Larry Johnson: Ukrajina vyhodila do povětří vlastní dětskou nemocnici a britský časopis tvrdí, že počet palestinských obětí je astronomický

Tohle je desítka na stupnici pokrytectví i propagandy. Přesvědčte se sami. Vyhledejte si na internetu následující – „Ukrajina udeřila na Sevastopol“. Pouze zběžné zpravodajství. Žádné oslnivé titulky v NY Times, Financial Times nebo jiných významných novinách. Ignorujte to. Ale tohle? Intenzivní zpravodajství.

Západní propagandistická mašinérie – v předvečer summitu NATO ve Washingtonu – je živá a kope jako thajský kickboxer se zprávami, které berou dech, jako je tato: “Rusko zasáhlo dětskou nemocnici ve smrtícím útoku na Ukrajině“. To je titulek NY Times – pozor, na titulní straně – ale stejnou zprávu jste mohli vidět ve všech hlavních amerických, britských a evropských novinách. Sakra, dokonce i Al-Džazíra se přidala, aby tuto „zprávu“ roztroubila. Zde je verze NY Times. Téměř doslovně ji opakují všechny hlavní západní noviny:

Největší ukrajinská dětská nemocnice byla v pondělí zničena ruskou raketou, což otřáslo hlavním městem Kyjevem a přineslo záběry zkrvavených a zraněných dětí a stovky lidí se sběhly na místo, aby pomohly odklízet pokroucený kov a rozbitý beton a zoufale hledaly přeživší.

Útok na nemocnici byl součástí bombardování, které Moskva podnikla po celé zemi, včetně jednoho z nejsmrtonosnějších útoků na Kyjev od prvních měsíců války. V celé zemi bylo zabito nejméně 38 lidí, z toho 27 v Kyjevě. Více než 100 osob bylo zraněno. Ukrajinské letectvo uvedlo, že během útoku, který začal v dopoledních hodinách, sestřelilo 30 z 38 raket odpálených Ruskem.

„Útok byl masivní, kombinovaný s použitím leteckých, balistických a řízených střel,“ uvedl Serhij Popko, šéf kyjevské vojenské správy. „Střely létaly na hlavní město ve vlnách a z různých směrů.“

V nemocnici zahynul jeden lékař a další dospělý člověk a dalších nejméně deset lidí bylo zraněno, včetně sedmi dětí, uvedli místní představitelé. Nejméně tři děti byly vytaženy z trosek, uvedla ukrajinská agentura pro záchranné služby.

Tohle je desítka na stupnici pokrytectví i propagandy. Přesvědčte se sami. Vyhledejte si na internetu následující – „Ukrajina udeřila na Sevastopol“. Pouze zběžné zpravodajství. Žádné oslnivé titulky v NY Times, Financial Times nebo jiných významných novinách. Ignorujte to. Ale tohle? Intenzivní zpravodajství.

Ten příběh má jen jeden problém – je to BULLSHIT. Dětskou nemocnici zasáhla zbloudilá raketa protivzdušné obrany vypálená Ukrajinou. Ups!

Skutečně výmluvné je, že o ostatních místech zasažených ruskými raketami v Kyjevě se ve zprávách nepsalo vůbec. Víte proč? Protože to byly vojenské cíle a pravděpodobně tam byly oběti ze Západu. Rusko zasadilo tento úder za denního světla v pracovní době, aby způsobilo maximální ztráty těm, kdo se zabývají výrobou nebo opravou zbraní.

Ukrajinské úřady rovněž lhaly o počtu sestřelených ruských raket. Ukrajinské letectvo tvrdilo, že sestřelilo 30 z 38 ruských raket. Podívejte se na následující videa. Můžete na nich vidět nejméně pět úspěšných zásahů ruskými raketami v Kyjevě, včetně několika sekundárních výbuchů, které obvykle souvisejí se skladem zbraní. (Uvidíme, jak dlouho YouTube dovolí, aby první video zůstalo online. Zveřejním ho také na BitChute).

Přesuneme-li se ke genocidě Palestinců ze strany Izraele, britský lékařský časopis The Lancet vydal ohromující zprávu o počtu Palestinců, kteří zemřeli nebo zemřou v důsledku izraelské vražedné kampaně:

Britský lékařský časopis Lancet předpověděl, že v důsledku války v Gaze může být přímo nebo nepřímo zabito až 186 000 Palestinců. (!!!)

„I kdyby konflikt skončil okamžitě, v následujících měsících a letech bude nadále zaznamenáno mnoho nepřímých úmrtí z příčin, jako jsou reprodukční, přenosné a nepřenosné nemoci,“ uvedl časopis.

Počet obětí by podle něj mohl toto číslo překročit „vzhledem k intenzitě tohoto konfliktu, zničené zdravotnické infrastruktuře, vážnému nedostatku potravin, vody a přístřeší, nemožnosti obyvatelstva uprchnout na bezpečná místa a ztrátě financování [agentury OSN pro palestinské uprchlíky] UNRWA, jedné z mála humanitárních organizací, které v pásmu Gazy stále působí“.

Se soudcem Napolitanem diskutujeme o této strašlivé zprávě (v angličtině).

, ZDROJ: SONAR21.COM (Son of the New Americn Revolution), česky kispep.wordpress.com, překlad Deepl

Poznámka Nové Republiky:  Larry Johnson, i když je velmi nekompromisní v kritických postojích vůči nacistickému režimu v Kyjevě i sionistické genocidě civilistů v Palstině, nedošel k poznání, že útok na nemocnici byl úmyslný a že šlo o cílenou provokaci ´pod cizí vlajkou´, kterou banderovský režim v Kyjevě zorganizoval před summitem NATO, aby se veřejné mínění “kolektivního Západu” psychologicky připravilo na válku Aliance proti fuj fuj fuj Putlerovým fuj fuj fuj barbrům. (viz článek ZDE).

-vd-

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.2 12 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
adam
adam
před 1 měsícem

Útok na nemocnici těsně před summitem NATO ovšem splnil svůj účel. Přijetí Ukrajiny do této organizace je prý už nevyhnutelné. Přeložím tento výrok do češtiny = Válka s Ruskem je nevyhnutelná. Voliči pětilepry se tedy dočkají, bohužel nejen oni…

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  adam

Konec života na této planetě je nevyhnutelný.

shoty
shoty
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Akurát vykape jeden živočíšny druh. V mene zachovania biodiverzity.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Tak víme, že Putin je přeborníkem na vraždění dětí a Hitler se Stalinem, Čingischánem a Attilou mu nesahají ani po paty. Takhle to chápou i naši lidé. S těmi Palestinci je to složitější, na Západě existují i lidé a vlivné skupiny, kteří s nimi sympatizují. Izraelci a Palestinci se vzájemně vyvražďují už asi 80 let, ale boj stále není… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Náš Pepa si ve Vošingtonu užívá dalších 5 minut své slávy, aktuálně voláním k NATO, že Ukrajina se musí stát jeho součástí https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nato-pavel-ukrajina-rusko-summit-usa-rusko-valka-bezpecnost.A240710_170830_zahranicni_jhr Kromě jeho muniční iniciativy pro UA (no, ona to byla hlavně iniciativa pro Petra Koláře a jeho zbrojařské zájmy) je jeho volání v souladu se zdejším trefným článkem https://www.novarepublika.cz/2024/07/pamet-neslouzi-kazdemu-stejne a je… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A protože k takovému vnímání jeho intelekt s IQ70 není schopen dospět ani s přibývajícím věkem, tak mu do toho Vošingtonu (nejen)¨posílám jednu piesničku, kterou by měl přijmout za svou subjektivní hymnu tak, aby přestal být vrcholným zástupcem té české. Ona se sice také velmi submisivně ptá “Kde domov můj” (to jsou takové… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Letos je to patnáct let od doby, kdy český prezident Klaus vystoupil na půdě EU a nejen v souvislosti s euro volbami to stojí za připomenutí. I já spoustu věcí Klausovi vyčítám, ale tři atentáty na něj kvůli podpisu Lisabonské smlouvy, zrušení Nečase proto, že se přihlásil k této “proklemelské bábě” a především ten jeho projev… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
shoty
shoty
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Klaus ako národohospodár sa ukázal ako absolútny analfabet.
S tou amnestiou to dorazil.
Mal by už raz definitívne držať klapačku.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

IQ107 chce shromáždit mohutnou českou armádu a vyrazit na frontu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Právě před chvílí na Primě hlásili, že na nemocnici byla Rusy vypálena raketa vyrobená z amerických součástek! To si opravdu někdo myslí, že už jsme takoví debilové a hovada, kteří jím sežerou všechno? Zatím jsou tu ještě stále lidé, kteří ještě nejsou jako oni!!!

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Dnes jsem to zaznamenala i z jiných zpráv
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/Zahrani%C4%8Dn%C3%AD/tisk-typ-rusk%C3%A9-rakety-je%C5%BE-zas%C3%A1hla-nemocnici-v-kyjev%C4%9B-m%C3%A1-z%C3%A1padn%C3%AD-sou%C4%8D%C3%A1stky/ar-BB1pKBVi?ocid=BingNewsSerp
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/Zahrani%C4%8Dn%C3%AD/tisk-typ-rusk%C3%A9-rakety-je%C5%BE-zas%C3%A1hla-nemocnici-v-kyjev%C4%9B-m%C3%A1-z%C3%A1padn%C3%AD-sou%C4%8D%C3%A1stky/ar

A přišel s tím Financial Times! Bohužel, vysvětlil to tak, že Rusku se daří obcházet západní sankce když se k takovým součástkám dostalo=žádná změna v tom, že to byla práce Ruska. Proto jsem k té informaci zdrženlivá, byť hodná pozornosti rozhodně je!.

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ať je to jak je to, prostě nevěřím, že by Rusové nemocnici trefili úmyslně a poslali tam americkou raketu, aby za to byla obviněna Ukrajina. Už Xkrát se takto Ukrajinci zachovali proti Rusům, tak že těm podrazákům nemohu věřit. Ono je to složité, když Ukrajinci schovávají vojenskou techniku v zalidněných sídlištích odkud… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Psala jsem to jinde, ale zopakuji: od začátku toho aktuálního “ruského” bombardování na Ukrajině mám názor, že velmi souvisí právě s tou evropskou “chromou kachnou” – v Británii návrat Farage, který kritizuje tažení proti Rusku, ve Francii vítěz Jean-Luc Mélenchon, rovněž označovaný za proruského, v EU tzv. “proruská” frakce Patriotů, zvítězí-li Trump, bude to další tzv. “proruský”… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Václav Dvořák
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Že na veřejné mínění vždy nejlépe zabírebají zprávy o dětech, je totiž už tak zprofanovaná věc, že tohle použít už může fakt jenom děbil! (Ono to bohužel ale pořád funguje – https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesi-se-skladaji-na-opravu-detske-nemocnice-v-kyjeve-darovali-uz-miliony-40479601 proti čemuž nic nemám, jen, bohužel, ono je to pro dárce spojeno s nenávistí proti Rusku a hyenismus je v tom, že… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS:
“Indický premiér je v Rusku, v den krvavého útoku na Ukrajinu objímal Putina”. – odkaz:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-indicky-premier-modi-dorazil-do-ruska-255425