Panika v Evropě kvůli novému viceprezidentovi

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump představil svého viceprezidenta – senátora J. D. Vance. Podle všeho je to především politik, který se nezdráhá používat ostré výroky. Jeho jméno dělá vrásky mnohým evropským elitám.

J. D.Vance (rodným jménem James Donald Bowman), republikánský senátor USA ve státě Ohio, je znám tím, že pro ostrá slova nechodí daleko. Nějaký čas ostře vystupoval i proti republikánskému kandidátovi na prezidenta Donaldu Trumpovi, ale v roce 2022 obrátil a zařadil se mezi jeho spojence. Vance má také jasno, pokud jde o Ukrajinu.

„Každý ví, každý s mozkem v hlavě ví, že to vždycky skončí vyjednáváním,“ prohlásil v rozhovoru pro CNN.

Vance dále zdůraznil, že Američané už poslali Ukrajincům desítky miliard dolarů, ale neřekli, čeho má být za tyto obří peníze dosaženo. A to je problém. Proto je podle něj na místě oddělit finanční pomoc pro Ukrajinu od finanční pomoci pro Izrael, o což se také republikáni pokusili, ale demokraté v Senátu tuto snahu zarazili.

Podle Vance je třeba si připomenout, že Ukrajina je zničená země.
„Průměrný věk vojáka v ukrajinské armádě je nyní 43 let. To je fakt. Jsou starší než já. Mně je 39. Dostáváme se do bodu, v němž budeme platit ukrajinským důchodcům obnovu celé země,“ pokračoval v rozhovoru pro CNN.

Bezpečnostní analytik Tyler Weaver k tomu poznamenal, že válku na Ukrajině mohli Američané ukončit asi tak před dvěma lety. Dnes už je podle jeho názoru pozdě.

„Bohužel, Spojené státy nyní nejsou schopny ukončit válku na Ukrajině. Zlomili jsme si všechny páky. Válka skončí za jakýchkoli podmínek, které nadiktuje Putin,“ prohlásil dále Vance.

Publicista Petr Hampl poznamenal, že ani Donald Trump, pokud se stane prezidentem nebude mít dost sil, aby zatočil se všemi úřednickými strukturami, které budou často stát proti němu při obhajobě modelu liberální demokracie. Jednu věc by však podle Hampla Trump prokázat mohl.

„Trumpovy akcie jdou rychle nahoru, i když jeho výhra není zdaleka jistá, je na místě otázka, co by znamenala. Setkáme se s názory, že se liberální demokracie brzy zhroutí podobně jako socialismus v roce 1989. Setkáme se s názory, že skryté mocenské struktury stejně Trumpovi nedovolí nic měnit. A se spoustou stanovisek mezi tím. Pokusme se o realistický pohled,“ napsal Hampl na svém facebooku.

„Samozřejmě existují různé mocenské bloky a zájmové skupiny a ani prezident není dost silný na přímý střet. Nicméně jak nedávno napsal Curtis Yarvin, mezi různými skupinami Deep State často probíhají spory a prezident může být tím, kdo mezi nimi rozhoduje. Trumpovo prezidenství by téměř jistě znamenalo, že převáží ta část americké elity, která chce zastavit podporu fašistického režimu na Ukrajině, najít rozumnou dohodu s Ruskem a soustředit se na hlavního nepřítele – Čínu. Což je pro malé evropské státy skvělé,“ doplnil Hampl.

prvnizpravy

3.8 5 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 měsícem

Podle toho jak se celý čas od 2SV projevuje emerická politika, prezident je konečný mluvčí vlastníků emeriky. Pokud to bude příliš finančně náročné, bez rychlé návratnosti, odejdou jak z Vietnamu nebo Afganistánu. Odskáče to EU a nejvíc její vlezdozádelisti.