Plní znění dopisu Viktora Orbána kolektivně západním evropským papalášům po návštěvě Kyjeva, Moskvy, Pekingu a Trumpa

Viktor Orbán si dovolil neslýchané – sotva Maďarsko převzalo předsednictví v Evropské uHnii, vyrazil na dlouhou zahraniční cestu

Viktor Orbán si dovolil neslýchané – sotva Maďarsko převzalo předsednictví v Evropské uHnii, vyrazil na dlouhou zahraniční cestu, která zahrnovala návštěvu Kyjeva, to se smí a dokonce musí! Ale následně si troufl zajet do Moskvy k Putinovi, což se zásadně NESMÍ, odtud do Pekingu za prezidentem Si, což je také těžký hřích, ale zatím ne smrtelný jako cesta do Ruska, aby celý ten rajz zakončil u Donalda Trumpa, což se sice smí, ale vlastně spíše už také nesmí.

Dovolil si na všech čtyřech adresát s těmi, které navštívil, mluvit o modalitách potřebných pro mírové řešení nesmyslné ukrajinské války. Taková drzost! Bezpohlavní a nanicovatí europapaláši kolektivního Západu se na něj vrhli jak na masového vraha malých dětí! co si to dovolil a že zneužil maďarského předsednictví a vytvořil prý dojem, že jedná za uHnii a jejím jménem! A za to je třeba ho veřejně popravit a znectít, co se do něj a Maďrska vejde!

Nic na tom nezměnilo, že přesně tohle Orbán už PŘED cestou veřejně znegoval. A ani to, že o své cestě, ještě než s e měl vrátit domů, napsal všem evropským , bezpohlavně sterilním papalášům informační dopis.

Že ten dopis opravdu napsal naše skvělá informační media konstatovala. Ale dala si zatraceně dobrý pozor, abychom pokud možno nevěděli , co v něm stojí. Pro nás dříve narozené nic nového! Chartu 77 jsme také měli odsuzovat, aniž by nás s ní bolšán seznámil. Fiala, Leyenová a další to nastavili stejně.

Proč o tom píši? Protože jeden z čtenářů Kosy mne upozornil na oficiální webovou stránku maďarského premiera, kde ten Orbánův dopis je k dispozici v plném znění. Když jsem jej briskně přelouskl, došlo mi, že s tímhle musím seznámit i vás!

Tady je

Report of Prime Minister Viktor Orbán to Charles Michel, President of the European Council

podle překladače

Zpráva premiéra Viktora Orbána Charlesi Michelovi, předsedovi Evropské rady

Vážený pane prezidente,

Níže naleznete souhrnné hodnocení mých nedávných diskusí s vůdci Ukrajiny, Ruska, Číny, Turecka a prezidenta Donalda J. Trumpa a také několik návrhů ke zvážení.

  1. Je obecným postřehem, že intenzita tohoto vojenského konfliktu bude v blízké budoucnosti radikálně eskalovat.
  2. Osobně jsem byl svědkem toho, že válčící strany jsou odhodlány zapojit se ještě více do konfliktu a žádná z nich by nechtěla vyvíjet iniciativy směrem k příměří nebo mírovým jednáním. Dá se tedy předpokládat, že se napětí nesníží a strany nezačnou hledat východisko z konfliktu bez výrazného vnějšího zapojení.
  3. Existují tři globální hráči, kteří jsou schopni ovlivňovat vývoj: Evropská unie, Spojené státy americké a Čína. Musíme také vzít v úvahu jako důležitého regionálního hráče Turecko jako jediného úspěšného prostředníka mezi Ukrajinou a Ruskem od vypuknutí nepřátelství v roce 2022.
  4. Čína bude pokračovat ve své politice formulované rovněž v mezinárodních dokumentech vyzývajících k příměří a mírovým rozhovorům. Čína však bude hrát aktivnější roli pouze tehdy, bude-li téměř jistá šance na úspěch jejího angažmá. Dle jejich hodnocení tomu tak v tuto chvíli není.
  5. Pokud jde o Spojené státy, na Summitu NATO a během jednání s prezidentem Trumpem jsem došel k názoru, že USA jsou v tuto chvíli silně zaujaty prezidentskou kampaní. Úřadující prezident vynakládá nesmírné úsilí, aby zůstal v závodě. Je zřejmé, že není schopen modifikovat současnou americkou proválečnou politiku, a proto nelze očekávat, že začne nějakou novou politiku. Jak jsme byli v minulých letech mnohokrát svědky, v těchto situacích bude byrokracie bez politického vedení i nadále sledovat předchozí cestu.
  6. Během jednání s prezidentem Trumpem jsem došel k závěru, že zahraniční politika bude hrát v jeho kampani, které dominují vnitropolitické otázky, jen malou roli. Proto od něj do voleb nemůžeme očekávat žádnou mírovou iniciativu. S jistotou však mohu prohlásit, že krátce po svém volebním vítězství nebude čekat na svou inauguraci, ale bude připraven okamžitě jednat jako mírový zprostředkovatel. Má na to podrobné a dobře podložené plány.
  7. Jsem více než přesvědčen, že při pravděpodobném vítězství prezidenta Trumpa se poměr finanční zátěže mezi USA a EU výrazně změní v neprospěch EU, pokud jde o finanční podporu Ukrajiny.
  8. Naše evropská strategie ve jménu transatlantické jednoty kopírovala proválečnou politiku USA. Dosud jsme neměli suverénní a nezávislou evropskou strategii ani politický akční plán. Navrhuji diskutovat o tom, zda je pokračování této politiky racionální i do budoucna. V současné situaci můžeme najít příležitost jak se silným morálním a racionálním základem začít novou kapitolu naší politiky. V této nové kapitole bychom se mohli snažit snížit napětí a/nebo vytvořit podmínky pro dočasné příměří a/nebo zahájit mírová jednání.
  9. Navrhuji zahájit diskusi o následujících návrzích:
  10. iniciativa začít vést s Čínou politické rozhovory na vysoké úrovni o způsobech příští mírové konference;
  11. při zachování současných politických kontaktů na vysoké úrovni s Ukrajinou, je nutné znovuotevření přímých linií diplomatické komunikace s Ruskem a obnovení těchto přímých kontaktů v naší politické komunikaci;
  12. zahájení koordinované politické ofenzivy vůči globálnímu Jihu, jehož respekt jsme ztratili ohledně našeho postoje k válce na Ukrajině, což má za následek globální izolaci transatlantického společenství.
  13. Doufám, že mé zprávy a návrhy se mohou ukázat jako užitečný příspěvek k možným návrhům a iniciativám, které předložíte vedoucím představitelům EU při vhodné příležitosti a ve vhodném formátu.

S úctou,
Viktor ORBAN
Budapešť, 12. července 2024

***

Tak tohle napsal zloduch, zrádce a rozbíječ kolektivně západní jednoty – Viktor Orbán europapalášovi č. 1- Charlesi Michelovi. A v kopii poslal všem ostatním…

Nějak nejsem s to pochopit , co je na to špatně. Kde se dopustil nějaké chyby nebo dokonce zrady! Nejsme schopen připadnout na nic jiného , než že si dovolil hovořit a jednat o míru!!

Ale nikoliv podle zcela nesmyslných tzv. Zelenského podmínek, které nejsou ničím jiným, než požadavkem ruské naprosté kapitulace.

Jenže uplynulo od toho dopisu ani ne 14 dnů a …. Orbán je stále vláčen tím nejhnusnějším kolektivně západním bahnem, leč Bruseli, Leyenová, Micheli, Fialo, atd. div se – a držící se u moci v Kyjevě za každou cenu náhle změnil rétoriku! Už neplatí, že s Putlerem nebude jednat vůbec a nikdy, byť si to sám zákonem zakázal! Ani to, že předpokladem k jednání je kapitulace Ruska, jeho stažení na hranice r. 1991, obrovské reparace Ukrajině a postavení vedoucích ruských představitelů před mezinárodní válečný soud!!! O něčem takovém už z Kyjeva nezní ani slůvko. Ba co více – tamní Zelenského mezinárodní pošťák Kuleba odjel do Pekingu na návštěvu. Nevídanou co do dílky trvání – čtyřdenní! Proč asi? No protože už je všechno jinak! zatímco Orbán je zloduch, ba zlosyn a zrádce, tak Kuleba nikoliv. Ačkoliv se nechal slyšet, že Kyjev velmi pečlivě zkoumá brazilsko čínský mírový plán!!! Který se tomu od Zelenského nepodobá v ničem! navrhuje zastavení bojů na frontové linii a v podstatě uznání dobytých Ruskem za jeho suverénní území. Také chce zrušení sankcí a požaduje respektování bezpečnostních zájmů Ruska!!!

Nejednou všechno tohle, co je o světelné roky za hranicí Orbánových představ a diskusí pro Kyjev jaksi relevantní!!!

Chápete někdo ty nafrněné a arogantní evropsky kolektivní západní papaláše a jejich ostrakizaci Viktora Orbána? Veřejně doznávám, že já nikoliv!!! tane se teď Kuleba v uHnii personou non grata? Nebo pro něj platí, že co je dovoleno Jovovi, rozuměj Kulebovi, není dovoleno volovi, rozuměj Orbánovi, ačkoliv je to nejvyšší představitel suverénní eurouHnijní země?

Ten Orbánův dopis prostě v archivu Kosy nesmí scházet!!!

*

Petr Vlk, Kosa Zostra

 

 

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Amerika dobře spočítala obchod zbraněmi. EU nebude mít na konkurenci ve zbraních proti Americe, odsoudila se sama pouze k nákupu amerických předražených zbraní. EU je prostě bude muset nakupovat v Americe a na svoji výrobu postupně zapomenout. A o to se jedná – nepřetržitý zisk vojenskoprůmyslovému komplexu USA i po skončení války. Proč asi chce Amerika zvšovat… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem

Nikdo z EU nechce pochopit, že v západní časti a na Krymu, proběhla referenda o připojení se k Rusku, která duma akceptovala, tudíž je už uznávají jako Ruská území, ze kterého žádnou cenu už Rusko neustoupí. Úmyslně nechávaly, pro existenci důležitou oblast Oděsy. Teď už ne a jde o Charkov a Oděsu. Myslím, že už je rozhodnuto.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Orbana si vazim aniz by si to musel vynucovat. Meli by se od nej ucit, jak se to dela

cablik
cablik
před 1 měsícem

Pan Orbán je nejlepší politik v Evropě a je i nejstatečnější jen ať si hážou náckové špínu jejich čas se krátí. Zas nastane doba kdy se bude používat diplomacie.