Pamět neslouží každému stejně

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Sobotní článek získal velkou pozornost facebookových cenzorů (na Nové Republice vyšel ZDE). Poprvé ve více jak jedenáctileté historii našich stránek se nepodařilo ho nasdílet či aspoň uveřejnit na této sociální síti. Okamžitě po přidání byl smazán s vysvětlením, které je směšné, navíc se to dělo pokaždé, když se kdokoliv z našich čtenářů pokusil o to samé. Jedná se tak o nejcenzurovanější článek za dobu působení inadhledu, což je vzhledem k jeho charakteru a obsahu doslova alarmující. Oni chtějí válku za každou cenu.

Přitom se nejednalo o nic jiného, než o setkání maďarského premiéra Orbána a ruského prezidenta Putina, přičemž úvodní fotografie byla zdokumentováním podání si rukou těchto dvou politiků doplněná další, na níž byl přeškrtnutý ukrajinský voják klečící u hrobů svých spolubojovníků. Šlo tak o grafické zvýraznění snahy ukončit válku, o což stojí každý normální člověk. O pár hodin dříve byl Orbán u Zelenského a zjevně se snaží z pozice předsedajícího v Evropské unii zahájit mírový proces. O tom hovořil i článek, ovšem jak se zdá, západním cenzorům jakákoliv zmínka o míru vadí. Dle všeho umírající Ukrajinci a v menší míře Rusové Západu vyhovují.

Dnes se však chceme zabývat dalším tématem. Tím je míra zapomnění čišící z našich celebrit i normálních lidí. Prezident Petr Pavel má zajímavou minulost. Byl vším, čím mohl být. Tedy uvědomělým pionýrem, svazákem, komunistou (pionýrem a svazákem byl skoro každý, bylo to víceméně povinné, a že se autor článku tomuto vyhnul, je světlá výjimka. I když beru zpět v SSM mne lanařili a jeden den jsem zapochyboval o úspěšnosti vzdoru, abych v něm však nadále pokračovat a svazákem se přesto nestal). Petr Pavel se stal hrdým obráncem socialistické vlasti z pozice profesionálního vojáka. Pravděpodobně měl i složku u STB, tu měl však v té době kdekdo. Po tzv. Sametové revoluci však velmi rychle zapomněl na své dosavadní politické vzdělání a směřování. Se stejným nadšením, se kterým dosud sloužil své socialistické vlasti vedené komunisty, začal plnit úkoly zadané Západem. Vcelku mrštně se překabátil a stoupal v žebříčku hodností i pozic v organizaci NATO a dotáhnul to nejužšího vedení. Po splnění mise, respektive ještě v poslední fázi její existence, začal být připravován na boj o funkci prezidenta České republiky.

Za osobou Petra Pavla musíme vnímat tým, který ho na Hrad dosadil. V jeho čele je bývalý diplomat Kolář sloužící momentálně Západu. Samotný Pavel prošel dlouholetou liberální výchovou, nicméně na komunistickou éru má být zapomenuto. Přitom právě schopnost měnit barvu by u prezidenta neměla být chápána jako dobrá vlastnost. Média dělají vše proto, aby se na ni zapomnělo. Vytváří mu auru lidového prezidenta, který rád chodí mezi lid. Navštěvuje sportovní akce, dokonce z pohledu všeobecného zájmu menšího významu, například rugby. Jezdí na motorce a všeobecně je evidentní, že mu hořící benzín nesmrdí. To by bylo příjemné, kdyby však neměl tu minulost, kterou má, a kolem něho se nepohybovali lidé typu Koláře st.

Přestože říkáme, že vývoj provází veškeré dění kolem nás, takže Rusko už zdaleka není Sovětský svaz, Evropská unie nemá nic společného s bývalým EHS, Kateřina Konečná není zdaleka tou komunistkou, kterou by možná byla v době Štrougala, média i lidé mají většinou jiný metr. Jistě, i Petr Pavel prošel vývojem a na svou stranickou komunistickou příslušnost v chodbách sídla NATO zapomněl. Dalo by se to chápat, kdyby nyní ovšem se stejným nadšením nestál přesně na opačném břehu. Místo, aby využil historické příslušnosti k bývalým východním ideálům a stávající pozice v západních strukturách k snaze uklidnit vzájemné vášně a hovořil o potřebě jednání o mírovém řešení konfliktu na Ukrajině, je jedním z organizátorů zbrojení Ukrajiny.

Svým chozením mezi lidi už je proslulým. Ti všichni, kteří považují jeho cestu životem plnou změn názorů za správnou, zároveň neuznávají, že i jinde vývoj způsobuje posun. Jestliže Vladimír Putin zažil neméně dlouhou dobu  doprovázenou různými událostmi, je stále brán jako stará struktura (jen s mnohem vyšším IQ než náš prezident) a je za každou cenu kritizován, Petru Pavlovi, kdyby mohli, nasadí svatozář. Bohužel to platí i pro lidi, u kterých bychom to za běžných událostí nečekali. Týká se to i bývalých disidentů, zásadních odpůrců komunistického režimu, rebelů. Všichni tito při setkání s prezidentem majícím kladný vztah ke komunistické éře zapomínají, s kým mají tu ,,čest“. Ptáme se tedy, zdali i oni tenkrát hráli svůj odpor k režimu, nebo jsou li všichni skutečně prodejní.

Charakterní člověk se brání útisku, nesvobodě či teroru bez ohledu na to, kdo je způsobuje. Jestliže nás utlačovali Germáni, nacisté, poté komunisté, později nás ovládnul Západ a jen hlupák nevnímá dopad této reality, stavíme se i nyní proti šílenství jdoucím z Bruselu. Říkáme, že se svět zbláznil, ovšem to je jen dojem z toho, co se prvoplánovaně děje.

Důsledkem hamižnosti elit, touhy po moci a nadřazenosti je i covid, Green Deal, manipulace s počasím, plánují Great Reset. Chtějí nás zvyšováním daní připravit majetek, likvidací svobod, schopnosti přepravovat se donutit k poslušnosti. Všudepřítomnou kontrolou zajičťují plnění svých cílů. Jejich prodlouženou rukou jsou tzv. liberálové vládnoucí Západu. Petr Pavel je momentálně liberál. A všichni ti, kteří si s ním tak radostně podávají ruku, vnímají pouze část jeho osobnosti. Ten zbytek ignorují. Krátká paměť je prostě smutná.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

3.9 15 hlasy
Hodnocení článku
27 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

“Důsledkem hamižnosti elit, touhy po moci a nadřazenosti je i covid, Green Deal, manipulace s počasím, plánují Great Reset.”  Všechno se to svádí na EU a USA, přitom finálním hráčem je od 2015 Čína=udržitelný růst a = ta Čína, pod jejíž vliv nás vede Orbán. Hlavními vůdci Green Dealu jsou dvě globální organizace: “panda” fond WWF… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Tyto nejvlivnější spolky planety vynesly do čela světa Čínu (covidem v Číně odzkoušený sociální systém kreditů + pálení papírových peněz jako příprava na bezhotovostní platební styk), do čela světa vynesly i Írán (islám ala Třetí džihád viz jaderná dohoda s Íránem “5+1” + ve stejném roce 2015 přistěhovalecká politika v Evropě). Tyto vlivné spolky… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Great reset” – za mě návrat k Eufratu a Tygridu=Mezopotámie=Irák a Írán=Babylon (viz budova EU) a viz vlajka Íránu a viz fotbal
comment image
https://aeronet.news/utoky-v-parizi-dalsi-krok-gp-ke-zmene-svetoveho-hriste-a-ke-treti-svetove-valce/

Putin to ví, proto ten ruský koncert v Sýrii
https://aeronet.news/bitva-u-kadese-po-trech-tisiciletich-aneb-rusky-koncert-v-syrii-a-finale-kdo-s-koho/

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“Ruský koncert v Sýrii” – video už je v odkazovaném článku nedostupné, tak odkaz na video ještě jinak a není ani nutné poslouchat řeč Putina či poslouchat koncert, stačí se podívat na kulisy, v jakých se ruský koncert v historickém městě Sýrie, v Palmýře, odehrál https://www.youtube.com/watch?v=JVH0XzBY6Bs&t=24s Přeloženo: koncert byl jistě důležitý, v prvé řadě ale šlo o ruský vzkaz… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Vaše fundované postřehy nabízejí také odpověď, či alespoň důvodné podezření, kdo a proč nechal letadlo s Alexandrovci objektivně zbytečně přistát na cestě do Sýrie v Soči a co se jim potom bezprostředně po odletu ze Soči přihodilo. Myslím, že to je také symbolické. P.S. Jakoby mimo téma: Jistě si všichni pamatujete na Havlovy “inaugurační” kalhoty, končící… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem

Výborný článek. Já těm parazitečkům říkám cinkači. Jenom idioti z nich nemohly vědět, co to sem táhnou za zločince světového kalibru.

Prodost
Prodost
před 1 měsícem

Bez ohledu na to, že je mi z pohledu odporný, protože hloupost z něj přímo vyzařuje, je to nejhorší myslitelná osoba ve funkci prezidenta, protože kompromitující složky na tuto osobu mají služby obou znesvářených stran. Jak V, tak Z. Je patrně nejvydíratelnější figurkou, která kdy v této funkci byla. Z jeho navržení a dosazení do… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 měsícem

Již za vlády komunistů se připravovala velká skupina odhodlaných na mstu. Překrucovat pravdu a kydat hnůj to jde všem ,ale po 30ti letech života z.e socialistických úspěchů se ukazuje vývrtka do bahna .Přeji všem aby si užili následující roky.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

FB nemam uz od uprchlicke krize..Nebudu rozvijet ” podnikani” jehoz ucelem je hlidat a manipulovat..

cablik
cablik
před 1 měsícem

BRITŠTÍ ZEMĚDĚLCI DOSTÁVAJÍ DOTACE ZA TO, ŽE NA SVÝCH POLÍCH ZASEJÍ PLEVEL
https://pravyprostor.net/britsti-zemedelci-dostavaji-dotace-za-to-ze-na-svych-polich-zaseji-plevel/

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

To delaji dlouho..Videla jsem videa nastvanych Italu,kteri zahrabavali treba jablka ze svych ovocnych sadu..I kdyz za to dostavali dotace,cinilo je to nestastnymi,protoze ty pole a sady vlastnili generace a takove chovani povazovali za znevazovani prace sve a svych predku
To je likvidace bezpecnostni struktury Evropy,protoze potravinova sobestacnost je jednim z nejdulezitejsich prvku

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ano chtěj do nás cpát geneticky upravené potraviny a červy to ať si žerou sami. Poláci už to odmítli tak budu mít furt kde nakupovat kvalitní potraviny.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Oni hlavne chteji,aby veskerou moc ( a finance ) vlastnili oni…My mame byt v podstate otroci…Tak proste a lacine to je

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Vy si ale dovedete idealizovat budoucnost…!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Anonym

Njn..Ono staci si precist nejaka starsi vyjadreni ( primo jeho ) treba Sorose..Tihle lide to maji v hlave nejake precvakle..Tim,ze se stali nejbohatsimi si mysli,ze jsou vlastne ” krali zvirat”..Maji alespon ve vlastnich hlavach moralni pravo vsechno “slabsi” ” sezrat”…A ta ” obcanska spokecnost” je proste ” zpivani ptackovi”..To vetsinou kazdy zjisti… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

lapen

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Anonym

Četl jsem článek že stávající Polská vláda zelený blábol odmítla jsou zemědělská země.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Obrácení Ferdyše Pištory, tedy “našeho” Petra Pavla Pávka (dále jen PPP, (starší nezaměňovat s Prodejnami pletařského průmyslu Písek)) má přeci jenom jednu výhodu. Pokud nebudou při volbách stačit korespondenční hlasy “našich milých krajanů” a Blyštivý Péťa se svojí tlupou bude chtít prosadit zákon o snížení věku voličů na šestnáct let, myslím že jim to… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

To je jen přetvářka a faleš a rádoby disidenti by si měli uvědomit že bojovali proti špatnému nepříteli. Paní Konečná je demokratická levice a řádný Gottwald který to komunistům polepil. Žádná válka nebude není možná jen poskoci USA dělají haury.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ja neodsuzuji ani ty predchozi…Mne nic neudelali..Republiku k nesamostatnosti a zadluzeni neprivedli…Nemam tedy jediny logicky duvod je odsuzovat.. A cizi duvody neprebiram, protoze lide maji sklony k prehaneni a casto maji dost sobecke duvody

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Já jsem v socialismu žil a nikdo mě nebude o tom lhát to nemyslím vás. Ale tahle zrůdnost co je teď je stokrát horší.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Ja prave take ( alespon 20 let) a  co mne otravilo, je to prehaneni..System,ktery musi az takovym zpusobem hanit ten predchozi,aby si pripadal lepsi,lepsi byt uz z tohoto duvodu nemuze

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Gottwald to komunistům polepil ? Kterým ? Těm, kteří po jeho smrti úporně pracovali na zničení naší republiky, jejího hospodářství a vlastnických poměrů u nás ?

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Co to povídáte člověče když byl socialismus zrazen tak jme byly soběstační a bez dluhů. Ostatně to je vše zaznamenáno v Československém filmovém týdeníku. Kdo zničil republiku poskoci korporátního fašismu a všichni co se hlásí ke kapitalismu.

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

A kdo řek tento projev v Parlamentu bezmála před 100 lety, ten to dobře viděl. A platí to i dnes:
https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/prvni-projev-klementa-gottwalda-na-pude-parlamentu-21-12-1929/

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Děkuji za odkaz článek jsem si přečetl.

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Výborný článek děkuji autorovi.Jarda