Umí ještě Fiala něco jiného, než servilně (nezaměňovat s neslušným debilně) lhát? Začínám propadat zoufalství, že ne.

A není to zoufalství obrazné, protože ani on to obrazně nemyslí. Myslí to smrtelně vážně. Smrtelně pro naši ekonomiku, smrtelně pro všechny, co nechtějí žít sdílenou bídu na hraně středověku.

Jana Marková
Jana Marková
Opět máme nejdražší v poměru kupní síly téměř všechno, na co se podíváte, a reálné mzdy v porovnání V4 se od roku 2019 propadají jako země po Kinžálu. I Slovensko je na tom líp. Nenáviděné Maďarsko jede torpédově +13,5%, my naopak torpédově klesáme na krásných -7,5%. Nejsme tedy nejhorší jen mezi V4, my jsme nejhorší v celé OECD. Pro představu jsou tam i státy jako skoro válečná Litva, Lotyšsko, skoro krachující Řecko nebo skoro mafiánská Kolumbie. Ehm….

V příštím týdnu má JEHO vláda schvalovat českou verzi Green Dealu, který obrátí život na ruby úplně každému z nás. Beze srandy. K horšímu a to o parník. Hezky potichoučku, v době dovolených, asi abyste si tu poslední, na kterou ještě máte, mohli užít. Oni samozřejmě vědí, že to bude mazec, a že budeme chudnout dál a dál. Že budeme platit a platit, až nám nezbude nic jen astronomické dluhy, které už teď astronomické jsou. Že miliardy a biliony půjdou na oltář marginálního evropského znečištění, které sice nezlikviduje celosvětově skoro žádné CO2, zato zcela spolehlivě zlikviduje životní úroveň nás všech.

Prý za to ale nemůže, protože to v roce 2018 Babiš. Aha, a on je jako co? Jeho poskok? Proč proti tomu teda neprotestoval, když je to tak blbě? Proč se tomu nevzepře teď? Jedním dechem ovšem prý o nic nejde. Aha. Tak já vám povím, co je podle Fialy nic.

– Emisní povolenky nebudeme už platit jen zprostředkovaně za velké producenty v ceně služeb.

– Emisní povolenky budeme hezky platit teď napřímo v ceně bydlení i dopravy. Tedy každý, kdo má tu drzost bydlet a jezdit.

– Benzín bude cca + 10 korun nafta možná i víc. Nebudete na to mít? No a? Choďte do práce pěšky. Nebudete mít práci? Aha, nebudete mít problém.

– Bude se zdražovat parkování ve městech. Auta nežádoucí. Do nemocnice se můžete doplazit, k zubaři se plazit nemusíte, stejně na něj nebudete mít.

– Dál budou zdražovat energie, na uhlí zapomeňte.

– naši konkurenceneschopnost vyřešíme clem na všechno. Dostupné nebude nic. Dvoje boty na rok už bude luxus nejen pro ten milion na hranici chudoby žijících lidí, ale pro každého.

– Ekomateriály a jejich cena na výstavbu budov způsobí, že nepostaví už nikdo nic.

– Náklady na stávající úpravu budov způsobí, že na ni nebudete mít. Půjdete pod most, pokud tam ještě bude místo. Spolu se zvyšováním daně z nemovitosti to ve spoustě případů jinak dopadnout nemůže. Hypoteční banky a exekutoři budou mít žně.

– Zdraží se nájmy. Firmy v nájmu udělají pápá.

– Zákaz hnojiv povede ke zdražování potravin.

Jestli to schválí, a oni to samozřejmě schválí, nemá v této zemi smysl se snažit už vůbec o nic. Základní princip nebude rozvíjet a budovat, ale přežít. Cokoliv a jakákoliv vláda by byla lepší, než tahle vláda chaosu a zmaru a lží. COKOLIV.

*

Jana Marková, Litterate, snímek napovídá, že budme nuceni vypít pohár hořkosti až do dna

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

 

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak asi to musí Češi okusit aby se vzpamatovali a začali jinak volit bohužel ještě mají čas na schvalování zhovadilostí. Tak když teď dostanou výstrahu možná to pomůže.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Četl jsem, že Fialovi důvěřují hlavně vzdělání lidé. Tak nevím, urazil pisatel naše vzdělance, nebo je to pravda? Nebo jsou to stejní omezenci jako on? Vrána k vráně sedá? Danuše je navíc ještě krásná. Nedělám si o úrovni současných vysokoškolsky vzdělaných lidí v našich krajích žádné iluze ale že by byli až tak… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Podle nějakého průzkumu vládě nevěří 75% občanů. Co nedůvěřivý občan to nevzdělanec…

Georg
Georg
před 3 měsíci

Z toho co dělá naše vláda, by se mohlo zdát, že není možné, aby takto mohla pokračovat dál. Zejména když dle průzkumů (???) má (prý) velmi nízkou popularitu. Ale bude to asi trochu jinak. Proč ? Vycházím z toho, že lidé, neprotestují, Česká TV si jede svůj kolovrátek podpory naší vlády,… Číst vice »

Georg
Georg
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

K čemu jsou dnešní odbory, když nedokáží bojovat za základní zájmy pracujících lidí, za levnější energie, dostupné naše potraviny, odpor proti proti Zelenému nesmyslu, migraci, aby nás “někdo” táhl do cizí války ? Co se ještě liberálně pravicovým, stranám, politikům “opravdu, ale opravdu” podařilo, rozdělit, rozeštvat národ, občany, malý příklad… Číst vice »

Primak
Primak
před 3 měsíci

Trochu z jiného pytle: Video z procházky po Moskvě, jak to natočil vydavatel švýcarské Weltwoche Roger Köppel, když tam doprovázel Orbána:
https://weltwoche.ch/daily/koeppel-in-moskau-wie-ich-ploetzlich-in-einem-laden-fuer-hexen-lande/

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Pekne.Nas problem je arogance z neznalosti

Praded
Praded
před 3 měsíci

Kdo jen trochu sledoval vývoj Fialového kolaboranta ví, že je po celý čas připravován na dovedení bémend und mahren do náruče velkoněmecké říše. Nejásejte, protože tam na tom budeme hůř než dederoni.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Velká škoda, že SPD tak nějak potichu ustupuje od původního “hmotná zodpovědnost politiků”. Prostě u nás tradiční – konfiskace majetku. Přestěhovat do útulného kontejneru. Samozřejmě celou rodinu toho hochštaplera. Myslím, že standartních 2,5x6m by mělo stačit. Pan Čunek mě když tak opraví.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Poznámka, u Fialy není debilně slovo neslušné, neb je dle mého názoru debil. Chápáno z pohledu medicínského. Může být dokonce i kretén nebo imbecil. Pro lidi takto postižené to není nadávka, urážka ale diagnóza, druh duševního onemocnění. Takoví pacienti jsou většinou izolováni, neb mohou být svému okolí nebezpeční. Fiala má absolutně všechny příznaky… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Mnohým lidem je ten jejich Green Deal asi málo. My jsme si k němu přihodili i Fiala Deal. A to je smrtící koktejl. Již teď jsme pouhou fialovou modřinou uprostřed Evropského Utrpení.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Neexistuje smlouva,ktera by se nedala zrusit.Mozna nekteri potrebuji nejdriv ” okusit” a pak se snad vzpamatuji

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Paní Marková, v posledních důležitých volbách (prezidentských) hlasovalo pro ODS a spol. 58.32 procent, což je neuvěřitelná popularita. Fiala má na své straně téměř všechny Pražáky, herce, novináře, tajné policisty, téměř všechny soudce a žalobce. Snaží se zlikvidovat lidí, kteří nemají televizi a rádio a tedy se otevřeně staví proti jeho režimu. V ústavním soudu má… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Přesně, Pražáci jsou s Fialou spokojení, ti se do ulic proti němu bouřit nepůjdou. Ještě se nemají tak zle jako za Paroubka, kdy po něm házeli rajčata (ironie).

Jarda
Jarda
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Osobně jsem přesvědčen,že hajzle 5kolky volili retardovaní debilové jako je fiala petr.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Neumi..Je to zoufalec ..Lide musi doufat,ze se to tem po nich podari nejak napravit…Lehke to nebude

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A pro priste ty velkohube,hrajici si na slusnaky k nicemu nepoustet..Bez pardonu se vyhnout kazdemu,kdo vypada i mluvi jako snatkovy podvodnik…Fiala byl vzdycky druhy Drahos…Pozer