Cesta k válce

Když Izrael a Washington eskalují situaci je to v pořádku, ale přestalo by to být v pořádku, kdyby se téhož dopustil Irán nebo Rusko. 

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Uvedu příklad ze současné praxe: Izrael na iránském území zavraždí muslimského vůdce, načež média spustí na adresu Iránu hotový orkán výzev, aby situaci neeskaloval.  Írán jim vyhoví, “situaci neeskaluje„, za což se dočká zavraždění dalšího svého vůdce. A Irán je znovu vyzýván, aby situaci neeskaloval.

Důvodem našeho směřování k válce je ten, že Rusko, Írán a Čína jsou provokovány znovu a znovu a jejich odpovědí je znovu a znovu čekat, a ještě chvíli čekat. A to na okamžik, kdy Washington a Izrael budou na možnost ruskoiránské odpovědi připraveny, čímž se účinnost jakékoli obranné akce ze strany Ruska, Íránu a Číny snížuje na minimum.
Irán se svou reakcí na izraelské atentáty vyčkával tak dlouho, až Izraeli poskytl potřebný čas k vybudování podzemního bunkru pro Netanjahua a jeho válečnou stranu. Nyní Írán říká, že chce potrestat Izrael, ale vyhnout se totální válce.

Závěr: Žádná smysluplná akce z Íránu nepřijde. Putin čekal osm let, od roku 2014 do roku 2022, než přijal zjevný fakt, že musí na Donbasu jednat. Kdyby jednal již v roce 2014, nebyla by dnes na Ukrajině válka.
 Stejně jako Rusko a Írán, i Čína jen vydává nekonečná „varování“. Ale protože varování nikdy nejsou podpořena akcí, nikdo jim nevěnuje pozornost.
 Rusko, Írán a Čína se snaží odvrátit válku a je to správný morální postoj. Současně však tyto státy nedokázaly pochopit, že nejde o jejich volbu a že de facto rozpoutávají válku tím, že se Washingtonu a Izraeli dosud čelem nepostavily.

Překlad: Lubomír Man

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Psychopate,kteri vladnou KoZe nas neustale ohrozuji

cablik
cablik
před 1 měsícem

Je správné že normální svět nechce 3 sv válku ale podle mě když udělají odvetnou akci tak tomu jedinému fašouni rozumí. Možná by pak dali konečně pokoj a je možné že též čekají na Trumpa.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Pan Robers mluví a píše v tomto článku nesmysly. Rusko prodělalo zásluhou Gorbačova neskutečnou devastaci a to i v armádě. Teprve příchodem pana Putina se situace začala pomalu lepšit. A pan Putin i celá jeho vláda postupuje tak, aby na útok US šmejdů byla co nejlépe připravena.