Štefec: Vzkaz pro Janu Černochovou a její “hvězdný tým”: ví vůbec Černochová, že funkčních letadel F-35 je jen 29%?

Nákup F-35 je regulérní trestný čin, veřejná defraudace minimálně půl biliónu korun v déledobém horizontu.

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Lžete o jeho “fantastickém” přínosu pro bezpečnost ČR, lžete o tom, jak “skvělý” je to deal pro českou armádu, a jaký přínos pro český průmysl. Co že tam budeme vyrábět? Jednu mřížku do výstupu motoru o velikosti čokolády!?

Nemáte co dělat v politice, natož na postu ministra obrany za situace, kdy se v Evropě schyluje ke skutečné a nefalšované válce, na jejíž přípravě a rozdmýchávání se navíc vy osobně podílíte.

Doufám jen, že umíte natolik dobře anglicky, abyste pochopila, o čem se to v americkém kongresu mluvilo. A jakou blbku jste ze sebe udělala podpisem smlouvy o nákupu tohoto létajícího šrotu, kterého se americká armáda s potěšením zbaví.

Na rozdíl od českých občanů, od dětí až po důchodce, vám mají být ti američtí za co vděčni.

https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo…

(2.7.2024- FB autora)

***

V předešlém příspěvku jsem se v reakci na kongresové „grilování“ amerického ministra obrany Lloyda Austina o programu letadel F-35 kongresmanem Mattem Gaetzem obrátil na „úřadující“ ministryni obrany ČR Černochovou těmito slovy:

„Nákup F-35 je regulérní trestný čin, veřejná defraudace minimálně půl biliónu korun v déledobém horizontu. Lžete o jeho “fantastickém” přínosu pro bezpečnost ČR, lžete o tom, jak “skvělý” je to deal pro českou armádu, a jaký přínos pro český průmysl. Co že tam budeme vyrábět? Jednu mřížku do výstupu motoru o velikosti čokolády!?“ píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Autor jedné z reakcí na můj příspěvek napsal: „Lepší by bylo zaplatit Američanům pouze nějaké výpalné a letadla vůbec nebrat.“ S tím nemohu souhlasit. Proč bychom měli platit „nějaké výpalné“? Veřejné přiznání amerického ministra obrany Lloyda Austina, že aktuálně je provozuschopných jen 29 % ze všech F-35, nakoupených americkou armádou a kvůli jejich nízké spolehlivosti se bude ne nevýznamně zkracovat jejich životnost, je přece jednoznačným impulsem pro českou stranu, aby neprodleně zahájila jednání o zneplatnění smlouvy o jejich nákupu!

Z hlediska mezinárodního práva přece došlo v souvislosti s prodejem F-35 ze strany USA zcela jednoznačně k tzv. vadnému projevu vůle! Český stát byl americkým protějškem uveden v omyl, aby v plném rozsahu souhlasil se smlouvou o jejich nákupu. Americká strana českou stranu úmyslně neinformovala o problémech prodávaných letadel, čímž zásadním způsobem ohrozila budoucí obranyschopnost českého státu a způsobila mu finanční újmu velkého rozsahu!

Během onoho kongresového slyšení byla navíc ze strany kongresmana Gaetze veřejně řečena i další informace, s níž Lloyd Austin (viditelně nepříliš ochotně) vyjádřil souhlas. Podle ní americká armáda nakupuje jednu F-35 za 100 miliónů dolarů, tj. (při současném kurzu U$ vůči koruně) za cca 2,35 miliardy Kč. Za zhruba stejné peníze nakupuje tato letadla Izrael a za cenu jen o málo vyšší i Dánsko, zatímco „bohatý“ český stát bude platit za jeden kus téměř 6,3 miliardy Kč!

Vzhledem k výši ceny za jeden stroj pro ČR je proto nutno zvažovat i možnost, že jednání části osob, zúčastněných za český stát při vyjednávání smluvních podmínek, bylo ovlivněno korupcí ze strany prodávajícího ve smyslu poskytnutí neoprávněných výhod představiteli státu, aby zneužil svých plných mocí ve prospěch druhé strany.

Prokázaný vadný projev vůle ze strany USA při prodeji F-35 do ČR by měl podle mého názoru znamenat okamžité zneplatnění smlouvy o nákupu F-35A pro ČR „od samého počátku“. Vzhledem k tomu, že USA už část peněz dostaly a připravují se další platby, je třeba okamžitě zahájit právní kroky k vypovězení podvodné smlouvy, zastavit placení dalších peněz a zahájit jednání o vrácení peněz již vyplacených.

Obsah slyšení Lloyda Austina před kongresem USA a jeho veřejná vyhlášení ke kvalitě a ceně letounu F-35 jsou podle mého názoru zásadním impulsem pro výbory poslanecké sněmovny, aby ve věci mezinárodní smlouvy o nákupu letadel F-35A pro český stát začaly neprodleně konat a přijaly příslušná opatření k jejímu vypovězení. Čím dříve, tím lépe.

*

plk. v.v. Ing. Jaroslav Štefec, fb-autora

 

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

4.3 17 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
riha
riha
před 2 měsíci

Článek do médií – fajn. A co kvalifikované trestní oznámení? Ne že by mělo za současné soudní stolice velkou naději, ale nebylo by přece jen trochu ůčinnější než článek?

tomaskova
tomaskova
před 2 měsíci

Proč by ji to mělo zajímat? Dostala příkaz od strýčka Sama, tak ho plní.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Nemocné Janičce je jedno, že to nelítá, jí se líbí. Pro ní je to stejné, jako když si koupí střevíčky na podpatku a pak zjistí, že v nich neumí chodit. Nevadí, prostě se líbí. No a to že je to třikrát dražší než cena obvyklá? Vysvětlovat Janičce rozdíl mezi dvojkou a šestkou … ztráta… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

S těmi smlouvami máš samozřejmě pravdu, ale je nutno podotknout, že se smlouvy, dohody a sliby dodržují zásadně jednosměrně! KoZa (zejména USA) je dodržuje či nedodržuje dle libosti, dle aktuální nálady a jak se jim to zrovna hodí do krámu, ostatní státy smlouvy dodržovat musí a pokud je nebudou chtít dodržovat a plnit to, pod… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jo kdo čte tak ví jaké to letadlo je stealth se nekoná bylo odhaleno Ruským PVO navíc to je nosič jaderných zbraní které nelze využít pro OBRANU. Navíc se to letadlo prostřelilo samo. Kecy že nás chrání před normálním světem si mohou nechat

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Te zenske jsme nemeli pujcovat” kreditni kartu”…

Vendol
Vendol
před 2 měsíci

Hele, Černochová je kravka, o tom žádná, ale skvěle se bavím, jak toho komického špenáta a srandovního čulibrka, takzvaného generála Řehku, neustále veřejně buzeruje a ponižuje. Špenát Řehka musí být na prášky z toho, jak si ho dominantní ženská neustále maže na chleba.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Vendol

Zhrzená a odmítnutá ženská, to je učiněné peklo.

Vendol
Vendol
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Navíc takzvaný generál Řehka působí dojmem submisivního hovádka. Jako svého času Nečas. To možná Černochovou inspiruje k tomu, aby si o něho neustále otírala boty. Vojáci se Řehkovi za zády ironicky pošklebují a myslím, že to dobře ví.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Vendol

Víš určitě, že je ženská? Neplodná jalovice – to jo.

Praded
Praded
před 2 měsíci

No a je to tady, co jsem tady k prvnímu článku napsal k těm aeroplánům, já pologramotný starý blbec. To samé bude s atomkama, vopichovačkama a dalšíma hovadinama, které uzavřou paraziti. Na takové zvrhlosti, musíte mít zdělání, nejlépe v Brně.

Jarin G.
Jarin G.
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

A po studiích na Masarykově univerzitě se z Brna rychle přesunout do Prahy vládnout či jinak škodit, třeba v neziskovkách.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

Narodí-li se v Brně nebo někde na moravě blbec – šup s ním do Prahy.