Ukrajinci jsou pro naši státní kasu přínosem! Řval nedávno titulek v novinách

Ukrajinci pracují! Řval jiný a jinde. Musíme zvýšit humanitární dávky dávky pro Ukrajince! Nesměle švitoří dnes.

Jana Marková
Jana Marková
Komentář NR k fotografii: Zapamatujte si je všechny: asociálové v cizích službách, kteří za dva roky stihli zničit, co mnohé generace vybudovaly a vybojovaly.
Důvodem toho všeho je, že řadě z nich skončí nárok na bezplatné ubytování u nás. Docela velké řadě. Tedy ono samozřejmě bezplatné nebylo, někdo za něj zaplatit musel. V kontextu toho, že prý tady ale skoro všichni pracují. Tedy abychom byli přesní, podle ředitelky sekce zaměstnanosti MPSV Kateřiny Štěpánkové ze zaměstnání či dohod platí odvody přibližně 90 procent imigrantů a podle dat IOM pak ve všech věkových skupinách totiž regulérně pracují minimálně tři čtvrtiny respondentů. Až na skupinu od 60 do 64 let, ve které legálně pracuje „větší polovina“ je tady ale něco divně ne?

Zároveň ona data přiznávají, že bez písemné smlouvy pracuje 22 procent žen, zatímco u mužů je tento podíl o čtyři procentní body nižší. To znamená, že pro náš sociální systém, lépe řečeno dojnou krávu se vedou jako nezaměstnaní. Nicméně pokud vám tato různá čísla připadají jako žonglování s kuželkami podle toho, jak se to zrovna hodí a jak je potřeba vzbudit buď skomírající solidaritu, nebo naopak euforii z toho, jak je senzační, že tu jsou, nejste sami.

Ale k věci. Asi Proto, že tedy všichni až na výjimky pracují, a neměli by tedy žádné dávky na bydlení potřebovat, rozhodlo se ministerstvo být štědře benevolentní a těm, kterým dočasná ochrana končí to z rozpočtu dorovnat. Prý by totiž jinak za současných podmínek neměli dost peněz na bydlení pro sebe a své rodiny. Do dávky započitatelné náklady například na 1 dítě jsou dnes Kč 6000,- a hodnotí se až 5 osob v jedné domácnosti. To by se mělo změnit na 8000,- a hodnotily by se jen tři osoby. Druhá varianta je o něco odlišnější, ale ne o moc.

A víte kolik to bude náš sociální systém stát? V první variantě by to státní rozpočet stálo ročně navíc 1,6 miliardy, ve druhé 1,4 miliardy korun. Pro koho? Těch 10% bez práce? To je dost divné, ne? Náš státní rozpočet je v naprosto katastrofálním stavu, peníze se z pracujících lidí dojí kde to jde, vracíme se do středověku, kdy většina národa nebude mít na zuby a bezplatné zdravotnictví budete mít asi až po smrti, protože když nezaplatíte nedočkáte se, ale tady se vyhazují miliardy způsobem, kdy si opravdu koledujeme o naprostý kolaps všeho, a teď mne klidně ukřižujte, co nám tu předchozí komunistické generace v podobě perfektního nastavení dostupného bezplatného zdravotního systému zanechaly.

Mílovými kroky se blížíme do stavu, kdy bez toho, abyste platili, nebudete mít nárok ani na tu LDNku, na kterou vás odvezou přímo od výrobního pásu zahraniční fabriky. A nebojte se, bezplatný zdravotní systém nebude už ani pro děti. Těmto zmetkům totiž není svaté vůbec nic, a místo na plomby pro ty nejmenší, kterým ty bezplatné zakázali, raději pošlou za bratru miliardu na granáty pro Ukrajinu. Vyrobené s patřičnou marží pro zbrojaře samozřejmě. Dali jsme jim 4 roky, a oni to dokázali zničit už za polovinu toho svého šíleného působení. Mnohé nevratně.

*

Jana Marková, Litterate

 

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

3.8 17 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 měsíci

Schází tam popletená Pekarka.

vachav
vachav
před 2 měsíci

“Ovčané” tvrdí,že toto vše je daň za demokracii-a že jich je! Ti tupci nikdy nepochopí,že pro ně žádná demokracie neexistuje.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Jako důchodce Ukrajincům závidím. ,, Naše ” vláda se o ně pečlivě stará, furt jim něco přidává a poctivě o ně pečuje. Tuhle jsem byl na specializované zubni klinice, pozván na 8.00. Přišla nějaká paní s hordou poměrně mladých Ukrajinců, že jdou na prohlidku a všechny předběhli. Na mě přišla řada až ve 13.30 hod.… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To buďte rád, že Vám tady na to stačí peníze. Zkuste emeriku, tam to jde rychle.

shakalaha
shakalaha
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

no tady uz platis stejne jako v americe akorat mas zdarma rocni prohlidku!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Tohle rikaji vzdycky a je to nesmysl.Nejak zapominaji kolik stalo vybudovat to,co pak vyuzivat..To platili cele generace

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

mohou vyuzivat

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jeste bych pridala,ze vysledky uz v podstate zname..Nemecko..Take ” vypocitavali” prinos ” Syranu” a jde to tam od 10 k peti

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jo jo byl o tom článek a většina jich nepracuje a žije z dávek chtělo by to statistiku od nás a bylo by to určitě podobné.