Konec války už začíná být nutnost. I jako nevýhra

Nedávno jsem o tom psala, protože to, co my „chcimíři“ tak nějak chápeme od počátku války, začíná chápat i sám Zelenskyj. Tady to totiž není o tom, co kdo z gauče chceme, ale o tom, co je reálně možné.

Jana Marková
Jana Marková
My tu můžeme házet miliardy na Ukrajinu a do korupčních tunelů, my se kvůli tomu můžeme totálně odzbrojit, my se můžeme zavázat Americe na věky věků a nikdy jinak, ale kdyby Západ skutečně chtěl tenhle už přes dva roky trvající konflikt ukončit, vypadalo by to jinak. To si prostě přiznejme. A taky si přiznejme, že „MY“ ten Západ nejsme. A nikdy nebudeme. Alespoň pro něj ne. Stejně tak jako v době Mnichova, stejně tak, když mu Beneš lezl do zadku stejně jako Fiala. Stejně tak to bude houby platné.

Ta válka je opotřebovávací a zákopová a nemá moc daleko k té velké. Tisíce lidské potravy pro děla, která byla ještě včera syn nebo táta od rodiny, končí v bahně východních močálů a každému je to fuk. Důležité je co nejvíce uškodit Rusům, a že u toho ve velkém umírají Ukrajinci, je přece jejich věc. A čím déle to bude trvat, tím více se při tom pustí žilou i těm nepoddajným russákům. Náboje seženeme…. My si zkrátka neuvědomujeme, nebo nechceme uvědomit, že cokoliv na východ od Německa jsou podlidi. Pro ně. Pro všechny ty anglosasy a jejich vlezdoprdelky od nás. Proč si jako myslíte, že po staletích změnili názor? Protože tomu chcete věřit? Tak abysme jako ta potrava pro děla neskončili taky.

Počítejte se mnou, skutečná čísla se samozřejmě nedozvíme. Cca 150 mrtvých v průměru denně. Takže přes 100-200 tisíc na každé straně. Někde se ale píše o trojnásobku, což je 300-500 tisíc. Útočící strana mívá zpravidla větší ztráty, ale Rusové zase používají víc techniku, tím ty životy šetří a může se to plus minus srovnat. Ukrajina měla na začátku války přes milion lidí ve zbrani. Od té doby se snaží mobilizovat, a přesto se píše o nějakých 600-800 tisících vojáků. Takže chybí cca 400 tisíc, plus ti zmobilizovaní a dobrovolníci. Takže dejme tomu chybí cca 600 tisíc. Mnozí jsou třeba vážně zranění, ale i kdyby byl poměr mrtvých ku zraněných 1:5, což teda je asi optimistické, jsme zase vysoko přes 100 tisíc zabitých.

Jak dlouho si myslíte, že se toto dá ustát? Jak dlouho ještě bude kde brát? Pokud tedy nehodlají naklusat naši váleční gaučáci a kecalové. Myslím, že dle vyjádření samotného prezidenta už moc kam sáhnout nemá. A dokážete si představit, co udělají ty statisíce nenávratně zmrzačených psychicky i fyzicky až se vrátí z fronty domů? Myslí na to někdo? To si je jako vezmeme na byt stravu a léčení zase sem? Z čeho? Nebo je to tomu Západu úplně fuk? Co myslíte? Zelenskému už to dochází. Mělo by i nám.

Jana Marková, Litterate

4.1 8 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 měsícem

Tato euroatlantická akce má za úkol splnit minimálně tři cíle, a to: Uvolnit prostor. Nahnat strach moderním otrokům. Vytvořit závislost na hlavním parazitu. První cíl se jim nějak nedaří zkoordinovat a naplnit. Ve zbývajících dvou, jsou úspěšní.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

No po dlouhé době neskutečně pravdivý článek. Díky.

spartak
spartak
před 1 měsícem

S presidentem Benešem je to velice přehnané.Hitler by nás převálcoval do dvou měsíců ,neboť 3,5mil.němců v kožichu je jasná zpráva. President Masaryk a president Beneš jsou nedotknutelní pro svůj vytříbený intelekt.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  spartak

Tady se opravdu nemyslelo, že Beneš chtěl zahájit válku proti Hitlerovi – špatně jsi to pochopil

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  tomaskova

Tenhleten chytrolín s jeho třetí až sedmnáctou úrovní řízení vás nenudí?

standa
standa
před 1 měsícem

Nikdo zatím nepřiznává skutečné počty mrtvých a zraněných. Když zvýhodníme info KoZa (že nebudou tak lhát jako ukrowehrmacht), pak se dostáváme k číslům, která se dají konfrontovat se silou zbraní. Západ dodává info od bývalých zpravodajských důstojníků ve vysokých pozicích (těm se dá o něco více věřit, protože špion jednou, špion vždycky) v padlých… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Věřím více infu od bývylých zpravodajců a ne institutům dělajícím propagandu.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

No dnes Rusové UKčkům zjednodušili práci – po bombardování už se nemusí pohřbívat.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Ja mozna i z gauce chci neco jineho…Nikdy se mi nelibilo,jak se po prevratu ukrajinsky rezim choval k lidem,kteri nemeli sklony k nackovstvi

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

a nackovstvi tam bylo a je neprehlednutelne

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nacismus a fašismus vládnou Ukrajině. Odboj se pomalu rozbíhá.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

No to je pravda – stejně jako u nás byli zrušeny výzkumáky a pod. a lidé vyházeni z práce. Tenkrát jsem se setkal se vzdělanými UK , kteří zde pracovali jako ti nejhorší nevzdělaní naši (např. cikáni ), no ale stejně jako z kopáče nebude ing. tak z vědce nebude dobrý kopáč.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Pro doplnění ptal jsem se jak mát s těmito lidmi jednat, když řemeslu nerozumí – odpověď vedoucího pokud spadne z mostu nebo jinak zemře nechat ho tam a dělat, že se nic nestalo. V té firmě jsem skončil ve zkušební době.

oldo
oldo
před 1 měsícem

Běžte dělat něco jiného.To je co za hausnumera o těch padlých,to máte z které televize?Od Ukrajinců, nebo od té pitomé neziskovky z té emeriky, která je placená zbrojaři a říká si INSTITUT? Ještě, že nevěříte zelenému šaškovi s jeho třiceti tisíci.Jak můžete mít v době válečné propagandy jen tušení o skutečných ztrátách?A kde vojáky brát?Ve státu s desítkami… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem

I “mír” si každý zřejmě představuje jinak…

cablik
cablik
před 1 měsícem

Souhlas paní autorko vše co je Slovan je pro ně untermensch ale vládnoucí panáci se bojí vlastních lidí tak jim lezou do(__!__) Válka skončí ale zaleží jakou formou uvidíme na konci roku.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

No ani kdyby skončila tato válka zítra – neskončí to hnusné vydírání západními hovady a našimi zrádci.To je náš osud od hadráku Klalsovo vládnutí modrých strak a rozkradení a rozdělení republiky.