My to snad ještě všichni přežijeme…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Dnes začnu trefnou poznámkou, kterou měl před několika dny Martin Konvička. Víte, jak poznáte, že opravdu začíná být zle? Že nás mééédia najednou horem dolem zásobují články o tom, jak se máme dobře. Když se má člověk opravdu dobře, není zapotřebí platit novináře, aby mu to připomínali. Stejně to funguje s klimatem. Letošek je vodnatý i studený a tak je zapotřebí mnoha a mnoha novinových článků, které mluví o tom, jak všichni shoříme. Když si firma vede dobře, nemusí to jásavě prezentovat na každé nástěnce, stačí zaměstnancům vyplatit prémie. Čím víc prezentací o tom, jak je všechno v nejlepším pořádku, tím víc je třeba se poohlédnout po jiné práci.

Fiala si už musí tisknout vlastní noviny… Teď dával na svoje fejsbůky příspěvek, že se domácnosti mají čím dál lépe a na doprovodné fotce byl jakýsi imaginární plátek, který měl navozovat dojem, že si to Fiala někde přečetl a ne že si to vycucal z prstu sám. Všude má informace o tom, že současná inflace jsou dvě procenta, zatímco za Babiše bylo šest. Samozřejmě ani slovo o tom, že předtím ceny vyskočily o padesát procent a už tak zůstaly…

Ale už mu to nevěří ani jeho vlastní příznivci. A tak zkouší osvědčené marketingové postupy a nechápe, že je to vždycky zbraň na jeden výstřel, jejíž účinnost s opakovaným použitím rapidně klesá.

Před několika týdny také skončily nálety libtardů na můj twitterový účet. Předtím se tam exhibovalo, vyhrožovalo, nadávalo, uráželo… a teď najednou šlus. Místo třiceti vulgárních komentářů jsou tam sotva tři. Liberální úderky prostě zalezly a přeorientovaly se na boj proti důchodkyním a petičním stánkům. Zůstalo pár posledních blbců, kteří ani po Bidenově odstoupení nepochopili, že se věci fakt změnily.

V České televizi končí pořad 168 hodin. Nora Fridrichová sice asi zůstane, ale Miliony chlívek jsou značně znepokojeny vývojem a začínají se obávat o osud liberální demokracie. Libtardi si na Kavky svolali demonstraci, udělali si tam pietní místo… na kterém se objevilo celých osm svíček…

Petr Pavel už mluví úplně stejně jako Orbán. Na Ukrajině bude mír jedině, když se k tomu přizve Rusko a Čína. Člověk valí bulvy, protože ještě nedávno náš prezidentčík exhiboval na mírové konferenci ve Švýcarsku, kde mluvil úplně jinak a všichni libtardi udávali jak za Protektorátu, pokud někdo naznačil sympatie směrem k Maďarsku. Mír byl sprosté slovo. Teď je samozřejmě ticho po pěšině, protože to řekl jejich oblíbený disident, kterému to před roke 89 všechno babička vysvětlila. Vlastně už to nechápe jen bakalář Lipavský. Najednou už mír není ustupování Hitlerovi.

Biden odstoupil a od té doby je zmizelej. Sice se objevil v jakémsi videu, ale to rozdělilo diváky na dva tábory. Jedni to jasně považují za deepfake a druzí namítají, že tak mizerné video by žádná umělá ynteligence neudělala. Kamala Harrisová už samozřejmě podle všech průzkumů nad Trumpem jasně vítězí, ale je to tak směšné, že už tomu nevěří ani voliči Demokratů. . Poslední zbytky libtardů teď kvůli své víře musejí odhazovat poslední zbytky sebeúcty a jak jsem zmínil výše, už se za svoji pravdu nehodlají bít ani v jejich baště – na liberálním twitteru. Naopak, i tam je v poslední době nějak moc dezolátů.

Na Ukrajině nedávno připustil vrchní velitel, Syrskyj, že Rusko má trojnásbnou převahu ve všem. V lidech, dronech, dělostřelectvu, letectvu, tancích… Jen ještě povinně dodal, že Rusové samozřejmě mají mnohem vyšší ztráty. Škoda, že se ho nikdo nezeptal, čím Ukrajinci ty obrovské ztráty Rusům způsobují, když mají nedostatek všeho a jak se naopak sami vyhýbají ztrátám, když Rusové mají všechno největší? Třeba ty klouzavé bomby mají Rusové hodně velké.

Rusové do Ukrajinců buší dělostřelectvem, drony, letectvem, tanky, Iskandery, Kinžály… Ale nikdy se netrefí, i když postupují vpřed a Ukrajinci do Rusů nemají čím střílet, ale vždycky se trefí i když ustupují. Tolik logických rozporů se dá udělat v jedné větě… Můj bratr to vysvětluje fenoménem takzvaného propagandistického vojáka. To je voják, který existuje jen na sociálních sítích. A Rusové už těchto propagandistických vojáků ztratili milion. Ukrajinci naopak ztratili ty skutečné vojáky z masa a kostí, ale starají se, aby jich ztratili méně, než Rusové těch propagandistických. Naši pravdomluvní intervjuci jsou blbí i navedení dohromady, tyto dva typy vojáků nerozlišují a tak to pro Ukrajinu vychází pořád příznivě.

Tedy… vycházelo donedávna. Agentura Fitch snížila rating Ukrajiny na poslední stupeň před bankrotem. Ukrajina sice měla dostat zmražená ruská aktiva, ale od doby, co Saúdové pohrozili, že se stáhnou z trhu s evropskými dluhopisy, pokud někdo šáhne Putinovi na prachy, nějak to přestalo vycházet, Dmytro Kuleba přestal být arogantní a honem letěl do Číny, aby tam jednal o míru. Bohužel, dojel tam až po Orbánovi…

Ukrajina sice zastavila ropu do Maďarska a na Slovensko, ale prý k nám ropa teče dál. Stal se zázrak! Vysvětlete mi prosím někdo, jak se to dělá, aby v jedné trubce netekla ropa od Lukoilu, ale ropa od jiné ruské firmy tam zároveň tekla? Mohl bych mít další prokleté otázky… jak je třeba možné, že ropa od jiné ruské firmy teče ropovodem, ale Slováci si ji nevezmou pro Slovnaft? Naše – vaše EU dosáhla stejného stavu jako s elektřinou. Ta pro mnohé Markétky Pekarové vzniká v zásuvce. Teď už i ropa vzniká v ropovodu.

Mimochodem… závětrný Síkela bude prý dělat eurokomisaře. Má k tomu tu nejlepší kvalifikaci. Nic nedodávám… jen si myslím, že Danuši a Hýkelu dohromady, to EU nemůže přežít. Obzvlášť když jim Filip Turek bude neustále zvyšovat uhlíkovou stopu.

Ode mě z Vidlákova to naozaj vyzerá tako, že začínají poslední křeče a zanedlouho se budou všechny claimy kolíkovat znovu. Vzhledem k tomu, že Kuleba letěl do té Číny, skoro bych řekl, že mu na tu Třetí světovou nakonec nekývli, takže i Zalužný musel promluvit o tom, jak se musíme všichni nazbrojit. Bohužel, ani on, takový velký a slavný generál ani nepípl o tom, že bychom to nové zbrojení měli začít zrušením Zeleného úderu, takže z toho nakonec nebude nic. Na nákladních kolech totiž daleko nedojedeme. Obzvlášť když ta kola budou stát tolik co auto.

Nekecám, teď jsem si udělal obrázek, co to stojí a skutečně použitelné solidní nákladní kolo stojí 250 tisíc korun. Fakt. Za tu cenu mohu mít zánovní japonskou multikáru, která pojede stejně rychle jako to kolo, vydrží dvacet let bez jediné opravy a ještě si k ní mohu koupit tři kubíky nafty i s nádrží. Abych byl spravedlivý, existují i levnější nákladní kola, ale rozumně použitelné je od šedesáti tisíc výš. Přitom je to pár ocelových trubek…

Hele, jestli se teď nestane něco hrozného na olympiádě v Paříži, tak už to zřejmě přežijeme. Oni tam sice začali žhářskými útoky na nádražích ještě než to začalo, ale to vypadá jako místní folklór. Jestli takhle budou pokračovat dál, nebude poznat, jestli někdo chce chalífát nebo porazit Rusko.

Jaderná válka tak snad nebude.

Sice pak začne hospodářská krize, proti které budou třicátá léta hadr, protože takhle to dopadá, když se světová rezervní měna stává nedůvěryhodnou, k tomu se nám po Evropě budou motat různí ukrajinští kondotiéři bez práce, ale s dobrou výzbrojí, dohled impéria ochabne, což povzbudí nejen nás, dezoláty, ale i různé jiné místní mocipány… Zkrátka a dobře, měli bychom se hodně dobře organizovat, protože to bude zapotřebí.

Takže si držme palce, aby francouzští žandarmové tentokrát měli štěstí a žádné olympijské bum bum nebylo. Ještě můžeme vyváznout.

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

4.5 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
32 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Putinovi-musela-rupnout-zilka-LGBT-aktiviste-zahajili-OH-v-Parizi-759071
Nekteri lide jsou sebestredne potrhli…Proc by z toho mela komukoliv ” praskat zilka”? Myslim,ze si maximalne poklepe na hlavu…udelat z olympiady podivny kabaret je spis znakem upadku..Priste mohou prijit rovnou s pery v zadku..

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jeste mne tam zaujal ” nazor”..Pry potrebujete sebevedomi k tomu delat co je momentalne modni…Oni nejsou zadni prukopnici,proboha…

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Bylo to nekonečně dlouhé, chaotické a oplzlé, přesto jsem vydržela sledovat ten včerejší pařížský ceremoniál, protože jde o akci, kde symbolika vždy řekne více, než tisíce slov (své první postřehy jsem popsala zde https://www.novarepublika.cz/2024/07/rusko-nema-na-olympiade-co-delat-tvrdi-bartosek-kdyz-ne-rusko-tak-ani-usa-a-izrael-namita-david#comments ). Přesto (nebo asi právě proto) jsem si nakonec ještě znova pustila dokument, který včera vysílala čt2 –… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Dále mě zaujalo to opětovné potvrzení, že šlo o vyhlazovací válku proti Slovanům, doplněné dobovými záběry, jak Hitler propagandistický ruské zajatce ukazoval jako podlidi (hrozné záběry!), co je ale opětovně velmi aktuální – předváděl je jako židobolševiky (potvrzení mého názoru, že Ukrajina a Izrael jsou spojené nádoby a mého varování, že novodobý antisemitismus… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Žvaníš nesmysly – dnes se pořad pumpuje do lidí to že Rusové jsou podlidi a stejně tak jsme do této skupiny zařazeni i MY.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

???
V čem se můj názor s Vašim neshoduje?

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

To že U krajina a I zrael jsou spojité nádoby je jisté. To že chtějí vyhladit Slovany je také jasné a souvisí to s vyhnáním Chazarů oblasti Černého a Kaspického moře. Psal o tom Vít Klíma 12.05.2019 v článku: Obnovení židovského státu v Evropě. Jaký je rozdíl mezi Hebrejci a Židy? V Judaizmu se rozlišuje víc jak deset uskupení?

cablik
cablik
před 1 měsícem

VLÁDA POTICHU SCHVALUJE ZELENÝ TEROR PO ČESKU. ZDRAŽÍ ÚPLNĚ VŠECHNO
https://pravyprostor.net/vlada-potichu-schvaluje-zeleny-teror-po-cesku-zdrazi-uplne-vsechno/

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Souhlas – ale ne potichu –

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Jen bych bezvýznamně doplnil, když začíná být zle, začíná se psát, jak se máme dobře. A nebo jak jsme se měli za komunistů špatně a následuje připomenutí nedostatku banánů…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ja nevim,jestli nekdo povazuje ” nedostatek” bananu dulezitejsi nez nedostatek bytu..Treba nekteri,kdyz slupnou banan, mohou zit i pod mostem😉

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jinak banany byly,ale jen sezone ( v zime)..Netusim,odkud jsme je vozili..Co dnes ale uz tusim,ze to musel byt nekdo s kym jsme meli pratelske vztahy,protoze jinak na nas platily sankce ( To je neco,co jsem drive nevedela.Komuniste to nejak nerozvadeli)

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

První jídla našich dětí, když se skončilo s kojením, byly banány rozmačkané s piškotem – konec 60.let. Nepamatuji si, že bychom někdy na ně stály fronty. Ostatně, když byly na něco fronty, tak jsme se jim vyhýbali.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Víte, že já ani ne? Občas ve čtvrtek od rána jsem si musel vystát frontu u knihkupectví, kdy vycházely knižní novinky. Stále lepší fronta na banány, než třeba na úřadu práce…

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Však se našim uteklým spisovatelům po těch čtvrtcích stýskalo a ve snu se jim o tom zdálo, jak přiznal Škutina na besedě s emigranty (no moc jich tam v neděli dopoledne nepřišlo – a že na chaty se tam nejezdilo). Ty knihy dříve doma nedostatkové nebo zakázané už je v zahraničí tak nelákaly – a navíc vydat za… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

No banány jsme reexportovali – protože jsme vyváželi do těchto států a ty nám platili banány.

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nedostatek banánů byl, jako ostatně další věci, vyvolán fámou o účinné banánové dietě k zhubnutí a podporován prodejci, kteří za určitý bakšiš nedostatkové zboží prodávaly bokem. To neustálé kecání o tom co bylo, tak do roku 68 byl v usa legální apartheid. Jinak nevím který rok se od 45 někde na světě nevedla válka.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

No jsme banánová republika. Vlastně nejsme republika, ale kolonie.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Každý blbec si dnes může do komunistů a jejich vlády kopnout . To je nejen povoleno, ale je to dnes IN

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Zrovna vcera jsem ” resila”..Podle svetovych ” rosnicek” melo byt letos poradne horko..No my topili do konce dubna ( i kdyz zrovna v dubnu byva ” irske leto” a na nejake vetsi teplo porad cekam…nevzdavam to😁

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Divím se, že si někdo neumí nastavit klávesnici (kdekoliv ve světě koupenou) na češtinu, to jde i u smart-phonů. Už před 100 lety naše Underwoody to uměly. Ale ono to jde jistě snadněji bez háčků čárků, 10 mačkátek se ušetří. Jenomže to pak není čeština – spíše lenost – při vší úctě –… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Já to vnímám tak, že né každý je schopen dělat všechno, to by jsdme byly samý vědec. Jak říkával můj děda, absolvent vojenské akademie za posledního cara: Vzdělaný, naznamená moudrý.

danny
danny
před 1 měsícem

Jestli by Rusové měli provést opravdu tvrdý a rozsáhlý úder na frontě, tak právě nyní. Biden už fakticky prezidentem není a Trump ještě není. Ale na 98 % bude. A s ním i nový přístup k (nejen) ukrajinské otázce. Věrchuška v Bruseli a její poskoci jsou zjevně dezorientováni a nevědí, co mají dělat. Bílý dům ještě oficiálně nezměnil taktiku, tak… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

No kdo věří tomu, že trumpeta bude lepší – je vůl

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Já nevěřím, že Trump bude lepší. Hájí a bude hájit zájmy stejné sorty jako Biden, a ti před ním – amerických zbrojařů a bankéřů. Jen jiné skupiny. Takto fungovaly (a fungují) mafiánské rodiny jak je skvěle popsáno M. Puzzem. A to včetně střílení šéfů. Jedna famiglia nahradila (nezřídka i vyhladila) jinou, ale podstata systému zůstala stejná.… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

To se perou o kost, kterou jím někdo hodil.

Praded
Praded
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

No četl jste tady článek o návštěvě z Vatikánu u Zelenského?

cablik
cablik
před 1 měsícem

Jo šílenci naprosto odtržení od reality padají na hubu válka je prohraná volby vyhraje Trump i když tvrdí opak. A bude se muset s normálním světem jednat.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Myslite,ze se nam normalni svet jeste nekdy vrati? Skoro se bojim,ze ne

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Já si myslím že jo realita je neúprosná a jestli si pro ně zbídačení lidé dojdou tak dostanou svoje.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Cáblíku – děkuj za zprávy z fronty a jinak jdi……

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Běž se spláchnou troubo.