Německo na tento den

Jsem naprosto pohlcen Ukrajinou, tamní nesmyslnou válkou a dalším z toho rezultujícím věcem. Přidejme si nyní navíc ještě americké prezidentské volby a získáte představu, proč vlk ignoruje a to trvale své dříve dominantní teritorium -Německo a tamní politické pohyby.

Je to špatně a špatně! Ano, Ukrajina může skončit III.světovou, kdy přestane existovat planeta, americké volby klidně vygenerují ještě větší průšvih než představovala každá z amerických administrativ počínajíc Billem Clintonem! A že to byli a jsou nějací zoufalci!!!

Nicméně , jestli nenastane ta III.ww pak pro Českou i Slovenskou republiku je naprostým kategorickým imperativem Německo. Respektive – to kdo a jak tam vládne! A za rok, stejně jako u nás jsou tam parlamentní volby. Proto, když jsme náhodou zabrousil na německý internet jsem nemohl přehlédnout nejnovější průzkum volebních preferenců u našich sousedů. A je to věru zajímavý pohled.

Takže se na grafy /jak jinak u vlka/ pojďme podívat!

Nejprve si dáme klasiku – volební preference a to v dlouhém horizontu, nejen s okamžitými hodnotami:

Na první pohled by se dalo říci -nic nového pod sluncem. Ale jen na první pohled.

Ano, CDU/CSU naprosto suverénně vévodí politickému peletonu! Jejich preference jsou skoro dvojnásobné oproti druhému v pořadí -AfD.

Jenže už AfD je ke komentování. Ještě na přelomu roku držela skoro 25 a drtila zbytek politického spektra. Nyní je na 17-ti. A náskok před zdecimovanou SPD není nijak velký. Proč došlo k takovému posunu? Co se u AfD a jejím vnímání u německých voličů změnilo?

Snadná odpověď. Nepamatuji, že by nějaká politická formace v Německu nebo západní Evropě byla vystavena takovým štvavým a nepřátelským útokům jako právě AfD… Opravdu nepamatuji. Navíc proti ní, s úředním pověřením začala operovat , i za použítí zpravodajských prostředků a techniky německá kontrarozvědka!!! Proč? Protože je to strana nácků, xenofobů a antisemitů? Nepochybně se tam také najdou viz duryňský fýrer Bjorn Hocke. Ale to ani zdaleka není ten pravý důvod. Německý islámský a krajně levicový antisemitismus – viz Antifa, je daleko větší hrozbou než nějaký Hocke. AfD je nepohodlná a až nesnesitelná pro zbytek politického spektra, protože nastavila zrcadlo jejich soustavným lžím! Ať už jde o tzv. Willkommenskultur a šafnutí, či šílenství Green dealu, ohavnost LGBT+ vnucovaných velkoexhibic, změn pohlaví a tak podobně! V tomhle jedou všechny tzv. demokratické strany úplně stejně!!! A ony a jejich papaláši to vědí! Proto je AfD třeba zničit a nejlépe vyhladit.

Vím, že vy tohle všechno víte. Ale jen takhle se dá vysvětlit ten razantní pokles voličské přízně. Eurovolby představovaly pro ty jedině a vždycky správné v Německu obrovský strašák. Že by je právě AfD mohla převálcovat. Což se jí také, s výjimkou Merzových černých podařilo. Ale ta antikampaň proti AfD zanechala svoje stopy. A dokonce si dovolím spekulaci, že řada Němců ze zpovídaného elektorátu radši mlžila, než by přiznala podporu AfD, protože nechce mít potíže. Ale je to jen spekulace. Nadcházející zemské volby nám poví víc.

To není všechno, co se k AfD a poklesu její akceptace u německých voličů váže. Soudím, že v tomto ohledu nemalou roli sehrál i statečný pluk… eh on teď už generál – Koudelka a jeho hoši z BIS. Onou kašpárkovskou aférou ohledně zcela neviditelného ruského webu v Česku s názvem Voice of Europe. Který měl uplácet západní politiky v zájmu Ruska. Tady byl jediným známým a hlavním podezřelým německý europoslanec na AfD českého původu -Petr Bystroň. Jméno ovšem následně statečný pl.. jenerál Kodelka ovšem následně relativizoval – oni prý nikoho nejmenovali. Jenže blátem se už hodilo a to dopadlo. Prostě Koudelkovi už nestačili domácí zpravodajské hry typu Hamáčkův odlet do Moskvy nebo Vrbětice, on se ujal, zřejmě po širší domluvě celoevropské hry s cílem minimalizovat nacionální síly a zejména německou AfD. A je nutno podotknout, že úspěšně. Takže jestliže za těchto okolností je AfD pořád druhá, je to její obrovský úspěch. A jak už napsáno, počkejme si na podzimní kolo německých zemských voleb!

Co dál?

Scholz a jeho SPD připomínají ze všeho nejvíc pacouše v posledním tažení! Na život už to dávno není a na smrt je ještě příliš brzo. Ale že německá soc dem směřuje do nicoty, tak o tom žádná.

Hned za nimi, skoro se stejným výsledkem se řadí roztříštění voliči! Z neparlamentních stran -cca 10%. Jako u nás…. Jsem zvědav, jestli téhle nezanedbatelné síle někdo nabídne politické východisko.

A přicházíme k tomu, co mne, ještě vedle jedné věci /o té u dalšího grafu / upoutalo natolik, že klepu tenhle příspěvek – vidíte

TU ZELENOU LINII?????

Ano, to popisuje volební trendy německých Zelených!!! Momentálně pěkných 11%….!!!!!

Ačkoliv to není tak dávno, co atakovali 30% prvenství CDU/CSU!!! Dnes ubohých 11%.

Nijak se netajím tím že, pokládám právě německé Zelené za tu vůbec nejhorší sedlinu celé evropské politiky!!! Oni nastolili tu těžkou zelenou demagogii, co tu máme! Doslova a do písmene zelený fašismus a zcela rigidní filosofii zelených Khmérů! Dostali ji nejprve na německou politickou scénu a později, díky Merkelové a dalším německým politikům na celoevropskou úroveň. Jako nedotknutelný svatý grál! Že je nesmyslný a odporuje přírodním a fyzikálním zákonům? No a co? Nějakej fyzikální nebo přírodní zákon, pche!!!

Už dlouho si myslím, že naprosto nutnou, ale nejspíše nikoliv postačující podmínkou, pro narovnání všech nesmyslů a zrůdností tlačených Evropskou uHnií!!! Teprve, až lidé jako Annalena Šílená Bearbocková nebo Jan Katastrofa Habeck a jejich kumpáni nebudou zahnání do nějakého politického sklepa a nepůjdou ve velké německé politice od válu, dá se počítat s přechodem k normálu a zdravému rozumu!!!

Těch 11% bych neprezentoval zatím ani ještě jako naději!!! Na to jde o příliš velké číslo. Protože to dává těm německým zeleným šílencům naději, že se stanou po příštích volbách tak jak tak , součástí další německé vlády. Opět se Svobodnými, ale místo SPD s CDU/CSU. Pokud ta nedá přednost opakování tzv. velké koalice a pokud budou mít soc dem vůbec dostatek mandátů pro takové řešení.

Nicméně – nechtějme všechno najednou a těšme se i z menšího pokroku!!! Zelení fanatici a a klimatičtí inkvizitoři prostě ztrácejí. To je fat. Zajímalo by mne kde a proč.

Pokud by je opouštěli zpovykaní městští voliči a kdyby k tomu už chápali, kam je Annalena Šílená s Janem Katastrofou dovedli, tak to bych považoval za důvod k napití! Něčeho opravdu hodně dobrého….

A přidám hned další radost – sledujete tu HNĚDOU linku? Nechápu proč hnědou. Proč ne třeba růžovou.. Hnědá, především v Němcích hodně evokuje… Ale budiž, nechme barvu barvou. Tahle linka je krátká. Existuje od února 24. A je u ní popisek BSW – v češtině Svaz Sary Wagenknechtové!!! Sara Wagenknechtová je ikona německé levice. Té opravdové, skutečné a konzervativní. Tak jak si ji představuji já. A k tomu je to nesmírně atraktivní žena… Však také na první dobrou a vlastně s nulovým rozběhem dala Evropský parlament! A nyní drtí tradiční vládní partaj – německé liberální Svobodné!!! A moc jí neschází už ani na tu odpornou politickou sedlinu – Zelené. Držím Saře Wagenknechtové palce. Co mohu nejvíce!!!

Tohle je obecně dobrá zpráva. Ale špatná pro AfD. Nepochybně jim BSW odebralo voliče, možná celkem těch 7%. S nimi by nacionalisté měli těch špičkových 24%… A CDU/CSU by si nemohla vyskakovat… Ale jak řečeno – člověk nemůže mít všechno….

Pojďme ještě další grafice. kterou jsem v tomto podání nikdy dosud nezaregistroval a jež představoval a druhý důvod, aby tenhle sloupek napsal:

Jde o graf ze stejného výzkumu a tentokráte tazatelé zjišťovali u voličů, která politická formace podle nich disponuje největšími politickými kompetencemi. A dobrali se následujícího výsledku:

Vídíte ten modrý pruh? Tak to je opět AfD. Ještě před rokem v podstatě jí německý volič žádnou kompetenci vést stát a řešit jeho problémy nedával. Prostě AfD se nabízela jako typická protestní partaj. Pro těžce zklamané voliče, kteří nechtějí nic víc a jiného, než to těm grázlům, co je opakovaně zklamali – natřít!!!

Jenže před rokem se cosi zásadně, ve vnímání AfD německou veřejností změnilo. Nepopiratelně. V tomto ohledu jasně vedou opět obě unie -20% . Ale druhá nejkompetentnější je už AfD -8%. SPD má jen 7. Zelení Khmérové 6%….

Nevím, co mne těší víc – jestli tenhle graf, kdy nemalá část veřejnosti říká, že AfD je komplexním řešením a nikoliv jen protestem, nebo neoddiskutovatelný úpadek Zelených….

Z tohoto důvodu jsem prostě tenhle text napsat a vydat musel!

*

Petr Vlk, Kosa Zostra

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 měsícem

Válka Ruska není zbytečná.Bojují za svá historická území a to není málo.Ukrajina se konečně ukázala ve správném barevném spektru a to hnědo černém ,proto Rusko nezná bratra. Německo čeká turbulence jak v USA a proto se bude houpat celá země.

Praded
Praded
před 1 měsícem

Přední státy tzv. euroatlantické civilizace parazitovaly staletí na všech které ovládly .Je to v nich jak v koze a nedá se to ničím změnit.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

https://www.hlavnespravy.sk/nemecka-vlada-taji-vysledky-vysetrovania-utokov-na-nord-stream/3581470
Nemecko prave potvrdilo,ze NS byl znicen USA…To,ze napsali,ze vysledky nemohou zverejnit jako potvrzeni uplne staci