A kdo vám brání? Člověče!

Za týden své existence získal projekt Nekrm hydru přes pět tisíc statečných, kteří jsou ochotni jít do krajnosti a zvýšit svůj nátlak vůči České televizi až na úroveň neplacení koncesionářského poplatku. Ještě dvacetkrát tolik a budeme připraveni. Ale i pět tisíc e-mailů bez problémů stačilo na otevření veřejné diskuse o České televizi a samozřejmě také o celém projektu.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Na snímku jedna z typických tváři aktivistické redakce Zpravodajství České televize  – redaktor David Borek – tu velký propagátor kyjevského majdanu a násilnického režimu, který z něj vzešel, tu pro změnu překrucuje zprávy z Izraele a obhajuje zločin genocidy původního obyvatelstva Palestiny sionistickou vládou Izraele.

Hned od začátku jsme se v dobrém i ve zlém dozvěděli, že je to nesmysl, že to nebude fungovat, že si exekutoři poradí i se sto tisíci pohledávkami, však mají počítače a příkazy k úhradě se dají kopírovat v libovolném množství a libovolně rychle. Ve stejně dobrém i zlém jsme se dozvěděli, že už teď překračujeme zákon a že si to zaslouží trestní oznámení. Stejně tak jsme se dozvěděli, Česká televize má kromě záporného zpravodajství i kladné stránky, jako třeba dabing, tvorba pohádek nebo archivování filmových materiálů a její hospodaření je na hraně krachu, takže kdyby sto tisíc lidí nějakou dobu neplatilo, tak se sice sesype tendenční zpravodajství, ale s ním i všechno ostatní.

Především vy, kteří jste nám dali k dispozici svůj e-mail, doufám, že jste si všechny výhrady přečetli a zamysleli se nad nimi. Je to zapotřebí. Protože celá akce není žádný mírný odpor v mezích zákona. Není to žádné krotké posílání ostrých proseb a útok skutečně masivní letákovou kampaní a alegorickými vozy. Tohle je ghándíovský nenásilný odpor, který se dá udělat z gauče, ale žádná sranda to nebude.

Dovolte mi ale, abych se dnes vypořádal s námitkami, na které jsem narazil.

Jednak chci říct, že nehledám sto tisíc statečných, kteří, jak napsal bloger Vlk, spolu utečou ze třídy, protože celou třídu přece nepotrestají. Naprosto souhlasím s Petrem Hamplem, že možná nedojde na všechny, ale veřejnoprávní mašinérie si prostě vybere oběti pro trest a po nich další a další a jak jich bude přibývat, ostatní si to ještě rádi a včas rozmyslí. Trochu mě mrzí, že můj učitel a blogerský guru mě považuje za takového dětinu.

Nehledám sto tisíc lidí, kteří spolu udělají průšvih, ale hledám sto tisíc lidí, kteří se spolu budou organizovaně a koordinovaně bránit. Nehledám sto tisíc lidí, aby se přehltily tiskárny exekučních příkazů. Chci sto tisíc lidí, protože nejen exekutoři budou mít sto tisíckrát stejný úkon, ale i obrana proti nim bude sto tisíckrát stejná. Sto tisíc lidí snadno zaplatí právní bitvu o poplatek. I pro nás bude návod na obranu stotisíckrát stejný.

Nejprve bude připravena obrana, nejprve bude představena taktika, nejprve budou peníze na právníky a budou i ti právníci. Nejprve to projde veřejnou diskusí a každý z přihlášených si to bude moci ještě jednou rozmyslet, než se do toho půjde. Nejprve bude každý vědět, co mu hrozí, každý bude mít návod, jak postupovat a každý si to bude moci rozmyslet. Pak teprve se do toho půjde.

Další výtečník ze Zpravodajství ČT – redaktor-aktivista Michal Kubal ve společnosti ukrajinskéjho diktátora Volodymyra Zelenského. Předtím byl např. hlásnou troubou americké propagandy vprotiprávní válce USA proti Iráku.

Stejně tak se nebráníme jakékoliv další iniciativě, jak bojovat s Českou televizí. Chcete bojkotovat sledování zpráv, aby hoši televizní neměli příjmy z reklamy? Jen do toho. Jak tomu mohu pomoci? Hned to udělám. Chcete bojkotovat výrobky, které reklamy v České televizi nabízejí? Super. Dejte mi jejich seznam, s chutí ho zveřejníme i na webu Nekrm hydru. Chcete posílat stížnosti radě ČT? Žádný problém. Okamžitě je zveřejníme. Chcete udělat petici, aby vás přijali ve Sněmovně? Jasně, rádi pomůžeme.

Projekt Nekrm hydru nikomu nebrání, aby bojoval jak umí a jak považuje za bezpečné. Zemědělci před Českou televizi přivezli hnůj a já tam byl s nimi. Chcete tam uspořádat demonstraci? S radostí! Nejsme proti žádnému způsobu zápasu a rozhodně na nikoho nebudeme podávat trestní oznámení. Je to stejné jako s demonstracemi. Mnohokrát jsem psal, že jakmile někdo uspořádá lepší demonstraci, budu jen rád. Teď říkám, že jakmile někdo vymyslí lepší způsob boje za vyvážené veřejnoprávní zpravodajství, rozhodně nebudeme zhrzení, že to někomu třeba politicky pomůže nahoru. Nebudeme žárlit na úspěch někoho druhého. Jen do toho!

Stejně tak se nebudeme zlobit na nikoho, kdo před naší iniciativou varuje. Nejsme žádná ořezávátka. Ale s plným vědomím tady říkám, že nejsem zase takový osel, abych vehnal sto tisíc lidí do neštěstí tím, že jim prostě řeknu, aby nezaplatili a pak se díval na to nadělení. Sto tisíc lidí potřebujeme, protože kromě toho, že jsou stateční, je to zároveň i „největší politická strana v zemi.“ Už teď máme víc příznivců, než většina politických stran členů. Sto tisíc lidí potřebujeme, protože sto tisíc krát sto korun je deset milionů.

Zároveň nejsem takový osel, abych prozradil dlouho dopředu, jak to máme vymyšlené a nechal všechny Součky, Wolnery (i Kotrby), aby se na to připravili.

Od začátku jsem říkal, že tato akce je pro ty, kteří mi věří a registrací e-mailu se k ničemu nezavazujete. Nejprve musíme naverbovat, pak se musíme vycvičit a pak do toho teprve můžeme jít. Ale kdo se bojí, nesmí do lesa a kdo se bojí už jen toho, že by dal e-mail a kdo už předem ví, že to špatně dopadne, ten ať se prosím opravdu nepřidává. Že se nepřidáte, to není žádný důvod, abychom na sebe byli naštvaní. Ale kdo chce něco změnit, ten musí chodit s kůží na trh a musí zkoušet, kudy vede cesta. Když se ale nepřidáte, tak alespoň prosím zkuste něco jiného. Není hřích se nepřidat… hřích je, sedět se založenýma rukama a nedělat nic.

Bojujte všichni, jak dovedete. Pokud budu moci něčemu pomoci, můj blogerský prostor je k dispozici. Dělejte nátlak horem, dolem, zleva, zprava, papírem či transparenty, žádostmi, stížnostmi, prosbami, hrozbami, poslušně či neposlušně, budu jen rád.

A pro jistotu… kdyby se celá snaha nedařila, kdyby si s vašimi papíry mocní vytírali řiť a kdyby všechny cesty vedly do Brusele a náprava ČT byla stále v nedohlednu, my budeme zatím verbovat, ano? Budeme se snažit, aby nás bylo co nejvíc, abychom byli stateční a jednotní, protože v jednotě je síla. Budeme dělat nátlak už jen svou existencí. Jestli mezitím vysvětlíte Součkovi, radě ČT a poslancům, že bude lepší, aby zpravodajství raději napravili sami než aby se situace vyhrotila, jen mu to řekněte.

Někdy je prostě zapotřebí, aby přišel blbec, který neví, že něco nejde a tak prostě přijde a udělá to.

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate, foto s komentáři dodala Nová Republika

4.1 18 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 26 dny

Ale já jsem četl, že levicový aktivista Kotrba udal pana Sterzika policii. Pan Sterzik prý půjde do vězení, protože se proti Fialovi mimo jiné zastal majitelů telefonů, tabletů a notebooků.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

https://youtu.be/E2eL1uo3nTs?si=3fQENXu5Edwe1MRr
Ted jsem si neco pustila a prislo mi to vhodne i pro dnesni dobu..Vymenit par slov….Uz jsme zase reakcionari,protoze nam to nemysli policky spravne..dnes tedy rikaji,ze nemame ty spravne hodnoty

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 27 dny

Tady autor těžce přestřelil – David Borek je snad neobjektivnějším zpravodajem čt, za mě až tak, že je ho v čt škoda. Jeho zprávu o Ukrajině před časem přinesly i Parlamentní listy https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zpravodaj-CT-se-vratil-z-Ukrajiny-Lide-maji-valecnou-jednotu-ale-maji-toho-uz-plne-zuby-726676 Pokud jde o Izrael, autor nedomýšlí, že přes Hamás Izrael bojuje s Británií, tedy se stejnými silami, jako Rusko. Že Netanjahu se pořád… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 27 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pane, s Borkem jste krapet mimo mísu. Jak to bylo u Kyjeva Vám nemusím popisovat, protože jak Vás čtu, (a píšete velmi dobře) určitě to víte. Borkovo blamáž. Také víte, že těch tzv. Ukrajin je několik. Takže Borek byl na Ukrajině a ptal se obyčejných lidí. Jemu, protože je troubovitej nedocvakne, že je s mikrofonem na… Číst vice »

Naposledy upraveno před 27 dny uživatelem mikkesh
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 27 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Věta z úvodu článku: “překrucuje zprávy z Izraele a obhajuje zločin genocidy původního obyvatelstva Palestiny sionistickou vládou Izraele.” K tomu si pro srovnání přečtěte článek, který tady právě vyšel výše: https://www.novarepublika.cz/2024/08/velky-ulovek-v-srbsku-byl-zlikvidovan-jeden-z-hlavnich-a-nejnebezpecnejsich-wahhabistu Pokud nevíte, tak wahábismus je radikální islám a Srbsko je křesťanská země. A k tomu 22. (!) březen – v Rusku útok na Crocus, 133 mrtvých, provedený… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 27 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Malý dodatek: Podívejte se např. kdo řídí Švédsko – a zrovna Švédsko zmiňuji proto, že není třeba dodávat, jak velmi je islamizované: švédská královská rodina https://en.wikipedia.org/wiki/Monarchy_of_Sweden a židovská dynastie Wallenbergů, které patří snad polovina Švédska https://en.wikipedia.org/wiki/Wallenberg_family A myslíte, že Švédsko jen tak náhodou podporuje islám a že osud Izraele mu snad leží na srdci? A mohla… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 27 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Aby z odkazu neuniklo: “Během války banka (Wallenbergů=židů) spolupracovala s německou vládou.” K tomu připomínám odkaz, který jsem vkládala nedávno https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/822-karel-gott-se-uz-pred-11-lety-bal-totalitni-svetovlady/  A když už jsem ještě znova vstoupila, tak kromě toho, že historie švédské královské rodiny je cca tisíc let stará, historie šlechtického rodu Kalergiho, zakladete myšlenky Paneuropy a realizována šlechticem Otto… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 26 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Omlouvám se, ale nereagoval jsem na článek, ale na Vás. Na Váš odkaz, domnívám se tedy Vaše ztotožnění, s blouzněním Borka na Ukrajině. Dění v Izraeli si spíše přečtu Vaše příspěvky, protože tomu nerozumím, nemám dostatečně načtenou historii, současnost, konsekvence.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 26 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

V pohodě – názor proti názoru mi nikdy nevadí, každý má právo na svůj. Izrael – video “Záchrana Izraele a finální holokaust” https://www.youtube.com/watch?v=-BDMPFnwy-8 je z roku 2012, tzn. z doby, kdy v Česku Pjakin nebyl překládán a já jsem ho ještě dlouho neznala, video jsem zpětně dohledala až mnohem později a jeho volný překlad jsem napsala zde… Číst vice »

Primak
Primak
před 26 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Já se přiznám bez mučení, že jsem volako zmaten s těmi “Globalistami” – nechám to koňovi, případně Gosudarovi – jeden má větší hlavu, druhý ví, co s hlavou počít – ale nesouhlasím s tvrzením “ale stavět se jednoznačně proti Izraeli, který má být podle představ Globalistů zlikvidován”. Já se tedy stavím, neb, to… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 27 dny

Ano souhlasím s panem Sterzikem, tentokrát stoprocentně. ČT a masmédia obecně jsou ten největší problém. Pokud si soukromé televize vysílají skladbu zpráv jakou chtějí, je to jejich věc. Ale ČT má ze zákona nějaké zadání. Neplní ho. Zpravodajství soukromé od veřejnoprávního se liší (prokazatelně) pouze tím, že jednomu tahá kočku hasič z okapu… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vyhazov-bez-duvodu-klacek-na-neposlusne-A-ekonomiku-fakt-nespasi-vzkazuje-Konecna-760423
Tady bych chtela na neco upozornit.Vyhazov bez udani duvodu muze ovlivnit treba prave hypoteky nebo vubec pujcky,protoze v podstste ztratite veskere jistoty,ktere banky pozaduji…Uvedomuji si to vubec?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

Je dobre,ze to mate domyslene.Jsem v jine situaci,kdybych byla v te vasi,podepisi to take

Rob
Rob
před 27 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tak to zkuste jinak. Pište stížnosti, protestujte…, tak jak to Daniel píše.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 26 dny
Odpověď uživateli  Rob

Ja uz Ct odhlasila.Davno.Televize nevlastnime vice nez 15 let

cablik
cablik
před 26 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jenže máte počítač nebo mobil a tím jste spadla z bláta do louže.