Čas sklizně

Jak je to dlouho co o míru začal mluvit i náš generálprezident? Teď už to vypadá, jako by mluvil o míru odjakživa. Jak je to dlouho, co Foltýn přestal mluvit o tom, jak mimořádně levně porazíme Rusko?

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Kdy jsme se dozvěděli, že síť plynovodů, které Hýkela koupil, je zadlužená a k ničemu, protože žádný tranzit plynu se konat nebude? Kdy přesně přišel ten den, kdy všichni houfně přiznali, že Rusové na Donbasu nezadržitelně postupují, protože Ukrajincům dochází i ta munice, kterou Fiala slíbil, ale tím ji zdražil a navíc ji po světě skoupili Rusové?

Pamatujete henten americký balíček vojenské pomoci, jehož schvalování se tak dlouho řešilo v Kongresu? Pamatujete ten jásot liberálů, když byl schválen? Pamatujete, že to mělo Ukrajině pomoci zastavit ruský nápor? Nepamatujete, že? Ono to totiž dopadlo, jako kdyby žádný balíček vlastně ani nebyl.

Kdy se začala naše mééédia psát o tom, že Ukrajinci umírají v hraničních řekách, když utíkají před mobilizací? Který novinářský bastard k tomu nedodal, že umírají především proto, že na ně jejich ukrajinští kolegové střílejí?

Před rokem, když Ukrajinci hromadně vybuchovali v minových polích u Robotina, tak všechna západní média ještě držela basu a vítězný narativ. Ještě kousek a už budou skrz… Už jen poslední linie obrany. Teď když Ukrajinci hoří v Kurské oblasti díky ruským Lancetům, tak nám velcí západní novináři spíš vyjadřují zděšení, než že by byli optimisté. Dokonce vyjadřují tak velké obavy, že už to chvílemi ani nepřipomíná propagandu…

Němci zastavují finanční pomoc Ukrajině, protože už nemají prachy. Nordstrým oficiálně odpálili Ukrajinci. Je jedno, kdo to udělal ve skutečnosti, Němci prostě ukázali na svého spojence, kterému dva roky dodávali horem dolem, co mohli… Scholz zřejmě začíná mít pocit, že si víc už za svého amerického pána zlámat nohy nechce.

Stanjura také hlásí, že rozpočtová rezerva je vyčerpaná. Státní deficit trhá rekordy a ekonomičtí vrabci jako Kovanda, Pikora nebo Šichtařová už si dávno cvrlikají, že ministerstvo financí ten průser všemožně maskuje. Pamatujete si ještě, jak nám vrchní Signalista tvrdil, že konsolidační balíček všechno napraví? Pamatujete si složenky za daň z nemovitosti? Jak myslíte, že bude vypadat příští rok?

Kdy poprvé zaznělo mezi dezoláty, že digitalizace stavebního řízení bude mnohem větší průser než digitalizace přihlášek na střední školy?

Za dva týdny u nás začne klasická sousedská udávačka, kdo čím topí v kotli… Starých kotlů je po republice pořád ještě několik set tisíc, plyn zdražuje, elektrika také, ve všech smlouvách o dodávkách energií je klauzule, že dodavatel může zrušit fixaci…

Syrskyj zmizel… možná ho fakt Rusové zasáhli v jeho bunkru u Poltavy.

Američané vysvětlili eurokomisařům, že Elon Musk je sice bastard, který odmítá cenzurovat Twitter, ale je to americký bastard a nějaký eurobyrokrat mu nemá co psát výhružné dopisy. Ten má sedět a čekat na americký výsledek, který mu bude včas oznámen i s příslušnými rozkazy a ty má bezodkladně a bez odmlouvání vyplnit…

A já mám na fejsbůku z ničeho nic mnohem větší dosahy než dřív… Pochybuju, že jsem si to u Cukrberga nějak zasloužil…

V Británii se muslimové bijí s rodilými Brity a situace je stále horší a horší. Stále více lidí jde natvrdo do basy za to, co napsali na sociálních sítích. Už víme, kde si Igor Mříž bere inspiraci.

Stále častěji se mluví o ukrajinském útoku na Záporožskou jadernou elektrárnu. A Drábová bude mít svůj životní úkol. Vysvětlit tomuto národu, že si to Rusové udělali sami, ale že je to jasný důvod na ně okamžitě zaútočit plnou silou NATO… tou plnou silou, která už na Ukrajině shořela a její zbytky dohořívají nedaleko Kurska.

Alespoň ten Írán se kupodivu chová zdrženlivě… zatím.

Prostě přišly žně. Tři roky tato vláda zasévala a okopávala. Tři roky vysvětlovala všem, že tomu rozumí nejlépe a že úroda bude hojná. Tři roky ignorovala rady starých hospodářů, že to nebude fungovat. Tři roky vláda všechny varovné a kritické hlasy označovala za proruský narativ a bojovala proti němu. Není náhoda, že teď, když se politické klasy nalévají a je vidět ta bída, že si najala tupého zeleného lampasáka, aby to nějak zachránil, protože sklizeň bude průser.

Tři roky jsme se chovali zcela demokraticky. Vláda nečelila jediné sabotáži. Nečelila žádné násilné demonstraci, veškerý odpor byl v mezích zákona, ale i tak byl velmi tvrdě potírán. Tři roky vláda čelila jen dobře míněným varováním, že její bačování dopadne špatně. Tři roky si ale vláda mohla dělat, co chtěla. Nečelila ničemu, kromě kritiky.

Jednoho dne setba uzraje. Jednoho dne se ukáží výsledky. Přijde den, kdy už to nelze ukrývat. Přijde den, kdy prostě vjedete do pole a všechny řečičky přestanou fungovat. Přijde den, kdy musíte zrno zvážit a pokusit se z něj udělat chleba. Jednoho dne už to prostě neschováte a sklidíte, co jste zaseli.

Řekl bych, že čas sklizně právě začíná.

*

Daniel Starzik – Vildák, Litterate

4.1 21 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 29 dny

Pan Vidlák má pravdu všude se jim to hroutí a změny přijdou asi to už nebude dlouho trvat. Pak se opět bude muset začít od začátku a dát dohromady vše co liberálové zničili.

vachav
vachav
před 29 dny

Obávám se,pane autore,že doba,kdy “přijde den”,je v silném nedohlednu! Nebo si snad myslíte,že až to vezme do ruky jen opravdu menší zlo Babiš,že se něco velkého změní?Pokud ano,tak jste velký naivka.

Karel2002
Karel2002
před 30 dny

Pane Vidláku, pan Kotrba, odsouzený výtržník, bývalý komunista i sociální demokrat, vás udal. Možná kvůli němu půjdete do vězení.

Jarda
Jarda
před 30 dny

Danieli děkuji za výborný a výstižný článek Jarda

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 30 dny
orinoko
orinoko
před 30 dny

Nedělal bych si iluze o prozreni holých prd@li režimu. To je svět uzavřený ve svojí vlastní konzumní chimere. Svíčkové důchodkyně dal miluji svého Fešáka na Hradě. Ten se v mezičase stal náčelníkem celého Zápachu i NATO. Halic může vstoupit do NATO i za války a vykastrovana. StolTENhill hadr. Halic ohrozí válečné mozky tak jako tak.… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 30 dny

Oni za nic neruci…jen za svou srajtofli..A ani za nic nikdy chtit rucit nebudou