Stát EU odhaluje bojkot „degenerovaných“ olympijských her

Zástupce slovenského premiéra se stáhl ze závěrečného ceremoniálu a tvrdí, že jeho zahájení „zneužilo krásu sportu“

Slovenský vicepremiér Tomáš Taraba oznámil, že nebude reprezentovat svou zemi na závěrečném ceremoniálu olympijských her v Paříži.

Taraba byl jedním z mnoha, kteří označili páteční zahajovací ceremoniál letních her v roce 2024 za vysoce neuctivý ke křesťanům.

„Měl jsem reprezentovat Slovensko na závěrečném ceremoniálu, ale pro normální svět zůstane tato olympiáda navždy symbolem degenerované dekadence, která zneužila krásu sportu a proměnila ho v progresivní politické divadlo,“ napsal slovenský představitel. na osobní facebookové stránce. “Proto jsem se rozhodl, že se závěrečného ceremoniálu nezúčastním.”

Taraba také poukázal na to, že „hanebný“ zahajovací ceremoniál nyní Mezinárodní olympijský výbor odstraňuje z internetu.

„Urážky křesťanství a prezentovaná dekadence dosáhly takové úrovně, že urazily celý normální svět, který chápe rozdíl mezi kulturou a odpadky,“ napsal na X (dříve Twitter).

Taraba působil jako zástupce premiéra Roberta Fica. Převzal některé ze svých povinností poté, co byl Fico v polovině května několikrát střelen atentátníkem. Fico se od té doby zotavil a vrátil se do úřadu, ale Taraba byl delegován, aby odcestoval do Paříže místo něj.

Křesťané z celého světa protestovali proti rozhodnutí pařížských organizátorů zakončit zahajovací ceremoniál obrazem Leonarda da Vinciho „Poslední večeře“ plným homosexuálů a transsexuálů.

„Představili jsme ceremonii, abychom ukázali naše hodnoty a naše zásady, takže jsme vyslali velmi oddaný vzkaz,“ řekl v sobotu novinářům primátor Paříže 2024 Tony Estanguet. „Cílem bylo skutečně vyvolat reakci. Chtěli jsme mít co nejsilnější poselství.’

Thomas Jolly, umělecký ředitel ceremoniálu, také obhajoval svou práci. „Chtěli jsme mluvit o rozmanitosti. Rozmanitost znamená být spolu. Chtěli jsme zahrnout všechny,“ řekl.

Mezinárodní olympijský výbor zareagoval na kritiku tím, že ze svého kanálu YouTube odstranil hlavní roli ceremoniálu. Rovněž podala sankce za porušení autorských práv vůči tvůrcům, kteří použili jakékoli záběry z události online.

Pokec24

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 1 měsícem

Bez účasti stovek špíčkových sportovců z Ruské federace a Běloruska je to stejně jen americká politická šaškárna.Na světovém klání mají být nejlepší sportovci a ne ti ideologicky schválení.A ten šílenej ceremoniál to jakoby potvrdil.Bojkotuji tento hnus.

spartak
spartak
před 1 měsícem

Samozřejmě je současný sport jenom kšeft ,proto se nedívám a ušetřím si zklamání.

shoty
shoty
před 1 měsícem

Moloch(tá hlava býka) a jazdci apokalypsy majú symbolizovať rozmanitosť?
Zhnitá západná civilizácia radšej už nech nič neorganizuje.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Jedná se o olympiádu demokratů a bojovníků za lidská práva. Fiala se v Paříži cítí jako ryba ve vodě.

cablik
cablik
před 1 měsícem

No jo kdyby mě to někdo říkal když jsem byl mladý co se bude dít tak bych tomu nevěřil Amerika jde do kopru a s ní i transatlantické impérium. My Češi na západ nepatříme ani náhodou.

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Do pr-ele take nepatříme a jsme tam.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Proc si proto vybrali nabozensky symbol? To jako nemeli jine moznosti?Myslim,ze jich je miliony…Takze bud je blbej a nebo chtel jedno nabozenstvi urazit

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com
oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Komu, přitroublým feministkám?

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Zrovna Česko má náboženskou vládu: Fiala je hluboce věřícím katolíkem, víra mu dala smysl života a zachránila ho před sebevraždou. Pekarová je hluboce věřící katolička, teoložka poučující i kardinála Duku. Jurečka je předsedou katolické strany s znalcem Bible. Bartoš je husita. Rakušan je vášnivý křesťan. Čechům tedy náboženské symboly nevadí, naopak.