Kdo to nevnímá, je hlupák

Válka na Ukrajině je celosvětově velmi drahý špás. Možná, kdyby s Ruskem byli v ozbrojeném sporu třeba Finové, bylo by vše pro zbytek světa levnější. Hlavním důvodem je obrovská korupce spojovaná dlouhé období se vším, co se na Ukrajině děje. A je jedno, je li mír či válka.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Už v dobách dřívějších, myšleno před ruskou speciální vojenskou operací, byl jakýkoliv úkon na Ukrajině spojený se státní mocí příčinou uplácení. Platilo to dříve a platí nadále na všech stupních tamní hierarchie. Čím výše se zkorumpovaný jedinec nachází, tím větším majetkem oplývá. Válka však možnosti některých násobí a důkazů k tomu je mnoho.

Z Ukrajiny bylo vyvezeno mnoho peněz při evakuaci těch, kteří utíkali od počátku bojů do zahraničí. Kdo mohl, nastrkal bohatství do tašek a kufrů. Často různě získané, přičemž většinou šlo o státní zaměstnance. Nic překvapivého, kdyby často nešlo o tolik peněz, že později nebyl problém nakoupit v cizině domy, auta, lodě či již zaběhnuté úspěšné firmy.

Korupcí získaný majetek v době před začátkem osvobozování rusky hovořícího východu Ukrajiny je vnitřním problémem této země. To se však nedá říct o dvou letech v době války.

Vládnoucí kyjevská junta extrémně zbohatla na ekonomické výpomoci poskytované Západem. Velká část z peněz, o které jsou okrádáni Američané a Evropané, končí nikoliv u ukrajinského lidu či v kapsách obchodníků se zbraněmi schopnými dodávat své zboží, ale přímo v rukách Zelenského a jemu věrných.

Jestliže ukrajinská vláda strádá, její vojáci zdaleka nedostávají vše, po čem volají, dokonce se kamsi ztratilo opevnění celé velké oblasti, pak elity tancují a jásají nad hromadami peněz. A rozhodně na sobě nešetří.

Zatímco český premiér se svou skvadrou včetně loutky na Pražském hradu shání pro Ukrajinu peníze i munici, pročež zvyšuje u nás i daně, zároveň celá EU rovněž okrádá občany svých členských států, v Kyjevě se spoří i utrácí. A speciálně rodina Zelenských se toho nebojí.

Jestliže na Ukrajinu míří vlaky použitých i nových automobilů ze zbytku Evropy, což svědčí o jisté prosperitě této země i přes neustálé poplakávání a žebráni diktátora Zelenského všude, kde ho nevyhodí, jeho žena se dost možná rozhodla rozšířit rodinné jmění. Po nedávno avizovaném nákupu honosné nemovitosti v Londýnu a velkém hotelu s casinem jinde došlo na nějaké to vozítko na nákupy. A není to nic menšího než Bugatti Turbillon stojící 4.5 milionu eur. Což je při dnešním kurzu v přepočtu cca 112,5 milionů korun. Samozřejmě v základu. To je vcelku dost peněz.

Je třeba si uvědomit, že bývalý a nedávno nijak bohatý komik vlastní momentálně těch nemovitostí mnohem více, nechybí mu ani jachta či letadlo. Bohužel bývalého ukrajinského prezidenta nemá moc kdo kritizovat, protože ho uplácelo plno firem, spolků i jednotlivců dávno před tím, než se Rusko rozhodlo zasáhnout.

Samozřejmě může jít o fámu, ostatně jako pokaždé, když chce někdo Zelenského ,,pošpinit.” V reálu je to však vzhledem k obrovské defraudaci dost reálné a ne překvapivé.

Jen zfanatizovaní liberálové, voliči Pětikoalice či ANO, rusofobové a jim blízcí odmítají vidět to koncentrované zlo běhající po světě ve svém dnes již proslulém tričku. Nechtějí si připustit, kolik z toho, co prací vytvoří oni i zbytek národa, končí v bezedných kapsách ukrajinských elit.

A co víc, někteří z nich by šli válčit za pokřivené ideologické iluze státních výběrčích posouvajících vybrané peníze směrem k zbohatlíkům ve vedení kyjevského režimu. Politici nahrávající bohatnutí úzkého kruhu kolem Zelenského páchají zločiny na vlastních národech, zatímco ten ukrajinský samovládce i za naše peníze násobí svůj majetek.

Česká vláda opět navýšila podporu Ukrajincům žijícím u nás, ale jejich vládce si kupuje Bugatti. Zelenskyj už není prezident, je to mafiánský kmotr, gauner a žebrák zároveň. A náš Fiala je to samé v bleděmodrém. A jak známo, kmotři se mezi sebou vždy nějak domluví. Není tajemstvím, že ani od nás neodchází zdaleka vše, co se jako pomoc Ukrajině tváří, případně se část odeslaných peněz po vyprání vrací zpět. Korupce a defraudace, to je vláda Pětikoalice.

Naše některé více nemocné děti nemají na nadstandardní potřebnou léčbu, stát se k nim obrací zády. Seniorům se záměrně snižuje životní úroveň, zvyšují se daně, zdražuje život, ale eurohujeři ruku v ruce jdoucí s kyjevským gangsterským režimem bohatnou. Pokud necítíte ten smrad jdoucí od hlavy, jste naivní, hloupí, zmanipulovaní nebo…se v tom vezete také. Jinak ten nezájem a ticho nejsou vysvětlitelné.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

 

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

3.8 16 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 3 měsíci

Zelenský se jen řídí příkladem svých předků žijících většinově na tomto území před skoro dvěma tisíci let, které bylo křižovatkou hedvábné a jantarové cesty.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Našel by se někdo koho by zajímal osud našich darovaných tanků Ukrajině? Snad by nebylo tak těžké zjistit, kolik jich je v boji, kolik zničených a v opravě. On totiž můj známý prý viděl ty naše tanky v Africe, konkrétně v Burkině Fasso. Na dotaz, kde je koupili mu bylo řečeno, že za těžké prachy… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vždyť to znáte z praxe, v boji o prachy neznají bratra. Je to jako MOR, zachvátí li tě, zahyneš.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak to bohužel je okrádají celý národ vysokými ceny všeho a prachy mizí u bandery kde jsou rozkradeny . Už aby zástupný konflikt skončil.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Ted jsem to psala..Lide bez mozku…