Petr Markvart: Dvě poznámky vlastně už k včerejšímu dni

K Francii – až vám budou zase tlouct do hlavy, jak ta francouzská “krajní pravice” zase projela volby, vzpomeňte si, že před dvěma lety měla Marine Le Pen v Národním shromáždění 89 křesel a po dnešku jich bude mít 143.

Petr Markvart
Petr Markvart

To je celkových 25% poslanců a jejich nárůst o 60%. Pouze za cenu svinské sabotáže proti Rassemblent National, přenechal Macron volební vítězství levičákům Jean-Luc Melenchona. Tak se dnes volí. Nikoliv PRO něco, ale PROTI někomu.

Maruško díky, dobrá práce!
 
K Maďarsku – Viktor Orbán strčil za týden svého předsednictví Radě EU všechny ty žvanily do kapsy od vesty. Už stihl probrat mírové řešení války na Ukrajině v Kyjevě, Moskvě i Karabachu a právě teď s ním míří do Pekingu. Ukazuje našim blbečkům, že s malou zemí lze dělat skutečnou globální politiku a ne lízat podrážky páníčků, jak to předvádí jedna naše vláda po druhé.

Je suis Viktor!

Zítra už budou oba tito politici v jediné, třetí nejsilnější europarlamentní frakci “Patriots for Europe” s plus mínus 80 mandáty a jejich hlas bude rozhodně slyšet.

Abychom si to maďarské předsednictví srovnali s tím českým, tak v průběhu Summitu EU plus v Praze v říjnu 2022, jsme nebyli schopni prosadit ani takovou prkotinu, jako to, aby se náš host, katarský emír, mohl zúčastnit slavnostní večeře, které se však směli účastnit prezidenti Turecka, Ukrajiny, Azerbajdžánu a Arménie. Uršula vysvětlila našim sokolíkům, že si přece nebudeme jako hostitelská a navíc Radě EU předsedající země dělat, co bychom chtěli. Katarský emír nato předčasně odcestoval ze země, která prokázala, že nemá vlastní vůli ani koule něco vyřídit nebo prosadit.

*

Petr Markvart, zdroj: fbPrvní Zprávy

3.4 10 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Orbán právě předvedl, jakým je to odchovancem H. Kohla (stejně jako Merkelová) – psala jsem o tom s vypovídajícími obrázky zde https://www.novarepublika.cz/2024/07/kdyz-se-tlaci-na-pilu#comments a něco taky zde https://www.novarepublika.cz/2024/07/sos-cekaji-velke-udalosti-napeti-mezi-pekingem-a-dilli-se-stava-vyzvou-pro-akceschopnost-regionalnich-bezpecnostnich-formatu-a-spolupraci#comment-50747 Tato část článku: “ Viktor Orbán strčil za týden svého předsednictví Radě EU všechny ty žvanily do kapsy od vesty. Už stihl probrat mírové řešení války na… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Autor tleská Orbánově globální politice,nějak ale nebere v potaz,že Putin bojuje právě i proti Globalistům! Proto ví, že Orbán je loutkou Globalistů, což Orbán krásně předvedl (potvrdil) nejen cestou z Kyjeva a Moskvy hned do Číny, ale především prohlášením, že to Čína je současnou klíčovou silou světa https://news.ru/europe/orban-putin-otkazalsya-ot-peremiriya-na-ukraine/ no, blik! Putin samozřejmě věděl, vo… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A nějak si nikdo nevšímá, proč zrovna v této době Orbán uskutečnil cestu Kyjev-Kreml-Peking. Za sebe doplním z “vyšší perspektivy” (tedy pouze a jen mým pohledem, tzn., že nikomu nevnucuji). Británie: Už 22, května (zajímavé datum) R.Sunak oznámil, že britské volby se uskuteční předčasně, tzn. 4. července (také zajímavé datum – výročí vzniku USA), byť… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Aktuální zpráva o tom, jak je všechno relativní – tedy i to tleskání ŠOS a BRICsu: “Indický premiér Modi požádal Putina, aby uvolnil indické členy ruské armády, kteří byli Speciální operací na Ukrajině uvedeni v omyl”:
https://www.forbes.ru/society/516525-modi-poprosil-putina-uvolit-indijskih-ucastnikov-specoperacii-iz-rossijskoj-armii

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ještě k Ukrajině – od začátku toho aktuálního “ruského” bombardování na Ukrajině mám názor, že velmi souvisí právě s tou evropskou “chromou kachnou” – v Británii návrat Farage, kritika tažení proti Rusku, ve Francii vítěz Jean-Luc Mélenchon, rovněž označovaný za proruského, v EU tzv. “proruská” frakce Patriotů, zvítězí-li Trump, bude to další tzv. “proruský” člověk, k tomu “proruský” Orbán… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Mne nic do hlavy nenatlucou.. Duskedne si vybiram komu a cemu verim…Navic nesoudim podle reci,ale podle cinu…A ciny tech ” nejdemokratictejsich ze vsech demokratickych” se mi vetsinou prici…

cablik
cablik
před 1 měsícem

No jo paní Le Pen posílila ale furt je to pro Francii málo. Pan Orbán udělal skvělou diplomatickou misi. Patrioti by měli pozvat každého kdo už toho má dost.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Jak, jako neprosadí? Sice nevím jestli má Blyštivý Péťa koule, ale zatím doma prosadil vše co mu nařídili.