Padne dneska facka na eurosále? Kéž by….

Dnešek bude opravdu velkým dnem. Respektive – možná. Nebo velkým pohřbem. Dnes se bude v podstatě rozhodovat o tom, zdali EU je už doopravdy jen Evropskou uHnií nebo zda má Evropa ještě šanci na svou renezanci.

Dnešek bude opravdu velkým dnem. Respektive – možná. Nebo velkým pohřbem. Dnes se bude v podstatě rozhodovat o tom, zdali EU je už doopravdy jen Evropskou uHnií nebo zda má Evropa ještě šanci na svou renezanci nebo alespon na prodloužení svého statusu jako kontinentu a ekonomicko politické zóny, co má nějaký smysl a význam a nikoliv jen sdružením dogmatických fanatiků ze šílevších tu do nesmyslu zvaného Green deal, tu do jaderné války s Ruskem a to za každou cenu, tu zase obětující všechny svoje fundamentální hodnoty na kterých se její civilizace budovaly poslední 4 000 let a to jen kvůli tomu, aby se nechala zaplavit tu tsunami nelegálních migrantů, kteří jí svou nekompatibilitou kultury, civilizačních a životních hodnot zcela jistě zničí, tu naprosto zpovykaným tlačením menšin s různými úchylkami, ale které většinová společnost dávno nijak nesankcionuje. A to vše je zabaleno do středověce inkvizičního názoru, že jakýkoliv nesouhlas s právě platným jediným správným názorem je bohapusté rouhání, jenž je třeba vypálit u samého kořene.

Takhle si stojí dnešní den v novém Evropském parlamentu! Dnes se opravdu bude lámat chleba a osud EU. Ráno totiž před europoslance předstoupí dosavadní šéfka Evropské komise -Ursula von der Leyenová a bude se před shromážděnými europoslanci ucházet o svůj druhý mandát.

Výsledek prý budeme znát kolem 15,00 hod. našeho času. Normálně bych si počkal na něj počkal a psal až podle něj. Leč existuje silná možnost, že v té době už budu připojen na kapačky a ty do mne napumpují další dávky jedu. V takovém případě rozhodně mi nebude umožněno cokoliv psát. Navíc o počítači si mohu nechat jen zdát…

A psát na tohle téma až do nedělní Kosy a to ještě jen možná??? To postrádá smysl.

Takže pár slov k Leyenové a jejímu znovuzvolení už nyní s předstihem.

Má-li mít Evropa šanci, pak je nezbytné, aby dostala ona i síly, co za ní stojí, pořádnou facku. A europalament jí druhé funkční období upřel. Opět se šikují staří známí, ti co Evropu dovedli k současnému ekonomickému, společenskému a morálnímu úpadku. Tedy evropští Lidovci, evropští socialisté, evropští liberálové. Tak jako vždycky v posledních dvou dekádách. Mocenský kartel těch provařených, o kterých platí bezezbytku, že pokud budou spolu chyceni, budou i spolu pověšeni!

A přesně o tohle jde! Spolu je chytit a následně pověsit. Nezvolením Leyenové. Téhle opakovaně prokazatelně neschopné dámičky, která v podstatě nejprve rozhasila německý zdravotní systém, následně Bundeswehr, aby vše dokonala na celoevropské úrovni.

Jakkoliv ty tři už předem domluvené party držitelů bruselských klíčů disponuji dohromady cca 400 hlasy a ke zvolení smrťácké Uršulky stačí 361 správných lístků, nic nevypadá tak hladce, jak se na první pohled jeví. Volba je tajná. A spousta těch, co do zmíněného klanu nominálně patří se v té dámičce z různých důvodů prostě nevidí. Ostatně – minule prošla o pouhých 9 hlasů… Z více než 700…. A je jasné, že i tentokrát to leckdo bude chtít spočítat jí osobně, Němcům nebo třeba vedení své frakce, protože…. Těch “protože” se může objevit nepředstavitelné množství. Zákulisní informace tvrdí, že Leyenovou odmítne podpořit až 13% poslanců ze zmíněného trojbloku.

Za sebe říkám – kéž by jich bylo daleko více… Kéž by… Evropa , vedle míru na Ukrajině nepotřebuje nic tak naléhavě, jako kompletní revizi EU. Co do personálního obsazení a směřování. Schody se, jak známo, metou od shora. A tím prvním a zásadním je právě smrťácká Uršulka. Pokud projde, byt jen o jediný hlas, může klidně centrála EU v Bruseli nechat vytesat na hlavní vchod i všechny další totéž, co Dante přečetl na bráně pekel – člověče zanech vší naděje! Pak je jasné, kam se tenhle kontinent doslova a do písmene pořítí příštích 5 let. A nejspíše už nevratně.

Jak velkou máme šanci? Ano – my. A to píši jako PŘIZNIVEC EU. Ale té původní, nikoli té naprosto zdivočelé, vůči níž představoval bývalý sovětský blog v podstatě mateřskou školku. Nemáme k EU žádnou rozumnou variantu. Jsme odsouzeni s ní žít nebo s ní zemřít. To druhé bude v nějakém časovém horizontu následovat za zvolením té neschopné, ale o to sebevědomější gynekoložky. Čas od času ve mně hlodá neodbytný dojem, že si tahle panička plete Evropu s nějakou svou kdysi bývalou pacientkou a jejími potížemi….

Ale zpět k základní otázce – jakou máme šanci? Obávám se, že nevelkou. Troufnu si odhadnout, že Leyenovou většina europoslanců nemusí. Opravdu nemusí. Zdiskreditovala se za posledních 5 let víc než dost. Asi nejviditelněji v kauze Pfizer. Když ze svého rozhodnutí /sic!/ podepsal s tímhle farmagigantem covidvakcinový deal asi za 20 miliard eur. Aby se nakonec ukázalo, že EU a členským zemím vznikla škoda v řádech miliard eur. Příslušné euroorgány proti ní sice zahájily vyšetřování ovšem smrťácká Uršula odmítla zpřístupnit svojí elektronickou komunikaci se šéfem Pfizeru a nikdo a nic jí nedonutil změnit svoje rozhodnutí. Skandál nad skandály! V českém právním řádu, stejně jako v trestních řádech všech členských zemí uHnie existuje paragraf o poškozování ekonomických zájmů EU. S velmi mastnými sazbami. Na úrovni masové vraždy. A přes to na Leyenové nikdo nic ohledně Pfizeru vynutit nedokázal a stejně získala od evropských lidovců nominaci.

Nejen to, Viktor Orbán je vláčen bahnem. Protože si dovolil zajet do Kyjeva, Moskvy, Pekingu a za Trumpem, aby zkusil sondovat možnost a předpoklady mírového řešení ukrajinské války. Cesta do Kyjeva mu předhazována není. Tam jet patří k dobrému bontonu europapalášů. Výlet za Trumpem, se mu, zejména po posledních událostech nikdo neodváží vytknout, jakkoliv by mnozí rádi.

Ale jet do Moskvy a Pekingu? Co si to drzoun drzá dovoluje?! A Leyenová byla první co se do něj trefovala. Zapomněla a ti, co stáli a stojí za ní, jak sama překročila unijní kompetence a vyrazila například do Tuniska na jednání, kde tamnímu režimu přislíbila stovky milionů eur, když… ačkoliv unijní předpisy striktně říkají, že její kompetence jsou na eurouHnijním domácím hřišti a že zahraničí je výsostnou doménou evropského ministra zahraničí, v tomto případě Borrella? A tak bych mohl pokračovat. Je toho dost, co má na vestě a co by jí leckdo rád spočítal.

Jenže… jenže v Bruseli se mohutně kupčí, slibuje a jistě velmi obchoduje. Ohledně její podpory. A leckde se zavede tvrdá disciplina a manifestační jednota!

Protože je potřeba smrtku Uršulu zvolit za každou cenu! Doslova za každou! Evropská uHnie by se v opačném případě otřásla doslova v základech! A šanci by dostala UNIE.

Její prohra by se rovnala prohře všech kolektivně evropských papalášů. S výjimkou Orbána, Fica možná Melloniové. Všichni ostatní europupíci stojí za ní. Byť někteří, jako třeba Macron, při tom skřípou zuby. Ale je to JEJICH kandidátka, přes to všechno a s ní by propadli i oni! Oni se takhle domluvili a nějací nezodpovědní europoslanečci jim to zbourají?

Vedle toho by šlo o nad slunce jasnější potvrzení faktu, že tihle ty eurovolby fakticky PROHRALI a že tudíž jejich éra -éra pseudoproblémů, falešných problémů a naprosté neschopnosti řešit ty opravdové a dávno nazrále – končí!

A tomu je potřeba zabránit za každou cenu!!! Stůj co stůj!!! Takže mi z toho vychází velmi neveselý závěr – smrtka Uršula to nakonec nějak dá, a klidně i větším počtem hlasů než minule, přesto, že frakce těch, co spolu mluví a spolu budou jednou oběšeni disponuje méně hlasy než minule.

Protože si uvědomují, že kdyby dnes odpoledne padla na eurosále ta facka Leyenové, je to facka jim osobně. Nejen pro smrtku Uršulu.

Macron je otřesený, Scholz také, španělský premier si nestojí nijak pevně, Tusk vládne hluboce rozdělenému Polsku na pokraji občanské války. Melloniová potřebuje z EU jen kasičku, jinak je velmi vlažná. Belgie je trvale na pokraji rozpadu, v Holandsku mají Wilderse, atd. atd.

A nyní by přišla totální krize. Velká. Pád Leyenové by znamenal konec s ní předjednaných dohod o složení budoucí eurokomise. A také konec výměnných kšeftů a vyjednaných konexí za souhlas. A kde najít personu, na níž by bylo lze se nějak sjednotit? A šlo by při tom ignorovat Patrioty , tak jako to udělali předevčírem při volbě místopředsedů EU? Kdy je ti vždycky a jedině správní doslova odignorovali? Jak by také ne? Když je potřeba za kšefty kvůli Leyenové platí funkcemi a prebendami. Takže tam se jistě zobchodovalo ve prospěch smrtky Uršulky všechno, co se odepřelo právě Patriotům…

Tohle by Evropskou uHnii uvrhlo do totálního zmatku. Všichni by viděli, že staré pořádky končí a chiméra se hroutí. Jejich pořádky a jejich chiméra! A jak by to asi tihle opravovali? Jistě, nakonec by to nějak dali, ale už v sakra jiné konstelaci! Já to vím, vy to víte, ale především – ONI také. A vedle toho i triviální pravdu, že nejsnazší je pro ně zvolit znovu smrtku! Jestli ted a tady tohle nedokáží, jak asi tak zmáknou nějaký ten reparát s jejím náhradníkem?

Takže – nejspíše to jí dají. A Smrtka bude úřadovat dalších 5 let. Její kosa se nezastaví ani na chvilku. Se všemi důsledky, které to bude mít. A že budou katastrofické.

Ve svých odhadech se zpravidla nepletu. A rovnou říkám, netuším, kdy jsme si přál více, abych dnes večer musel přiznat naprostý omyl!!! Rád si nasypu popel na hlavu. Ale nejdříve v neděli. Rád bych, aby Evropa dostala šanci vyměnit uHnii za Unii.

Petr Vlk, Kosa Zostra

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na politické, kulturní a společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápají a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.2 10 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Padla. Ještě teď mám červenou hubu.

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem

Na volbu Lejna se můžeme dívat ze dvou stran. Když ji zvolí, bude to katastrofa pro celou Evropu., ale na druhé straně to může uspíšit rozpad toho bruselského absurdistánu. Takže zvolit, nebo nezvolit, toť otázka.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Po prohranem soudu o transparetnosti by ji volit nemeli…Pokud tedy jeste chteji ” organizovat” druhe

cablik
cablik
před 1 měsícem

Nemusím lejno a EU též ne uvidíme jak to dopadne mám toho všeho také dost a u nás se jede furt stejně. Bylo by třeba aby se všechny vlastenecké frakce spojili a hlavně dnes dobře hlasovali.