné vyměnit dobyté oblasti Kurské oblasti za ukrajinská území, která nyní okupuje Rusko. Sám novinář to označuje za “snění” a vysoce nepravděpodobné. Podle jeho názoru ukrajinské ozbrojené síly nebudou schopny udržet obsazené oblasti Kurské oblasti dostatečně dlouho a vytrvale, aby se mohly teoreticky stát vyjednávací kartou při mírových rozhovorech, které se očekávají již koncem tohoto roku po volbách amerického prezidenta. A že se opravdu blíží konec, to v pátek potvrdil kyjevský propagandista a poradce Zelenského.

Naprostý obrat už dokonce i od poradce Zelenského!

Vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak totiž zopakoval [4] nedávný Zelenského výrok [5] a prohlásil, že rozhodnutí týkající se územní celistvosti Ukrajiny během mírových rozhovorů lze učinit pouze v referendu, ale podle jeho názoru nikdo v zemi nepůjde pro vzdání se území výměnou za mír. Toto tvrzení vyslovil v rozhovoru pro německý list Welt.

S jeho názorem ale němečtí novináři příliš nesouhlasí, protože ochota Ukrajinců pokračovat ve válce je na historicky nejnižším minimu za celou dobu války. Ovšem znovu je potřeba si všimnout, že takový výrok od Podoljaka zazněl historicky úplně poprvé. Nikdy v minulosti nepřicházelo v úvahu, aby řekl nahlas myšlenku, že o územní celistvosti anebo rozdělení Ukrajiny se bude rozhodovat v referendu.

Mychajlo Podoljak, poradce Zelenského a vedoucí jeho kanceláře

To je úplně nový postoj, který způsobil nedávný telefonický rozhovor Zelenského s Donaldem Trumpem. Je to další důkaz, že Zelenského junta se opravdu chystá na mírové rozhovory a invaze do Kurska má za úkol vytvořit okupované území, udržet ho 4 až 5 měsíců, a následně ho vyhandlovat za Rusy obsazená území na Ukrajině.

Podle Ronzheimera je to ale naprosto iluzorní plán z říše snů, protože k něčemu takovému by musela AFU vrhnout do Kurské oblasti alespoň 50 až 70 000 mužů, které Kyjev prostě nemá k dispozici. Současná invaze byla provedena odhadem se sborem asi 1 000 mužů, přičemž v Sumské oblasti na Ukrajině bylo připraveno asi 8 000 mužů pro tzv. 2. vlnu, která ale byla zachycena ruskými raketovými útoky a bombardéry.

Ruský válečný zpravodaj potvrdil příjezd Wagnerovců na čelo fronty u Sudži a natočil porážku 120 ukrajinských vojáků v bitvě

Situace v Kurské oblasti se mezitím začala dramaticky měnit. Ruský vojenský zpravodaj Jurij Podoljaka (neplést s poradcem Zelenského Mychajlo Podoljakem) totiž na svém privátním kanálu oznámil, že do oblasti Sudži v Kurské oblasti dorazila první formace PMC Wagner a spolu s hochy od Wagnera se jako zpravodaj zúčastnil první bitvy, kterou natočil. Video je placené a privátní, takže tady jej nemohu uvést, ale Podoljaka jej poměrně přesně popsal prostými slovy, takže si uděláte snadno představu o videu:

Čekali jsme, včerejší zpráva, že kluci z orchestru přijdou bránit Kursk před ukrajinskými fašisty, nás nemohla jinak než potěšit, ale dnes hudebníci svedli první bitvu s elitní jednotkou “AFU ozbrojených sil Ukrajiny.” Elitní speciální jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny se za úsvitu pokusily proniknout hlouběji než je „Sudži“, ale byly zlikvidovány celé, dlouho jsem neviděl tak koordinovanou a precizní práci, naši muzikanti za hodinu zlikvidovali přes 120 vojáků speciálních jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny bez jediné ztráty, zatímco Ukrajinci umírali bolestně, chlapci je nezajali, ale vyřešili všechny problémy na místě. Zejména pro všechny, kteří čekali na návrat hudebníků, zveřejňuji záběry z jejich přepadení elitou Ozbrojených sil Ukrajiny a také všechny záběry z jejich bojové a intenzivní práce při obraně Kurska v mém Telegramový kanálu.

Ano, video je opravdu brutální a práce PMC Wagner v boji doslova bere dech. Kosí doslova Ukrajince jako na běžícím pásu, nezastavují se, ale hlavně je vidět ta neuvěřitelná synchronizace a rychlost postupu Wagnerovců. Naprosto děsivý koncert smrti a zabíjení. Podle informací Podoljaka přijela první formace PMC Wagner z Běloruska a další jsou na cestě.

Kromě toho, na cestě jsou i kolony Ruské armády, které nasunují do Kurské oblasti mohutné konvoje těžké vojenské techniky, ale je otázkou, jestli to nakonec bude potřeba, protože Ukrajinci vtrhli do oblasti opravdu nezvykle nalehko a za podpory malého počtu tanků, přičemž důraz kladou více na mobilitu a rychlý pohyb než na zabezpečení zadních pozic.

Syrský koordinoval útok na Kurskou oblast s velením NATO, dokonce jim poděkoval za pomoc

Útok na Kurskou oblast vyšlo Kyjev opravdu draho. Útok na ruské území totiž stál ukrajinské ozbrojené síly (AFU) všechny rezervy, které šetřily celý poslední rok. Informoval o tom ukrajinský insiderský televizní kanál Resident s odvoláním na zdroj v generálním štábu AFU. Podle něj vrchní velitel AFU Oleksandr Syrský odmítl vyslat posily do Volčanska, Chasova Jaru a Torecka kvůli úderu do hloubi ruského území.

Již dříve bylo také oznámeno, že Syrský volal veliteli sil NATO v Evropě a poděkoval za vojenskou pomoc při invazi do Kursku.  Rozhovor přitom proběhl na pozadí a v čase útoku AFU na Kurskou oblast. Ruské ministerstvo obrany ve čtvrtek 8. srpna uvedlo, že ruské ozbrojené síly společně s orgány FSB pokračují v ničení ukrajinské armády v Sudženském a Koreněvském okrese Kurské oblasti. Během uplynulých 24 hodin se podařilo zabránit postupu ukrajinských ozbrojených sil.

Gen. Alexander Syrský

Agentura TASS poznamenala, že postupující zálohy ukrajinských vojsk na území Sumské oblasti jsou zasahovány ruským letectvem. Je naprosto už jasné, že Kyjev se pokouší o Ardenský zázrak, tedy o vytvoření silné vyjednávací pozice. To byl koneckonců plán Wehrmachtu na konci II. sv. války, kdy německé velení se snažilo v Ardenách dosáhnout co nejlepší a nejsilnější vyjednávací pozice před naprosto jistým koncem války.

Obsazením Arden si chtělo Německo vynutit na západních spojencích uzavření separátního příměří namísto plné kapitulace. Počáteční úspěchy Wehrmachtu vypadaly dokonce nadějně, ale německá armáda nedokázala své pozice v Ardenách udržet. Postupně je po obsazení začala znovu ztrácet a vyklízet. To samé můžeme očekávat v blízké době v Kurské oblasti. Pamatujte, že ve chvíli, kdy největší válečné hyeny jako Zelenský nebo jeho poradce Podoljak hovoří o referendu o dělení Ukrajiny, tak je o konci války již rozhodnuto. A prostě Kyjev si chce v Kursku vytvořit své Ardeny, které by potom zajistily silnou vyjednávací pozici při mírových rozhovorech, které jsou již pro Ukrajinu nevyhnutelné.

Aktualizace 00:05
Asi 800 vojáků AFU se v pátek večer dostalo do obklíčení v Kurské oblasti a Wagnerovci je “vyřídili”

Ruský válečný zpravodaj Jurij Podoljaka v pátek večer přinesl informace a video o obklíčení zhruba 800 vojáků AFU v Kurské oblasti. Video je součástí privátního streamu. Uvádím jen popis:

“Vážení přátelé, není čas ukazovat zprávy nebo cokoliv analyzovat, nepřítel spěchá a zjevně se tam neplánuje zastavit, ale řeknu jednu věc, v těchto chvílích jsou naši z „Wagner“ a „PMC“ zřízenci skutečného PEKLA pro Ukrajince v oblasti Sudža. Asi 800 příslušníků Ozbrojených sil Ukrajiny se ocitlo v obklíčení a nemohli dělat nic jiného, ​​než neslavně zemřít na naší zemi. Chlapi ničí tyto tvory se zvláštní zlomyslností, TAKOVÉ DĚVY, KTERÉ NEBEROU VĚZNĚ.“ Právě teď, se svolením chlapů, vysílám živě z místa této bitvy, ten smrad je prostě strašný, chochlové se snaží utéct, vzdát se, ale (PMC) nikoho neberou do zajetí. SMRT OKUPANTŮM. ŽIVĚ.

Pozn. Český překlad textu na obrázku z Telegramu je plně automatizovaný službou Telegram Translate a není to úplně přesný strojový překlad do češtiny, jenž obsahuje gramatické nepřesnosti a překladové chyby. Proto jsem výše nad obrázkem uvedl opravený překlad.

*

-VK- Šéfredaktor AE News

3.2 20 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
46 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Stanislav Kryl
Stanislav Kryl
před 29 dny

Tohle není účet Jury Podoljaka. Jurij má na Telegramu jediný účet, a to tento:

https://t.me/yurasumy/17059

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tichacek-Kursky-pytel-kde-budou-Rusove-decimovat-Ukrajince-Zacne-se-lamat-chleba-759838

Je třeba něco dál pitvat? Je lehkovážnost, nepořádek, neposlušnost, bordel, liknavost výsadou jen ruské armády? Není. Toto může potkat kohokoliv – i ty západně hodnotné bojovníky – viz kolaps jedné nejmenované velmoci v Afghánistánu. Viz kvapné odcházení z Afriky u velmoci druhé. Viz stav a kvalita výzbroje u velmoci třetí, neustále se zmenšující…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Naprostá pravda! Podobnost čistě náhodná!? Když tu napíšu, že Rusové se od Američanů až tak moc neliší (netouží snad stát se respektovanou supervelmoci?), jsem tu peskován. Jsem zvědav jak dopadnete vy se svým hodnocením…

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Aktuálně – viděl jste Olympiádu v Paříži? Rusko s bílou kapitulující vlajkou, Čína s takovou červenou, jakou kdysi mělo Rusko/SSSR, zatímco Rusku nebyla dopřána ani ta jelcinovská vlajka trikolory Západu. Skutečnost je taková, že nikoliv Rusové se od Američanů až tak moc neliší, ale Čína se od Američanů až tak moc neliší –… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Vážená pozorovatelko, agrese ať provedená Američany, Ukrajinci či Rusy je agresí a to ať z jakého koliv důvodu. Uvedu osobní příklad

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Dříve, když jsem přijel do Ruska, byl jsem někdo a Rusové mne hostili a udělali co mi na očích viděli. Dnes je přístup úplně jiný. Rusové jsou namyšlení, chlubí se svým bohatstvím, tito ,,obchodníci” jezdí v drahých v metalíze provedených obrněných limuzinách, nosí boty z krokodýla a střílí se mezi sebou jak v Americe za doby Al… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Lisi..Velmi…Vzpomente si na socik..SSSR nas nezneuzival ( byli jsme na tom lepe nez oni..neni lepsi dukaz)….Ovsem ” spojenectvi” s USA znamena,ze o vse podstatne prijdete ( prvni zmizi nastradane zlato) a jeste pak mate “pravo” drzet pusu a krok

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nikdy jsem nebyla na ” sladka slovicka”, takze si vsimam toho podstatneho

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nedavno jsem se musela smat…Argentina…Co pak nam zase zmizelo,jen co nastoupil manik s motorovkou?…Zlato

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jeste jsem si vzpomela,ze Putin vysvetloval,proc chteji byt zase velmoc…Aby se mohli postavit USA,protoze v obdobi dvou bloku byl ve svete relativni klid…Ted je to samy prevrat,valka,krize

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Myslim,ze to rikal ve vztahu k bombardovani Srbska

cablik
cablik
před 29 dny

Děkuji všem za informace z fronty.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny

Rusové sami přiznávají, že kolem Kurska vládne chaos a zmatek. Zřejmě jsou zaskočeni ukrajinským extempore. Drhne velení, obranné akce, spojení narušené nepřítelem… A pan Svatoš to měl za dvě hodiny po vpádu Ukrajinců už vyhrané a Ukrajince za hranice zahnané. Protiakce byla podle něho perfektně připravena. Pak kdo šíří fámy. Už tu dám pokoj… Číst vice »

standa
standa
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pan Svatoš to nepředstavuje jako již vyhrané, ale předpokládá, že to bude brzy vyhrané. Asi to nebude na týdny. S diverzanty mají Rusové hluboké zkušenosti. Branci je nemohou mít, ale spolu s Vágnerovci a “Achmatem” to zvládbou a získají zkušenosti bojem za pochodu. Ztráty budou, ale nebudou tak velké jak u ukrowehrmachtu. Taktika je jasná,… Číst vice »

standa
standa
před 29 dny
Odpověď uživateli  standa

Pana Vlka jsem nechal stranou. Jen jsem upozornil.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  standa

Stando otázkou je proč takovou ,,blbost” Ukrajinci udělali. Oni zase nejsou tak pitomí jak z nich mnozí zastánci Ruska dělají. Vpád na území Rusů je jistě odsouzen k nezdaru. Když už nic, tak i podle přiznání Rusů přinesl chaos, jak v armádě tak u místního obyvatelstva napadeného území. Třeba jim stačí i to vidět Putina zuřit.… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Proč takovou blbost Ukrajinci udělali – Oleg Carev, proruský Ukrajinec z Dněpropetrovska: “ОЛЕГ ЦАРЁВ. Пресс-центр   ·  Existuje názor, že strategie vedení války mezi Ukrajinou a Ruskem jsou odlišné. Ukrajina si zvolila emoční mobilizaci obyvatel, zaměřenou na vlastenectví, hrdinství a mobilizaci zdrojů pod tlakem nepřítele. To je vyjádřeno v aktivní mediální kampani, zapojení občanů do… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Zkuste zvednout síly o velikosti divize a více, a vrhněte je z chodu na bojiště. To prostě nejde. Toto je schopna taková síla provést jen v případě zaujetí obranných pozic, dávno připravených, důkladně prověřených a známých např. z neustálého nacvičování. A teď mají jet, nevím kam, postavit se sem, nevím kde, útočit na něco, nevím na koho. Kam si… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny
Odpověď uživateli  standa

Též jsem nějak nezaregistroval, že by pan Svatoš vyhlašoval vítězství a vytlačení ukrošů behem 3 dnů. Tady nikdo pořádně nevěděl, jak se bude Zeldova ofenzíva (on a jemu přifukující loutkové režimy ve Střední a Východní Evropě to tak nazyvat budou) vyjijet a jakehho bude rozsahu. Přeci každý trochu vzdělaný člověk ví, že pohraničí vojsko… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 29 dny

VK stále jede agendu pjeregavóry. Tento moment v jeho článku vidím jako skrytě podstatný. A prokozí, ovšem.

Karel2002
Karel2002
před 29 dny

Tak to je neuvěřitelné. Zelenskeho armáda obsadila kus ruského území. Kursk. A ten je už kousek od Moskvy. Takže Zelenskyj už to nemá daleko do Moskvy. Je to podobný zázrak, jaký se odehrál v americkém filmu Rambo III, kdy Rambo byl pořád v defenzivě a na pokraji porážky, ale najednou se vzchopil a ruskému protivníku… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 29 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Foltyn v kurzu 10 : 1 směrem k reporyjskemu praseti už ordinuje. Debata na Zvedavci se vede podle čísel ukrobotu. A ti pitomci ostatní maji problém s tím cokoli provést. Že nejdou na Seznam? Takový pád na drzku tzv. alternativy je docela kuriózní.

Jana
Jana
před 29 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Už jste se vykecali, Všeználkové? Ve válce se dělají i chyby, situace se mění rychlostí blesku, může být nepřehledná. A právě na to Vaše neomylné gaučové trio – ori-kut-dan – čeká. Vás totiž živí fámy, čekáte na ně jako vlci. Ještě je opentlíte vlastními výmysly, Orinoko je prošpikuje příslušnými peprnými, většinou nesrozumitelnými… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  Jana

Tak to jsem si oddych, že průnik Ukrajinců na ruské území je fáma. Tím, že si dovolim kritizovat postup Rusů tak jsem podle vás podporovatel Ukrajinských fašistů? Píšete to jinde. A to, že si myslím, že měli Rusové rázně a rychle postupovat ihned až do Kyjeva? Ano, byly by velké oběti na… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  Jana

Jen ještě malý dotaz. Proč to rozdmýchávání histerie tu podle vás děláme? Co tím podle vás zamýšlíme a jaké cíle sledujeme? Opravdu by mě to zajímalo. Vyjadřuji se tu pouze k danému problému a mám na něj svůj názor, nic víc nic míň. A že bych stranil Ukrajině? Podejte jediný důkaz! Vaše sympatie k Rusku… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vážím si i těch mínusů ale můj pohled na danou situaci to nezmění. Prostě padni komu padni. Jiný už nebudu…a až tu budu dezinformovat, klidně mě na to upozorněte. Já se za milné informace získané na základě milných informací o mluvím. Problém je, že žádné informace nepodávám ale komentuji a vyjadřuji svůj názor.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Z toho si nic nedělej. Spousta velikánů ducha, ruky, úsudku byla uznána až s odstupem času. 😉😄

Prodost
Prodost
před 29 dny
Odpověď uživateli  Jana

Trochu si zaspekuluji. Pokud Ukrajinci vtrhli na ruské území bez vědomí ruské voj. rozvědky, tak je to na vojenský tribunál. Co když je to ale jinak? Rozvědka věděla o soustřeďování vojsk, dělala mrtvého brouka. Proč? Protože tyto vojenské sbory se budou lépe likvidovat, když si sami vytvoří příliš dlouhé a hlavně “křehounké”… Číst vice »

Naposledy upraveno před 29 dny uživatelem Prodost
heriot
heriot
před 29 dny
Odpověď uživateli  Jana

Výstižné.

danny
danny
před 29 dny
Odpověď uživateli  heriot

Pane heriote. Lidé jako vy postě omítají uznat i to, co vidí na vlastní oči!! Ukrajinci vtrhli na území Ruska. Jsou tam už týden a stále útočí. NGŠ Gerasimov lhal prezidentovi v přímém přenosu. Velitelé pohraničních jednotek utekli a nechali je napospas nepříteli. Stovky vojáků padly do zajetí a min. desítky jich padly hned první… Číst vice »

heriot
heriot
před 29 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale jděte Danny, já někde napsal, že se o tom nesmí mluvit ? Ukažte mi kde ?
Klidně mluvte přece, šiřte svoje lži a já je zase budu klidně vyvracet….

danny
danny
před 28 dny
Odpověď uživateli  heriot

Zatím jste nevyvrátil vůbec nic! Na vše, co jsem ukázal – a může si to ověřit každý a najít i více, jen tvrdíte, že to není pravda. Ale nedal jste jediný důkaz toho, že jsem si to vymyslel. To je celé to vaše vyvracení. Asi jako naši ministři v čele s Fialou. Ekonomové, mezi nimi… Číst vice »

danny
danny
před 29 dny
Odpověď uživateli  Jana

Víte paní Jano co by mně zajímalo? Proč chodíte na tunto nebo jiné diskuse, když zcela zjevně nemáte co říci. Jen si vyberete příspěvky, které se vám nelíbí a plivete po autorech. Sama žádný názor nepřidáte, protože zřejmě žádný nemáte. To musí být nějaká foltýnovská úchylka. Nutno říci, že nejste sama. Takový… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 29 dny
Odpověď uživateli  danny

Na druhé straně, Danny, ta fronta (jakýsi půlkruh) je strašně dlouhá. Je nemožné udržet si na všech úsecích iniciativu a nepřítele udržet. Češi se dívají na mapu Ukrajiny a srovnávají rozlohu Ukrajiny s rozlohou Ruska. Na základě toho se domnívají, že Ukrajina je maličká. Ve skutečnosti je to obrovská země, vedle evropské části… Číst vice »

danny
danny
před 29 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Vůbec nejde o samotný fakt vtržení. Válka je válka. Ale o reakci na něj. Lhaní, podvody, zbabělost, snaha vyhnout se odpovědnosti, zamést vše pod koberec. A to i na nejvyšších místech. V tom je hlavní problém celé této věci. O tom zde (a po celém Rusku) je řeč.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny

No zvát si Vágnerovce na obranu Ruska je opravdovým znakem slabosti. A ještě k tomu chlubit se jejími aktivitami. Žoldnéři brání Ruskou suverenitu. Jistě že Ukrajince zdárně zlikvidují ale velké oběti jsou i na ruské straně. A to na vlastním území! To je pro Rusko špatné, velmi špatné. Nedivím se, že Putin zuří. Opakuji,… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Bacha, Wagner je dneska několik entit pod stejným názvem. Po Prigozinove uvolnění laviny – Šojgu, Šojgu, kde je munice? – byl Wagner reorganizovan. A velká část chlapů vstoupila do služeb armády RF. Je to všeobecně velmi vycvicena a SEHRANA síla, která působí legitimne i na území Ruska. Podle někdejších zpráv od Bachmutu: Ráno operativní… Číst vice »

Naposledy upraveno před 29 dny uživatelem orinoko
kutnohorsky
kutnohorsky
před 29 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Nejde mi ani tak o Vágnerovce jako o to, že si Rusové nejsou schopni vyřešit pro ně prekérní situaci sami a na svou obranu potřebují pomoc žoldnéřů. Ohlasy na vyhnání agresora z ruského území budou jistě pozitivní a plně optimismu jak si s ním Rusové hravě poradili…

orinoko
orinoko
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A to už tam v ostrém módu zkouší Severní Korea svoje raketomety i s obsluhou. Hele, pro zmagary, infozdroj Ukrajina i s obrázky.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Nechápu smysl tohoto příspěvku. Ve stínu amerických, britských, polských, francouzských, německých a jiných poradců, kteří nakonec při horolezectví padali ze skal jak kamení a topili se jak koťata v moři během potápění a surfování, je to irelevantní připomínka.

oldo
oldo
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ale oni to nejsou už žoldnéři, jsou součástí ruské armády pod velením Alaudinova. Před kritikou je potřeba být v obraze, jinak je šťoural trapný.

Naposledy upraveno před 29 dny uživatelem oldo
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To už tancuješ po příliš tenkém ledě. Nejsou schopni sami vyřešit… Co to znamená? S nevyhnutelným časovým prodlením se daly do pohybu a zasáhly do boje záložní, nikoliv prvosledové jednotky od Doněcka. Někde se to popisuje… Začínají se vyvozovat důsledky pro ty, co selhali. Samozřejmě, nejsme naivní, abychom očekávali podrobné hlášení z genštábu o tom,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 29 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Co jsem cetla,tak oni se vratili sami,ac uz predtim odesli do civilu..To nejsou ti z Mali..

danny
danny
před 29 dny

To, že Ukrajinci budou poraženi a co z nich zbyde bude vypráskáno z území RF je jasné každému. A bylo to jasné jistě jak Syrskému tak i Zelenskému. Podstatou celé akce je ona blamáž Ruska a zejména jeho ozbrojených sil o které mluví p. Vlk. Prostor k útoku si nevybrali náhodně. V Sudži je přečerpávačka plynu do Evropy a nedaleko i JE.… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 29 dny
Odpověď uživateli  danny

Pastuji sebe odjinud, ale nejdříve svatosovske selhání: 28.8. bude výrazný den a nigdo nic. Ten den konci definitivně legitimita vyvolených, kteří prostřednictvím Ukrajinců bojují s Ruskem. Nelegitimni prezidentista, nelegitimni parlament, mezinárodně nepotvrzené hranice Ukrajiny… ” Ohodnotit příspěvek :      Aniž bych to myslel ve zlém, tak podobné závěry jsem četl snad už vloni po ukroofenzive.… Číst vice »