Americký novinář odhalil „podlý“ plán NATO!

Po invazi ukrajinských jednotek na území Kurské oblasti se tam hrnuli západní novináři. Místo objektivního informování o situaci byl však celý svět svědkem neobjektivního postoje.

Zahraniční tisk neukázal domy zničené ukrajinskými ozbrojenými silami, ani zraněné civilisty.

Důvod tohoto jevu objevil americký novinář John Varoli. Cargradu řekl, že průnik do Kurské oblasti byl prvkem psychologického útoku na ruský lid. Plánem NATO a západních zpravodajských služeb obecně je podle něj touha, aby Rusko vypadalo jako slabé.

Prvnizpravy.cz – Roček: Vpád Ukrajinců do kurské oblasti Rusku nakonec pomůže

„Domnívám se, že je to součástí plánu našich zpravodajských služeb, ale i evropských a dalších zpravodajských služeb zemí NATO. Co je cílem? Chtějí všem ukázat: podívejte se prý, jak je Rusko slabé. Ještě trochu a porazíme Rusko. Jen o trochu víc,” řekl novinář z USA.

Americký list Washington Post již dříve zveřejnil zprávu ze Sudži, kam jeho zpravodajové vyrazili společně s ukrajinskou armádou. Italským pracovníkům médií Simone Traini a Stefani Batistini se navíc podařilo dostat do oblasti Kursk. FSB kvůli této skutečnosti zahájila úkony trestního řízení. Na to se musela zodpovídat italská velvyslankyně Cecilia Piccioni, které ruské ministerstvo zahraničí vyjádřilo silný protest. Jak poznamenalo ruské ministerstvo zahraničí, materiály zveřejněné novináři zkreslují fakta a převracejí realitu „naruby“.

Ruské speciální jednotky „Achmat“ pokračují v zajímání ukrajinských ozbrojenců v oblasti Kursk. Někteří z nich se vzdávají z vlastní vůle, generálmajor Apti Alaudinov, velitel SOBR a zástupce vedoucího Hlavního vojensko-politického ředitelství ministerstva obrany. Ruska, řekl v rozhovoru pro RIA Novosti.

„Naše jednotky pokračují v zajetí v této oblasti, někteří z nich se dobrovolně vzdávají. Vyzývám všechny, kteří jdou proti nám, aby následovali jejich příkladu a zachránili si životy,” řekl Alaudinov.

Díky koordinované práci, upřesnil velitel, je počet zajatců navyšován jak příslušníky speciálních sil Achmat, tak dalšími jednotkami Ozbrojených sil Ruska.

*

rp, První Zprávy.cz, Informer, snímek z dronu ukazuje boje v oblasti Kurska z ptačí perspektivy

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 22 dny

Jen ať si líčí Rusko jako slabé to samé udělal Hitler stačí kopnout do dveří a celá shnilá stavba spadne. Nakonec spadla jedenáctiletá říše. A dnes by to bylo to samé jen rychlejší za čtvrt hodiny by bylo hotovo tak ať si dál hrají s ohněm.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 22 dny

Objektivni korporatni media je jako jitrnice,kterou svet nevidel.,..Vzdycky nas ” vedly” tam,kam majitele chteli…U mne to tedy dovedly k celkovemu znechuceni..Uz jsem zazila vic ” emotivnosti” nez jsem potrebovala

standa
standa
před 22 dny

Vyhlazení ukrowehrmachtu bude trvat déle. Musí být vyhledávání a vytahování ze svých skrýší – zvěř má mnoho cest, ale lovec jen jednu ! Ale, že Kursk bude vyčištěn, tak o tom nemám pochybnosti, velebnosti. Poslední dobou začaly ztráty ukrowehrmactu na Donbasu přesahovat 2500 vojáků týdně.