Lež předsedy Evropské rady Michela o Orbánovi

Předseda Evropské rady Charles Michel prohlásil v britském listu The Financial Times k mírové iniciativě maďarského premiéra Viktora Orbána: „Bylo politickou chybou jet do Moskvy. Za posledních 10 let jsem neviděl tak ostrou reakci 26 dalších zemí na kroky jednoho státu…., takovou žlutou kartu.“.

Zdeněk Koudelka
Zdeněk Koudelka

Evropská unie má kromě Maďarska 26 dalších států. Tedy pokud by Michel nelhal, musely by cestu odsoudit všechny ostatní státy. Je však veřejně známé, že Orbánovu cestu podpořil za Slovensko jeho premiér Robert Fico v přítomnosti prezidenta Petera Pellegriniho na slovenských oslavách svátku svatých Cyrila a Metoděje na Děvíně 5. 7. 2024. Již tato skutečnost dokazuje, že Michel lhal. Jestliže předseda Evropské rady lže o věci, kde lze jednoduše zjistit pravdu, v čem dalším ještě lže? A nepoužívá se v Bruselu lež jako běžný nástroj politiky?

A hádejte, zda na tuto lež (dezinformaci) z Bruselu upozornila Česká televize nebo vládní propagandista Foltýn. Myslím, že uhodnete na poprvé.

4.6 13 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 měsícem

Njn co se divíte oni neustále lžou ve všech směrech a většina Evropanů válku určitě nechce. Proto špiní každého kdo chce mír.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Dnešní ruský článek o Orbánovi, krátká citace: “Maďarsko se v posledních letech nepovažuje za zcela evropskou zemi. Od roku 2000 maďarská politická třída zaznamenala nárůst zájmu o turanismus, který postuluje uralsko-altajský původ Maďarů a jejich příbuznost s Turky a národy Střední Asie. Zpočátku byla tato ideologie spojována s pravicovou stranou «Jobbik», která od roku 2009 pravidelně nominuje… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“Maďarský premiér Viktor Orban způsobuje na Západě rostoucí podráždění svou politikou «anti-Ukrainian» a «pro-Russian». Zaprvé se však maďarský vůdce přímo řídí vůlí svých voličů a zadruhé jeho sympatie nesměřují k Rusům, ale k jiným národům bývalého SSSR. O čem to mluvíme?”Více https://vz.ru/world/2024/7/12/1276940.html — Píšu o tomtéž dlouhodobě, naposledy jsem o tom napsala komentáře zde https://www.novarepublika.cz/2024/07/sos-cekaji-velke-udalosti-napeti-mezi-pekingem-a-dilli-se-stava-vyzvou-pro-akceschopnost-regionalnich-bezpecnostnich-formatu-a-spolupraci a zde… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Do komentářů zde https://www.novarepublika.cz/2024/07/saudi-hrozi-zapadu-kvuli-mozne-kradezi-zmrazenych-ruskych-aktiv#comments jsem dnes vložila společné foto Orbána s Trumpem – pěkná fotečka loutek Globalistů! Putin už před časem řekl, že pro Rusko je přijatelnější Biden, než Trump a velikou logiku to za mě má v tom, že dokud jsou USA v NATO, válka proti Rusku nebude, jakmile ale Trump USA od… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

To se mi nezdá. Maďaři jsou spíše protoindoevropané. Avaři byli tureckým kmenem, Hunové byli jedním z mongolských kmenů. To, že Rusko nesestává pouze ze Slovanů, ale i z mongolských a jiných asijských kmenů, je jedním z důvodů nenávisti Čechů vůči Rusům. Jedná se o otevřený rasismus a to i v diskusích na netu, který nám zatím jaksi uniká. Rozhodně… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Maďaři patří k tzv. ugrofinským národům, v žádném případě to nejsou indoevropané. K ugrofincům patří m.j. také Finsko a Estonsko a jejich původ je v uralských/zauralských a sibiřských národech. Maďaři byli nazýváni “Západními Turky” https://cs.wikipedia.org/wiki/Chazarsk%C3%A1_%C5%99%C3%AD%C5%A1e a i kdybych tohle nebrala v potaz, aktuálně má Maďarsko od 2019 status pozorovatele v Organizaci turkických států, založené Kazachstánem, Turkmenistánem, Ázerbájdžánem a Tureckem. Kazachstán zrušil azbuku, Turkmenistán… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Nenapsal jsem, že jsou indoevropané, ale že byli součástí etnika, z kterého teprve pak vznikli indoevropané. Takže jsou vzdálení příbuzní indoevropanů. Ale to se domnívají jen někteří vědci a to na základě rozboru nám zdánlivě nesrozumitelné maďarštiny. Ale samozřejmě je to jen jedna z teorií. U těch ugrofincům si také všimněte, jak vypadají. Oni… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Nicméně si myslím, že Maďarsko a Slovensko by měli vystoupit z NATO a EU. A pak třeba i pomoci Putinovi a bojovat proti Zelenskemu. Bylo by to hodnověrnější než si brát peníze od Bruselu a přitom nepodporovat bruselské miláčky-kyjevské fašisty.

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Charles Michel svým vzhledem působí jako pacholek, jakmile začne blít již je z něho dementní retard.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

No je fakt tragicke vykazovat jakoukoliv formu samostatnosti…Alespon v hlavach takovych blbu