Orbán a spor o válce na Ukrajině

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

V úterním pořadu ČT24 “Události a komentáře” jsem debatoval s europoslancem Ondřejem Krutílkem (ODS) o návštěvě Viktora Orbána v Kyjevě. Moderovala Tereza Řezníčková. Budu čtenářům NR vděčný, když se na půlhodinový pořad podívají a napíší své komentáře.

Téma končí ve 29 minutě. Video ZDE.

3.7 12 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
explorer
explorer
před 3 měsíci

Pane doktore, patřím jednoznačně do této naší názorové bubliny, přesto si dovolím kritiku. Víte, že nejste rétorik typu “vše strhávající, nezastavitelná lavina”. Víte, že Vám umí motivovaná redaktorka (což je nutné předpokládat) i s ní domluvený diskuzní oponent skočit kdykoli do řeči a Vy si to ze slušnosti zkousnete. V pohodě, to stěží změníte,… Číst vice »

explorer
explorer
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  explorer

…pokr. Věty typu “všichni víme, že na Ukrajině Ukrajincům téměř nic nepatří” jsou sice pravdivé a ví to i oponent, ale bez rukolapných údajů má možnost je zpochybnit “odkud to máte?!”, “to není pravda”, “to je hoax” … apod. To přece lze očekávat! O co více v diskuzi taháte v přesilovce za kratší konec, o to… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem explorer
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 měsíci

Ukrajinská zemědělská půda: 17 milionů hektarů půdy (zemědělské území větší, než má Itálie), vlastní společnosti Cargill, Dupont a Monsanto, asi 5% zemědělské půdy vlastní Čína. Kdysi jsem o tom měla moc dobrý odkaz, ale už ho nedohledám, tak aspoň něco málo:
https://en.interaffairs.ru/article/who-really-benefits-from-the-creation-of-a-land-market-in-ukraine-cargill-dupont-and-monsanto/
comment image
28% ukrajinského území
https://a24.press/news/operation/2022-08-17/zachem-ukraina-prodala-amerikanskim-kompaniyam-17-mln-gektarov-zemli-102554
-pokr-

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Něco i od Financial Times už z roku 2013 – plány o GMO https://www.ft.com/content/7c7e114f-ff9d-3779-8022-b3487e1ea2cd A něco zde https://necenzurovanapravda.cz/2022/08/monsanto-vanguard-a-blackrock-skupuji-ukrajinu/ ….. Na Orbána mám jiný názor – ale politika je umění možného. Jinak přetrpět společnost dvou takových hlupáků jako moderátorka a nějaký ten Krutílek – to já bych nedala. …. A ještě mi nedá nedodat, že mi… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Babiš – rok 2018, kdy byl proti Orbánovi ala “Nestojím o dvourychlostní Evropu” = nechci pro východní Evropu čínskou rozvojovou banku, kterou chce Orbán https://www.youtube.com/watch?v=kvv8iGf8ups více: https://aeronet.news/cim-se-provinil-a-babis-zopakuje-osud-r-fica-odmitam-dvourychlostni-evropu-videa/ A rok 2024 a Babiš jede s Orbánem na pročínské (a proíránské) vlně… Aneb jak říkají Globalisté: “Když to nejde tak, tak to půjde jinak, my si počkáme”.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem Pozorovatelka
jirkat
jirkat
před 3 měsíci

Pan Krutílek má za to, že eskalace války na Ukrajině zajistí bezpečnost ČR. Pan David tam možná měl být nikoli v roli politika, ale v roli lékaře-psychiatra. Tohle přece nemůže nikdo normální tvrdit (bez ohledu na politické přesvědčení).