P. C. Roberts: Naděje zrazena: francouzské volby

Viděl jsem naději v myšlence, že evropské národy, unavené dlouhou nadvládou Washingtonu nad jejich politikou, se začínají osvobozovat. Bohužel to nebylo nic jiného než sen.

Zajímalo by mě, jestli je Putin z výsledku francouzských voleb zklamán stejně jako já. První kolo voleb poskytlo velký náskok francouzské nacionalistické straně Marine Le Penové. Doufal jsem, že to takto proběhne i v kole druhém. Viděl jsem naději v myšlence, že evropské národy, unavené dlouhou nadvládou Washingtonu nad jejich politikou, se začínají osvobozovat.

Bohužel to nebylo nic jiného než sen. Co se tak dramaticky změnilo mezi prvním a druhým kolem hlasování, že francouští nacionalisté v konečném výsledku propadli z prvního místa na místo třetí? Byly volby ukradené jako poslední dvě národní volby v USA?

Nebo bylo první kolo jen hlasováním protestním a tudíž nikoliv indikátorem návratu k francouzskému nacionalismu, který Francie naposledy zažila během 10 letého prezidentování Charlese De Gaulla?

Le Penova nacionalistická strana dnes slouží jako jakési odkladiště, na které voliči umisťují své protesty proti stranám vládnoucím. A třebaže jsou proměnou Francie v Babylonskou věž pobouřeni, byli již předtím Američany a EU úspěšně indokrinováni v tom smyslu, aby nacionalisms považovali za nacismus. Volí tedy francouzský nacionalismus pouze jako protest, nikoli jako řešení pokračujícího postupného mizení francouzského národa.

Anebo byl neuspokojivý výsledek druhého kola voleb důsledkem toho, že se Macronova establishmentová strana spojila s francouzskou levicí, aby zabránila vítězství francouzského etnika? Strana Le Penové je médií označována za„krajní pravici“. V celé Evropě a Spojeném království nastala ta zvláštní situace, že každá strana, která reprezentuje etnický základ země – Britové, Francouzi, Němci, Italové, Nizozemci atd., je označena za „krajní pravici“.

Po celá desetiletí propagandisté ​​ztotožňovali etnické nacionalisty s nacisty. Evropané jsou do tohoto způsobu myšlení indoktrinováni a nikdo tedy nechce „volit jako nacista“. Nu a v důsledku toho etnické národnosti, které tvoří evropské země, nejsou ochotny volit stranu, která je zastupuje.

Francouzské volby přinesly tedy změnu jen v tom, že francouzská levice vytlačila Macronovu stranu establishmentu jako stranu s největším počtem hlasů. Vládnoucí koalici vytvoří tedy Macronova establishmentová strana s francouzskou levicí. Sám Macron v ohrožení není. Co se změní, budou ministři. Nu a francouzská levice je k imigrantským vetřelcům stejně vstřícná jako strana Macronova

Snad mě francouzští čtenáři budou informovat, kde stojí francouzská levice ve válce s Ruskem. Mám podezření, že peníze a pozice, které Washington rozdá prodejným francouzským levičákům, budou stačit k rozdrcení jakýchkoli revolučních záměrů. Být povýšen do důvěry Washingtonu je cenné. Francouzská levice bude utišena sníženým ekonomickým útokem na francouzskou dělnickou třídu. Jak napsal Giuseppe di Lampedusa ve svém klasickém románu Leopard, „věci se musí změnit, aby mohly zůstat stejné“.

Jedna otázka zůstává i tak nezodpovězena. Nyní, když byly naděje na obnovení evropského nacionalismu indoktrinovanými francouzskými voliči poraženy, byly tím poraženy i Putinovy ​​naděje na rozumnější Evropu? Kolik dalších takových zmarněných nadějí musí Putin ještě zažít, než mu nezbude jiná možnost, než jednat v zájmu obrany Ruska?

Jakou podobu bude mít tato obrana?

Jde o otázky, které kupodivu nejsou součástí amerických prezidentských voleb. Washington, údajně velmoc, ale myslím, že křehká, rozhoduje o válce bez pochopení jeích pravděpodobných důsledků.

Když srovnám dnešní americké vedení ve vládě, v korporacích, médiích a univerzitách s vedením před lety, vidím bezduchost. Bezduchost je ovšem v rozporu s tím, že jsme velmocí.

Blog P. C. Robertse, překlad: Lubomír Man (Pokec24)

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010. Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci: DAR.

*

1.8 5 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Na Francii zas tolik nezáleží. I kdyby Le Pen něco vyhrála, tak ve Francii je prezidentský systém, Macron by stejně dál válčil. Le Pen by nemohla poslat vojska proti Zelenskemu. Le Pen je považovaná za genocidní fašistku, její otec popíral plynové komory, budou jim to pořád připomínat. Takže většina Francouzů bude… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Primak
Primak
před 1 měsícem

Nečekaně a tajně byl pozván Putin na NATO potlach ve Washingtonu D.C. Nikdo to o tom nic nevěděl, jen starý dobrý Joe: https://shorturl.at/xE0cn

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

jj 😉